Александър Христов
|
 |
« Reply #375 on: June 07, 2013, 19:14:40 PM » |
|
Ами прочети малко стория виж кога е признато Съединенито
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #376 on: June 07, 2013, 19:17:00 PM » |
|
аз съм от източна румелия бре не съм празнувал 3 март 
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #377 on: June 07, 2013, 19:26:13 PM » |
|
Абе не си глупав а ... чети бе човек, няма лошо
а това е специално за тебе, може и да успееш да усетш за миг дори носталгия по духа на предците си
Новото гробище над Сливница
Покойници, вий в други полк минахте,
де няма отпуск, ни зов за борба,
вий братски се прегърнахте, легнахте
и "Лека нощ" навеки си казахте -
до втората тръба.
Но що паднахте тук, деца бурливи?
За трон ли злат, за някой ли кумир?
Да беше то - остали бихте живи,
не бихте срещали тъй горделиви
куршума... Спете в мир.
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.
Но кой ви знай, че спите в тез полета?
Над ваший гроб забвеньето цъфти.
Кои сте вий? Над сянката ви клета
не мисли никой днес освен поета
и майките свети.
Борци, венец ви свих от песен жива,
от звукове, що никой не сбира:
от дивий рев на битката гръмлива,
от екота на Витоша бурлива,
от вашето ура.
И тоз венец - той няма да завене,
и тая песен вечно ще гърми
из българските планини зелени,
и славата ще вечно пей и стене
над гробни ви хълми.
Почивайте под тез могили ледни:
не ще да чуйте веч тръба, ни вожд,
ни славний гръм на битките победни,
към вечността е маршът ви последни.
Юнаци, лека нощ!
1885
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #378 on: June 07, 2013, 19:37:12 PM » |
|
Та така, нямам нищо против турците. Но е крайно време държавата ни да има ясна национална доктрина, да запуши пробойните (ПАЗАРДЖИК) за да не провокира крайни националистични настроения! И спорове като този.
и у теб усещам нещо ...засега незнам точно какво ,че какво и защо трябва да имаш .да не би да си им простил вече за зверствата през 5 века робство? звучиш ми като някои дето викат абе аз имам много приятели ама... да национализма не е довел до нищо добро нито при хитлер нито при милошвич ,само до национални катастрофи ,че даже и в османската империя ,пазарджик какво не разбрах .....доктрина не ми звучи нацистко ,какво означава тази дума http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-news150334.htmlкакво можеш да имаш против такъв човек ....коментарите под статията ме карата да си мисля ,че още има хора в бг инак много изселиха комунистите ,затва дпс е от агнети другите са ги експулсирали навреме така да се каже цвета .... умните хора и хората с голямо Ч Нещо друго ми прави впечатление те обвиняват комунистите а българите наи често абе нямам нищо против тяха ама.... пп Иронизирах в предните постове разбира се Аз не съм чужденец, аз съм твой син... Българийо, аз съм твой син и мои са твоите пътища.” Реджеп Кюпчю http://www.mediapool.bg/%D0%B0%D0%B7-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%B8%D0%BD-news149481.html
|
|
« Last Edit: June 07, 2013, 19:39:56 PM by петко »
|
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #379 on: June 07, 2013, 19:39:09 PM » |
|
Да не се чудите и маете ще ви разкажа от кога е дошъл Исляма по тия земи и нивгаш веч да няма инсинуации по тоя въпрос . Това станало още от първата година на Хаджирата или през 622 г . Когато росульях Мохамед , Аллах да го благослови мир да го дари , бягал със сподвижниците си от Мекка за Медина ,с Мохамедовите сподвижници бил и някой си Исмо . На Исмо коня обаче бил плашлив , и като се подплашил ваджията , кат побегне в галоп , а през пустинята , а през Анадола , фърлил съ в Босфора и изконал от нашта страна . Исмо дръпал дизгините мъчил да го спре, но неможел . И като видял насреща едни високи планини /Родопите/ насочил коня на там та да го запре . Коня като упрял вече в баирите се закротил и спрял. На Исмо му се видяло много пътя да се връща обратно и решил да остане. Пък и истината да си речем било го страх пак да се качи на тоя щураф кон . Оженил се тук , народили му се дяца и така тръгнало мусльюманското коляно по нашите земи. Османци дошли къде къде после .
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #380 on: June 07, 2013, 19:46:48 PM » |
|
говедар има и такава теория ,една от многото за произхода на помаците ...  лично аз вярва че са българи ако не са то тогаз българите са помаци  има ли някакво значение кога е дошъл?,дали доброволно дали доброзорно ,или насилствено както борис пък налага християнството има и друга теория ,част от българсите са били вече мюсюлмани ,преди покръстването ,емисари арабски отпреди османлиите беше друга теория ,мисля имаше някъв документ или легенда де османлиите заварват мюсюлмани обаче аз не вярвам .......просто според данъюните регистри си има едно плавно преминаване от християнство към ислям
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #381 on: June 07, 2013, 19:52:01 PM » |
|
Та така, нямам нищо против турците. Но е крайно време държавата ни да има ясна национална доктрина, да запуши пробойните (ПАЗАРДЖИК) за да не провокира крайни националистични настроения! И спорове като този.
и у теб усещам нещо ...засега незнам точно какво ,че какво и защо трябва да имаш .да не би да си им простил вече за зверствата през 5 века робство? звучиш ми като някои дето викат абе аз имам много приятели ама... да национализма не е довел до нищо добро нито при хитлер нито при милошвич ,само до национални катастрофи ,че даже и в османската империя ,пазарджик какво не разбрах .....доктрина не ми звучи нацистко ,какво означава тази дума http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-news150334.htmlкакво можеш да имаш против такъв човек ....коментарите под статията ме карата да си мисля ,че още има хора в бг инак много изселиха комунистите ,затва дпс е от агнети другите са ги експулсирали навреме така да се каже цвета .... умните хора и хората с голямо Ч Нещо друго ми прави впечатление те обвиняват комунистите а българите наи често абе нямам нищо против тяха ама.... пп Иронизирах в предните постове разбира се Аз не съм чужденец, аз съм твой син... Българийо, аз съм твой син и мои са твоите пътища.” Реджеп Кюпчю http://www.mediapool.bg/%D0%B0%D0%B7-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%B8%D0%BD-news149481.htmlостави че иронзраш, ами и малко кофти се заиграваш с думичката национализъм- хитлер, милошевич- дрън дрън!! Има друга думичка- патротизъм, и това е горда думичка, използвай нея! Имам приятели турци и ги уважавам! Не съм нацист!Моля те не заигравай на тази плоскост защото е опасна и провокативна! И ако аз не се връзвам така лесно то младите и луд глави малко им трябва. И ето ни с цъфнали с оня лумпен в парламента.
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #382 on: June 07, 2013, 19:54:33 PM » |
|
Пазаржик- радикален ислям
|
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #384 on: June 07, 2013, 20:08:07 PM » |
|
Национализмът понякога е реакционен, за връщане към националното минало, а понякога и за експулсирането на чужденци. Други форми на национализма са революционни, призовавайки за създаването на независима държава, като родина за дадена етническа общност. виж този текст ? това нещо е като барут ...може и да ти свърши хубава работа ,ама може и да гръмне
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #385 on: June 07, 2013, 20:09:24 PM » |
|
Така е, различни са, така че не спекулирай с гадничката! Колкото до смрадливата американска пропаганда с едничката, ясна и на децата идея, икономическа изгода- мерзко! Дори и за собствния им народ, но това е друга тема.
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #386 on: June 07, 2013, 20:17:26 PM » |
|
Национализма е нормална реакция на процеса на гниене в България- не можеш да внииш младите че искат да видят страната силна и просперираща и това е сила! Номера е, вместо да я заклеймяваме да дадем креативитет на тази сила.
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #387 on: June 07, 2013, 20:25:59 PM » |
|
младите са сила да те са бъдещето ,НО национализма ли е пътя? Само виж кои е застанал начело на националистическата партия? тои ли е човека когот трябва да последват не аз тои се заиграва с думичката ,именно на атака национализма стана лоша дума поне в моите очи
германците като скъсаха с национализма и станаха пак номер едно
пп пак е троина коалиция атака и дпс барабар с маиката партия кви националисти бре
комунета от едно време единия реве че защитавал от тях а другия ,че щял да ги оправи едини събрал гласовете на онеправдани и ги дал на онеправдавщите другия събрал мразещите предните и тои там
аз затва за глупак бих гласувал ама за тия не
|
|
« Last Edit: June 07, 2013, 20:30:14 PM by петко »
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #388 on: June 07, 2013, 20:34:06 PM » |
|
младите са сила да те са бъдещето ,НО национализма ли е пътя? Само виж кои е застанал начело на националистическата партия? тои ли е човека когот трябва да последват не аз тои се заиграва с думичката ,именно на атака национализма стана лоша дума поне в моите очи
германците като скъсаха с национализма и станаха пак номер едно
пп пак е троина коалиция атака и дпс барабар с маиката партия кви националисти бре
комунета от едно време единия реве че защитавал от тях а другия ,че щял да ги оправи едини събрал гласовете на онеправдани и ги дал на онеправдавщите другия събрал мразещите предните и тои там
аз затва за глупак бих гласувал ама за тия не
...аз някъде по горе написах "лумпен", кого мислш че имах впредвид?
...аз някъде по горе написах "лумпен", кого мислш че имах впредвид?
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #389 on: June 07, 2013, 20:38:51 PM » |
|
остави че иронзраш, ами и малко кофти се заиграваш с думичката национализъм- хитлер, милошевич- дрън дрън!! Има друга думичка- патротизъм, и това е горда думичка, използвай нея! Имам приятели турци и ги уважавам! Не съм нацист!Моля те не заигравай на тази плоскост защото е опасна и провокативна! И ако аз не се връзвам така лесно то младите и луд глави малко им трябва. И ето ни с цъфнали с оня лумпен в парламента. Александър, остави човека. Той мен ме изкара какъв ли не. Най- много и на теб да ти лепне някой етикет  . Аз сто пъти му обясних, че нито съм нацист, нито расист. Видно е, че Петко има странни болежки на тая тема. Може би има причина. Не знам и за това и не съм посмял да му лепвам етикети. За младите, прав си. Разпали ми кръвта, признавам си. Петко, накара ме да се замисля над някой неща. Но никога няма да ме накараш да вярвам, че не е имало робство, ами присъствие или владичество или каквото и да е друго определение за тези 5 века. Любен Каравелов учил в чужбината и край... това робство ли е? Еми робство е. Ако се замислиш, ще се досетиш защо турците са давали възможности в дадени сфери на Българите. Но това според мен е просто един хитър ход от страна на империята. Твърдиш, че аз съм "омагьосан" от читанките. А ти май си "омагьосан" от разни статии и коментари от знайни и незнайни "компетентни" люде. Александър като спомена Пазарджик се досетих за една покъртителна случка от миналата година мисля. Онзи малоумен ислямски парад по улиците на града... хора с бели роби, кой циганин, кой турчин, кой знае, кой не знае защо е там и какво върши... Какво беше това ?!?!?! Ама неееее, ние Българите сме глупави и си знаем нашето. Спомням си и за едни изгорели вагони с майки и деца на гара Буново и едни други такива изродщини. Колкото неразбирателство и омраза има от едната страна, толкова има и от другата. Между другото ми е ОМРЪЗНАЛО да слушам, как Българи плюят собствения си народ. Аз съм сигурен, че тоя феномен почти никъде го няма по света.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
|