|
Mad Max
|
 |
« Reply #316 on: May 17, 2013, 05:10:02 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
perelik
|
 |
« Reply #317 on: May 21, 2013, 22:32:37 PM » |
|
Предлагам на вниманието ви една много интресна статия - Big-cat sightings: is Britain suffering from mass hysteria?, от в-k "Guardian", която много напомня на историята за Баскервилското куче, разказвайки за загадъчни, но все още недоказани срещи с големи диви котки/а (пантера).....във Великобритания! http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/21/big-cat-sightings-mass-hysteriaНамирам за особено интересни разсъжденията на автора към края на текста, за това как всяко общество е способно в даден момент от развитието си и потребностите си, да "визулизира" това, което му липсва и иска да види......асоциации могат да бъдат направени във всевъзможни посоки.......
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #318 on: May 22, 2013, 09:07:49 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #319 on: May 27, 2013, 08:08:11 AM » |
|
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #320 on: May 27, 2013, 18:36:29 PM » |
|
моите адмирации рекс .......академик дончев може вода да му носи на това момче ,виж какви чувства и реакции предизвиква този Човек и виж писаниците из ютуб под клиповете на врмеме разделно ...и двете описват родопите и хората там
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #321 on: May 27, 2013, 18:44:33 PM » |
|
На мен също ми хареса, необичайно чисто е.
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #322 on: May 27, 2013, 18:53:15 PM » |
|
Наздраве със 6- тата ракия, за да я има Родината ни! 
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
perelik
|
 |
« Reply #323 on: May 28, 2013, 14:34:21 PM » |
|
Истинска ИСТИНА за вълшебната планина и нейните хора. Поклон пред всички от горното течение на р. Арда!
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #324 on: May 28, 2013, 18:39:00 PM » |
|
Дам, Родопа наистина е вълшебна планина. За срамотите я посетих за първи път миналата година. И за жалост не можах да видя грам куче, въпреки че точно затова бях тръгнал. Иначе наистина райско място. 
|
|
|
|
|
|
|
perelik
|
 |
« Reply #325 on: May 28, 2013, 19:08:22 PM » |
|
Рекс, пожелавам ти скоро да се върнеш пак в Родопите, и да видиш достатъчно кучета - има ги, разбира се!
Иска ми се много да ти благодаря за това, че ни предложи за прочит За петата ракия или колко е хубав животът - аз и семейството ми от пет години живеем в подобен "разказ" и беше невероятно усещането, което ми даде този текст.
Благодаря ти от името и на тези мои близки, приятели и родопчани, към които го разпратих днес, и които на свои ред споделят отзивите си. Силните слова и трогателните истории трябва да бъдат чувани/прочитани от колкото се може повече хора......, а дали това ще доведе до ново начало или това ще е краят времето ще покаже...... Поздрав!
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #326 on: May 28, 2013, 19:22:41 PM » |
|
Иска ми се много да ти благодаря за това, че ни предложи за прочит За петата ракия или колко е хубав животът - аз и семейството ми от пет години живеем в подобен "разказ" и беше невероятно усещането, което ми даде този текст.
Поздрав!
Няма защо да ми благодариш - прочел съм, приятно ми е било да споделя. Обаче блазе ти човече, щом наистина си построил такава приказка!  ПП В Родопа планирам (ако съм жив и здрав) да се върна догодина. Наистина страхотно място. Така съм се чувствал само в Пирин, щото съм бил много пъти в Банско. И там има чудни хора като бай Цане, Ване, Калинков и прочее големи пичове. Не съм ги виждал от времето, когато това беше наистина място с богата и свободна природа, но силно се надявам да са живи и здрави.
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #327 on: May 28, 2013, 19:38:22 PM » |
|
този разказ трябва да предложат за нобелова награда за мир а не време разделно рекс те хора не останаха ти кучета търсиш ,родопа без беломорието четох някъде е "организъм разсякан на две" ,животновъдството е бил поминъка , ама маи такова в съвременна България е имало само през комунизма щото тогаз сметките бяха други ,рудари по тракииско ама едно време металите са били търсена стока пък и закриха мините ,горско стопанство може би ама за поминък не става , с тая техника сега ще изядът гората за норматив пътища си правят и мулетари не трябват ......абе родопчани вече са артък стока , да освобождават раиона та да има за мечките място ,перфектното ловно стопанство ще стане ...все пак това са били султански ловни полета ,може сега пък някои богаташ да я вземе под аренда знам ли,ски курорт някои може да си направци с тоя икономически геноцид в родопите нема остане никои колкото и да са привързани родопчани към камънаците ,когато умрът старите краи ,аз познавам бая де духнаха и нямат намерение да се връщат децата им даже незнаят български а знаят три езика ,кои е излезнал от селата няма връщане назад ,даже го е срам да каже от къде е че веднага ще му лепнат етикет ,ако не вярвате питаите данди бас ловя че са и викали помакиня само щото е родопочанка (тя даже и мад викаше ,че нямало ни един де се наричал българин )инак по форумите е гордо ама да си шоп е по яко 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #328 on: May 29, 2013, 05:51:19 AM » |
|
И аз ти благодаря, че го сподели това душеизлияние. Макар в дни на срам из градските кафези, отново почувствах гордост от родната човещина и безкраен уют в дивната позабравена селска природа..
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #329 on: May 31, 2013, 10:56:12 AM » |
|