Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 13:57:52 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 38
  Print  
Author Topic: Светът около нас  (Read 332547 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
perelik
Full Member

« Reply #330 on: May 31, 2013, 13:43:00 PM »

Кола блъсна мечка в Русия, тя стана и си отиде:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2022595
Mad Max
Hero Member

« Reply #331 on: June 03, 2013, 06:36:32 AM »

Министър-премиерът на Австралия Джон Хауард:

На мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат, в сряда беше казано да се махат от Австралия, след като правителството насочи вниманието си към радикалите в опит да предотврати потенциални терористични атаки. Освен това Хауард разгневи някои австралийски мюсюлмани, като каза, че подкрепя идеята шпионските агенции да следят джамиите в страната. Цитат: „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

БРАВО!!!  notworthy clap

Habits
Hero Member

« Reply #332 on: June 03, 2013, 10:16:04 AM »

На мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат, в сряда беше казано да се махат от Австралия, след като правителството насочи вниманието си към радикалите в опит да предотврати потенциални терористични атаки. Освен това Хауард разгневи някои австралийски мюсюлмани, като каза, че подкрепя идеята шпионските агенции да следят джамиите в страната. Цитат: „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

БРАВО!!!  notworthy clap

Това в България може да се приложи, но не откъм религиозна гледна точка.
Тук може да се каже така:
Всички хора-паразити (знаем за кои става въпрос) или се ограмотяват, стават полезни на обшеството и държавата, или пътя...

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #333 on: June 03, 2013, 13:56:35 PM »

Ама на никой не му стиска да го каже(от политческия ни "елит") или по-точно не му изнася.Ние сме европейци(гъзолизци),гледаме на всеки да се подмажем вместо да работим за родния интерес и понеже сме си извратени се превърна в тенденция да се бърка свобода със свободия,национализъм с нацизъм,правилата и реда с подтискане и расизъм и т.н. и т.н.
Иначе ЕВАЛА на човека,така трябва да бъде-правилата са си правила и са за всички,без изключение!

П.П. Казано с думи прости: "На който не му изнася да се изнася!",а ако има такива,които не са го направили следва: "Който се цепи от колектива,колектива му го нацепва колективно!"
 Wink cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
perelik
Full Member

« Reply #334 on: June 04, 2013, 07:37:16 AM »

Макар, че това "изказване на премиера Хауърд" да отбелязава доста истини, въпреки реакционното си звучене, май въобще не е негово.
Нали всички помним "изказването на холандския премиер" по адрес на България - остро, обидно за някои, но като цяло доста точно.......
Е мисля, че става дума за същата работа. За повече инфо вижте линка:
http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

петко
Hero Member

« Reply #335 on: June 04, 2013, 12:07:44 PM »

БРАВО!!!  notworthy clap

мад с тва браво под този текст се подписваш... описваш де. инак съм сигурен че се имаш за човек с голямо Ч обаче ,ако е верно това де казва перелик 
Макар, че това "изказване на премиера Хауърд" да отбелязава доста истини, въпреки реакционното си звучене, май въобще не е негово.
Нали всички помним "изказването на холандския премиер" по адрес на България - остро, обидно за някои, но като цяло доста точно.......

то наи вероятно го е писал някои нацист....националист де ама то нали днешния нацинализъм е едновремешния нацизъм

А австралиеца нека се замисли малко довчера бяха бивши затворници де иззтрепваха аборигенното население на старната барабар с фауната в нея ,доскотро не им зачитаха нито правата нито религията нито начина им на живот ,всичко на този континенет се нагажда според 'тяхната " религия език култура писменост начин на живот и так дале .
едн австралиец като го питах дали още стрелят по кенгурата от пикапите възмутено ми отговори ,че не било като едно време вече щели да го осъдят все едно е застрелял абориген lol
петко
Hero Member

« Reply #336 on: June 04, 2013, 12:12:28 PM »

едно им харесвам на подобни писаници ,ссякаш ни карат да спрем и замислим всичко това го знаем ,но не му обръщаме внимание залети сме с информация обаче не можем дда я сглобим и да си създадем една обща картина за ситуацията

http://neverojatno.wordpress.com/2012/01/12/eko/
петко
Hero Member

« Reply #337 on: June 04, 2013, 12:30:25 PM »

БРАВО!!!  notworthy clap

Всички хора-паразити (знаем за кои става въпрос) или се ограмотяват, стават полезни на обшеството и държавата, или пътя...

тука се пишеш религиозно толерантен обаче не и етнически толерантен(по принцип или си тоерантен или не си) ,предполагам хората които знаем са циганите .....неграмотни безполезни ,бъкел е стакива хора и българи обаче ,на тях съм сигурен че им прощаваш .....мда
искаи да няма неграмотни хора искаи да има работа за всички искаи и те да станата хора та да не се налага да се отърваваш от някого и накрая искаи законите да се спазват от всички

ето ти един де цоцал ...http://btvnews.bg/bulgaria/naslednikat-na-ministar-zdyunigeit-iztochil-15-000-evro-ot-sotsialnata-sistema-na-frantsiya.html ...абе "циганска работа",ама тоя си е наш нали и минава за тарикат ,пич и прочее бг титли

а заради такива съгласен ли си в европа да наричат българите крадци , сутениори ,мързеливи ,мошенници или пък недаи си боже някои да каже аба тия щом не искат да станат европеици марш в азия ?

а да те питам кои път да хванат (към газовите камери ли?), та ти ги гониш от собствената им родина ,това не са емигранти които искат да наложат своя култура или религия ,че и закони (нали това иска да каже австралиеца) това е и тяхната страна неините закони трябва да са не само за теб и не само съобразени с твоите желания

пп и да не останете с впечтление ,че обичам цигани ,не не ги ...
« Last Edit: June 04, 2013, 12:31:13 PM by петко » Logged
петко
Hero Member

« Reply #338 on: June 04, 2013, 12:54:32 PM »

чисти теоретично предполагам че мад макс е видяла "австралииския модел "и решила да го съпостави със ситуацията в страната ни така да се каже да почерпим опит от напреднали нации biggrin цивилизовани  biggrin та и ние по цивилизован начин да си решим проблемите ,щом там може да ги гонят защо не и ние това все пак са австралиици а не варвари
обаче прочети все пак изказването на австралиеца
 и виж каква е ситуацията в нашата страна ,за едно и също нещо ли става на  въпрос

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1148301
Mad Max
Hero Member

« Reply #339 on: June 04, 2013, 13:03:58 PM »

Грешно мислиш.  biggrin
Подкрепям изказването на човека, по отношение на ситуацията в неговата страна.
/Времето ще покаже накъде ще го изведе неговия кон.
Факт е, че го е яхнал и че му държи здраво юздите. Как да не му се изкефиш, особено на това: "Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура."/
Не мисля, че е приложимо тук. Луд умора нема..

Относно ситуацията при нас -> изразила съм си мнението.

Съгласна съм, че грамотността е най-големия ни проблем.
Там трябва да се съсредоточи всеки от нас.
« Last Edit: June 04, 2013, 13:07:02 PM by Mad Max » Logged

Habits
Hero Member

« Reply #340 on: June 04, 2013, 13:29:49 PM »

БРАВО!!!  notworthy clap

тука се пишеш религиозно толерантен обаче не и етнически толерантен(по принцип или си тоерантен или не си) ,предполагам хората които знаем са циганите .....неграмотни безполезни ,бъкел е стакива хора и българи обаче ,на тях съм сигурен че им прощаваш .....мда
искаи да няма неграмотни хора искаи да има работа за всички искаи и те да станата хора та да не се налага да се отърваваш от някого и накрая искаи законите да се спазват от всички

ето ти един де цоцал ...http://btvnews.bg/bulgaria/naslednikat-na-ministar-zdyunigeit-iztochil-15-000-evro-ot-sotsialnata-sistema-na-frantsiya.html ...абе "циганска работа",ама тоя си е наш нали и минава за тарикат ,пич и прочее бг титли

а заради такива съгласен ли си в европа да наричат българите крадци , сутениори ,мързеливи ,мошенници или пък недаи си боже някои да каже аба тия щом не искат да станат европеици марш в азия ?

а да те питам кои път да хванат (към газовите камери ли?), та ти ги гониш от собствената им родина ,това не са емигранти които искат да наложат своя култура или религия ,че и закони (нали това иска да каже австралиеца) това е и тяхната страна неините закони трябва да са не само за теб и не само съобразени с твоите желания

пп и да не останете с впечтление ,че обичам цигани ,не не ги ...

Къде видя как се пиша? Усещам ти заядливия тон, което не ме притеснява.  smile

За това което си изписал, мога да те разбера, ако и ти си ром (много неграмотно пишеш, съмнителен си ми  lol ).
Дали прощавам? Кой съм аз да прощавам на някой?

Иначе да те питам:

Харесва ли ти да плащаш ромски ток?
Харесва ли ти данъците да отиват в издръжка на множащи се роми, които едно едничко добро дело за държавата не са направили?
Харесва ли ти всяка вечер да гледаш новините (забелязвам гледаш БТВ-то, което обяснява много неща) и да разбираш за поредната ненаказана кражба/убийство/изнасилване, извършена от роми?
Харесва ли ти това, че Българските села биват "изнасилвани" от вилнеещи роми без последствия?

Да продължавам ли?

Както ти сам казваш, законите са за всички! Та не е до това дали прощавам или не...

Да, много престъпления се извършват не от роми, но много много много много много престъпления са извършвани от тях, защото имат усещането за недосегаемост.
Сигурен съм, че разликата в проценти на неграмотни бели българи и неграмотни български роми е смайваща.

Изобщо защо трябва да водим тоя спор, след като тезата ти издиша?!
Идват ми хиляди неща които мога да кажа в защита на моето мнение, но няма смисъл.
Не съм аз човека, който трябва да те убеждава в каквото и да било.

А и не искам да излезне, че съм расист. Напротив!
Имам приятели роми и българи с турски произход, които се трудят, учат, плащат си данъците и сметките. Какво лошо мога да кажа за тях? Нищо!

А пък за религията... всеки да си вярва в каквото иска. Лично право  smile . Аз вярвам в Шива (примерно) .

Поздрави!

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Mad Max
Hero Member

« Reply #341 on: June 04, 2013, 13:33:09 PM »

Мдаа...  smile

Mad Max
Hero Member

« Reply #342 on: June 04, 2013, 13:36:40 PM »

Ето друго ДВАЙСЕ  lol lol lol
http://news.bgnes.com/view/1090383

Mad Max
Hero Member

« Reply #343 on: June 04, 2013, 13:41:24 PM »

110-ти празник на розата в Казанлък  cheers
http://news.bgnes.com/view/1090114

петко
Hero Member

« Reply #344 on: June 04, 2013, 14:21:16 PM »

виждам аз ,виждам -някъде там между буквите и думите

ами не съм ром -както искаш го разбирай,помисли си че съм просто човек да речем .трябва ли да си ром за да защитиш ром и обратното пък -което смятам за редно го казвам

дали прощаваш ....а кои си ти че да съди -ромите .същото е но с обратен знак

А кои окраде България ? Пълнят ни главите с кокошкарски (ромски истории) а крадът България на килограм ,ние не сме обеднели от ромите бъди сигурен обаче ни баламосват със тях

и не не ми харесва всичко което си написал

Да продължавам ли?

Както ти сам казваш, законите са за всички! Та не е до това дали прощавам или не...

Да, много престъпления се извършват не от роми, но много много много много много престъпления са извършвани от тях, защото имат усещането за недосегаемост.
Сигурен съм, че разликата в проценти на неграмотни бели българи и неграмотни български роми е смайваща.

точно законите за всички ..искам да видя наказани онези де окрадоха България ,те пък ни показват кокошкарски истории и ние се надъхваме с нацианализъм ,след това идват мършояди и размахват етнически карти...

ти си грамотен пък и аз (колкото и неграмотно да пиша) донякъде благодарение на държавата ни ,едно от хубавите неща на комунизма (както някъде бе казал каракитан) е че образова всички ,тогава и ромите си бяха други ,абе истински цигани lol
неграмотноста не бива да е проблем на един етнос тои е държавен проблем или поне трябва да бъде ,поне сме доказали това че всички могат да бъдат грамотни поне малко
Търси общото у хората не различното
Имам приятели роми и българи с турски произход, които се трудят, учат, плащат си данъците и сметките. Какво лошо мога да кажа за тях? Нищо!
  ами ,че те нали са роми ,значи искаи да бъдат всички роми такива като тях твоите приятели са пример ,че не е до ром ил българин........обаче понякога за да искаш трябва да дадеш или да прежалиш нещо свидно ,например национализма
Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 38
  Print  

Jump to: