trayko.asenov
|
 |
« Reply #495 on: June 05, 2014, 20:24:22 PM » |
|
В трупно състояние, на скара, печени и варени, щях да забравя. И естествено да ги свикнем от малки! Бъзикаш се, разбира се.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #496 on: June 06, 2014, 08:10:48 AM » |
|
И свинете се разбират с кучетата , важното е да ги свикнеш от малки
Имам предвид източнобалканските свине, нали се водят полудиви и затова си мисля, че няма да е лесно да се разберат. Който има наблюдения да каже най-точно. А иначе с домашните се разбират, лично съм се убедил и мога да дам два примера. Първия е за кучето на един комшия и негова свиня, кучето беше кавказец, истински не подобрен, и беше свикнал със всички животни при все, че го взе като голямо двегодишно куче. Кобилата, свинята, кози, патици, кокошки - с всички беше в приятелски отношения. Даже като пуснеше свинята, която беше прасна, и тя отиваше и лягаше при кучето, ама така лягаше, че му затискаше синджира и му оставяше има-няма педя и то ще не ще легеше до нея, бяха си големи дружки  Втория пример е за човек, занимаващ се с отглеждане на прасета, имаше майки и нерези и това му беше препитанието. Та там, където ги гледа, имаше и две кучета, помияри някакви, тия кучета зимно време минаваха през решетките на боксовете и спяха отгоре на нереза, ползваха го като електрически дюшек  Та така с домашните прасета. А за автохтонните, полудиви, свине не знам, но си мисля, че са по-различни като характер и поведение. 
|
|
« Last Edit: June 06, 2014, 08:12:01 AM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #497 on: June 06, 2014, 18:51:58 PM » |
|
Въобще не се бъзикам , навремето в общо стадо пасехме около 50 овце ,15 кози ,над 20 говеда , магарица , кътърица , 2 кобили ,1 скопен кон и 3 свине майки с прасенцата. Две кучета вървеха със стадото. Всичките бяха свикнали едни със други . Даже кучетата като се спуснат по нещо да лаят свинете се наежат и бухтят в същата посока.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #498 on: June 06, 2014, 19:52:24 PM » |
|
Не бе грешката е моя. Защо да не ходят кучетата с прасета?! Мисля, че ако се свикнат от малки може да охраняват всички животни.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #499 on: June 07, 2014, 15:26:53 PM » |
|
Не че не ти вярвам, просто аз лично нямам наблюдения и не мога да твърдя нищо със сигурност относно автохтонните свине, затова и казах който знае да сподели. Това стадо си е било доста "разнообразно"  само биволи и пернати липсват и списъка с домашните животни е изчерпан 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #500 on: June 07, 2014, 17:22:29 PM » |
|
Много мразя да пиша , еле пък на клавиатура , но обещавам да разкажа някой път как е било . Още повече че утре , недай Боже пукясам и няма да има вече кой да разказва. Та обещавам да го опиша , но кога точно незнам.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #501 on: June 07, 2014, 18:24:21 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #502 on: June 07, 2014, 20:14:10 PM » |
|
Айде не се бави де, че и ние може да пукясаме и няма да сме ги прочели!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #503 on: June 08, 2014, 04:36:50 AM » |
|
Не че не ти вярвам, просто аз лично нямам наблюдения и не мога да твърдя нищо със сигурност относно автохтонните свине, затова и казах който знае да сподели. Това стадо си е било доста "разнообразно"  само биволи и пернати липсват и списъка с домашните животни е изчерпан  И котки.
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #504 on: June 20, 2014, 15:22:08 PM » |
|
Не че не ти вярвам, просто аз лично нямам наблюдения и не мога да твърдя нищо със сигурност относно автохтонните свине, затова и казах който знае да сподели. Това стадо си е било доста "разнообразно"  само биволи и пернати липсват и списъка с домашните животни е изчерпан  И котки. те пасящи или пазещи се водят 
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #505 on: June 20, 2014, 16:37:50 PM » |
|
Хора, ако някой все още не е разбрал, има лесен начин да помогнем на варненци да се вдигнат отново на крака след снощния потоп. Може да изпратите смс на 17 777 с текст "DMS VARNA". Който има възможност, нека пусне поне един смс.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #506 on: May 14, 2015, 07:28:37 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #507 on: May 14, 2015, 10:55:08 AM » |
|
Изкуство!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #508 on: May 14, 2015, 11:10:24 AM » |
|
Изкуство!
Не че му разбирам, ама това ми идва в повече  Малко като в оня виц дето един стоял пред едно кафяво платно на което пишело крави на паша. На въпроса тук няма нито крави нито трева, художника отговорил - ми те опасли тревата и се махнали 
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #509 on: May 14, 2015, 13:57:31 PM » |
|
Не мога да намеря статията, но ставаше въпрос за изложба в Ню Йорк. На нея са били изложени, забележете, бели платна. Цената на едно такова платно било няколко милиона.... сбРкана работа...
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
|