Mad Max
|
 |
« Reply #150 on: August 20, 2009, 06:13:08 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #151 on: August 20, 2009, 06:14:09 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
stoil_dinev
Newbie

|
 |
« Reply #152 on: August 20, 2009, 07:50:11 AM » |
|
|
|
|
|
"- Ами кучета? - Само Каракачан стига! Те другите няма и да посмеят - тяхна работа ли е вълк да гонят!"
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #153 on: October 14, 2009, 19:44:16 PM » |
|
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #154 on: October 14, 2009, 19:45:41 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #155 on: October 14, 2009, 19:57:12 PM » |
|
 съдбата на този човек е много сходна с тази на чобанските кучета от див предизвикващ страх и възхищение става атракциа като панаирджииска мечка
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #156 on: October 14, 2009, 20:03:09 PM » |
|
Петко, показваш остатъците от един коренен Вожд, в края на живота си послужил за плашило в градината на белите пришълци.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #157 on: October 14, 2009, 20:09:35 PM » |
|
плашило не мислиа че е наи точната дума със сигрност ги е плашел после го показвали по панаирите но не толкоз като страшен.но тгоава наистина е бил само остатък ,тези които са го видели там кдето е бил самия себе си наистина са се плашели възхищавали от него
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #158 on: October 14, 2009, 20:16:43 PM » |
|
Петко, плашилото обикновенно се слага за успокоение на собственика на нивата, не че реално плаши гаргите. По скоро ги забавлява.
Тъпото е че вождът Татанка Йотаке е помнен от белите предимно от тези снимки като част от трупата на Бъфало Бил.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #159 on: October 14, 2009, 20:22:05 PM » |
|
тоз белчо до него е бъфало бил ...странно седиат двамата а?
знаеш ли този къв е бил шсъщност ловец в смисул трапер или квито там ги водит ,тези дето се прехранват с лов кожодер или просто е отличен стрелец много ми е интересен ама не шпрехам англииски и нищо немога прочета за него
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #160 on: October 14, 2009, 20:27:00 PM » |
|
атила а не мислиш ли че ако тои не бе изваден от "естествената си среда" щеше да си е същиа и малкото които биха го видели щиаха да видиат самиа него такув какъшто е
затва казвам че си приличат съдбите им един каракачанец да го видиш със стадото му роден и отрасъл там ....и дръго на изложба
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #161 on: October 14, 2009, 20:31:58 PM » |
|
Бъфало Бил е един от тези дето са избили бизоните в прериите. Политика, не лов е бжило това. Целта - да се отнеме средата/храната на коренните жители за да бъдат покорени.
Това е все едно да изколиш стадата с цел да унищожиш същността на каракачанското куче. И да въздигнеш впоследствие коляча като един от националните ни герои.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #162 on: October 15, 2009, 04:55:33 AM » |
|
Седящият Бик - племенен вожд на индианците Сиу! Един обаче не са могли да покорят белите - Лудия кон - никога не са успели да го пречупят!
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #163 on: October 17, 2009, 11:15:29 AM » |
|
ludia kon mai e ubit v rezervat ili fort ,daje toi e edna ot prichinite sediashtia bik da uporstva pred neizbejnoto
pp i dvamata sa se predali zaradi naroda si obache .za da ocelee
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #164 on: October 17, 2009, 14:30:08 PM » |
|
Седящият Бик е вярвал че така ще спаси народа си! Лудия кон е вярвал че спасението на народа им е в битката! И двете схващания не са дали очаквания резултат!
|
|
|
|
|
|
|
|