Петко неук човек си ти .Какви снегове какви пролети те гонят
ако си имаше на хал как е създадена породата хич нямаше да питаш какво ме гони .....да такива като теб не трябва да имат вземане даване с нея
На Андрейчо са му дали таз годишни агнета.И момчето иска тая година да му родат
незнам на каква възраст раждат по принцип овцете ,но ако "андреичо" иска да му роди агне това не прави породата лоша
Ама тая порода е примитивна и не е толкова рано зрела.Сега чаткаш ли.
Иначе на тия където раждат през април им викаме КЮРПИЦИ
ако те лишат от фуражите ще разбереш за какво ти говоря сега търсиш овце които нямат цикличност за да вадиш когато си искаш агнете или пък ако искаш да агниш по три пъти за две години обаче овца с такива качества не можеш да я отглеждаш като каракачанската ,ако тя не ражда сама когато трябва може да не иизкараш нищо ,въпреки че е раждала три пъти
април незнама ама за говедата ми е хубаво да раждат през март сами и го правят биковете нон стоп пуснати просто си сверявата билогичния часовник ако нкоя роди по рано може и да умре малкото щото ги раждат в снега и замръзват преди да ги оближат ,за мен опредлено е минус когато животното ражда когато му скимне за интензивно отглеждане да там кяриш два месеца от годината и на пет години печелиш още едно телене ,при екстензивно отглеждане печелиш мъртвородени телета ...предполагам и с овцете ще е така ако ги гледаш по този начин ,а каракачанската овца е родена за такова гледане ,само глупяак би я хранил на вместо пасъл
Но на днешно време сиромашки овце няма.Или ше я храниш или по добре нея гледай.
Щото всички аборти идват от некачествена храна.
има ...каракачанските ама са малко и затва ги субсидират ,за твоита порода определено е така както мислиш
Ено време е било друго сега е съвсем различно
тука няма много да споря и все пак само ако продаваш по едно келяво агне и субссидите за глава за една заплата пак е нещо ,не те тревожи ни цена на мляко ни на фураж здрава овца много и светеринарни нямаш грижи и наи важното субсидите не са затва да се намножат до един милион а просто за да не изчезнат като генетичен материал ,вдигне ли се броиката над опредлен праг би трябвало да отпаднат
Ех петко просто си нямаш и идея на колко по стръмно и по лошо място пасът тия със големите вимена.И колко по студена вода пият и лятото и зимата.
не е до стръмно само по тез камунаци ще имс е пртият не копита ами виметата на твоите ,и по важното тревата според теб същата ли е ? има много високопланински говеда и овце из австри швеицари шотландия ама там има и ливади ,ако ги докараш тука не стават баш такива
Само още нещо мойте само есено време и зимно време ядът фураж
...като ти гледам виместата овца язък ....млякото идва от фуража първо после от порадата ,явно и на твоите си потенциала не оценяваш а специално каракачанските са създадени да оцеляват и без фураж това че сидер им дава си е негова работа изнася му и им дава .или по точно не може да ги сваля на беломорието и затва
.Ама за един месец стават агнетата за продажба а на тия им требва 5 месеца да стане 15 кила
ама без фураж а тя годината е една не раждат по два пъти като твоите ........ако и те раждат и моите крави са така едвам растът ама си взимам едно калпаво теле и субсидия за глава
![lol](http://www.karakachan.org/forum/Smileys/default11/lol.gif)
,боли ме фара колко бил фуража даже искам да стане 5 лева та белким и телето и субисидте поскъпнат...за разлика от твоите са независми от цените на фуража и всъщото време поскъпването е добре дошло ,с други думи колкото по не ти изнася на теб толкоз повече на тези с екстензивното развуждане и аборигенни породи им е по добре
Петко при нас има във по ниското трева що требва да ги катерим по върховете.
не казвам че са за теб тези овце напротив ,ама ако живееш на места като тези не стават твоите
Атила ако требва да изпасва по чукарите тревата си е негов проблем
ми то маи не му е проблем ,ама останлите завиждат
![lol](http://www.karakachan.org/forum/Smileys/default11/lol.gif)
....за субсидиите
Но на мене неми я набутвай.Аз няма да я гледам и колко и да ме субсидират.
щото разчитам ли на тая субсидия ветър ме вее на бел кон
не е за теб убедих се ,а що се отнася за субсидиите откажи се напълно от тях .......ама да не мрънкаш после че си неконкурентно способен