Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 05, 2025, 19:57:05 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 45
  Print  
Author Topic: Български Автохтонни Породи  (Read 534989 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
петко
Hero Member

« Reply #570 on: January 02, 2013, 07:42:10 AM »

http://viktoriat.blogspot.com/2012/08/blog-post.html
виждаш ли тези паланки? да виждаш някъде ливада ...никои от тези няма камион ,плаща на някои камионджия на километър да му го докарата ама не до селото ам до наи близкото място от там премяташ на трактор за които пак плащаш после гледаш ли кви сеновали има  lol,на първия етаж са говедата на втория сламата  lol
сега смятаи с надниците дето ще платиш и транспорта (ама не собствен )
петко
Hero Member

« Reply #571 on: January 02, 2013, 16:23:35 PM »

Малеи 1200 бали и 15 тона и викаш не си ги бил хранил ?
абориген иди в гърция се фани чобанин щом доиш 4 пъти по сто така няма и да рискуваш

и данди не се учудваи за млякото ,човека каза ,че имал по добри резултати ,и въпреки това не е кяр с толкоз овце
aborigen
Sr. Member

« Reply #572 on: January 02, 2013, 16:45:03 PM »

ЕЕЕ браво бе Ники,ти твоите овце са си напрово за Гинес.
Те Маришките вакли в Синтетичните млечни породи В България ,които се отглеждат в равнинен терен и в образцови ферми са с млечност 90-130 през ластационния период ,твоите и тях бият.
Фураж на 30 ст.  naughty,де го тоя фураж.Беше преди.По жътва се купуваше на 35 ст.От на 100-тина км ни е най близо където жънат.Та с транстпорта колко става? Към 50 ст.Сено-бала под 3.50 няма.(поне тук),люцерната 6-7лв балата та и повече.Транспорт.....той много оскъпява за Смолянския край.Ти гледам него не го смяташ или имаш петролен кладенец?
Като ти сметна печалбата(на нереарлните цени и млека хем дето си написал) ти е 12 250 без другите"дребни" разходи ,които са неизбежни ,и каво ти се пада...по около 1000 лв и малко на месец.
Ама ти си знаеш де.
Сега нещо друго-Аз Ники овце съм гледала и ще гледам със или без субсидии.Намерила съм си начин.Но има хора които мноооооого преди мен и теб гледат овце и е факт ,че фалират(говоря ти за тоя край).
Тая овца с това виме ако я докараш с нашите на нашата паша,трябва торба да и вържеш,иначе ще си остане без виме.

Даниела излагаш се бе човек. biggrin
Аз ти показвам овце кръстоски със Аваси и Источно фризии ки.
Нека мъжа ти обясни малко за овцете че като те чета ми става ясно че си немаш и хал хабер от животните. biggrin
Ми ваште при тия 50 литра на ЛАКТАЦИЯ.Много ясно че ще си има ДЕБЕЛ ГРЪБ.
То това са си ялови животни. biggrin biggrin biggrin
Та за сеното.Сега може и да е толкова.
Аз първи откос купих лицерна мешана със трева от ВОЙСИЛ ПЛОВДИВСКО НА 2.20.Тира качва точно 415 бали.350 километра са до говедарци отиване и връщане.Като искате да ви излезе ефтино ще си косите ливади.
Сега за фуража.Сидер  взима фуража от Славейко Балджийски.И го взима на 25 стотинки.Сега е царевичен.Ама лятото беше пшеничен и беше по ефтин и ако човек се подготви от по рано ще му е по ефтино. biggrin

Данела аз знам че ти ще си ги гледаш и да си на загуба. cheers

Но много хора неса като тебе и аз съм един от тях и затова ми беше изказването такова за Каракачанските овце. cheers

Сега за доенето да ви обясна че сте малко неуки. lol lol lol
4 пъти ги доя защото така ми държът млякото повече време.Аз ги прегарам след 1 октомври до тогава яко доене. biggrin
Като издоя първия път и последната овца пак ги вкарвам да ги доя без да почиват и изкарвам около 10 литра млако. :biggrin:И вечерта е пак същото.
Попаска не правя щото няма къде егрека ми е далече от пашата.40 МИНУТИ МИ Е ПЕШ СЪС ОВЦЕТЕ ДОКАТО ИЗЛЕЗАТ НА ВИСОКО ДА ПАСЪТ.Денивилацията е около 200 метра демек баир.

Говориш за гинес еми влез някъде и виш колко дава ИСТОЧНО ФРИЗИИСКАТА ОВЦА.Те тогава ще ти стане лошо. biggrin biggrin biggrin
aborigen
Sr. Member

« Reply #573 on: January 02, 2013, 17:19:33 PM »

Малеи 1200 бали и 15 тона и викаш не си ги бил хранил ?
абориген иди в гърция се фани чобанин щом доиш 4 пъти по сто така няма и да рискуваш

и данди не се учудваи за млякото ,човека каза ,че имал по добри резултати ,и въпреки това не е кяр с толкоз овце
Петко къде съм написал че не съм КЯР.Петко мойте бяха 170 бе човек и ги намалих на 100. biggrin cheers

Тука си изкарвам много повече и няма смисъл никаде да ходя. lol lol lol
Да му мислят Гърците. lol lol lol
И Петко несъм зависим от никой. lol lol :lol:Мога да доя.Мога да си ги паса.Мога да си ги стрижа.Мога да ги лекувам. lol lol :lol:Мога и да си ги оагна. biggrin biggrin biggrin
Само да е здраве. biggrin

Само едно от тия работи започне ли да немога да ги правя ги продавам. biggrin biggrin biggrin
Друг да те чеша си е е ....... lol lol lol
петко
Hero Member

« Reply #574 on: January 02, 2013, 18:20:57 PM »

Абориген по груби сметки ти печелиш 1000 лева ,ама ако ги донатамъниш ще иде доста надолу плати си със заплата от хиляда само курсовете на тира от пловдив за 1200 бали и 15 тона фураж плати си осигуровки ,зер и кола и гориво трошиш ако не ти в двора кошарата самата кошара е разход ще ти падне бая заплатата ,а че си бил независим ,зависим си,казваш 1,20 млякото ама може и лев утре да ти предложат а може и да ти вдигнат цената на фуража(то това си е траина тенденция ) виж за вдигане на млякото  lol

и накрая на теб ти остава заплата ,а това твоито е бизнес ,защото инвестираш ,ако платиш на някои заплататата която ти остава на теб си вътре така трябва да разсъждаваме ,защото по белия свят е така

cheers
« Last Edit: January 02, 2013, 18:23:17 PM by петко » Logged
aborigen
Sr. Member

« Reply #575 on: January 02, 2013, 18:52:43 PM »

Абориген по груби сметки ти печелиш 1000 лева ,ама ако ги донатамъниш ще иде доста надолу плати си със заплата от хиляда само курсовете на тира от пловдив за 1200 бали и 15 тона фураж плати си осигуровки ,зер и кола и гориво трошиш ако не ти в двора кошарата самата кошара е разход ще ти падне бая заплатата ,а че си бил независим ,зависим си,казваш 1,20 млякото ама може и лев утре да ти предложат а може и да ти вдигнат цената на фуража(то това си е траина тенденция ) виж за вдигане на млякото  lol

и накрая на теб ти остава заплата ,а това твоито е бизнес ,защото инвестираш ,ако платиш на някои заплататата която ти остава на теб си вътре така трябва да разсъждаваме ,защото по белия свят е така

cheers
Петко не четеш кво пиша.Млякото ми излиза повече като пари на мене. biggrin
Писах ти че разходите са ми по малко на мене.Сеното си го зимам от Самоков.
Лицерната ми е за кравите. lol lol lol
Петко аз кола нямам  имам си магаре и със него си свалям млякото до селото. biggrin

говедар
Full Member

« Reply #576 on: January 02, 2013, 19:25:41 PM »

Колеги сметката вярна ,но одговора и грешен  lol
Наистина са малко хората готови да гледат на загуба само от мерак ,за това  notworthy Дънди
При тях не съм бил ,но  съм виждал пашата по Чепеларе . Трева много , коляно висока , ама една остра ,дива и корава като тел . Такава паша -шкембе пълно ,виме празно . Може би Август имат нещо по сочно ,детелина ,такива някакви , те си знаят .
 Пък изкупната цена на млякото ще я вдигнат когато вдигнат и изкупната на кг /живо телетата   lol lol lol lol
pitbul
Sr. Member

« Reply #577 on: January 03, 2013, 16:37:20 PM »

;)поздрави на Абориген
pitbul
Sr. Member

« Reply #578 on: January 03, 2013, 16:46:21 PM »

сори  blush :confused:отново се изложих като фотаджия
pitbul
Sr. Member

« Reply #579 on: January 03, 2013, 16:50:44 PM »

pitbul
Sr. Member

« Reply #580 on: January 03, 2013, 16:55:20 PM »

aborigen
Sr. Member

« Reply #581 on: January 03, 2013, 17:31:11 PM »

Евала питбул.Неможе хубаво да се види вимето на овцата ама съм сигорен че е млечна. cheers
Лекички са им агнетата на аваситата затова ги харесвам повече като кръстоски със фризиици. biggrin
Иначе са меки за доене и много корави на гнилец и на нашия климат.Не се сополяват като други наши породи. biggrin
pitbul
Sr. Member

« Reply #582 on: January 03, 2013, 18:00:47 PM »

Aбориген,вярвай ми'ОГРОМНО Е'обещавам утре да не се излагам,пак ще ходя и ще направя хубава снимка.поздрави cheers
dandi
Hero Member

« Reply #583 on: January 03, 2013, 18:09:13 PM »

http://ovce.bg/bg/porodi/
Тук тия дето са писали и те хал хабер си нямат от овце сигурно ,а Ники.
Ще изкараш толкова мляко ако доиш 3 пъти ,сутрин в 4 на обяд около 1 и вечер в 6,както правеха навремето  в АПК-то като свяляха овцете на пролетна паша в Пловдивските села.С предойката която ти правиш та стават 6 пъти по твоему.Но предойката не е баш доене.Ааа и тук има стада,чиито собственици имат и по някоя ,крава и тяхните овце доят много бре,и те може да смъкват по 100л. че и нагоре мляко. lol
dandi
Hero Member

« Reply #584 on: January 03, 2013, 18:28:03 PM »

Сеното Ники тук се продава на 3.50 балата от края на юни,откакто почва да се коси.
Майка ми е от Пловдивско село,наред с рентатата като ожънат купуваме фураж,ама по 20 ст. беше лани.Люцерна викаш си купувал на 2.20-браво.Тук балирането е -бала-левче.Където и да съм звъннала първа коса по малко от 5 лв бала не са казали да има.После стана 7лв,8 та и 9 търсят.
Косим Ники,да не мислиш че не косим.30 лв на декар зимат косачките,20 лв събирачките и храна,и сутрин ги вземаш от едно село на 30 км.Таа колко се връзва...
Викаш ялови са нашите овце а,убаво.Нашите овце който ги е видял,които ги е доил(говоря за овчари с много по голям опит от теб ,от мен и т.н. очите са му останали в тях.Това е важното за мен и тяхното мнение ме интересува.
Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 45
  Print  

Jump to: