Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 04, 2025, 21:11:12 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 511 512 [513] 514 515 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2542750 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #7680 on: November 30, 2016, 12:49:41 PM »

С недостатъци, с предимста,  важното е че ги има! Наследници на същите онези легендарни песове, наследници които почти не се различават от предците си, а да не кажа че някои ги превъзхождат. И още по важното без допускане на кръстосване с други породи! Освен това  - сегашната популация е под контрола на сдружение на амбициранни да запазят тази порода развъдчици! Да малки сме, скромни изложби правим, имаме малък регистър на породата, издаваме скромни родословия, но правим нещо заедно, като организация! Коя е организацията която запазва аборигенните кучета на Кавказ? Къде мажем да видим специализирани изложби само на чистопородни животни? А на Туркмения? Аз поне  не знам такава! Като изключим отделни развъдчици които са капки мед в кацата с ...... И просто въпрос на време да се говори за тези кучета в минало време.  А иначе сериозно развъждане - световно. Ние не искаме така! Така че Моля критиките ей така за уплътняване на времето,  да ги насочвате в някоя друга порода, или пък структура! Ние каквото можем правим, то времето показва кой какво е сътворил!
А, анджък!   clap

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7681 on: November 30, 2016, 12:58:07 PM »

Ариман в последно време нещо те "тревожи",кажи си болешките вече,че малко ми писна да чета колко сме смотани...

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vano
Guest
« Reply #7682 on: November 30, 2016, 12:59:11 PM »

Все си мисля, че нама развъдчик в МАКК, а и въобще, който да цели да произвежда кучета с дефекти.

Ariman
Hero Member

« Reply #7683 on: November 30, 2016, 13:57:29 PM »

Ариман в последно време нещо те "тревожи",кажи си болешките вече,че малко ми писна да чета колко сме смотани...

Тошко, това как се чувстваш след като прочетеш мой пост, е само твой проблем. Това, което ти наричаш тревога е всъщност изразяване на собствено ми мнение, аз казвам това, което виждам, мисля и в сформиралата се дискусия, разбирам дали е правилно или не. 

Попитай също хората, които се съгласиха с мен, логиката е че и те се тревожат, явно. Можеш да попиташ и колегите ти, примерно Вулкан, Топо, Номад, Калин що не режат? В КараКитан за едно куче се сещам с отрязано ухо, дето се вика даже не се брои.(споменвам ги, както се сетя на момента, има още) Но представяш ли си колко са "смотани", че спазват правилата?
« Last Edit: November 30, 2016, 14:00:41 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7684 on: November 30, 2016, 14:12:34 PM »

За съжаление липса чуваемост. Тошето не от вчера щрапа по ръба, но както казва мъдрият български народ: "... и това ще мине." Тъжното е, че това е поредната ялова дискусия.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Александър Христов
Hero Member

« Reply #7685 on: November 30, 2016, 14:13:05 PM »

Arimane, разделяй и владей ли се мъчиш да скалъпиш??  no И Vucho i Karakitan се произнесоха достатъчно ясно!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #7686 on: November 30, 2016, 14:25:20 PM »

За съжаление липса чуваемост. Тошето не от вчера щрапа по ръба, но както казва мъдрият български народ: "... и това ще мине." Тъжното е, че това е поредната ялова дискусия.
трайко ти си ясен!

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7687 on: November 30, 2016, 14:27:37 PM »

Трайко какво ще рече "щрапа по ръба"?!

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7688 on: November 30, 2016, 14:42:38 PM »

Ариман,май не четеш хубаво какво ти пишат хората,но както см каза това си е твой проблем Smiley И друго е хубаво да схванеш,че мнението ти не е закон Smiley

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7689 on: November 30, 2016, 16:33:35 PM »

Варда. Знаеш ли, тъпо беше, понеже не съм част от фен-групата, да ми искаш такива пари за скачката. Не беше мъжко, както не е и сега. Погрешна е мотивацията ти, както каза чичо Ники: "И ловец съм ..." . Така или иначе давай напред.

Ние сме различни, като хора, образование, възраст, гледни точки, но никога не бива да забравяме какво правим в МАКК, защо сме тук и как следва да се държим с останалите от МАКК и към принципите на МАКК. Защото, както другите, така и аз съм тук доброволно, заради кучето и заради усилията. И ако ние не можем да се уважаваме, как очаквате другите да ни уважават. Или ако ние не можем да спазваме правилата, как да очакваме това от другите. Помнете това.
« Last Edit: November 30, 2016, 16:36:49 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #7690 on: November 30, 2016, 17:08:55 PM »

Трайко, ти от колко време познаваш "Тошето", та знаеш че не от вчера "щрапа по ръба"? И с кое точно "щрапа"?
И като говорим за правилно и неправилно мислиш ли, че връзката, която направи в развъдника си е разумна, че даже я и повтори? Че той и самият Манчо не е имал толкова кръв в себе си, колкото тия кутрета имат от него - не щрапаш ли ти по ръба на сериозна инбредна депресия? Да не говорим по-назад ако стигнем до Китан и Шаро - даже не смея да се опитвам да го сметна... Да са ти живи и здрави ама обмисляй добре тия работи, защото най-потърпевши ще са самите кутрета, не друг.
Много е лесно да се хвърлят камъни в чуждите градини, ама обикновено тия дето хвърлят не виждат купчините в собствените си дворове....

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Александър Христов
Hero Member

« Reply #7691 on: November 30, 2016, 17:11:19 PM »

Абе, до кога ще дрънкаш с тоя менторски тон бе Трайчо?!
От къде на къде даваш оценка на колега, от коя висока трибуна?!
Колко ти бил поискал за скачка, това ти е май болката?! И стоиш в засада и чакаш да захапеш!
Доста долно е момко! Ама и ти си майстор на тия финтове! И да е ясно че пиша този пост не за да се заяждам с лицето Трайко Асенов, пиша за да е ясно на широката публика че въпреки тона му неговата трибунка е доста нисичка за да заклеймява!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7692 on: November 30, 2016, 17:20:49 PM »

Момци разговора тръгна в друга плоскост. Спорът беше за и против рязането на ушите. Даже имаше отделна тема мисля във форума. Та само до отбележа че много хора наши развъдчици,  режат по стара традиция по едно ухо, да не кажа че повечето работни кучета са с едно ухо. Традицията си е традиция и тя трудно би се изкоренила. Пак казвам това допълнително слага щрих оригиналност към излъчването на тази порода. И това въобще не е в разрез с цитираната точка от устава защото далеч не се извършва с оглед заблуда на съдия!
lingo diesel
Full Member

« Reply #7693 on: November 30, 2016, 17:23:55 PM »

Никой не каза явното—на каракачанеца не се режат двете уши,поне никога,никаде не съм чул подобно нещо.Ясно е че традиционно се реже едното но мисля че не е редно да се купират и двете след като всички в организацията говорите толкова за традиций и опазването им.Покажете снимка на кк от преди 40 години с две купирани уши и може да сложите край на спора.Правено е и тогава и сега.Край! Но май не е съвсем така нали...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7694 on: November 30, 2016, 17:37:11 PM »

Варда. Знаеш ли, тъпо беше, понеже не съм част от фен-групата, да ми искаш такива пари за скачката. Не беше мъжко, както не е и сега. Погрешна е мотивацията ти, както каза чичо Ники: "И ловец съм ..." . Така или иначе давай напред.

Ние сме различни, като хора, образование, възраст, гледни точки, но никога не бива да забравяме какво правим в МАКК, защо сме тук и как следва да се държим с останалите от МАКК и към принципите на МАКК. Защото, както другите, така и аз съм тук доброволно, заради кучето и заради усилията. И ако ние не можем да се уважаваме, как очаквате другите да ни уважават. Или ако ние не можем да спазваме правилата, как да очакваме това от другите. Помнете това.
Ехееее каква ти била болката,даже и малко исках  lol Хората са го казали-Каквото си постелеш,на такова ще легнеш! И недей обяснява точно ти за мъжко и не мъжко,че не знам кой пишеше от чужд профил из фейса Wink Как да е,с теб приключихме комуникация,подминавай ме в бъдещите си "велики" идей и обяснения! Че от теб освен големи думи и после криене друго не сме видели! А и за последно какво за Вардето искаш да кажеш,че нещо не схванах?!

Pages: 1 ... 511 512 [513] 514 515 ... 589
  Print  

Jump to: