Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 13:40:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 38
  Print  
Author Topic: Светът около нас  (Read 334430 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
петко
Hero Member

« Reply #360 on: June 05, 2013, 13:06:23 PM »

Прабаба ми хранеше кокошките с тях.

те и сега някои го правят една комшиика (не е баба млада съвремена жена си е ) с една кофичка сутрин и една метла слага кофичката под картофеното стъбло леко ги пипва и те правеики се на умрели падат ,събира и плужеците и даже и въшки и пеперуди по доматите ,тях ги лови много странно надява върху домата една кесия и като го раклати ония започват да се блъска по кесията после я сваля и я пълни с вода да се удавят
петко
Hero Member

« Reply #361 on: June 05, 2013, 13:08:44 PM »

виждам аз ,виждам -някъде там между буквите и думите

Недомлъвкваш ли ми?  hug

мнее  in_love

петко
Hero Member

« Reply #362 on: June 05, 2013, 13:10:30 PM »

Съгласна съм, че грамотността е най-големия ни проблем.
Там трябва да се съсредоточи всеки от нас.
ами ти?
петко
Hero Member

« Reply #363 on: June 05, 2013, 16:45:35 PM »

я объркал съм единия линк ,а времето за редакция ми изтече

http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%E2%80%93-%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-news149513.html
Habits
Hero Member

« Reply #364 on: June 05, 2013, 18:13:49 PM »

да видим гаврата с гробовете първо ,предполагам е точно това за което говори каракитан ,обаче понеже се жалваш от потъпкване на историята да те питам знаеш ли за унищожаването на мюсюлманските гробища ? и това не е вандалщината на някои нацист а национална политика

Аз имах предвид гаврата на ромите с българските гробища.
Но ако проследя мисълта ти за прогонването, измъчването и каквото и да е ставало тогава с българските "турци", тогава може да се върнем още по-назад във времето и да те питам какво можем да кажем пък за 5 века робство ?
И сега какво? Да си караме "око за две, зъб за чене" .

не мога да говоря на сляпо ,но ще опитам ,предполагам някои атакист е взимал интервю от някои помак из чеча или бабечките колиби ,там са наи дивите помаци темата е била турцизацията в родопите и бъра бура и из между сто интервюирани са си намерили човека и видиш ли кво става в родопите и кви са помаците .....даваи за пореден път да ги побългарим А?

Този филм беше излъчван, ако не се лъжа, още преди Атака да ги има. А и филмът обхващаше общото мнение на цяло населено място. Сега къде точно е това място, не мога да ти кажа. Ще се разровя в интернет и ще се опитам да го намеря, но едва ли, имайки предвид колко е стар. Между другото, хората интервюирани в този филм, бяха изключително агресивно настроени към християни, българи и държава.
Това не го намирам за нормално, след като живеят тук с нас... Но така ще е, след като има толкова либерални и търпеливи хора, които да ги подкрепят.
Айде, да речем че тая агресия е породена от неправилното отношение към тях по време на комунизма.
Тогава ние след 5 века робство как трябва да се държим с тях? Ако се замислиш... а?

И искам да се съглася с теб за едно. Наистина има наслояване на омраза между едните и другите от страна на хора, които имат интерес да не сме единни.
Но пък и народа не е чак такова стадо, та да се хваща на всичко. Я виж в интернет колко много млади и стари Българи проявяват съпричастност към турците със случващото се в момента там. Дори и аз, "нацистът" и "расистът", подкрепям турския народ в борбата им с несправедливостта.

Искам да те питам нещо. Какво е, според теб, разрешението на проблема с паразитите, не за хората които имат различна вяра и разбирания? След като си чешем езиците вече толкова време, дай да дадем предложение за изход на ситуацията? Защото най-накрая ще вземе да изкараш нещата така, че нямаме никакъв проблем с тях...

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Александър Христов
Hero Member

« Reply #365 on: June 05, 2013, 19:04:41 PM »

Абе хора, никого не ща да обидя, всеки има право на мнение, ама на нас чергата ни гори! Съществуването на това, което всички ние нариаме България е под въпрос!
А вие сте тръгнали да се дъвчете за циганите, ми че те са само едно малко пламъче на единия край, и то гори благодарение на бензин със съставки смръдлива мешавица от полтици, мутри и подобна сган, уродлива рожба на "социализма". Аз съм българин, и да, съгласен съм да режа уродлви форми за да могат децата ми да живеят в страната на дедите си, и да са горди да се нарекат българи!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
петко
Hero Member

« Reply #366 on: June 05, 2013, 19:24:58 PM »

Аз имах предвид гаврата на ромите с българските гробища.
имал си впредвид вандалщината на някои циганин ,а не на ромите ,нищо не си разбрал от това което ти каза каракитан

Но ако проследя мисълта ти за прогонването, измъчването и каквото и да е ставало тогава с българските "турци", тогава може да се върнем още по-назад във времето и да те питам какво можем да кажем пък за 5 века робство ?
И сега какво? Да си караме "око за две, зъб за чене" .

специално тази и без кавички можеш да я пишеш ,вече е чиста туркиня , макар и от името и от селото от което произлиза се вижда че била помакиня ,и тя не говори за възродителния процес като ми заговори за зъби ченета ,тя помни и 64 и и 70 чак после за за 85 ,нещо повече помни разказите на баба си от преди комунизма 1912 -13 година и тогава е нямало атака ,но човешката глупост винаги си я имало

така вследствие на недалновидната ни политика са си заминали хора които ,ако не преди то сега вече са милиони ,това е и част от проблема с ромите и топенето на българската нация ,нация която през 5 века кланета е цъфтяла ,че и вързала ,там са се родили и ботев и левски ,там във тъмното робство българите са си "извоювали'(слагам го в кавички защото не било с оръжие) и независима църква ,там е писана и история славянобългарска там е имало богаташи които със собствения си акъл са забогатяли
а сега когато сме свободни ...

самия факт ,че ми говориш за 5 века робство ме кара да спра да ти пиша ,но няма ,вярвам в теб просто се опитаи да излезеш от клишетата и да помислиш (нали ти споменах за образованието на запад)

https://librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1795-2012-10-06-09-10-59
винаги когато чуя 5 века ще ги пускам такива  

Този филм беше излъчван, ако не се лъжа, още преди Атака да ги има. А и филмът обхващаше общото мнение на цяло населено място. Сега къде точно е това място, не мога да ти кажа. Ще се разровя в интернет и ще се опитам да го намеря, но едва ли, имайки предвид колко е стар. Между другото, хората интервюирани в този филм, бяха изключително агресивно настроени към християни, българи и държава.
Това не го намирам за нормално, след като живеят тук с нас... Но така ще е, след като има толкова либерални и търпеливи хора, които да ги подкрепят.
Айде, да речем че тая агресия е породена от неправилното отношение към тях по време на комунизма.
Тогава ние след 5 века робство как трябва да се държим с тях? Ако се замислиш... а?
може и вмро да е пък и шовинизма не е патент на атака винаги е имало и ще има такива хора ,даже не само сред българите и сред помаците ги има и сред турците ,защо си мислиш ,че само някои имат право на това низшо чувсто ...за робството пак ......абе къв е тоя реваншизъм бре точно тези даже и не са живяли може би тогава ,както и ти ама миризливата ни история към това ни води история нагодена към недалновидната ни полтика
......ау ,ами вземеи им поканата и да си ходят в турция
можеш ли да ми кажеш колко години родопа е била под византииско владичество ,колко под българско колко под османско ,аз даже се учудвам отде тва запазване  ,като се имавпредвид колко време са били българи и колко турци и то турците всеки ден колене изнасилване и пак накрая да се налага да ги приютява от братята им

и накрая да те питам докога ще търсиш различното у хората барем при помаците нещо общо не видя ли?
И искам да се съглася с теб за едно. Наистина има наслояване на омраза между едните и другите от страна на хора, които имат интерес да не сме единни.
и ти ама хич не ги затрудняваш

Но пък и народа не е чак такова стадо, та да се хваща на всичко.
не сме народ а мърша ...не съм фен на дядото но все пак

точно стадо е народа немаме си интелигенция  изтрепаа я комунетата и братушките ,между другото народа дето помнил ятагана го е освободил чорбаджията и интелигента

Я виж в интернет колко много млади и стари Българи проявяват съпричастност към турците със случващото се в момента там. Дори и аз, "нацистът" и "расистът", подкрепям турския народ в борбата им с несправедливостта.
lol,маи ти дотегна титлата националист и либерал ще станеш
еи тука един колега със твоито съпричастие
http://ivo.bg/
Искам да те питам нещо. Какво е, според теб, разрешението на проблема с паразитите, не за хората които имат различна вяра и разбирания? След като си чешем езиците вече толкова време, дай да дадем предложение за изход на ситуацията? Защото най-накрая ще вземе да изкараш нещата така, че нямаме никакъв проблем с тях...
blush,ами честно незнам ,обаче знам ,че не става така както сме го подкарали ,проблем определено имаме и то голям ,на първо да се учат ,наиденов искаше малцинствата да ги прави овчари ,колко жалко обаче е прав ,те не могат да се включат в трудовия пазар и да искат ,както казах да се учат ,после трябва да намерим работа ,тоест да отваряме работни места ,и накрая да ги приемаме като равни ,касулацията ги прави истински цигани ,и помаците ги прави помаци тя ,това са етноси с изградена култура и оставаики отделно и сочени както различни ,те никога няма да се интегрират особенно помаците (за циганите не съм убеден ,че и след това ще успеят )когато едно село е изцяло помашко то си запазва всичко ,ако е сред българи стават българи барабар с табиетите им и атеизма ,ако е сред турци стават такива сред американци американци ,не ме караи да ти давам примери има бол за инегрирани такива и сус друго вече самосъзнание ,както и обратното ,с други думи да не се делим и да се приемаме
Mad Max
Hero Member

« Reply #367 on: June 06, 2013, 07:28:31 AM »

Съгласна съм, че грамотността е най-големия ни проблем.
Там трябва да се съсредоточи всеки от нас.
ами ти?

Аз ще чакам японците да ни поробят  biggrin
...
"всеки от нас" значи, че и аз мисля по въпроса..
/за износа на магданоза  biggrin/..

Habits
Hero Member

« Reply #368 on: June 06, 2013, 11:43:44 AM »

имал си впредвид вандалщината на някои циганин ,а не на ромите ,нищо не си разбрал от това което ти каза каракитан
Аз много добре го разбрах. Само че ти обърна темата и започна да говориш за мюсюлманите.

самия факт ,че ми говориш за 5 века робство ме кара да спра да ти пиша ,но няма ,вярвам в теб просто се опитаи да излезеш от клишетата и да помислиш (нали ти споменах за образованието на запад)

https://librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1795-2012-10-06-09-10-59
винаги когато чуя 5 века ще ги пускам такива 

Кой е тоя Иво Беров, че да оспорва думите на мноооооооооооооого по-велики хора от него?!?! И Ботев, и Каравелов използват термина "робство" , тоя ще пише, че не е имало. И така го пише, сякаш е бил жив тогава и е гледал със очите си какво се случва.

Сигурен съм, че нещата не са били точно така както го пише в учебниците.
Но да ми се твърди, че не е имало робство... Интересно ми е на какво мнение щеше да е тоя "ум неземен" ако беше жив тогава и се е налагало да търпи тогавашното положение. Поредния дървен философ, който е решил да "не е от стадото" .
А пък в някой части от статията, той така си противоречи, че ....
И забележи как умело борави с думите и се опитва да манипулира истината.
Значи турското насилие е било някакви частни случаи, пък през повечето време, видиш ли, турците са били толкова либерални и добрички към нас. Направо са ни носели на ръце. Даже са ни помагали да се множим и населението ни да нараства... Той от къде е взел тая информация? По онова време е имало официални преброявания ли... В един от коментарите на статията се дава информация, че след тези 5 века България и Румъния общо едва са стигали 2 милиона население...
Егаси цветущата статия  lol
Пише за факти, които ако ги събереш , сам ще достигнеш до извода, че това е било робство...
Дай направо да променим думите на будителите, дай направо да изтрием историята като задължителен изучаващ се предмет. Да боднем един полумесец, че даже два или три на Българското знаме, да отидем да се извиним на цигани и турци за всичко, да си ги къткаме и така още няколко години, докато станат повече от нас и ни "оправят" в оня смисъл на думата.

Иначе статията има доста интересни твърдения и факти...

Ако щеш ми пиши, човек. Значи щом не съм на твоето мнение, не съм достоен за събеседник? Така да бъде. Не държа да продължавам спора, даже предлагам да спрем, защото вече става досадно на хората които влизат във форума...

може и вмро да е
Е още няколко опита и може и да улучиш  smile

......ау ,ами вземеи им поканата и да си ходят в турция
можеш ли да ми кажеш колко години родопа е била под византииско владичество ,колко под българско колко под османско ,аз даже се учудвам отде тва запазване  ,като се имавпредвид колко време са били българи и колко турци и то турците всеки ден колене изнасилване и пак накрая да се налага да ги приютява от братята им

и накрая да те питам докога ще търсиш различното у хората барем при помаците нещо общо не видя ли?

То нещата ако се решаваха така както ти го казваш. Кой колко е живял еди къде си... Кой първи стъпил еди къде си... Нали се сещаш колко щяха да са различни нещата.

Не търся различно. Отплесваме се много вече от истинската тема, която беше за едни паразити, които не си плащат данъците, сметките, с нищо не са полезни на обществото. Освен това, крадат, убиват и т.н.

и ти ама хич не ги затрудняваш
Не ги затруднявам, но аз като Българин съм длъжен да помня и уважавам българската история и традиции.
Даже не се чувствам длъжен, аз го правя с кеф.
Не мразя нито малцинствата, нито хората с друга вяра. Просто не ме свърта на едно място вече, като гледам разни паразити да си правят каквото искат. Към паразитите включвам и всички скапани партии, депутати, американци, руснаци и т.н. които доволно потриват ръце и се облизват около България и само чакат да изчакалеят.

Ти също не ги затрудняваш!

маи ти дотегна титлата националист и либерал ще станеш

Ти като ми шибнеш още две три определения и ще ме изкараш извънземен  lol  lol  lol

ами честно незнам ,обаче знам ,че не става така както сме го подкарали

Е те това ни е най-големия проблем! Всички много знаем да маламотим и философстваме, ама без никакъв резултат.
Умуваме си, правим се на разбирачи и накрая пак сме си у кочинката...
Даже и тоя спор дето го водим с теб, нито ще промени твоето мнение, нито моето, нито нещо в държавата.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
петко
Hero Member

« Reply #369 on: June 06, 2013, 18:03:36 PM »

тежук случаи си  notworthy

Аз много добре го разбрах. Само че ти обърна темата и започна да говориш за мюсюлманите.
не мисля ,че си го разбрал ,ти пак твърдиш ,че циганите поругали гробищата не един вандал а циганите

и не съм обръщал темата просто ти показах ,че това нещо не е сефте ,нещо повече във втория случаи е национална политика ,обаче не остана възмутен нещо ...

Кой е тоя Иво Беров, че да оспорва думите на мноооооооооооооого по-велики хора от него?!?! И Ботев, и Каравелов използват термина "робство" , тоя ще пише, че не е имало. И така го пише, сякаш е бил жив тогава и е гледал със очите си какво се случва.
и ботев и каравелов са били свободни люде да им имам робството ,мен баща ми неможеше да ме прати в частно училище ....ама виж на дс агентите децата де учат .....та те ни четат и историята те ни казват и какво искат да кажат и ботев и кравелов ,даже и когато са написали нещо в прав текст .....гледат много много да не се уюи .....та както казва иво ,чети ботев ама не само първите думи и чети всичко от него

сега ще ти издам една малка таина ...възрожденците са били също националисти ,ОБАЧЕ никога не смеи да сравняваш техния национализъм с този на атака нищо че волен се мъчи да докара визия на левски ,те са искали да събудят национализма у българите направо сме нямали не само нация ами направо и етнос ,та н ие сме се писали гърци ,националност османлии раята не и пука дали султан или някои друг ще ги управлява ,как може такъв народ да иска собствена държава ,като ти казах че инетелигенти и чорбаджии са ни освободили ще ми верваш ,точно на такива изучени по чужбина им идва на акъла че могат да бъдат свободен народ ,обаче народ почти не сме имали румелиици някви ...
обаче виж сегашния национализъм до какво води ? национализма е полезен при създаването на нациите ,и за националните борби ,ние ссме държава на нас не ни трябва делене нито един етнос да дискриминира друг за да сме силна държава и нация трябва да сме единни
там където един етнос доминира над останалите държавите се разпадат ,има граждански воини и национални борби

ето ти го този които пише за робство и ми кажи според теб този смисъл които ти му придаваш ли е имал впредвид,самия тои роб ли е? какво робско виждаш в него ,или в баща му? боже ....ами онази свободната дето ти я пуснах де бачкала цял живот тютюн за да оцелее разкарва по затвори и изселвана - тя е неблагодарница чиято родина я е образовала а тя се прави на туркиня

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BD_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2
Сигурен съм, че нещата не са били точно така както го пише в учебниците.
бъди сигурен ,че тоюно така не е , има си история и история всяка страна пише малко по различно в учебниците ,ама наще направо си лъжат понякога
Значи турското насилие е било някакви частни случаи, пък през повечето време, видиш ли, турците са били толкова либерални и добрички към нас. Направо са ни носели на ръце. Даже са ни помагали да се множим и населението ни да нараства... Той от къде е взел тая информация? По онова време е имало официални преброявания ли...
определено ...бъкел е с документи които доказват че си е имало съд ......мда хората са се съдели ,как някакъв си роб ще съди турчи ,ама ти откъде да знаеш ...,както казва иво в читанките не ги пише тези работи ,в читанките пише точно еи такива несправедливости (не че и тях не ги е имало ,обаче ако ги четеш започваш да се зомбираш и не си даваш робството също и започваш да мразиш не сасмо османлиите ами и турците
А да те питам ти откъде знаеш ,че не са се множали? или шишман ни е преброил и предал на турците под списък те пък ни сдали на руснаците 5 века по късно lol, драги знам ,че си бил роб ама на всичкото отгоре и данък си плащал ..ето едно място откъдето например можеш да разбереш колко хора е имало в едно село дето уж всички били избити  в героиска съпротива та от там знае иво може би ,ама в читанките не ги пише тия работи

Дай направо да променим думите на будителите, дай направо да изтрием историята като задължителен изучаващ се предмет. Да боднем един полумесец, че даже два или три на Българското знаме, да отидем да се извиним на цигани и турци за всичко, да си ги къткаме и така още няколко години, докато станат повече от нас и ни "оправят" в оня смисъл на думата.
Напротив техните думи са изопачени ,донякъде и историята ни заради руснаците ,а по късно заради ссср .......абе що в историята ни не пише тогаз всичко което са казали
http://www.youtube.com/watch?v=-_6N6YRB8SU

това учил ли си го или тои лъже за ръснаците ,ама за турците си е верно ,ти даже незнаеш кому и закво се кланяш

или това трябваше да ти пусна та да ти олекне
http://www.septemvri23.com/Colarov_3mart.htm образоваи се бре не сме 48 ма

да се извиниш ....че ти лично правил ли си им нещо? все се надявам че тва идва от комунистите обаче с такива както теб си мисля че и на българите ,сигурно си се радвал как им е "връщала" България

басии заслужаваме си всичко и тепърва ще берем плодовете на комунетата
отиди някъде и поживеи сред хора да видиш колко ще се промениш ,сред чужденци ....като ботев ,и иво ше ми разправя ,че едно време сме си живели като юушки в буркан  lol,то и сега си живеем така

Ако щеш ми пиши, човек. Значи щом не съм на твоето мнение, не съм достоен за събеседник? Така да бъде. Не държа да продължавам спора, даже предлагам да спрем, защото вече става досадно на хората които влизат във форума...
маи започва да ти омръзва и ако беше на моето мнеие закво щяхме си пишем lol,много лесно ми се спори когато си вярвам и чувствам ,че съм прав ...изпитваш ли същото?

« Last Edit: June 06, 2013, 18:04:44 PM by петко » Logged
петко
Hero Member

« Reply #370 on: June 06, 2013, 18:32:21 PM »

хабитс в османската империя е имало 80 етноса била е на три континента имало е поне три официални религии юдаизъм християнство и ислям ,след разпада и има 52 държави ,как мислиш е успял наякакъв си тюрк дето първо обединил няколко рода  после поробил сума ти да ги държи цели 800 ли бяха не помня години интегрирала ги е според мен,неможеш да държиш толкоз различни и много постоянно в робство,не си спомням колко милона са били
колко от тези държави в сегашната си история пишат за робство? нима само ние сме били поробени? и как аджеба нас ни освобождават ,съседите ни кои ги освобождава ? знаеш ли ,че България е била съязник с турция? след освобождението от турско робство турците са се били за нас и как аджеба след това изведнъж се замразваме толкова .....нещо не ми се връзва?
петко
Hero Member

« Reply #371 on: June 06, 2013, 19:00:04 PM »

http://forum.boinaslava.net/showthread.php?11719-%C8%EC%E0%EB%EE-%EB%E8-%E5-%E4%E5%EC%EE%E3%F0%E0%F4%F1%EA%E8-%E8-%E5%F2%ED%EE%E3%F0%E0%F4%F1%EA%E8-%EA%EE%EB%E0%EF%F1-%ED%E0-%E1%FA%EB%E3%E0%F0%F1%EA%EE%F2%EE-%ED%E0%F1%E5%EB%E5%ED%E8%E5-%EF%F0%E5%E7-15-%E8-16-%E2%E5%EA

тва за множенето ни или пък мрененто

пп мноо ме кефи дози дели ,няква странна смесица от компетентност и ирония ,яко бъзика дъртите историци...онези писали наща история маи
« Last Edit: June 06, 2013, 19:04:01 PM by петко » Logged
Александър Христов
Hero Member

« Reply #372 on: June 07, 2013, 17:32:25 PM »

хабитс в османската империя е имало 80 етноса била е на три континента имало е поне три официални религии юдаизъм християнство и ислям ,след разпада и има 52 държави ,как мислиш е успял наякакъв си тюрк дето първо обединил няколко рода  после поробил сума ти да ги държи цели 800 ли бяха не помня години интегрирала ги е според мен,неможеш да държиш толкоз различни и много постоянно в робство,не си спомням колко милона са били
колко от тези държави в сегашната си история пишат за робство? нима само ние сме били поробени? и как аджеба нас ни освобождават ,съседите ни кои ги освобождава ? знаеш ли ,че България е била съязник с турция? след освобождението от турско робство турците са се били за нас и как аджеба след това изведнъж се замразваме толкова .....нещо не ми се връзва?
Кога бе Петко са се били за нас???
През 1885 година??
Тогава след писмо от нашия минстър председател, султана, като суверен изпраща 15000 души които така и не влизат в бой. Повечето от тях измират от дизентерия на гара Септември.
Така или иначе по това време ние сме били васал на Високата Порта така че те не са се бил за нас а за себе си!
Иначе съм съгласен че много турци, български граждани, са се били и умирали за България в Балкнскте войни.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #373 on: June 07, 2013, 18:07:01 PM »

А иначе.................
"ЕДНА ИСТИНСКА ИСТОРИЯ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ,,ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС,, ....

Покъртителна история разказва Бейти Каракаш. Той е от разградското с. Хума, а днес живее в истанбулския кв. “Авджилар”.

“Изселихме се през юли 1989 г. Трите семейства - моето, на брат ми и на баща ми, пресякохме границата на 30 юли. В Хума имахме дворно куче - Вихър. Тогава кучетата се казваха Вихър или Балкан. Когато се изселвахме, децата и жената казаха: “Сакън, без кучето не тръгваме.”

Беше голям зор да му вземем документ от санепидстанцията, сега май ХЕИ му викате. Настанихме се у един мой чичо, изселник от 1978 г. Той имаше голяма къща с двор и пуснахме Вихър в него. След 3 дни спря да яде, а на четвъртия изчезна.

Бре обяви пускахме, по квартала го търсихме, няма го и няма. Що рев изревахме за него. След 3 месеца комшиите в Хума ни сториха хабер по други изселници. Кучето се върнало в село - кожа и кости, цялото в кръв. Седяло само в празната къща и по цял ден виело. Накрая го намерили умряло на входната врата. Сякаш гледало дали не си идем. Ние обаче в Турция сме добре и май ще останем завинаги”, не крие сълзите си Каракаш."

Та така, нямам нищо против турците. Но е крайно време държавата ни да има ясна национална доктрина, да запуши пробойните (ПАЗАРДЖИК) за да не провокира крайни националистични настроения! И спорове като този.

петко
Hero Member

« Reply #374 on: June 07, 2013, 19:08:38 PM »

аз мислех ,че са ни освободили руснаците презз 78 още lol

говоря за 1 световна на българо румънската граница срещу руснаците и румънците ........абе нали руснаците ни освободиха малко преди тва от турците eek

пп ти маи се интересуваш от история повече от мен .....обаче не ти ли изглежда различна от тази която знаем повечето българи русия вечния брат а турция вечния враг
« Last Edit: June 07, 2013, 19:10:46 PM by петко » Logged
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 38
  Print  

Jump to: