Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 05, 2025, 04:19:52 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 515 516 [517] 518 519 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2545798 times)
0 Members and 75 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7740 on: December 01, 2016, 12:46:59 PM »

Извинявам се, Докторе, грешка е да се занимавам всеки път да обяснявам неща, които са ясни на хора дето няма как да ги разберат. Трийте квото искате...

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #7741 on: December 01, 2016, 12:47:31 PM »

При описанието в стандарта, при определяне на постановката на ушите при каракачанеца, се взима предвид мислената линия свързваща носната гъба със средата на окото, при поглед отстрани. При спокойно състояние ухото е ниско поставено, ако се залавя на, или под тази линия. Не мисля че така погледнато, определението за ниско поставено ухо, задължително налага промяна на стандарта. Wink Иначе вариянтите които Вано е описал са доста често срещани

Именно затова си мисля че е крайно време да помислим и изработим нещото, наречено илюстрован стандарт на породата с различните му там тълкувания. Да се покаже нагледно какво се има в предвид, кое е правилно и кое не, спрямо стандарта, за да не си го тълкуваме кой както сметне за добре.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7742 on: December 01, 2016, 12:50:15 PM »

Съгласен на 100 % Вано, но пусто му време, Дявол да го вземе...
vano
Guest
« Reply #7743 on: December 01, 2016, 12:53:43 PM »

...
 Напротив, повтарям, как вършим някаква работа заедно, като гледаме да не я вършим заедно! И ако член на МАКК иска да заплоди на куче от член на МАКК има правило, едно кутре. Нямам интерес към кучката, ОК, 300 лв. -да, ама 500 лв., егати колега, егати организация.

Чакай малко, къде го има това правило? И какво общо имат отношенията между двама развъдчика, относно дадено заплождане с организацията?
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7744 on: December 01, 2016, 12:59:38 PM »

Не един колега е плодил на мое куче или е искал,да плоди,нека излезе и да каже някой дали съм му искал пари! Това че ти така си си послал си е твой проблем! От как се появи из форума ми кажи един колега дет да не ти се е изнервил! Айде сега със здраве! Аз си работя с колегите в МАКК,ама теб не те имам за такъв,толкоз по въпроса!
« Last Edit: December 01, 2016, 13:01:27 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7745 on: December 01, 2016, 13:01:07 PM »

Не един колега е плодил на мое кучф или е искал,да излезе и да каже някой дали съм му искал пари! Това че ти така си си послал си е твой проблем! От как се появи из форума ми кажи един колега дет да не ти се е изнервил! Айде сега със здраве! Аз си работя с колегите в МАКК,ама теб не те имам за такъв,толкоз по въпроса!
Вано действай!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7746 on: December 01, 2016, 13:16:47 PM »

Ок, значи ти ме нямаш за колега, онзи ме няма, ама чупете ме. Къв е зора! Аз не разбирам от кучета, както Доктора или Атила или някой друг, но разбирам от много други неща и не един път съм казвал, че омразата и злобата няма да помогнат на МАКК. Смятате, че аз съм ви проблема, чупете ме. Но проблемите остават. Продължавай да обикаляш като цветарка от двор на двор.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7747 on: December 01, 2016, 13:20:52 PM »

...
 Напротив, повтарям, как вършим някаква работа заедно, като гледаме да не я вършим заедно! И ако член на МАКК иска да заплоди на куче от член на МАКК има правило, едно кутре. Нямам интерес към кучката, ОК, 300 лв. -да, ама 500 лв., егати колега, егати организация.

Чакай малко, къде го има това правило? И какво общо имат отношенията между двама развъдчика, относно дадено заплождане с организацията?
Не ми се рови в устава, че вземе да излезе и пак да почнем песента с наказанията, напълно безсмислено. Отношенията имат общо, защото са отражение на културата и нагласата към работата и усилията на колегата в общото дело. И когато някой се гаври с друг започваме да нямаме общо дело.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #7748 on: December 01, 2016, 13:37:55 PM »

...
 Не ми се рови в устава, че вземе да излезе и пак да почнем песента с наказанията, напълно безсмислено. Отношенията имат общо, защото са отражение на културата и нагласата към работата и усилията на колегата в общото дело. И когато някой се гаври с друг започваме да нямаме общо дело.

То това не е указано в Устава, а в ПСР:

11. Обезщетение за покриване.
11.1. Притежателят на разплодника има право да на обезщетение за покриване.
Условията се вписват в Акта за съешаване и се определят от предварителна уговорка между
собствениците на женското и мъжкото куче. Не се разрешава задържането на кучката като
гаранция или залог за сигурна бременност.
11.2. Притежателя на разплодника, освен договорената сума за покриването, няма права
по отношение на поколението на женската. По-специално, той няма право да получава кученце.

Ако обаче се договори даване на кученце, като обезщетение за покриването, тази уговорка се
прави писмено преди акта на покриване. В подобна уговорка трябва непременно да се отразят
следните моменти:
а/ момента на избор на кученце от притежателя на разплодника;
б/ момента на предаване на куч
енце на притежателя на разплодника;
в/ момента,в който правото на избор на притежателя на разплодника изтича безвъзвратно;
г/ момента, в който правото на вземане изтича безвъзвратно;
д/ уреждане на разходите по транспорта;
е/ специални договорки, в случай че кучката роди само мъртви или само едно живо
кученце или когато избраното кученце умре преди вземането му;
« Last Edit: December 01, 2016, 13:38:55 PM by vano » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #7749 on: December 01, 2016, 13:45:48 PM »

Off BlaBlaBla:
/по същество, в отговори на различни постове назад/

1.Не бъркайте постановката на ухото(ниска, висока) с това дали е прилепнало, неприлепнало, полуизправено или изправено. Рязане на двете уши се случва в последните три случаи. И хората го правят чисто от естетична гледна точка. Не им харесва да гледат кучето си с "вертолетни перки" на главата. Не познавам някой в МАКК, който да купира нормално поставени висящи и прилепнали към главата уши. Пък ако ще кучето да е от линия с по-висок процент на този недостатък.

2.По мои спомени и по снимки, Кандза, майката на Гуджо си е с нормално прилепнало ухо.

3. МАКК не е спряла да има противници и конкуренция и след 2013г. Просто починът им се видоизмени. Сега заплождат на произведени от МАКК кучета за да докарат фасона на боковете като на каракачанеца и твърдят пред клиентите им, че Каракачанско куче и БОК са си едно и също.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7750 on: December 01, 2016, 13:58:36 PM »

Вано, извинявай, но не съм аз вятърната мелница. Тук се говори за кученце или сумата. Не виждам смисъл да коментираме повече въпросът. Изразих ясно мнението си.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7751 on: December 01, 2016, 15:16:41 PM »

Off BlaBlaBla:
/по същество, в отговори на различни постове назад/

1.Не бъркайте постановката на ухото(ниска, висока) с това дали е прилепнало, неприлепнало, полуизправено или изправено. Рязане на двете уши се случва в последните три случаи. И хората го правят чисто от естетична гледна точка. Не им харесва да гледат кучето си с "вертолетни перки" на главата. Не познавам някой в МАКК, който да купира нормално поставени висящи и прилепнали към главата уши. Пък ако ще кучето да е от линия с по-висок процент на този недостатък.

2.По мои спомени и по снимки, Кандза, майката на Гуджо си е с нормално прилепнало ухо.

3. МАКК не е спряла да има противници и конкуренция и след 2013г. Просто починът им се видоизмени. Сега заплождат на произведени от МАКК кучета за да докарат фасона на боковете като на каракачанеца и твърдят пред клиентите им, че Каракачанско куче и БОК са си едно и също.
Имам някои възражения по точка 2 и едно пояснение към точка 1.
По точка първа: за да не се получат недоразумения подчертавам за недовиделите - в цитираните три случая става въпрос за купиране и на двете уши!
По точка втора: ухото на Кандза - леко чупнато назад, без да е прекалено дразнещо.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7752 on: December 01, 2016, 19:29:21 PM »

За кучетата по Кашо,мисля че проблема с ушите идва по-скоро от Куна,доколкото знам и тя е била с две рязани уши

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7753 on: December 01, 2016, 20:15:48 PM »

За кучетата по Кашо,мисля че проблема с ушите идва по-скоро от Куна,доколкото знам и тя е била с две рязани уши
Подкрепям това мнение.  Самия Кашо си беше с безупречна постановка плътно прилепнало ухо доколкото си спомням.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7754 on: December 01, 2016, 20:26:22 PM »

Подкрепям това мнение.  Самия Кашо си беше с безупречна постановка плътно прилепнало ухо доколкото си спомням.
Кашо не помня да имаше уши,или са били толкоз малки,че не съм ги видял.

Pages: 1 ... 515 516 [517] 518 519 ... 589
  Print  

Jump to: