Mad Max
|
 |
« Reply #30 on: February 27, 2009, 12:45:43 PM » |
|
Буквата У
*Ураган *Узун, Узуна - /тюркско/ добър *Урсо, Урса - /от латински/ малка мечка *Умен, Умна
Буквата Ф
*Фатма - /арабско/ въздържание *Фидан, Фидана, Финка - /славянско/ *Фотьо, Фотка - /гръцко/ светлина *Фратьо - /румънско/ брат *Фурия
|
|
« Last Edit: February 27, 2009, 13:12:02 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #31 on: February 27, 2009, 12:54:57 PM » |
|
Буквата Х
*Хари - /от гръцкото Харалампи/ сияен, Св. Харалампий бил християнски епископ в Тесалия, убит заради вярата си. Той е светецът-покровител на чумавите и пчеларите. *Хасан - /арабско/ добър *Храбрин, Храбра - /българско/ *Хитър, Хитра *Хранко, ХрАна, Ханко, Хана - /славянско от Хранимир/ който пази света *Хрельо, Хрела - /старобългарско от хрел/ *Харизан *Хубан, Хуба, Хубен, Хубена - /старобългарско/ хубав *Худьо, Худа - /старобългарско/ малък *Хърсо, Хърса - /славянско/ от Хърс бога на лечението
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #32 on: February 27, 2009, 13:05:30 PM » |
|
Буквата Ц
*Цоло, Цола *Царин, Царина - /славянско/ цар, царица *Цветен, Цвета - /славянско/ пъстър *Цено, Цена *Цоньо, Цона
Буквата Ч
*Чавдар - /персийско/ сановник *ЧакАн, ЧакАна - /старобългарско/ чакан, желан *Чано, Чана - /тюркско от чан/ *Чаро, Чара - /славянско/ чаровен *Чедо, Чадо - /славянско/ дете, вдетинен *Черньо, Черна - /българаско/ *Чубра - /славянско/ от билката чубрица *Чуден, Чудна *Челик *Чобан
|
|
« Last Edit: March 01, 2009, 17:02:49 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #33 on: February 27, 2009, 13:11:44 PM » |
|
Буквата Ш
*Шаро, Шара - /българско/ *Шано, Шана - вариант на Чано, Чана *Шегор, Шегора - /старобългарски/ прасе *Шибил *Шиптър - прозвище на албанец в Македония *Шумен, Шумна
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #34 on: February 27, 2009, 13:15:28 PM » |
|
Буквата Щ
*Щедър, Щедра - /българско/ *Щерю - /от гръцкото Щериан/ стабилен *Щур, Щура *Щипка
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #35 on: February 27, 2009, 13:17:44 PM » |
|
Буквата Ю
*Юнак *Юла, Юлко *Юрдо, Юрда *Южен, Южна *Юбав, Юба
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #36 on: February 27, 2009, 13:21:49 PM » |
|
Буквата Я
*Яблан, Яблай, Яблана - /българско/ от ябълка *Явор, Явора *Яглай, Яглая - /гръцко/ великолепен *Ягода *Янко, Яна *Янкул *Януш, Януша *Ясен, Ясна *Янтра
|
|
« Last Edit: February 27, 2009, 13:24:19 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #37 on: February 27, 2009, 16:35:38 PM » |
|
малки допълнения и корекции: Канджа, Кандза, Канза - кука, извити нокти на хищник, и трън който се закача за преминаващия по полето. ДунЯ - не го знам като "дюла", а като "света". Из нашенско можеш да чуеш старите хора да казват "Е те тека се завъртЕ дунЯта".(Така се завъртя света)   mad e prava karakitane mai ti govorish za diunia i e tocho tova imasahe mai pesnichka "zashtim mi e da jivam na eisaz lajivna diunia "
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #38 on: February 27, 2009, 16:38:29 PM » |
|
a takova ,ti nal se kefeshe che indiancite si zaslujavali imenata .teb si kak bi krystila Абре Петко, индианците не са се кръщавали сами, тези около тях ги кръщават заради делата им.  znam be ..vsushtnost az ia krustih kreizi  pa tia dobavila dog pp mad ia mi izmisli edno i na men.  da sme jus pp2uchitelia po matematika go bihme krustili "viatur v kosite "shtot beshe bosichuk na cheloto i imashe edin perchem deto postoianno go premiatashe ot levo na desno a onzi vse pada i izglejdashe siakash e karal motor
|
|
« Last Edit: February 27, 2009, 17:09:48 PM by petko »
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #39 on: February 27, 2009, 16:43:04 PM » |
|
А пък и за кучетата на овчаря обикновенно е така.
 palio ......shtot beshe pale ,posle ne mu otivashe rijko shtot beshe rij kuchkata ...takawa si beshe arap ..shtot beshe cheren chernoto ...pak zatva .... topala-.smazano gonche i pak goneshe
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #40 on: November 08, 2009, 19:52:58 PM » |
|
Хубаво е да има толкова имена наистина богат избор,по моя край напоследък се явяват различни имена иначе оригиналното беше:"Буби" 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
miroslav
|
 |
« Reply #41 on: January 06, 2010, 13:40:46 PM » |
|
men mi haresvat imenata: Qshar,Bojur....
|
|
|
|
|
|
|
forester
Newbie

|
 |
« Reply #42 on: January 12, 2010, 07:55:06 AM » |
|
Като бях малък моето куче се казваше Буби.
|
|
|
|
|
|
|
miroslav
|
 |
« Reply #43 on: January 14, 2010, 14:29:30 PM » |
|
Chopar,Kandja 
|
|
|
|
|
|
|
YavorYankov
Newbie

|
 |
« Reply #44 on: May 06, 2011, 09:42:42 AM » |
|
Някой ако може да ми помоне да избера име със буква - З - за мъжко куче, благодаря ви предварително!!!
|
|
|
|
|
|
|
|