Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 13:58:14 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 38
  Print  
Author Topic: Светът около нас  (Read 332548 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #420 on: June 10, 2013, 13:35:44 PM »

Обичаш да си говорим за християнизирането и ислямизацията на българите. За това да си поговорим сега.

Ти ми кажи, мислиш ли за разумно налагането на християнството VIII - IX век и защо?
Пак ми обясни, мислиш ли, че е била разумна ислямизацията XV - XVIII век и защо?

Mad Max
Hero Member

« Reply #421 on: June 10, 2013, 14:47:30 PM »

Който не е чел достатъчно по темата може да започне да се запознава с тази част от историята ни от тук:
http://pomak.webs.com/ptmtm/pomaks.html#2.2

Долу е посочен и дълъг списък с изворна литература.

Mad Max
Hero Member

« Reply #422 on: June 10, 2013, 15:41:29 PM »

И все пак историята на дядовците ни си е история на дядовците ни.
Нашите недостатъци като синове са техни грешки на бащи. Прощавам им.

Аз имам постоянна нужда от знания, отговорност, справедливост, добросъвестност, увереност, любов и честност. Това са нещата които най-много държа да опазя в себе си и в близките си, и които се стремя да развивам. На хора с такива качества искам да сътруднича. Хора с такива качества приемам като братя и сънародници, защото тук, сред тях съм опознала тези качества и съм ги усетила у себе си и в другите.

Нямам нужда от онези, дето биха ми ги разклащали и биха ме карали да се боря със себе си за съществуването им непрекъснато.

А ти?

Александър Христов
Hero Member

« Reply #423 on: June 10, 2013, 15:44:18 PM »

Мислели българските патриоти със..... съърцата си, както се изказа форумния ни капацитет. И мислейки така написали книги, изградили църкви, читалища, пътища. Ограмотили цял един задрямал народ. Толкова го образовали че тоя същи народ забравил да мисли със сърце и започнал да мсли с г....лавата си. И таква ги намислил че потрошил построеното със сърце, запиляли се синовете му по света и.... останали разни леви либералчета да отсъдят дедите си за грешките им.......

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
петко
Hero Member

« Reply #424 on: June 10, 2013, 19:41:28 PM »

Обичаш да си говорим за християнизирането и ислямизацията на българите. За това да си поговорим сега.

Ти ми кажи, мислиш ли за разумно налагането на християнството VIII - IX век и защо?
Пак ми обясни, мислиш ли, че е била разумна ислямизацията XV - XVIII век и защо?

Историята е такава ,каквато е няма разумно и неразумно
петко
Hero Member

« Reply #425 on: June 10, 2013, 19:51:17 PM »

алекс

спомни си думите на левски .... и точно защото са били такива не ги смятам за роби а за хора под чужда власт уважавам техния национализъм ,тои си е свършил работата ,обаче левски се е борел за чиста и свята република ,не за България на българите спомни си и за тези които насаждат етническа или религиозна омраза

ти маи си от вмро затва се засягаш на тема национализъм
Покръстването на Родопите и Беломорието (1912-1913)

В края на 1912 г. започнала подготовката за първите насилствени акции по християнизирането на помаците, след като в окупираните територии установено българското военно и административно управление. Изпълнители щели да бъдат военни свещеници и местният екзархийски клир при активната подкрепа на четническите формирования от ВМОРО. В България по това време имало също не по-малко пламенни патриоти, които обаче се застъпвали за помаците. Те били главно представители на интелигенцията, като например писателят Антон Страшимиров.

да те питам Страшимиров патриот ли е или национален предател -така ли се водят всички останали? ..междудругото може и да бъркам ама маи имаше някакви репресии към него
петко
Hero Member

« Reply #426 on: June 10, 2013, 20:10:30 PM »

http://e-vestnik.bg/7608
пускам едно линкче ,ако може не ми кометираите батак а четете за национализма ,прав ли е професора

Единият псувал: Майка ти българска, а другият: Майка ти сръбска. Това са грешките на историята, това са куриозите на историята.
 lol

и с това приключвам темата
- Виждате ли, а ако развея патриотарско знаме - всички ще ме подкрепят. Ето това е

алекс ти печелиш ,не ми се събират врагове кои както иска да си живее ,все пак това е кучетарски саит ,тука пишеме хора с някакви общи интереси а тази тема ни разделя
« Last Edit: June 10, 2013, 20:14:06 PM by петко » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #427 on: June 11, 2013, 05:19:00 AM »

Историята е такава ,каквато е няма разумно и неразумно

Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна. Не може от едно решение да следва хармония, а от другото хаос. Едното да събира идните поколения, а другото да ги дели. Нали в името на тяхното бъдеще действат всички? Що не ти се пише по темата?

Толкоз е простичко. Идеята за порядъка къде отива?
« Last Edit: June 11, 2013, 05:22:08 AM by Mad Max » Logged

петко
Hero Member

« Reply #428 on: June 11, 2013, 13:38:57 PM »

Що не ти се пише по темата?
защото повечето не сте готови да пишете по темата ,гледам подготвиш се има и подготвени ,ама не сте готови ,ама не мога да развявам патриотарски знамена как казва професора ,защо да се караме ? всички ви обидих ,какво още да пиша ?
Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна
миналите деиствия са едно последствията друго деиствията могат да бъдат разъмни неразумни историята сие такава каквато е ,когато се опитваш обаче да си обясниш минали деиствия обаче трябва да познаваш историята такава каквато е
обичаш да четеш нали малко си духовита ,но един съвет ако може винаги подлагаи на съмнение всяка истина ,все се каня да намеря тази книга ,прочети я ако имаш възможност ,оставам с впечатлението ,че е нещо което си струва да бъде прочетено
http://bg.wikipedia.org/wiki/1984_%28%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0%29
Mad Max
Hero Member

« Reply #429 on: June 11, 2013, 14:47:17 PM »

Що не ти се пише по темата?
защото повечето не сте готови да пишете по темата ,гледам подготвиш се има и подготвени ,ама не сте готови ,ама не мога да развявам патриотарски знамена как казва професора ,защо да се караме ?

Сигурно си прав, може и да не съм готова. Но има нещо, което ме гложди и търся да науча. Вероятно тук не му е мястото и времето. Спирам.

всички ви обидих ,какво още да пиша ?

Това пък откъде ти дойде?

Напротив. Всяка история която има последствия и отражения е разумна или неразумна
миналите деиствия са едно последствията друго деиствията могат да бъдат разъмни неразумни историята сие такава каквато е ,когато се опитваш обаче да си обясниш минали деиствия обаче трябва да познаваш историята такава каквато е

Бих искала да я познавам. Нямам времето да й се отдам - не е моята мисия.  smile

но един съвет ако може винаги подлагаи на съмнение всяка истина

Понякога се опитвам, но ми е доста уморително. Предпочитам да съм наивна, а другото да го улавям в движение. Благодаря за съвета, оценявам го.

все се каня да намеря тази книга ,прочети я ако имаш възможност ,оставам с впечатлението ,че е нещо което си струва да бъде прочетено
http://bg.wikipedia.org/wiki/1984_%28%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0%29

Мда. Интересна звучи. В някой ден на задълбочения ще й се отдам.  smile
 cheers

петко
Hero Member

« Reply #430 on: June 14, 2013, 09:53:54 AM »

lol lol lol lolhttp://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2058305

Mad Max
Hero Member

« Reply #431 on: June 14, 2013, 14:15:07 PM »

За неизтощимата сила на идеализма
http://avtorski.pogled.info/article/46251/Za-neiztoshtimata-sila-na-idealizma

Александър Христов
Hero Member

« Reply #432 on: June 17, 2013, 09:15:03 AM »

алекс

спомни си думите на левски .... и точно защото са били такива не ги смятам за роби а за хора под чужда власт уважавам техния национализъм ,тои си е свършил работата ,обаче левски се е борел за чиста и свята република ,не за България на българите спомни си и за тези които насаждат етническа или религиозна омраза

ти маи си от вмро затва се засягаш на тема национализъм
Покръстването на Родопите и Беломорието (1912-1913)

В края на 1912 г. започнала подготовката за първите насилствени акции по християнизирането на помаците, след като в окупираните територии установено българското военно и административно управление. Изпълнители щели да бъдат военни свещеници и местният екзархийски клир при активната подкрепа на четническите формирования от ВМОРО. В България по това време имало също не по-малко пламенни патриоти, които обаче се застъпвали за помаците. Те били главно представители на интелигенцията, като например писателят Антон Страшимиров.

да те питам Страшимиров патриот ли е или национален предател -така ли се водят всички останали? ..междудругото може и да бъркам ама маи имаше някакви репресии към него
Здрасти Петко, голяма пауза в малкя ни спор, но да ти отговоря:
Аз не съм от ВМРО, те са от мене Smiley Не съм, и няма да бъда партизанин та да следвам сляпо някоя партия. Аз съм свободен човек и като такъв смятам че от всички навъдили се полит формации, таз в най голяма степен се припокрива с моите възгледи. Не, не удобрявам насилствената смяна на религията на нкого и никъде по света, нито намесата във вътрешните работи на която и да е страна по какъвто и да било начин. Но компрпмиси трябва да се правят за съжаление бялото никога не е чисто бяло и обратно.България за българите- да, дотолкова доколкото всеки отговорен човек с бг паспорт в джоба трябва да поема правата и задълженията произтичащи от това. Като не плаща данъци а смуче като кърлеж от мен и теб циганиина и нагло ни нарича гяури трябва ли да го галя и насърчавам??? Като живее  някой на гърба на работещите и плащащи данъци "националисти" а пък на всичко отгоре иска да живее не по законите на България ами по законите на шериата да му ръкопляскам ли?? Да ама не! Истината е че тоя тука спор има много ясно и бързо решение- силна държава, ама силна държава с добре смазани (анално) с вазелина на посткомунистически изродясали икономически структури се не прави! Някой посмя ли да обвини Франция в нацизъм като напъди циганите??

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
петко
Hero Member

« Reply #433 on: June 17, 2013, 19:49:46 PM »

....да не ти отговарям по добре ,а?
« Last Edit: June 17, 2013, 19:53:16 PM by петко » Logged
Александър Христов
Hero Member

« Reply #434 on: June 18, 2013, 04:48:18 AM »

Ако искаш ми отоговряй
но ако ми позволиш едн съвет- подбирай източниците си по добре, и не се доверявай на всичко публикувано в интернет
https://librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1680----1912-1923

Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 38
  Print  

Jump to: