Mad Max
|
 |
« Reply #420 on: June 10, 2013, 13:35:44 PM » |
|
Обичаш да си говорим за християнизирането и ислямизацията на българите. За това да си поговорим сега.
Ти ми кажи, мислиш ли за разумно налагането на християнството VIII - IX век и защо? Пак ми обясни, мислиш ли, че е била разумна ислямизацията XV - XVIII век и защо?
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #421 on: June 10, 2013, 14:47:30 PM » |
|
Който не е чел достатъчно по темата може да започне да се запознава с тази част от историята ни от тук: http://pomak.webs.com/ptmtm/pomaks.html#2.2Долу е посочен и дълъг списък с изворна литература.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #422 on: June 10, 2013, 15:41:29 PM » |
|
И все пак историята на дядовците ни си е история на дядовците ни. Нашите недостатъци като синове са техни грешки на бащи. Прощавам им.
Аз имам постоянна нужда от знания, отговорност, справедливост, добросъвестност, увереност, любов и честност. Това са нещата които най-много държа да опазя в себе си и в близките си, и които се стремя да развивам. На хора с такива качества искам да сътруднича. Хора с такива качества приемам като братя и сънародници, защото тук, сред тях съм опознала тези качества и съм ги усетила у себе си и в другите.
Нямам нужда от онези, дето биха ми ги разклащали и биха ме карали да се боря със себе си за съществуването им непрекъснато.
А ти?
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #423 on: June 10, 2013, 15:44:18 PM » |
|
Мислели българските патриоти със..... съърцата си, както се изказа форумния ни капацитет. И мислейки така написали книги, изградили църкви, читалища, пътища. Ограмотили цял един задрямал народ. Толкова го образовали че тоя същи народ забравил да мисли със сърце и започнал да мсли с г....лавата си. И таква ги намислил че потрошил построеното със сърце, запиляли се синовете му по света и.... останали разни леви либералчета да отсъдят дедите си за грешките им.......
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #424 on: June 10, 2013, 19:41:28 PM » |
|
Обичаш да си говорим за християнизирането и ислямизацията на българите. За това да си поговорим сега.
Ти ми кажи, мислиш ли за разумно налагането на християнството VIII - IX век и защо? Пак ми обясни, мислиш ли, че е била разумна ислямизацията XV - XVIII век и защо?
Историята е такава ,каквато е няма разумно и неразумно
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #425 on: June 10, 2013, 19:51:17 PM » |
|
алекс спомни си думите на левски .... и точно защото са били такива не ги смятам за роби а за хора под чужда власт уважавам техния национализъм ,тои си е свършил работата ,обаче левски се е борел за чиста и свята република ,не за България на българите спомни си и за тези които насаждат етническа или религиозна омраза ти маи си от вмро затва се засягаш на тема национализъм Покръстването на Родопите и Беломорието (1912-1913)
В края на 1912 г. започнала подготовката за първите насилствени акции по християнизирането на помаците, след като в окупираните територии установено българското военно и административно управление. Изпълнители щели да бъдат военни свещеници и местният екзархийски клир при активната подкрепа на четническите формирования от ВМОРО. В България по това време имало също не по-малко пламенни патриоти, които обаче се застъпвали за помаците. Те били главно представители на интелигенцията, като например писателят Антон Страшимиров. да те питам Страшимиров патриот ли е или национален предател -така ли се водят всички останали? ..междудругото може и да бъркам ама маи имаше някакви репресии към него
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #426 on: June 10, 2013, 20:10:30 PM » |
|
http://e-vestnik.bg/7608пускам едно линкче ,ако може не ми кометираите батак а четете за национализма ,прав ли е професора Единият псувал: Майка ти българска, а другият: Майка ти сръбска. Това са грешките на историята, това са куриозите на историята. и с това приключвам темата - Виждате ли, а ако развея патриотарско знаме - всички ще ме подкрепят. Ето това е алекс ти печелиш ,не ми се събират врагове кои както иска да си живее ,все пак това е кучетарски саит ,тука пишеме хора с някакви общи интереси а тази тема ни разделя
|
|
« Last Edit: June 10, 2013, 20:14:06 PM by петко »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #427 on: June 11, 2013, 05:19:00 AM » |
|
Историята е такава ,каквато е няма разумно и неразумно Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна. Не може от едно решение да следва хармония, а от другото хаос. Едното да събира идните поколения, а другото да ги дели. Нали в името на тяхното бъдеще действат всички? Що не ти се пише по темата? Толкоз е простичко. Идеята за порядъка къде отива?
|
|
« Last Edit: June 11, 2013, 05:22:08 AM by Mad Max »
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #428 on: June 11, 2013, 13:38:57 PM » |
|
Що не ти се пише по темата?
защото повечето не сте готови да пишете по темата ,гледам подготвиш се има и подготвени ,ама не сте готови ,ама не мога да развявам патриотарски знамена как казва професора ,защо да се караме ? всички ви обидих ,какво още да пиша ? Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна миналите деиствия са едно последствията друго деиствията могат да бъдат разъмни неразумни историята сие такава каквато е ,когато се опитваш обаче да си обясниш минали деиствия обаче трябва да познаваш историята такава каквато е обичаш да четеш нали малко си духовита ,но един съвет ако може винаги подлагаи на съмнение всяка истина ,все се каня да намеря тази книга ,прочети я ако имаш възможност ,оставам с впечатлението ,че е нещо което си струва да бъде прочетено http://bg.wikipedia.org/wiki/1984_%28%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0%29
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #429 on: June 11, 2013, 14:47:17 PM » |
|
Що не ти се пише по темата?
защото повечето не сте готови да пишете по темата ,гледам подготвиш се има и подготвени ,ама не сте готови ,ама не мога да развявам патриотарски знамена как казва професора ,защо да се караме ? Сигурно си прав, може и да не съм готова. Но има нещо, което ме гложди и търся да науча. Вероятно тук не му е мястото и времето. Спирам. всички ви обидих ,какво още да пиша ? Това пък откъде ти дойде? Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна миналите деиствия са едно последствията друго деиствията могат да бъдат разъмни неразумни историята сие такава каквато е ,когато се опитваш обаче да си обясниш минали деиствия обаче трябва да познаваш историята такава каквато е Бих искала да я познавам. Нямам времето да й се отдам - не е моята мисия.  но един съвет ако може винаги подлагаи на съмнение всяка истина Понякога се опитвам, но ми е доста уморително. Предпочитам да съм наивна, а другото да го улавям в движение. Благодаря за съвета, оценявам го. Мда. Интересна звучи. В някой ден на задълбочения ще й се отдам. 
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #430 on: June 14, 2013, 09:53:54 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #431 on: June 14, 2013, 14:15:07 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #432 on: June 17, 2013, 09:15:03 AM » |
|
алекс спомни си думите на левски .... и точно защото са били такива не ги смятам за роби а за хора под чужда власт уважавам техния национализъм ,тои си е свършил работата ,обаче левски се е борел за чиста и свята република ,не за България на българите спомни си и за тези които насаждат етническа или религиозна омраза ти маи си от вмро затва се засягаш на тема национализъм Покръстването на Родопите и Беломорието (1912-1913)
В края на 1912 г. започнала подготовката за първите насилствени акции по християнизирането на помаците, след като в окупираните територии установено българското военно и административно управление. Изпълнители щели да бъдат военни свещеници и местният екзархийски клир при активната подкрепа на четническите формирования от ВМОРО. В България по това време имало също не по-малко пламенни патриоти, които обаче се застъпвали за помаците. Те били главно представители на интелигенцията, като например писателят Антон Страшимиров. да те питам Страшимиров патриот ли е или национален предател -така ли се водят всички останали? ..междудругото може и да бъркам ама маи имаше някакви репресии към него Здрасти Петко, голяма пауза в малкя ни спор, но да ти отговоря: Аз не съм от ВМРО, те са от мене  Не съм, и няма да бъда партизанин та да следвам сляпо някоя партия. Аз съм свободен човек и като такъв смятам че от всички навъдили се полит формации, таз в най голяма степен се припокрива с моите възгледи. Не, не удобрявам насилствената смяна на религията на нкого и никъде по света, нито намесата във вътрешните работи на която и да е страна по какъвто и да било начин. Но компрпмиси трябва да се правят за съжаление бялото никога не е чисто бяло и обратно.България за българите- да, дотолкова доколкото всеки отговорен човек с бг паспорт в джоба трябва да поема правата и задълженията произтичащи от това. Като не плаща данъци а смуче като кърлеж от мен и теб циганиина и нагло ни нарича гяури трябва ли да го галя и насърчавам??? Като живее някой на гърба на работещите и плащащи данъци "националисти" а пък на всичко отгоре иска да живее не по законите на България ами по законите на шериата да му ръкопляскам ли?? Да ама не! Истината е че тоя тука спор има много ясно и бързо решение- силна държава, ама силна държава с добре смазани (анално) с вазелина на посткомунистически изродясали икономически структури се не прави! Някой посмя ли да обвини Франция в нацизъм като напъди циганите??
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #433 on: June 17, 2013, 19:49:46 PM » |
|
....да не ти отговарям по добре ,а?
|
|
« Last Edit: June 17, 2013, 19:53:16 PM by петко »