KaraKitan
|
 |
« Reply #75 on: September 25, 2008, 23:09:24 PM » |
|
Интересни снимки от 60-те. Може да се види и Шарпланинец в оригиналният му тип.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #77 on: October 14, 2008, 18:55:34 PM » |
|
Дънди, чула ли си нещо за случая?
Мечка уби седем овце в махала Потока на смолянското село Бориково 13 октомври 2008
Продължават мечите набези в района на смолянското село Могилица, съобщи председателят на ловната дружинка в селото Васил Бабачев. Мечка–стръвница е убила седем овце в района на махала Потока, село Бориково. Те са собственост на мъж от село Смилян, който има стадо от около 100 овце в махалата. Бабачев обясни, че заради топлото време мечките не могат да заспят зимен сън. Голямата реколта от плодове, каквато има в момента – сливи, ябълки, къпини и круши също не могат да спрат мечките, които налитат само на месо. Бачев каза още, че до момента мечки са убили кон и магаре в района на село Киселчово, три овце в село Буката. Всички щети са огледани от комисия на Регионалната инспекция на околната среда и водите, както и от Държавно лесничейство – Смилян. Поискано е разрешително за острел на мечката, но до момента такова не е издадено. Бабачев отбеляза, че преди две години мечки са нанасяли щети на пчеларите в района на Могилица, като са разрушавали кошерите, но никога не е имало убити домашни животни.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #78 on: October 14, 2008, 19:23:58 PM » |
|
Не съм чула,но утре ще звънна на някой от овчарите в Смилян да даде пояснение.Досещам се кой има стотина овце,но не съм сигурна.Не е бай Минчо Гърбела ,неговите са към 400. Свикнахме вече с мечките,щем не щем те са ни постоянни посетители.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #79 on: October 15, 2008, 15:31:04 PM » |
|
Обадих се на Минчо днес.Наистина има мечка дето ги тормози,изадените овце в стадото за което става въпрос са 7 както и пише. Мечката се навърта и покрай стадото на Минчо но кучетата се държат за сега,както каза той.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #80 on: November 18, 2008, 17:35:56 PM » |
|
nqma li kak da se napravi klip4e na vashite ku4eta kato usetqt vulk kak laqt i primerno na me4ka kakto sa napravili makedoncite za vulcite
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #81 on: November 18, 2008, 17:46:36 PM » |
|
nqma li kak da se napravi klip4e na vashite ku4eta kato usetqt vulk kak laqt i primerno na me4ka kakto sa napravili makedoncite za vulcite
Има,даже имам някъде на видеокасета
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #82 on: November 18, 2008, 17:51:11 PM » |
|
Много трудно може да стане такова нещо. Повярвай, като има мечка наоколо последното нещо, за което мислиш е фотоапарат.  Отгоре на всичко условията почти на 100% са неподходящи за снимане. Иначе не е невъзможно, но трябва специално за това да се отдели време. А македонския филм е хубав, но си е режисиран. Не е сниман със скрита камера, както мислят някой. Имаше едни кадри на нападение на мечка, мисля, че в Родопите беше снимано, но не в българската част.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #83 on: November 18, 2008, 19:38:10 PM » |
|
"Македонският" филм "Вук" всъщност е югославски и е създаден от хърватската киностудия. Само е сниман в Македония в мохамедански селца западно от Скопие.
В ловните видеокасети на екипа Гънчев/Къдрев има кадри с прогонване на мечка от хора и кучета в Румъния. Кучетата са всякакви.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #84 on: November 18, 2008, 19:53:15 PM » |
|
Имаш ли си представа в кой филм точно е това? Хубаво ще е да го видим тук. Бях останал с впечатлението, че е от гръцките Родопи, но май съм грешил.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #85 on: November 21, 2008, 21:08:00 PM » |
|
а кво стана с балабан? мечка сигърно мове да се заснеме .ма вълк си е бая невъзможно ,данди каза че имала такова куче което остава при отделеното ,освен да върже едно яре и да сложи камера белким доиде нещо ,ма едва ли ще се занимава с 'ярини ' 
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #86 on: November 21, 2008, 21:42:31 PM » |
|
Абе тя ако се организира работата е лесно. То въпроса май беше дали може да се снима на ход. Иначе вълци бол стига да знаеш де да ги търсиш. 
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #87 on: November 23, 2008, 20:33:01 PM » |
|
По-горе стана дума за невъзможните условия за снимане в повечето случай на атака на хищници. Пресен пример имам от вчера. Вълка се завъртя около стадо овце (с който случайно бях и аз  ), точно в най-големия дъжд преминаващ в суграшица. Дори и не помислих да вадя фотоапарат. Директно си заминаваше ако го направех. Иначе всичко останало си беше, като по сценарий. Екшън, викане, търчащи и лаещи кучета насам натам. В крайна сметка резултата 0 на 0.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #88 on: November 23, 2008, 20:51:37 PM » |
|
Е поне може да се направи клип за начина на лаене на кучетата на вълк,и начина на лаене на мечка.Защото е различен.(nqma li kak da se napravi klip4e na vashite ku4eta kato usetqt vulk kak laqt i primerno na me4ka),имам такъв клип,вълка си беше отишъл но кучетата лаеха на задна диря.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #89 on: November 24, 2008, 07:03:42 AM » |
|