Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 05, 2025, 19:47:06 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 517 518 [519] 520 521 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2549821 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7770 on: December 04, 2016, 14:41:53 PM »

По Кашо не трябва да се притеснявате че ушите малко са по високи.То и по Лексо са същите.Така че повечето истински кучета са така
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #7771 on: December 04, 2016, 18:45:47 PM »

И да се върнем на темата,една бабичка

И един старец - да не и е самотно на бабичката.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #7772 on: December 06, 2016, 09:12:39 AM »

Те на баща му -якорудското куче не му са били дип хубави ушите

Гоце, Караман от село Поповяне ли е споменаваното от теб якорудско куче? Произход знаеш ли?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
goce_07
Hero Member

« Reply #7773 on: December 06, 2016, 11:37:02 AM »

Не знам как се е казвало кучето. Знам че там тогава е имало семейства помаци които са сеели тютюн по оня край а някои от мъжете са били чобани. Кучето е било средно на ръст и много силен боец особено на кучка. Това знам аз . В интерес на истината имах записан прякора на тия помаци в един албум със снимки на кучета , но ми беше откраднат албума преди  10 -11 години. В албума имйх и преснимани стари снимки на които и аз не можах да се по радвам и разгледам както трябва.  Освен това мисля че Кашо плодеше и една кучка дето е от разложкото село Бачево земана.или пък от Годлево. Но мисля че е от Бачево кучката.
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #7774 on: December 07, 2016, 07:32:28 AM »

Силен боец на кучка ли? Демек ги пускат да се бият мъжки и женски?

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
vano
Guest
« Reply #7775 on: December 07, 2016, 08:00:08 AM »

Силен боец на кучка ли? Демек ги пускат да се бият мъжки и женски?

Най-вероятно има предвид бой между мъжки кучета, кое да покрие разгонена женска.
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #7776 on: December 07, 2016, 08:01:21 AM »

Aaaaa,
не съм разбрал. Мерси.

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
aborigen
Sr. Member

« Reply #7777 on: December 08, 2016, 16:42:13 PM »

Не знам как се е казвало кучето. Знам че там тогава е имало семейства помаци които са сеели тютюн по оня край а някои от мъжете са били чобани. Кучето е било средно на ръст и много силен боец особено на кучка. Това знам аз . В интерес на истината имах записан прякора на тия помаци в един албум със снимки на кучета , но ми беше откраднат албума преди  10 -11 години. В албума имйх и преснимани стари снимки на които и аз не можах да се по радвам и разгледам както трябва.  Освен това мисля че Кашо плодеше и една кучка дето е от разложкото село Бачево земана.или пък от Годлево. Но мисля че е от Бачево кучката.
Гоце от къде ти ги ражда мозака тия глупости просто не знам.Аримане какво точно те интересува да ти кажа.
Ariman
Hero Member

« Reply #7778 on: December 08, 2016, 18:16:46 PM »

Привет aborigen, основния въпрос е кой е бащата на Кашо и с какъв произход е този Караман от село Поповяне?
Но също и ако имаш идея кое кучето упоменато в регистъра като "брат на Кашо"? http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=1526&pg=1

Предвид че си от района, познаваш лично собствениците и развъждаш, ще се радвам да поприказваме прямо за това кой какво знае и къде е истината.
« Last Edit: December 08, 2016, 18:17:27 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
aborigen
Sr. Member

« Reply #7779 on: December 08, 2016, 18:45:28 PM »

Привет aborigen, основния въпрос е кой е бащата на Кашо и с какъв произход е този Караман от село Поповяне?
Но също и ако имаш идея кое кучето упоменато в регистъра като "брат на Кашо"? http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=1526&pg=1

Предвид че си от района, познаваш лично собствениците и развъждаш, ще се радвам да поприказваме прямо за това кой какво знае и къде е истината.

Започвам за Караман бащата на Кашо.Взет е като кутре от Поповяне от овчарник на Стопанството.Където са били овчари помаци.Тия помаци от къде са не знам.Дали са те докарали кучетата на този овчарник и ли са ги заварили там само можеме да гадаеме.След разпадането на ТКЗС са си отишли и се губи връзката със тях.Та тоя Караман си умира при Ники Величков във Самоков.А въпросния Гоце където пише нито го е виждал съм сигорен на 100 процента.Само е слушал за кучето от Ники Величков.Караман умира   някъде към 1997г.И да му кажа на Гоце че във Самоков и околностите не помня да се е садило ТЮТЮН.
Сега за Караман братът на Кашо.Черно Бяло куче със жълта маска със Прилепнали уши.Доста по едър от Кашо и е с опашка.
Но защо не се споменава Канджа сестрата на Кашо от едно кучило където във МАКК имат по нея повече кучета.
На Караман брата на Кашо му имам една снимка при мене когато беше кучето ама не е много добра.
Нещо друго ако те интересува питай няма по това куче нищо което Ники Величков да не е казал.Затова си позволявам от негово име да обяснявам за кучето.И знам че няма да ми се расърди
aborigen
Sr. Member

« Reply #7780 on: December 08, 2016, 18:56:52 PM »

Ле ле майчице какви ПЕДИГРИТА СА ПРАВЕНИ confused
Кой ги подава тия дани.

« Last Edit: December 08, 2016, 18:57:26 PM by aborigen » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7781 on: December 08, 2016, 19:14:42 PM »

Ники данните са подадени и подписани лично от Ники и Влади Величкови при чипирането и описването на кучетата им от група  членове на МАКК (Атила, Вергил, Росен, и Кристина). Снимките и описателните картони са към архива на МАКК. Всъщност не виждам разминаване с твоята версия освен че се получило дублиране на данните в родословието след Кучето от с Поповяне. Ще се коригират нещата, не е объркано нищо друго.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7782 on: December 08, 2016, 19:19:06 PM »

Ники данните са подадени и подписани лично от Ники и Влади Величкови при чипирането и описването на кучетата им от група  членове на МАКК (Атила, Вергил, Росен, и Кристина). Снимките и описателните картони са към архива на МАКК. Всъщност не виждам разминаване с твоята версия освен че се получило дублиране на данните в родословието след Кучето от с Поповяне. Ще се коригират нещата, не е объркано нищо друго.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7783 on: December 08, 2016, 19:23:10 PM »

Започвам за Караман бащата на Кашо.Взет е като кутре от Поповяне от овчарник на Стопанството.Където са били овчари помаци.Тия помаци от къде са не знам.Дали са те докарали кучетата на този овчарник и ли са ги заварили там само можеме да гадаеме.След разпадането на ТКЗС са си отишли и се губи връзката със тях.Та тоя Караман си умира при Ники Величков във Самоков.А въпросния Гоце където пише нито го е виждал съм сигорен на 100 процента.Само е слушал за кучето от Ники Величков.Караман умира   някъде към 1997г.И да му кажа на Гоце че във Самоков и околностите не помня да се е садило ТЮТЮН.
Сега за Караман братът на Кашо.Черно Бяло куче със жълта маска със Прилепнали уши.Доста по едър от Кашо и е с опашка.
Но защо не се споменава Канджа сестрата на Кашо от едно кучило където във МАКК имат по нея повече кучета.
На Караман брата на Кашо му имам една снимка при мене когато беше кучето ама не е много добра.
Нещо друго ако те интересува питай няма по това куче нищо което Ники Величков да не е казал.Затова си позволявам от негово име да обяснявам за кучето.И знам че няма да ми се расърди
Влади ми показва скоро хубава снимка на Караман,ще видя да я преснимам и да я кача.

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
aborigen
Sr. Member

« Reply #7784 on: December 08, 2016, 19:40:26 PM »

Насе Ревизия нема да ви правя.Първото където видях беше Куна майката на Вежди.Е кучка от Долна баня и няма нищо общо със Караман брата на кашо.Не вярвам Ники Величков да ви е подал така нещата при положение че Росен Михайлов купи от Долна баня нейна сестра от едно кучило.Второ Шампиона как го проверихте и му издовате и на него родословия.Като си е чист Санбернар.Ходи виж при Митко Васев негов син чист Санбернар.Трето  няма смисъл дави показвам грешките.
Успех в издаването на педигрита то след време ще си лъснат нещата.
Pages: 1 ... 517 518 [519] 520 521 ... 589
  Print  

Jump to: