Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 15:05:16 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 38
  Print  
Author Topic: Светът около нас  (Read 334443 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #315 on: May 14, 2013, 09:39:49 AM »

"Различен свят не се гради от безразлични хора."

Mad Max
Hero Member

« Reply #316 on: May 17, 2013, 05:10:02 AM »

Цветан Стоянов спечели златен медал в световен шампионат по шах
http://www.economy.bg/charts/view/7532/Cvetan-Stoyanov-specheli-zlaten-medal-v-svetoven-shampionat-po-shah

Браво Цецо!  notworthy clap cheers

perelik
Full Member

« Reply #317 on: May 21, 2013, 22:32:37 PM »

Предлагам на вниманието ви една много интресна статия - Big-cat sightings: is Britain suffering from mass hysteria?, от в-k "Guardian",
която много напомня на историята за Баскервилското куче, разказвайки за загадъчни, но все още недоказани срещи с големи диви котки/а (пантера).....във Великобритания!

http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/21/big-cat-sightings-mass-hysteria

Намирам за особено интересни разсъжденията на автора към края на текста, за това как всяко общество е способно в даден момент  от развитието си и потребностите си, да "визулизира" това, което му липсва и иска да види......асоциации могат да бъдат направени във всевъзможни посоки.......

Mad Max
Hero Member

« Reply #318 on: May 22, 2013, 09:07:49 AM »

http://www.realfarmacy.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/

rex
Hero Member

« Reply #319 on: May 27, 2013, 08:08:11 AM »

http://www.public-republic.com/magazine/2013/05/105589.php

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
петко
Hero Member

« Reply #320 on: May 27, 2013, 18:36:29 PM »

моите адмирации рекс .......академик дончев може вода да му носи на това момче ,виж какви чувства и реакции предизвиква този Човек  и виж писаниците из ютуб под клиповете на врмеме разделно ...и двете описват родопите и хората там
rex
Hero Member

« Reply #321 on: May 27, 2013, 18:44:33 PM »

На мен също ми хареса, необичайно чисто е.

Александър Христов
Hero Member

« Reply #322 on: May 27, 2013, 18:53:15 PM »

Наздраве със 6- тата ракия, за да я има Родината ни! cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
perelik
Full Member

« Reply #323 on: May 28, 2013, 14:34:21 PM »

Истинска ИСТИНА за вълшебната планина и нейните хора. Поклон пред всички от горното течение на р. Арда!
rex
Hero Member

« Reply #324 on: May 28, 2013, 18:39:00 PM »

Дам, Родопа наистина е вълшебна планина. За срамотите я посетих за първи път миналата година. И за жалост не можах да видя грам куче, въпреки че точно затова бях тръгнал.  Иначе наистина райско място.  smile

perelik
Full Member

« Reply #325 on: May 28, 2013, 19:08:22 PM »

Рекс, пожелавам ти скоро да се върнеш пак в Родопите, и да видиш достатъчно кучета - има ги, разбира се!

Иска ми се много да ти благодаря за това, че ни предложи за прочит За петата ракия или колко е хубав животът - аз и семейството ми от пет години живеем в подобен "разказ" и беше невероятно усещането, което ми даде този текст.

Благодаря ти от името и на тези мои близки, приятели и родопчани, към които го разпратих днес, и които на свои ред споделят отзивите си. Силните слова и трогателните истории трябва да бъдат чувани/прочитани от колкото се може повече хора......, а дали това ще доведе до ново начало или това ще е краят времето ще покаже......
Поздрав!
rex
Hero Member

« Reply #326 on: May 28, 2013, 19:22:41 PM »

Иска ми се много да ти благодаря за това, че ни предложи за прочит За петата ракия или колко е хубав животът - аз и семейството ми от пет години живеем в подобен "разказ" и беше невероятно усещането, което ми даде този текст.

Поздрав!
Няма защо да ми благодариш - прочел съм, приятно ми е било да споделя.
Обаче блазе ти човече, щом наистина си построил такава приказка!  smile

ПП В Родопа планирам (ако съм жив и здрав) да се върна догодина. Наистина страхотно място. Така съм се чувствал само в Пирин, щото  съм бил много пъти в Банско. И там има чудни хора като бай Цане, Ване, Калинков и прочее големи пичове. Не съм ги виждал от времето, когато това беше наистина място с богата и свободна природа, но силно се надявам да са живи и здрави.

петко
Hero Member

« Reply #327 on: May 28, 2013, 19:38:22 PM »

този разказ трябва да предложат за нобелова награда за мир а не време разделно

рекс те хора не останаха ти кучета търсиш ,родопа без беломорието четох някъде е "организъм разсякан на две" ,животновъдството е бил поминъка  , ама маи такова в съвременна България е имало само през комунизма щото тогаз сметките бяха други ,рудари по тракииско ама едно време металите са били търсена стока пък и закриха мините ,горско стопанство може би ама за поминък не става , с тая техника сега ще изядът гората за норматив пътища си правят и мулетари не трябват ......абе родопчани вече са артък стока , да освобождават раиона та да има за мечките място ,перфектното ловно стопанство ще стане ...все пак това са били султански ловни полета ,може сега пък някои богаташ да я вземе под аренда знам ли,ски курорт някои може да си направци

с тоя икономически геноцид в родопите нема остане никои колкото и да са привързани родопчани към камънаците ,когато умрът старите краи ,аз познавам бая де духнаха и нямат намерение да се връщат децата им даже незнаят български а знаят три езика ,кои е излезнал от селата няма връщане назад ,даже го е срам да каже от къде е че веднага ще му лепнат етикет ,ако не вярвате питаите данди бас ловя че са и викали помакиня само щото е родопочанка (тя даже и мад викаше ,че нямало ни един де се наричал българин )инак по форумите е гордо ама да си шоп е по яко  lol
Mad Max
Hero Member

« Reply #328 on: May 29, 2013, 05:51:19 AM »

И аз ти благодаря, че го сподели това душеизлияние.
Макар в дни на срам из градските кафези, отново почувствах гордост от родната човещина и безкраен уют в дивната позабравена селска природа..

Mad Max
Hero Member

« Reply #329 on: May 31, 2013, 10:56:12 AM »

http://www.webcafe.bg/id_2083429739

Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 38
  Print  

Jump to: