Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 05, 2025, 23:05:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 45
  Print  
Author Topic: Български Автохтонни Породи  (Read 535045 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
петко
Hero Member

« Reply #525 on: December 29, 2012, 00:19:15 AM »

Петко неук човек си ти .Какви снегове какви пролети те гонят
ако си имаше на хал как е създадена породата хич нямаше да питаш какво ме гони .....да такива като теб не трябва да имат вземане даване с нея

На Андрейчо са му дали таз годишни агнета.И момчето иска тая година да му родат
незнам на каква възраст раждат по принцип овцете ,но ако "андреичо" иска да му роди агне това не прави породата лоша
Ама тая порода е примитивна и не е толкова рано зрела.Сега чаткаш ли.

Иначе на тия където раждат през април им викаме КЮРПИЦИ
ако те лишат от фуражите ще разбереш за какво ти говоря сега търсиш овце които нямат цикличност за да вадиш когато си искаш агнете или пък ако искаш да агниш по три пъти за две години обаче овца с такива качества не можеш да я отглеждаш като каракачанската ,ако тя не ражда сама когато трябва може да не иизкараш нищо ,въпреки че е раждала три пъти
април незнама ама за говедата ми е хубаво да раждат през март сами и го правят биковете нон стоп пуснати просто си сверявата билогичния часовник ако нкоя роди по рано може и да умре малкото щото ги раждат в снега и замръзват преди да ги оближат ,за мен опредлено е минус когато животното ражда когато му скимне за интензивно отглеждане да там кяриш два месеца от годината и на пет години печелиш още едно телене ,при екстензивно отглеждане печелиш мъртвородени телета ...предполагам и с овцете ще е така ако ги гледаш по този начин ,а каракачанската овца е родена за такова гледане ,само глупяак би я хранил на вместо пасъл

Но на днешно време сиромашки овце няма.Или ше я храниш или по добре нея гледай.
Щото всички аборти идват от некачествена храна.
има ...каракачанските ама са малко и затва ги субсидират ,за твоита порода определено е така както мислиш

Ено време е било друго сега е съвсем различно
тука няма много да споря и все пак само ако продаваш по едно келяво агне и субссидите за глава за една заплата пак е нещо ,не те тревожи ни цена на мляко ни на фураж здрава овца много и светеринарни нямаш грижи и наи важното субсидите не са затва да се намножат до един милион а просто за да не изчезнат като генетичен материал ,вдигне ли се броиката над опредлен праг би трябвало да отпаднат

Ех петко просто си нямаш и идея на колко по стръмно и по лошо място пасът тия със големите вимена.И колко по студена вода пият и лятото и зимата.
не е до стръмно само по тез камунаци ще имс е пртият не копита ами виметата на твоите ,и по важното тревата според теб същата ли е ? има много високопланински говеда и овце из австри швеицари шотландия ама там има и ливади ,ако ги докараш тука не стават баш такива
Само още нещо мойте само есено време и зимно време ядът фураж
...като ти гледам виместата овца язък ....млякото идва от фуража първо после от порадата ,явно и на твоите си потенциала не оценяваш а специално каракачанските  са създадени да оцеляват и без фураж това че сидер им дава си е негова работа изнася му и им дава .или по точно не може да ги сваля на беломорието и затва

.Ама за един месец стават агнетата за продажба а на тия им требва 5 месеца да стане 15 кила
ама без фураж а тя годината е една не раждат по два пъти като твоите ........ако и те раждат и моите крави са така едвам растът ама си взимам едно калпаво теле и субсидия за глава  lol,боли ме фара колко бил фуража даже искам да стане 5 лева та белким и телето и субисидте поскъпнат...за разлика от твоите са независми от цените на фуража и всъщото време поскъпването е добре дошло ,с други думи колкото по не ти изнася на теб толкоз повече на тези с екстензивното развуждане и аборигенни породи им е по добре

Петко при нас има във по ниското трева що требва да ги катерим по върховете.
не казвам че са за теб тези овце напротив ,ама ако живееш на места като тези не стават твоите

Атила ако требва да изпасва по чукарите тревата си е негов проблем
ми то маи не му е проблем ,ама останлите завиждат  lol....за субсидиите

Но на мене неми я набутвай.Аз няма да я гледам и колко и да ме субсидират.

щото разчитам ли на тая субсидия ветър ме вее на бел кон
не е за теб убедих се ,а що се отнася за субсидиите откажи се напълно от тях .......ама да не мрънкаш после че си неконкурентно способен
aborigen
Sr. Member

« Reply #526 on: December 29, 2012, 10:28:44 AM »

Петко първо като незнаеш нищо за овцете не се напъвай. lol lol lol
Второ мойте овце никога запомни няма да ги остава да родът 3 на две години. biggrin
Само един път в годината това е. Който неможе да си дои овцете ги прави тия работи.
Мисли си че от агнетата ще вземе повече ама се лъжат.Млякото си е мляко. biggrin
Петко и аз имам крава ама ми се тели във кошарата и ми се тели Януари месец. biggrin
Петко до 2006 година не взимахме субсидии пък пак сме си гледали животните. biggrin biggrin biggrin
Та за пасищата казахти при нас има във ниското и трева и вода и пари за изпасване та няма смисъл да ги качвам по върховете. biggrin biggrin biggrin
Във Влахи ако нямат тия работи си е техен проблем. biggrin
И запомни едно от мене водата прави животните дебели и силни.Колко и да ги пасеш и храниш не пиели вода СТУДЕНА  ТЕЧАЩА няма да е здраво животното.
Питаи патило не питаи старило. biggrin biggrin biggrin
aborigen
Sr. Member

« Reply #527 on: December 29, 2012, 10:44:56 AM »

Петко гледаи какъв поглед имам от пашата на моите овце. biggrin
Вижда се лифта на седемте рилски езера. cheers

« Last Edit: December 29, 2012, 10:46:06 AM by aborigen » Logged
aborigen
Sr. Member

« Reply #528 on: December 29, 2012, 10:50:17 AM »

Я вижда се и пистата на Мальовица. lol lol lol
Нещо много на високо съм се качил ще вземе да ми свърши кислорода. lol lol lol
« Last Edit: December 29, 2012, 10:50:54 AM by aborigen » Logged
aborigen
Sr. Member

« Reply #529 on: December 29, 2012, 10:55:29 AM »

Прав си Петко от тоя фураж тоя коч ще ми скърши овцата. lol lol lol
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #530 on: December 29, 2012, 11:00:11 AM »

Някой качва ли се горе да коси тая година?Кат бях малък всичко почти се косеше,ама сега вече май никой не го прави?!

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
петко
Hero Member

« Reply #531 on: December 29, 2012, 11:50:17 AM »

Петко първо като незнаеш нищо за овцете не се напъвай.
не претендирам ,ама като те чета оставам с впечатление ,че ти знаеш само за твоите си а това е лошо ,светът се променя ужасно бързо ...

Второ мойте овце никога запомни няма да ги остава да родът 3 на две години. biggrin
Само един път в годината това е. Който неможе да си дои овцете ги прави тия работи.
лично твоите си е твоя работа и да ,ако аз доях овце(и си стръваше млякото ) даже ако има как хич да не раждат,свидетел съм как един отрепа три новородени ярета в confused,обаче го разбирам ,яретата с малките си уста даже не могат да засучат трябваше да се храанят с биберо или да им доиш в устата ма пък така си губят инстинкта за бозаене  и на вместо да им доиш продаваи го по на сметка си   
Обаче света не си нито ти нито тои нито аз ,съответно нито твоя краи нито моя нито америка ,затуи има толкоз породи и нещо което за теб е недостатък за други е плюс ,а не разбирането си остава за твоя сметка
Само за сведение и на мен много хора ми са се чудели що си купувам мляко и как така няма да доиш крава ,нали са затова .Да ама не в световен мащаб са повече говедата за месо ,предполагам така е и със овцете .Това че теб овца знаи доене няма никаквко значение ,то затва бразилците и без събсииди къртят световния пазар за говеждо ,за агнешкото пък един австралиец преди години ме хвърли в тъч като ми изтъпанчи че било много скъпо при нас ,а всичко му изглеждаше без пари ,баща му имал дваисе хиляди  confused,ама не ги дои стига му
Петко и аз имам крава ама ми се тели във кошарата и ми се тели Януари месец.
моите пък се телят отвънка  :eek:пък през януари си е студено ,кравите са крантави и няма трева ,така телетата остават келяви ако се рдои в началото на март през маи има гиотере трева телето вече е прояло маика му му дава много мляко  и се отбива баш като свърши тревата

Петко до 2006 година не взимахме субсидии пък пак сме си гледали животните.
абориген вече сме в ес даже и сегашните субсииди са малко ,как ще конкурираш сиренето на тези дето държават им плаща половинатаа себестоиност .....като вдигнеш цената ли то затва ядеме само чужди боклуци и все ни се струва че нащо е без пари ,всъщност произвеждаме скъпо такава е политиката на ес

Та за пасищата казахти при нас има във ниското и трева и вода и пари за изпасване та няма смисъл да ги качвам по върховете
пак си мислиш ,че света си ти аама хаиде ,завиждам ти благородно ,те затва при вас са такива овцете имате дадености аз ако бях там лимузини щях да си взема, богата паша ще стават големи телета

Във Влахи ако нямат тия работи си е техен проблем
не им е проблем явно .вече ти казах ,НО нямат твоето мислене ,намерили са си и породата и начина

И запомни едно от мене водата прави животните дебели и силни.Колко и да ги пасеш и храниш не пиели вода СТУДЕНА  ТЕЧАЩА няма да е здраво животното.
Питаи патило не питаи старило.
дрън дрън ...личи си че за теб света опира до твоито село и твоите познания ,ами дадох ти пример с австралиеца ....носят им вода със цистерни lol,хората нямат нашите дадености но има други имат акъл в  главата ,ако беше ти щеше да отпишеш жживотновъдството там ,ама ония си гледа 20 000
петко
Hero Member

« Reply #532 on: December 29, 2012, 11:58:49 AM »

ама тука например не е така значи ли това ,че няма да се гледат животни ,мне просто трябва да си избереш подходящия начин и подходящата система ,може би няма да е толкоз печелившо но по твоя начин пък може и да е невъзможно ...
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=769144
петко
Hero Member

« Reply #533 on: December 29, 2012, 12:17:50 PM »

абориген в бг има и други автохтонни породи мисля ,от низините създадени в друга сред съответно природни дадености наи вече фуражна база(неразбираи не  само концентриран фураж) те имат други възможности ,не е слъчаино ,ти просто не можеш да разбереш какво е каракачанската овца явно ,имаш текезесарско мислене
дядо ми откраи време си викаше че полска крава не става за нас ....ама си нямаше хал от съвременно животновъдство(за времето си) беше си като теб ама на обратно му беше мисленето
петко
Hero Member

« Reply #534 on: December 29, 2012, 12:55:54 PM »

lol,абориген виждаш ли как пасе камъни

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1058278

ако си призвеждаш фуража така ще ти се сторят ненаситни гладненици високопродуктивните породи
http://www.zlatograd-bg.com/bg/pages/kushla/
aborigen
Sr. Member

« Reply #535 on: December 29, 2012, 13:14:48 PM »

lol,абориген виждаш ли как пасе камъни

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1058278

ако си призвеждаш фуража така ще ти се сторят ненаситни гладненици високопродуктивните породи
http://www.zlatograd-bg.com/bg/pages/kushla/
Еи все повече се обеждавам че си тъп като галож. lol lol lol
Еми тая крава като не и е давано сол не каманите а желязо ще лиже.
Петко само едно ще ти кажа.Имам животни за мляко където и във селекционите центрове ги нямат.
Климатизирани са за суровия климат какъвто е Говедарци.
Говориш за сирена но и там не сати ясни нещата. biggrin
Твоите крави ако са при нас където зимата е 6 месеца и пада сняг по 150см и няма широколистно гора ше ги одереш за една зима. biggrin

петко
Hero Member

« Reply #536 on: December 29, 2012, 13:25:25 PM »

много знаеш ти кво и е давано на кравата тъп си ти, специално за такива крави нема ме учиш ,ако иска сол отива на асвалта  lol  ,може да не хранят ама сол си им дават редовно то дет се вика със сол ги лъжат инак даже нещат да се прибират   и умник сол има в определени почви а не в камъни тва от мен да го знаеш ,оставям си като опция самите камънаци да са ползвани за солище

и да не са за вашия краи ,нали това ти казах ,ако имам твоите условия лимузин .....абе защо си мислиш че светът се върти около теб и всичко кое не разбираш е грешно

радвам се че си надминал селекционните центрове ........ама в света се слекетират овце не само за мляко и не само за месо и не само за говедарци и българската икономика

ако си произвеждаш така фуража колко животни можеш да отгледаш по твоя начин ,имаи впредвид ,че има села де даже камион не ходи тютюна нали вече не трябва да се субсидира кво да гледат хората ? в тия камунаци тва става ама вие не бихте го разбрали за вас това са тъпи хора .....
« Last Edit: December 29, 2012, 13:32:33 PM by петко » Logged
Левски
Sr. Member

« Reply #537 on: December 29, 2012, 13:46:29 PM »

е  ники тук не си прав ,и аз не бих гледал такива овце но браво на хората които имат сърце да запазат една българска порода ,независимо от качествата просто е българска и и трябва да се гордеем че я има  notworthy
aborigen
Sr. Member

« Reply #538 on: December 29, 2012, 16:28:19 PM »

много знаеш ти кво и е давано на кравата тъп си ти, специално за такива крави нема ме учиш ,ако иска сол отива на асвалта  lol  ,може да не хранят ама сол си им дават редовно то дет се вика със сол ги лъжат инак даже нещат да се прибират   и умник сол има в определени почви а не в камъни тва от мен да го знаеш ,оставям си като опция самите камънаци да са ползвани за солище

и да не са за вашия краи ,нали това ти казах ,ако имам твоите условия лимузин .....абе защо си мислиш че светът се върти около теб и всичко кое не разбираш е грешно

радвам се че си надминал селекционните центрове ........ама в света се слекетират овце не само за мляко и не само за месо и не само за говедарци и българската икономика

ако си произвеждаш така фуража колко животни можеш да отгледаш по твоя начин ,имаи впредвид ,че има села де даже камион не ходи тютюна нали вече не трябва да се субсидира кво да гледат хората ? в тия камунаци тва става ама вие не бихте го разбрали за вас това са тъпи хора .....
Знам много. lol lol lol

Щото при нас има много пашитни коне и и на тех им остават солта на циментови блокчета останали във планината от сеновалите.И като я излижат после пак лижат цимента без да има сол. lol lol lol

Надминах ги щото аз си гледам животните а не ЦИГАНИТЕ.

Без фураж пак ще си ги отгледам животните.Със вафли ще ги храним ама пак ще ги отгледам. lol lol lol

И петко солта я хвърлят от пътното зимно време тогава животните лижат асфалта. lol lol lol

Петко пусни некоя снимка на твоите животни не такива от интернет пространството. biggrin biggrin biggrin
aborigen
Sr. Member

« Reply #539 on: December 29, 2012, 16:37:23 PM »

Петко ето ти една от моите кръстоска със аваси.Може да я премериш колко е широка във гърба.
Тая е със онова голямото виме. lol lol :lol:Та има защо да яде при мене. biggrin

Петко твоите крави иматли такива съдове. lol lol lol eek
« Last Edit: December 29, 2012, 16:43:07 PM by aborigen » Logged
Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 45
  Print  

Jump to: