Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 23:05:56 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 50
  Print  
Author Topic: Основни линии и фамилии включени в селекционната работа на М.А.К.К.  (Read 454345 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #120 on: July 11, 2010, 16:57:38 PM »

Инак хубаво кутре,ама трън в очите ми е някак,косъма на тоя Рижльо,някой да поясни?!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
ТИТО
Hero Member

« Reply #121 on: July 11, 2010, 17:44:06 PM »

При една част от по-дългокосместите се наблюдава този ефект на леко къдреещ косъм.Това е най-вече при ранния период на израстване   до 1 год. възраст.След това съвсем не изглежда така.Имал съм и друг път такива /все от рошавите/..Кучето в момента изглежда с много по-прав косъм...На снимката е на 6 месеца ,сега е на подчти 10 мес.
 Също така при окосмяването на Рижко има нещо типично от Бодровското куче което се унаследява.По линията на гърба космите са значително по дълги/долу горе както ефекта на дивото прасе/.Това го има при всички мои кучета които вървят по Рекси.
поздрави,...
 п.с Нека да стане на година и нещо ,ще го гледаме.Надявам се да ти излезе трънът от окото .
« Last Edit: July 11, 2010, 17:45:05 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Ariman
Hero Member

« Reply #122 on: July 11, 2010, 17:48:43 PM »

"Четината" не я бъркам и аз съм имал такива.Ти искаш да кажеш ,че с израстването на кучето ,косъмът от къдрав,ще стане "нормален"?!Качи му снимки ,ако имаш възможност разбира се,да го видиме дръпнал вече!
   P.S.Надявам се и аз!

« Last Edit: July 11, 2010, 18:54:13 PM by Ariman » Logged

ТИТО
Hero Member

« Reply #123 on: July 11, 2010, 17:53:32 PM »

Което искам да кажа по мои няблюдения е ,че при по-дългокосместие например да ти дам имам две сестри от ФАтма и Фаргос ,при тях същата работа до към година нещо ми къдрееха .Смениха бебешката с възрастна и вече не къдреят.Но наистина и двете кучета са много рошави..
   Надявам се и при Рижко  да стане същия ефект.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Ariman
Hero Member

« Reply #124 on: July 11, 2010, 18:02:44 PM »

Снимай,снимай,да го видим ефекта на пеперудата ,че ми стана интересно! cheers

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #125 on: July 11, 2010, 18:15:52 PM »

Дъщеря му Бодра освен  че е същата като него при задните крака и за бонус има и обратна захапка.Но въпреки това е в класи над баща си според мен за кучка отколкото той за куче. В днешно време не са на мода такива кучета като Рекси.Той е много малък,с слаба костна система,хиксообразна в задните крака,нежна глава/женска/.Е да, имаше сърце за 200 от днешните ама на кого му пука вече...
  Аз се радвам че предава макар и всичките му кусури това което трябва да се види за каракачанското куче.

Бодра-дъщеря на Рекси-бодровския  и Сара-Тито.Майка на Рижко.

Позволете ми да не се съглася нито с Огнян нито с Росен по отношение на Рекси. Кучето беше сравнително ниско - да, но много здрав и набит. Отлична костна система - без забележки по постановката на краката нито при предни нито при задните. Кучето стъпваше много широко и отпред и отзад. А главата му беше просто приказка! Отличен обем и на мозъчен дял и на муцуна - многократно съм говорил с Рангел за това куче и съм споменавал че има най-яка глава от всичките при него. А тогава само за сравнение, бяха живи и Тито и Караман Пчелинския и Гриво, въобще все класики, но Рекси наистина имаше фрапираща глава.
Иначе за косъм и известната къдравост в ранна възраст - Росен е абсолютно прав. Това изчезва след първото линеене на косъма.
А Рижльо просто си е супер! Да ти е жив и здрав Росене!
Ariman
Hero Member

« Reply #126 on: July 11, 2010, 18:18:21 PM »

Ще падна с вас -кой крив, кой прав сега ?! lol

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #127 on: July 11, 2010, 18:26:28 PM »

За кое бе Аримане???
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #128 on: July 11, 2010, 18:26:55 PM »

Искам да задам един въпрос на който обаче искам откровен отговор.
 na Brad Pit- brat my ,ако Бодра е твоя и дава такива кучета като Рижко и сестра му на които захапките са перфектни  и ти е важна кръвчица,такава дето трудно се среща ,какво ще направиш?Ще стъпиш на стандарта и ще прекъснеш тези чудесни кучета и много типични или до последно ще се опиташ да запазиш и да върнеш това което трябва.Аз да ти кажа като я гледам всеки ден как изглежда,какъв характер,какъв глас,какво дава и т.н не смея.Отговори ми откровенно ти какво би направил.
 Не искам д апрозвуча брутално но преди овчарите имаха ли стандарт и дали те според стандарта си развъждаха кучетата или ха? Сега се опитваме сус стандарта и само по него и не можем да ги направим такива като преди.ДАли защо?
 Според мен истината е някъде по средата.Между развъждане по стандарт и развъждане само по качества.Това е лично мое мнение.Все пак всеки си знае какво има в градината и всеки има право.
ako kuchkata e moj vuobshte ne me boli kakvi kusuri she ima  Wink purvo az ne chlenuvam nikude e ne sum kenel  no No ti kato takuv njmash pravo na tova i trjbva da go spazvash   Wink ostavam s mnenieto che tij pravilnici za razvujdane sa samo na kniga .
predi ovcharite kak sa razvujdali neznam ama e njmalo drugi porodi.kato njkoi domukneshe vulchak i vsicki ahvaha. sega porodi mnogo  Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #129 on: July 11, 2010, 18:32:12 PM »

За кое бе АриманеHuh?

За това:
днешно време не са на мода такива кучета като Рекси.Той е много малък,с слаба костна система,хиксообразна в задните крака,нежна глава/женска/.Е да, имаше сърце за 200 от днешните ама на кого му пука вече...
И...това:
Кучето беше сравнително ниско - да, но много здрав и набит. Отлична костна система - без забележки по постановката на краката нито при предни нито при задните. Кучето стъпваше много широко и отпред и отзад. А главата му беше просто приказка! Отличен обем и на мозъчен дял и на муцуна - многократно съм говорил с Рангел за това куче и съм споменавал че има най-яка глава от всичките при него. А тогава само за сравнение, бяха живи и Тито и Караман Пчелинския и Гриво, въобще все класики, но Рекси наистина имаше фрапираща глава.
И за финал това:
Аз се радвам че предава макар и всичките му кусури това което трябва да се види за каракачанското куче.

« Last Edit: July 11, 2010, 18:33:23 PM by Ariman » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #130 on: July 11, 2010, 18:38:58 PM »

Аримане, кучето съм го виждал многократно наживо и наистина имаше впечатляваща физика въпреки по ниският си ръст. А пък характера му - само който си е имал работа с него наживо знае за какво ставаше въпрос!
Така че наистина не те разбирам!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #131 on: July 11, 2010, 18:42:32 PM »

Много си е хубава кучицата,гледай си работата и си свиркай whistle
Ако я закараш при овчар ще гледа дали го докарва на вид и на поведение(характер)и през ум няма да му мине да и бърка в устата да гледа захапки и зъби:хранили се-храни се,дави ли вълци-дави,ко го боли за захапката и,пък и краката ако не е нещо прекалено очевидно,което да и пречи при ходене-пак няма да обърне внимание.Разбира се това си е лично мое мнение,но съгласете се че преди години овчарите въобще не са знаели и гледали за такива подробности-щом си живучка спокойно-значи не му пречи Wink
DonKrasi za kakvo e togava standarta sled kato priemash edin kup ne nedostatuci  lol kak she e normalno obratnata zahapka i ne e li opisana kato porok i trjbva da se izklychvat kuchetata s takava ot razplod  eek a kracheto da kaje njkoi koito go e vijdal na jivo chtotot moje i na krivo da e zastanalo mislj
Брате виж сега,не казвам че не трябва да има стандарт,щом има то той е измислен от хора които са по-компетентни и трябва да има някакъв ориентир ко който да се движат нещата.Моята мисъл беше друга,но явно не съм се изразил както трябва.Може и да са пороци-това е така,но пак казвам замисли се как е било някога и дали някой е гледал за тези неща(овчарите имам предвид)а и нали в крайна сметка важен е резолтата.Виждаш тито го е казал най-добре:изглежда добре кучката,има желания характер,дава добро потомство,ако беше и в работна среда и покаже работни качества-какво повече ти трябва?Освен това качествените кк не са кой знае колко много та да се правят толкова строги подбори,пък за вбъдеще кай знае.
Аз съм и малко пристрастен де :blush:тъй като ми харесва като структура и отгоре на всичко е и червена,та и с три крака да беше пак бих си я гледал с удоволствие.
Трябва да се спазва стандарта по принцип,но трябва и да се преценяват случайте на място,както е казал тито.

P.S. Разказвали са ми за някогашното ТКЗС,как ходили там някакви хора да търсят стока.И гледача ги отвел да видят каквото има за продаване.Където минали покрай огради все хубава стока-едни едри,яки,вакли овце и кочове,абе отвсякъде погледнато-хубава стока.И накрая гледат един коч по-дребен от другите,слаб,грозен,никакъв.Питали те гледача при толкова хубава стока защо държат и тоя старец,а той им отговорил,че всички хубави овце и кочове дето са видели са от тоя грозния коч,негови "деца",негов тамазлък Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #132 on: July 11, 2010, 18:44:36 PM »

Аримане, кучето съм го виждал многократно наживо и наистина имаше впечатляваща физика въпреки по ниският си ръст. А пък характера му - само който си е имал работа с него наживо знае за какво ставаше въпрос!
Така че наистина не те разбирам!

Значи ,по склонен съм да вярвам на казаното от теб,защото голяма част от нещата ги виждам на снимките и са верни ,но kennel tito е със съвсем противополжни възгледи за това куче,нали видя поста му и казва как в негова дъщеря се предава X - образната постановка на задните крайнции,ти казваш че такова нещо при Бодровеца няма.
   Сега разбра ли ме ?!
« Last Edit: July 11, 2010, 19:09:21 PM by Ariman » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #133 on: July 11, 2010, 18:56:58 PM »

P.S. Разказвали са ми за някогашното ТКЗС,как ходили там някакви хора да търсят стока.И гледача ги отвел да видят каквото има за продаване.Където минали покрай огради все хубава стока-едни едри,яки,вакли овце и кочове,абе отвсякъде погледнато-хубава стока.И накрая гледат един коч по-дребен от другите,слаб,грозен,никакъв.Питали те гледача при толкова хубава стока защо държат и тоя старец,а той им отговорил,че всички хубави овце и кочове дето са видели са от тоя грозния коч,негови "деца",негов тамазлък Wink

clap Хубаво, DonKrasi,за жалост в повечето случай си остава само и единствено като притча! Wink smile

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #134 on: July 11, 2010, 19:01:45 PM »

В тоя случай не мога да гарантирам,както казах-разказано ми е,не съм го видял с очите си.Но защо да не е възможно,родителя да не е кой знае какъв но да дава хубаво потомство?Мисля си че е напълно възможно.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 50
  Print  

Jump to: