петко
|
|
« Reply #540 on: December 29, 2012, 16:48:30 PM » |
|
Знам много. lol lol lol
Щото при нас има много пашитни коне и и на тех им остават солта на циментови блокчета останали във планината от сеновалите.И като я излижат после пак лижат цимента без да има сол. lol lol lol
ами като си нямате камъни ,оставя се на камъни ама не какви да е аа на такива които са като корито или големи плочи така че дъждованата вода да не се отмива а да си остава след като се изпари солта си е там с гуми също е добре и тези крави не са баш изцяло пасищни ...едва ли ги солят на къра Надминах ги щото аз си гледам животните а не ЦИГАНИТЕ едва ки е това причината ,чорбаджиите често се опитват да припшат грешките на някои друг а циганите са вечния враг .......като евреите при хитлер ,даже и за глобалното затопляне те са виновни Без фураж пак ще си ги отгледам животните.Със вафли ще ги храним ама пак ще ги отгледам. ами защо се набутваш да даваш щом можеш? Петко пусни некоя снимка на твоите животни не такива от интернет пространството чакаи от умрял писмо Петко ето ти една от моите кръстоска със аваси.Може да я премериш колко е широка във гърба. ако всички мислеха по този начин за породите нямаше да има с какво да кръстосваш ,каракачасснката овца също е порода за разлика от кръстоските ти ,виж ,че с други качества е друга тема защо не гледаш чист аваси
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #541 on: December 29, 2012, 16:52:38 PM » |
|
Петко твоите крави иматли такива съдове мне даже има крави де дават колко една твоя овца може би ,но това нищо незначи
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #542 on: December 29, 2012, 16:55:19 PM » |
|
Петко твоите крави иматли такива съдове мне даже има крави де дават колко една твоя овца може би ,но това нищо незначи Тиа са да ги прегаш и да орът каменаците.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #545 on: December 29, 2012, 17:08:38 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #546 on: December 29, 2012, 18:31:06 PM » |
|
,абориген виждаш ли как пасе камъни Еми тая крава като не и е давано сол не каманите а желязо ще лиже. Петко само едно ще ти кажа.Имам животни за мляко където и във селекционите центрове ги нямат. Климатизирани са за суровия климат какъвто е Говедарци. Говориш за сирена но и там не сати ясни нещата. Твоите крави ако са при нас където зимата е 6 месеца и пада сняг по 150см и няма широколистно гора ше ги одереш за една зима. Кравата на снимката пасе, не лиже сол. В условията където живее тази порода, трудно биха оцелели други крави. Дори сивите не виреят добре. Гледки, като тази са нещо съвсем нормално.
|
|
|
|
|
|
|
perelik
|
|
« Reply #547 on: December 29, 2012, 19:38:29 PM » |
|
Добър вечер и Весели празници, Абориген, Много здраве и берекет за теб и животните ти - красиви са!
Следя дискусията ви с Петко, добре сте се заприказвали и със сигурност тази обмяна е интересна и поучителна за мнозина, за мен със сигурност. Вижда се , че имаш опит в животновъдството и си извлякъл достатъчно познания от него, но въобще не мога да приема за нормално да наречеш една порода овце, коя да е - "боклуци"?!?
Та как въобще се знаимаваш с животни, ако имаш такова негативно отношение към една порода, която е създадена преди всичко от Природата?!? Надявам се да не го мислиш, а просто да си се разгорщил малко повече в репликите към Петко. Истински и силно се надявам да е така, а не да стоиш зад думи като: "Каракачанските боклуци"!
Желая ти много успехи в развитието на работата и повече уважение в изказа си към живите твари.
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #548 on: December 30, 2012, 16:26:21 PM » |
|
,абориген виждаш ли как пасе камъни Еми тая крава като не и е давано сол не каманите а желязо ще лиже. Петко само едно ще ти кажа.Имам животни за мляко където и във селекционите центрове ги нямат. Климатизирани са за суровия климат какъвто е Говедарци. Говориш за сирена но и там не сати ясни нещата. Твоите крави ако са при нас където зимата е 6 месеца и пада сняг по 150см и няма широколистно гора ше ги одереш за една зима. Кравата на снимката пасе, не лиже сол. В условията където живее тази порода, трудно биха оцелели други крави. Дори сивите не виреят добре. Гледки, като тази са нещо съвсем нормално. Стартер нещо и ти май халюцинираш.Кравата била пасла.Кво пасе бе стартер пясък ли. Зат кравата тревата една педа тя обаче във каменака пасе пясък.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #549 on: December 30, 2012, 16:32:06 PM » |
|
Тоя коч добърлие. Тоя вакъл коч много ми напомня на домъзлъка на Стоян Лапков - "джигарата", от Съединение. Дали не носи кръв от там?
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #550 on: December 30, 2012, 16:59:05 PM » |
|
Тоя коч добърлие. Тоя вакъл коч много ми напомня на домъзлъка на Стоян Лапков - "джигарата", от Съединение. Дали не носи кръв от там? Те много от ваклите и овце и кочове във българия са от Съединение.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #551 on: December 30, 2012, 17:11:17 PM » |
|
Не баш така ама карай! Ако тоя коч е с домазлък от Славейко, то може и да носи от кръвта на коча от Джигарата.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #552 on: December 30, 2012, 17:40:17 PM » |
|
В други страни, в които съм бил - на същите тези хора, които Вие наричате "загубеняци" тук, там им свалят шапка, защото продължават да гледат породата заради самата нея, независимо от това че не е конкурентноспособна на съвременните подобрени месодайни, млекодайни, плодовити, с висок добив на вълна икономически изгодни породи?! Аримане.Затова ще ревът че са ги отрезали от субсидиите. Е нема ПАРИ.КАТО СИ ПРОИЗВЕДЪТ АГНЕТА И МЛЯКО ЩЕ ИМАТ ПАРИ А не дами гледат по 100 скопени кочове за броика и да чакат от СОБСИДИИ. Ники,ти колко овце имаш в момента(ако не е тайна де)? Твоите овце в общо стадо ли са или са сами? Колко работници(овчари,доячи,подкарвачи,мандраджии,шилетари) наемаш и какви заплати даваш?
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #553 on: December 30, 2012, 17:43:45 PM » |
|
Не баш така ама карай! Ако тоя коч е с домазлък от Славейко, то може и да носи от кръвта на коча от Джигарата. Може и така да е.Не споря. Коча си е на Славейко.
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #554 on: December 30, 2012, 17:58:54 PM » |
|
В други страни, в които съм бил - на същите тези хора, които Вие наричате "загубеняци" тук, там им свалят шапка, защото продължават да гледат породата заради самата нея, независимо от това че не е конкурентноспособна на съвременните подобрени месодайни, млекодайни, плодовити, с висок добив на вълна икономически изгодни породи?! Аримане.Затова ще ревът че са ги отрезали от субсидиите. Е нема ПАРИ.КАТО СИ ПРОИЗВЕДЪТ АГНЕТА И МЛЯКО ЩЕ ИМАТ ПАРИ А не дами гледат по 100 скопени кочове за броика и да чакат от СОБСИДИИ. Ники,ти колко овце имаш в момента(ако не е тайна де)? Твоите овце в общо стадо ли са или са сами? Колко работници(овчари,доячи,подкарвачи,мандраджии,шилетари) наемаш и какви заплати даваш? Данди на тебе ще ти отгово ря точно.Ако искаш и ще ти кажа и приходите ми и разходите ми и ще видиш колко ми е печалбата без субсидиите. В момента гледам точно 100 животни.80 сегмал и 3 коча и другите са таз годишни агнета.Демек Шилета. Нито една чужда овца не взимам щото всека чужда овца ми е загуба 200лева на сезон. Зимата си ги гледам сам овцете не давам друг да ми ги гледа. От април месец до 31 септември наемам човек да ми пасе овцете и да ми под карва.Като го сменявам във 6 часа вечерта да си видя животните да няма някоя болна.Ако има крива да я оправя. Стрижбата аз си я правя.Само аз си доя овцете никои друг недавам да ми пипа овцете. Аз си чиста егрека. На овчара му давам 600 лева.Всека вечер му плащам по 20 лева. Ако нещо друго те интересува.Цени фураж.Цени сено питаи несе срамуваи. Цена мляко .Цена сирене.Цена кашкавал. Надявам се да съм задоволил любопитсвото на всички четящи .
|
|
|
|
|
|
|
|