Да- Данди направи съпоставка на двете кучета нейното и на снимката от манастира.
Прилика има-но това куче от старата фотография каракачанско ли е-защо правите съпоставка с куче което се твърди че е от нашите стари български кучета

Когато говорим за каракачански автентични кучета-нормално е съпоставката да се направи с такова.

Но аз знам какво ще ми пишеш-че пак историята политиката управлението-всички са виновни щото са иззели кучетата на каракачаните присвоили са ги-и са ги обявили за български

Най-лесно е да се отклони темата, като се започнат старите изтъркани теми...
Да Джоли, кучето с което се прави съпоставка е каракачанско. И за пореден път ти напомням, че това не означава, че е било собственост на каракачани.
Просто това е името с което кучето е познато сред по-голямата част от българите. Точно затова е и темата.
Да покаже как един немски изследовател е описал кучето и, под какво име е било известно сред българите преди над 70 години. Това за мен са факти. Който и както да ги чете, не могат да бъдат оспорени.
Научна публикация за Каракачанското куче от България, от 1938 година.
Със същото име кучето е известно и сега. Новото име се въвежда последните няколко години, като една целенасочена пи-ар акция. На по-голямата част от радетелите на новите имена, кучето е било познато, като Каракачанско куче.
Включително и ти си ми споделяла, че кучето го знаеш, като каракачанско, но преди няколко години са ти дали кученце с друго име и от тогава го наричаш така. Защо така му викат на кучето? Просто по вашият край така е известно. Замисляла ли си се защо е така, без да имате каракачани наоколо? Все пак ти си в УС на НКБОК, трябва да ги знаеш тези неща.
Друг представител и председател на същия УС и голям радетел на новата порода и име е писал ето тази статия с проектостандарт за Каракачанското куче.
http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,85.15.htmlВ самата статия кучето е упоменато над 10 пъти, като каракачанско куче.
Тази статия също трябва да се сложи в историческите доказателства за породата!
Същия точи човек скоро твърдеше в медиите, че каракачанското куче е изчезнало.
Преди само 10 -тина години не е било така според него и той го е запазвал...
Като пледираш за обективност и искаш другите да бъдат обективни, дай пример със себе си.
Вместо сега да отклониш темата в съвсем друга посока, като отговориш, кажи верни ли са тези твърдения или не?
Вярно ли е че д-р Петерс е писал за каракачанското куче от България и вярно ли е, че Стефан Попов е писал за каракачанското куче и запазването му?