Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 06, 2025, 19:13:33 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 526 527 [528] 529 530 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2555800 times)
0 Members and 27 Guests are viewing this topic.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7905 on: December 13, 2016, 16:12:17 PM »

Говорим за кучетата родени при тях а ако са взели по старите си кучета то те могат да кажат информация за техния произход.  Едва ли Ники и Влади навремето биха взели ей така на сляпо куче в двора си. Пак казвам - това е информацията с която разполагаме и счетам че е достатъчно достоверна. А и друго - все пак основоположника на линия е това куче което все пак е показвано, виждано, и е развъждано по него самия. Ако говорим за куче със неизвестен производител се процедира както е посочен в правилника за селекция и развъждане,  като винаги обаче може да се изкопчи някаква информация която да послужи за отправна точка за по нататъшно търсене.
Рабираш ме погрешно пак.
Само казвам че не е пройзводител той на тия кучета.И неможе да каже на 100 процента кой е баща на Кашо и КУНА.
Давам пример.
Гошо от Широки дол Пуска на Ники на кучето обаче да се презастрахова пуска и на друго куче и неказва на Ники.
Щото е пуснал му дава едно кутре а другите три Ники си ги купува от него.
Та Насе Гошо и Боре Яневия требва да питате.
Та така бехте искарали и по Калин куче майчем.2004 или 2005 гА Калин беше здал багажа преди 3 години от старос.Говоря за Калин син на Сирака на Вале юрдов.
С вашите родословия човек Само гъза може да си бърше lol lol lol
« Last Edit: December 13, 2016, 16:14:28 PM by aborigen » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7906 on: December 13, 2016, 16:46:35 PM »

Ти ако нямаш с какво да се бършеш- да ти пратим Емека!? Пак стреляш с кьорфишеци Никии! Не знам за кое куче говориш но Лично пред очите ми Калин клещи кучка на Рангел по това време!  И свидели са самия Вале и Рангел.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7907 on: December 13, 2016, 17:31:10 PM »

Ти ако нямаш с какво да се бършеш- да ти пратим Емека!? Пак стреляш с кьорфишеци Никии! Не знам за кое куче говориш но Лично пред очите ми Калин клещи кучка на Рангел по това време!  И свидели са самия Вале и Рангел.
Само тая ли скачка правите със Калин.
Веднага се поправихте и казахте объркали сме кучетата Гуджо я скочи.
Аспирина го дават за оросяване на мозъка. lol lol lol
По едно хапче на ден  biggrin
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7908 on: December 13, 2016, 17:34:45 PM »

Ти май верно си търсиш занимавка в дългите зимни вечери! Поне чети точно какво съм написал! Точно тогава Вале подари на Рангел кутре от Калин - Сирак го кръстихме.
rex
Hero Member

« Reply #7909 on: December 13, 2016, 17:43:16 PM »

И все пак да уточним че времето на кучета аборигени вече отдавна е отминало. Няма начин да не може да се открие каквато и да е отправна точка за търсене!
Добре бе докторе, пак опираме до същото - защо в регистъра като родители на Шабан (Мугленския) е пълна тишина по отношение на произход, след като може да се открие отправна точка за търсене?
http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=325&pg=1
Кучето е раждано 2008 г., тук е презентирано отдавна, тоест открито е сигурно преди 5 години, ако не и повече. Защо за него няма никаква информация за произход? Нямам никакви съмнения относно конкретното животно, най-малкото защото нямам и грам представа за произхода му. Ама хем говорим, че няма как да няма как, хем няма никакво инфо зад кучето.
Ето сега се представи и теза, че производителя на Кашо е съвсем друг човек. Хората, които са събирали информация "на терен", както ти се изразяваш - е това поне не са ли могли да установят? Те по какъв начин гарантират за събраната от тях информация? Не ми отговори и на въпроса как самата МАКК гарантира за издадените от нея родословия, между другото ...

ПП Получава се така, че пренебрежително наричаните "заводски" породи, които съществуват от 100 години, имат наистина кристално ясен произход 100 години назад. А за кучета, развъждани от векове, днеска се спори какво се е случило преди 5 календара. Не е логично, не мислиш ли?

ПП 2 Представи си при една "заводска порода" да възникне подобна ситуация, при която 5 пъти да излязат технически грешки в родословието на някое известно куче, после да се окаже, че производителя му е съвсем друг човек. Какъв би бил отзвука според теб?

Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
aborigen
Sr. Member

« Reply #7910 on: December 13, 2016, 17:54:44 PM »

Ти май верно си търсиш занимавка в дългите зимни вечери! Поне чети точно какво съм написал! Точно тогава Вале подари на Рангел кутре от Калин - Сирак го кръстихме.
Насе за коя година говориш.Напиши точно коя година става това.
Друг от вашата организация не е ли пускал при Вале
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7911 on: December 13, 2016, 18:29:53 PM »

Валя и Сирак са от едно кучило родени са 2004.  Тогава когато ходехме с Рангел да заплождаме на Калин те бяха кутрета на 30 40 дни. Тогава взехме мъжкото - то беше почти два пъти по едро. Доста по късно Вале даде и сестрата - мисля че си беше кучка вече.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7912 on: December 13, 2016, 18:46:27 PM »

Валя и Сирак са от едно кучило родени са 2004.  Тогава когато ходехме с Рангел да заплождаме на Калин те бяха кутрета на 30 40 дни. Тогава взехме мъжкото - то беше почти два пъти по едро. Доста по късно Вале даде и сестрата - мисля че си беше кучка вече.
Ти знаеш ли кога умря Калин. confused
Питам те друг освен Рангел на Вале юрдов  на кучетата пуска ли кучка. От твоята организация Или ти не си запознат с тия работи.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7913 on: December 13, 2016, 18:46:42 PM »

И все пак да уточним че времето на кучета аборигени вече отдавна е отминало. Няма начин да не може да се открие каквато и да е отправна точка за търсене!
Добре бе докторе, пак опираме до същото - защо в регистъра като родители на Шабан (Мугленския) е пълна тишина по отношение на произход, след като може да се открие отправна точка за търсене?
http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=325&pg=1
Кучето е раждано 2008 г., тук е презентирано отдавна, тоест открито е сигурно преди 5 години, ако не и повече. Защо за него няма никаква информация за произход? Нямам никакви съмнения относно конкретното животно, най-малкото защото нямам и грам представа за произхода му. Ама хем говорим, че няма как да няма как, хем няма никакво инфо зад кучето.
Ето сега се представи и теза, че производителя на Кашо е съвсем друг човек. Хората, които са събирали информация "на терен", както ти се изразяваш - е това поне не са ли могли да установят? Те по какъв начин гарантират за събраната от тях информация? Не ми отговори и на въпроса как самата МАКК гарантира за издадените от нея родословия, между другото ...

ПП Получава се така, че пренебрежително наричаните "заводски" породи, които съществуват от 100 години, имат наистина кристално ясен произход 100 години назад. А за кучета, развъждани от векове, днеска се спори какво се е случило преди 5 календара. Не е логично, не мислиш ли?

ПП 2 Представи си при една "заводска порода" да възникне подобна ситуация, при която 5 пъти да излязат технически грешки в родословието на някое известно куче, после да се окаже, че производителя му е съвсем друг човек. Какъв би бил отзвука според теб?

Поздрави,
Всъщност точно това е разликата между заводското развъждане и т.нар. народна селекция на аборигенните популации. Логичното идва от там че при младите интензивно селекционирани породи се води стриктна документална развъдна дейност от самото им начало и обикновено тя се води от един човек. При аборигенните породи това е невъзможно защото произхода се губи назад във времето и документи никой не е имал и идея да попълва. Въпреки че нашата порода има вековна история официално развъдна информация се записва и води едва от наколко години. При основополагащите развъждането екземпляри винаги съществува известна условност в произхода им, както го коментирахме и преди това. То няма и как да бъде другояче, защото нито сме били преки свидетели на случващото се и трябва да се ползваме на разкази на други хора. По скоро е важно вече стриктното водене на развъдната документация при съвременното т.нар
 Селекционно развъждане. Именно тук МАКК гарантира коректността на родословията защото именно МАКК контролира развъдната дейност със съвременната популация.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7914 on: December 13, 2016, 18:53:32 PM »

Питам те друг освен Рангел на Вале юрдов  на кучетата пуска ли кучка. От твоята организация Или ти не си запознат с тия работи.

Мисля че 2007 2008 но не съм много сигурен.  С Вале се чухме по телефона и той ми каза че бил умрял. Доколкото знам Тошко от равно поле е заплождал при Вале.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7915 on: December 13, 2016, 19:18:42 PM »

Мисля че 2007 2008 но не съм много сигурен.  С Вале се чухме по телефона и той ми каза че бил умрял. Доколкото знам Тошко от равно поле е заплождал при Вале.
Казах ти пий си асперина.Кучето умря 2002г
Затова те питах.Тошко пусна на Гуджо той си е по сирака.Кафяво гриво кучето беше.
С Ники от Самоков бяхме когато Калин му умираше от старост във канала.
И знам годината.
Проблема Насе е там че Калин го зная повече и дай да кажеме че е от него.А Гуджо му беше по млад и може той да е умрял 2007 2008г
Та много знам за тия кучета Насе.Особено тия в нашия район. cheers

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7916 on: December 13, 2016, 19:24:34 PM »

Сто процента се бъркаш!  Казах ти това което съм видял с очите си и съм бил там, ти ми обясняваш вреди некипели!  Та ние с Рангел се запознахме в края на 2001 година официално бре!?
vano
Guest
« Reply #7917 on: December 13, 2016, 20:35:00 PM »

Спора се разгорещи, ама я да видим дали не си говорите за различни кучета:

Това ли са Калин и Гуджо?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7918 on: December 13, 2016, 20:39:14 PM »

Точно те са. Втората снимка на Гуджо е моя. Калин трудно се снимаше- винаги стоеше на дистанция а тогава цифрово варио нямаше.
« Last Edit: December 13, 2016, 20:42:17 PM by kennel Vucho » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7919 on: December 13, 2016, 20:43:29 PM »

При мен на фермата имах негова дъщеря,  подарък ми беше от Рангел.
Pages: 1 ... 526 527 [528] 529 530 ... 589
  Print  

Jump to: