Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 07, 2025, 08:13:12 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 45
  Print  
Author Topic: Български Автохтонни Породи  (Read 536736 times)
0 Members and 19 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #195 on: September 29, 2009, 20:18:54 PM »

http://zooferma.com/bulgarian_gray_cattle.html нащо

http://zooferma.com/hereford.html,и хамериканското или англииското .не е грешно ида се каже световното тва е олицетворението за крава ,нали си гледал каубоите как иуркат стада .само че тоиа безрог

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member

« Reply #196 on: September 29, 2009, 20:33:10 PM »

http://www.bulgaria-italia.com/bg/bg_news/news/01131.asp

http://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=159&newsid=6713
petko
Hero Member

« Reply #197 on: September 29, 2009, 20:35:05 PM »

http://zooferma.com/cattle.html
прочети под булгарски говеда .абсолиутно сугласен

petko
Hero Member

« Reply #198 on: September 29, 2009, 20:44:43 PM »

на седефчеви пак им свалиам шапка определено представиате родината ни така както иа иска аз ,атанасов специалиста по овце...да ти се прусне жлъчката от иад .и тша са художници ли биаха или кви,а ти с всите му там претенции куде си ,ходише да ми фалиш канлъ чобанина колко бил напрашил за кангала ,макар после в типично твои си стил да го нарече и сметкаджиа

.на ниако разправиах че булгарина ниама прашо на триуфели ,даве и печурките са лукс ,при нас дока не замогнем ше се търсиат ментета ,какво значи домашно? не е менте ,задулжиха ги да пишат кво има сиренето е и? пак от него купуват

знаете ли че розовото ни масло е загубило пазарите си ниакога именно защото булгарина не е знаел що е то менте  по време на голиамата депресиа ли беше му искали второ качество а такова ниама ,пари за пурво ниам .фалирали ,маи само ниакви си братиа орозови им дошло на акула да го смесиат с по евтини масла

dandi
Hero Member

« Reply #199 on: September 29, 2009, 20:56:50 PM »

Не само представят България някъде си Седефчеви,още много неща се опитват да правят.
Като например тази пролет ме поканиха в Пловдив,да намерим някакъв компромисен вариант с авджиите за кучетата.
Техните гончета и вечния проблем с работещите каракачанци.За да има по малко отровени или застреляни рабатещи чобански кучета и по малко одавени гончета.
Та и с тва се занимават Седефчеви.
Ама той Атанасов дали знае че и такива проблеми има и именно поради тоя проблем загиват сумати кучета,ей тъй от "човешко"неразбирателство.
petko
Hero Member

« Reply #200 on: September 30, 2009, 11:39:59 AM »

иа раздъи как решихте проблема .всъщност тои е нерешим но все пак

petko
Hero Member

« Reply #201 on: September 30, 2009, 11:55:58 AM »

http://semkiibonbonki.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0

а ето един от вузвишениа български народ как вижда чаргарското племе ....та имаш още много да плиуеш господине дока ги зомбираш ,даже и заграшането с патриотичните чувстава на булгарина не е свършило работа ....народаната памет маи се уважава повече от вечно промениаща ти се наука

задавал ли си си вупроса как без наука каракачаните са се съхранили ?така юе колкото и да си ебеш душата(ше ме прощавате за израз ,ако ниакои не разбира смисула да му го преведа) и ти сам вирваш ш тоша което е писано колкото и да турсиш факти "ниама да намериш мир със себе си

dandi
Hero Member

« Reply #202 on: September 30, 2009, 18:52:21 PM »

иа раздъи как решихте проблема .всъщност тои е нерешим но все пак
Какво да ти кажа Петко,както сам казваш проблема е нерешим или ужасно трудно решим. confused
Страите не са равнопоставени,това първо.Знаеш какви хора ходят на лов и какви хора са овчарите.
За ловците не е трудно да убият куче,те пушките с гях си ги носят.
Закона също е на страната на ловците.Съвсем спокойно ни заявиха че ако куче им сбърка лова(гончетата) ще го отстрелят.И то без да има последствия за тях.
Зададох въпрос-Ако гонче дойде и ми подгони овцете,и кучетата дето ги пазят го наранян(удавят),какво следва.
Един от ловците(адвокат) каза-Идвам и ги избивам до едно.Знаеш ли каза,колко струва едно ловно куче-колкото половината,ако не и цялото ти стадо.Като се замислих,прав е(за него си).
Хобито,удоволствието е по скъпо,на по голяма почит,от труда на хора дето едвам свързват двата края.Жалко но Факт.
Предложи се кучета(едните и другите) да носят някакъв знак(нашийник),който да индентифицира едните че са ловни,другите че са работни кучета,охраняващи стадо.Мен ако питаш,бош лаф.
Като гонят гончета ли били,бездомни ли били в гората и чобанските ги настигнат или срещнат,докато идеш да видиш има ли знак ,няма ли ще е вече много късно.
Преди време тука си бяхме решили проблема.Обаждаха се ловците,я на отговорниците на мандри,я на кмет,че в събота и неделя еди къде си ще има ловен излет.Те предупреждаваха овчарите и те или връзваха кучетата дето знаеха ,че създават проблеми по време на лов или там не ходеха.
Ще има още срещи,ще видим как ще се справяме.

petko
Hero Member

« Reply #203 on: October 01, 2009, 06:29:59 AM »

Имаше тема отровени или застрелиани кучета ,молиа каракитан да ни премести там ...този пост да го изтрие

petko
Hero Member

« Reply #204 on: October 01, 2009, 07:59:48 AM »

.
Килограм "био сирене" струва около 19лв., което просто не е реалната му цена. Само че и то минава по веригата и се оскъпява безбожно... А колко е био не мога да знам.  no

Мда.а колко според триабва да струва?питам и каракитан колко струва неговото .за оскъпиаването по веригата си права .а колко е био?помните ли като ви казвах че булгарина невиарва и има право в тази мошеническа държава и пак ше си купи ментака дето поне е ефтин

инче дори каракитан не произвежда био според мен .много по чисто да ,но био не ,нито домашното е био .да произвеждаш био ш днешно време е почти нешузможно и ако ниакои го направи триабва да знае че ще има хора които ниама да гледат цената като теб
първо триабва да произведеш био млиако а млиакото ако не храниш сериозно ще е много малко ,а за да храниш сериозно ти триабват био фуражи ,за био сено ше се измисли нещо ,но за био гранулиран фураж,трудно .царевица без торене и адекшатна растителна защита трудно ше изкараш с дръги думи млиакото за био ще ти струша скъпо ,башка за производството незнам дали има нещо което ще оскупи допулнително сирената ,башка дето ниамаме право да произвеждаме ала в на данди мандрата щото не било хигиенично ,трибват маи не дървени а неръвдавеика съдове такава мандра не може да  покрие европсиките изискаваниа и  или ще е незаконна или ще иа затвориат .друг е въпроса че ниакои страни са си защитили правото да произвеждат по "традиционен начин" на нас остава да сме добрите момчета или да заобикалиаме закона

petko
Hero Member

« Reply #205 on: October 01, 2009, 08:17:49 AM »

рекси ети ти едно предимство ,каракачанската овца може да оползотвори пашата по добре от други заводски ,и ако другите изкарват повече мликао при добро отглеждане ,в този раион ше са неконкурентни без подхранване и без лекуване ,когато говоримза био тва е важно ,но пук за био има още да се прави.с дръги дум има хлиаб но още не е сервиран

за свиниат ни е почти сущото тиа е пасищна инак е един дрънгел мен ако питате

rex
Hero Member

« Reply #206 on: October 01, 2009, 12:12:46 PM »

рекси ети ти едно предимство ,каракачанската овца може да оползотвори пашата по добре от други заводски ,и ако другите изкарват повече мликао при добро отглеждане ,в този раион ше са неконкурентни без подхранване и без лекуване ,когато говоримза био тва е важно ,но пук за био има още да се прави.с дръги дум има хлиаб но още не е сервиран

за свиниат ни е почти сущото тиа е пасищна инак е един дрънгел мен ако питате

Петко, ами това само по себе си е не малко предимство, си мисля аз. Нали с оглед на темата разсъждаваме, че полезното/натуралното е свързано с начина на отглеждане. Поне до голяма степен. Та в този ред на мисли, овцата си е ок, защото вирее в ареал, осигуряващ чистота на млякото и месото и. И то както казваш ти, без лекуване и допълнително подхранване - които биха развалили "био"-то от една страна, а и обезсмислили икономическия аспект на въпроса.
Баба ми по едно време купуваше краве мляко, та да го прави на сирене. При болшинството опити излизаха едни тебеширени питки ти казвам, дето без проблем ще разчертаеш олимпийска писта с тях.  biggrin Та ползата от нискомасленото заводско мляко не е особено голяма, особено ако го купуваш за левче килото. И изобщо не ме топли, че такава крава примерно като се отели, дава 24-25 литра на ден. Ама никак даже.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
STARTER
Hero Member

« Reply #207 on: October 11, 2009, 13:23:26 PM »

Сиви говеда - волове. Началото на миналия век - Жътва - механизиран комбайн.

STARTER
Hero Member

« Reply #208 on: October 11, 2009, 13:25:54 PM »

Сиви говеда -село Владая 1928г.
STARTER
Hero Member

« Reply #209 on: October 11, 2009, 14:03:41 PM »

Посрещане на българските парашутни войски (командоси) - полковият талисман, София 1945г.
 biggrin
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 45
  Print  

Jump to: