dandi
|
 |
« Reply #135 on: July 20, 2009, 11:27:41 AM » |
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #136 on: July 20, 2009, 11:33:20 AM » |
|
 Сърми,родопски клин,брънза сирене,домашен кашкавал,овче мляко  Колаци както ги наричаме тук или както ги знаят катми  дето не минават без домашно сварено сладко  може и овче сирене  пататник 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #138 on: July 20, 2009, 11:36:05 AM » |
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #139 on: July 20, 2009, 11:38:17 AM » |
|
За тези които не си падат по местната храна имаше скара 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
|
petrov
Jr. Member
 
Posts: 93
|
 |
« Reply #142 on: July 20, 2009, 18:22:21 PM » |
|
Потекоха ми лигите от толкова вкусотиѝки  Да сте живи и здрави,та да поддържате традициите и обичаите 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #143 on: July 20, 2009, 18:42:42 PM » |
|
Благодаря от сърце,ще ги поддържаме,трябва 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #144 on: July 22, 2009, 17:49:02 PM » |
|
ka go pravite toz rodopski klin.kakvo predstavliava
|
|
|
Logged
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #145 on: July 22, 2009, 18:59:33 PM » |
|
Петко бре,ти бъзикаш ли се? 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
Ina
Full Member
  
Posts: 155
master of puppets
|
 |
« Reply #146 on: July 22, 2009, 19:10:39 PM » |
|
Eee, Дани, казвай по-отрано за тези събития.  Можеше да се присламча и да изям храната.  Яла съм родопски клин с ориз- срахотна вкусотия! Не знам как се прави, Дани ще каже. П.П. Най-убаво е млякото от каракачански овце.
|
|
|
Logged
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #147 on: July 22, 2009, 19:42:21 PM » |
|
Как се прави родопски клин ли?(не съм му майстор де,ама тук една комшийка му е голям майстор) Брашно (добре пресято),малко сол,вода се омесва тесто.Радточват се 2 кори -по голяма и по малка.В намазана с мазнина тава(стопено масло) се разстила първо поголямата кора.Върху нея се разстила прънката(ориз с яйца,може и сиренце,ориз със спанак,коприва,скрипалец,може стъргани картофи с ориз пък и месо,или кой каквото обича или взависимост от сезона). Плънката се загъва с краищата на кората която сме разстлали на дъното на тавата(по голямата) и се поръсва с мазнина.Отгоре се слага втората кора,която също се поръсва с мазнина.Пече се в умерена фурна и т.н . Та това е в общи линии 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #148 on: July 22, 2009, 19:45:58 PM » |
|
Инче,догодина пак ще има такава изложба,ще пиша по рано тук за да ви поканя да опитате тукашните ястия.Ще ви черпят Родопчани от сърце ,ние сме си такива,пък и ще се радват гости да има.  Пък на мляко от каракачански овце заповядай когато искаш,даже и зимата си имаме. 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #149 on: July 23, 2009, 11:06:01 AM » |
|
 .ne me razbra ,po tochno ne obiasnih...za plunkata stava vupros ,orginalnia mai e samo s maslo ,pri nas se pravi s luk zele (to na tva mai zelnik mu vikat) i lapad(na tva pa gulnik) pp stava i trahana
|
|
|
Logged
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
|