Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 04, 2025, 17:16:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 508 509 [510] 511 512 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2542659 times)
0 Members and 71 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #7635 on: November 29, 2016, 09:47:06 AM »

Най-странното е, че явно се афишира  системно нарушаване на правила. Също, как никой не налага и не получава санкция за действията си. (типично по български)
Обърнете внимание и се замислете в каква посока отиде дискусията - на един му харесвало/ на друг не. Момчета, даже не говорим за лични предпочитания - за редно или нередно, а за спазване на законоустановени и морални правила!

Чудя се, как не се намери един да каже, че освен Закона и Устава, дори стандарта, по който се развъжда го забранява! Отново не се прави разлика между свобода на работа и свободията, а после се чудим защо нямаме признати породи?! И докато нещата не започнат да се гледат от моралната и законна гледна точка ще продължаваме да си седим и да се чудим как да открием топлата вода.

Питам се толкова ли е трудно да се спазват правила? Тук даже не става дума толкова за сюнета на конкретното куче, а за принципното нежелание за спазване на правилата.
И съм почти убеден, че ако някой някога бъде наказан, защото малко са хората свикнали да носят отговорност за действията си -  българския манталитет ще пръкне новата, поредна организация или директно ще се прехвърли при „по- толерантни“ колеги, което пак ни държи на кота 0.

Вчера проблем беше, че не се подават кучила, че не се чипират и не им се издават родословия, днес проблем е ашладисването на уши и опашки, че кучки на почти 2 години имат 3-то кучило, утре какво ще? Проблема не е, че има проблеми(навсякъде ги има), проблема е че се натрупват и никой не се опитва да промени това.
« Last Edit: November 29, 2016, 09:56:02 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7636 on: November 29, 2016, 09:57:23 AM »

Май си намерихме нов спасител.....

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vano
Guest
« Reply #7637 on: November 29, 2016, 09:58:53 AM »

...

Вчера проблем беше, че не се подават кучила, че не се чипират и не им се издават родословия, днес проблем е ашладисването на уши и опашки, че кучки на почти 2 години имат 3-то кучило, утре какво ще? Проблема не е, че има проблеми(навсякъде ги има), проблема е че се натрупват и никой не се опитва да промени това.

И защо мислиш че не се опитва?
Ariman
Hero Member

« Reply #7638 on: November 29, 2016, 10:03:28 AM »

Опитва ли се, vano?

vano
Guest
« Reply #7639 on: November 29, 2016, 11:17:34 AM »

Опитва ли се, vano?

Може би ако членуваше в МАКК щеше да знаеш кой какво прави, какво се опитва да направи и пред какви трудности е изправен. Лесно е да се критикува отстрани, че никой нищо не прави.
Ariman
Hero Member

« Reply #7640 on: November 29, 2016, 11:32:04 AM »

Не става въпрос за нечие членство или не, vano. Даже още по - зле, че нечлен съблюдава правила,с които членовете не намират за необходимо да се съобразяват. biggrin Става дума, че има писани правила от вас за вас, които не се спазват.
Даже като се замисля е по-добре, че не членувам, задкулисието не ме интересува, важен е крайният резултат, който се представя тук в публичния форум - 2 момченца(членове и развъдчици) се кефят колко уши на кучета са изрязали и как не носят никакви последствия.

Пре интересно ми стана пред какви трудности може да бъде изправен човек, за да съумее да запази двете уши на кучето си или да оварди кучката си да навърши две години преди да роди? Непосилни неща, от където и да го погледнем, милите те, как бихме изискавали подобно нещо от тях.
« Last Edit: November 29, 2016, 11:36:17 AM by Ariman » Logged

Khagan
Jr. Member
**

« Reply #7641 on: November 29, 2016, 11:36:15 AM »

Какво пък толкова се хванахте за ушите? Трайко,ако на всяко куче му се режеха ушите заради постава,то повечето щяха да са без уши...
Разбирам, че за теб това не е толкова сериозно. Тодор, наистина ли смяташ, че повечето кучета в популацията имат висок постав? Давайте да отваряме пистите за делтапланери  lol

Извинявай Краси, че изказвам мнение, но наистина може би е грешка отрязването на двете уши.

Не знам дали са повечето, но всяко 3 имаше някакъв проблем с ушите - поне това установихме като ходихме да мерим - или са високо поставени, или са не добре прилегнали, едното или и двете, или пречупени, или пък са много големи, все причини, които могат да накарат собственика да ги клъцне Smiley Друг е въпроса дали това е редно. Аз лично съм против, но аз не съм фактор, който да казва какво трябва или не.
По стандарт едно пък наяве друго. Кое е в грешка стандарта или кучета dontgetit
« Last Edit: November 29, 2016, 11:38:04 AM by Khagan » Logged

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
Ariman
Hero Member

« Reply #7642 on: November 29, 2016, 11:37:23 AM »

По стандарт едно пък наяве друго. Кое е в грешка стандарта или кучета dontgetit

Хората.

Habits
Hero Member

« Reply #7643 on: November 29, 2016, 12:39:28 PM »

Ако някой може да ми каже как може да се санкционира неспазването на тези правила и да има реален ефект в подобен случай, ще го черпя каквото каже.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7644 on: November 29, 2016, 12:50:11 PM »

Момченцата поне гледат кучета от тая порода,а не седят да щрапат по клавиатурата и дз се чудят за какво да се заядът с МАКК Smiley

Ariman
Hero Member

« Reply #7645 on: November 29, 2016, 14:55:53 PM »

Човек, който не спазва правилата да ми говори за заяждане? Нещо сериозно си се объркал.
Своеволията на конкретни хора са само и единствено обида към работата на колегите им, които стриктно съблюдават правилата за развъждане.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7646 on: November 29, 2016, 15:55:13 PM »

Май сериозно си се вживял в ролята на съднин на МАКК  biggrin

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7647 on: November 29, 2016, 16:06:21 PM »

На Кашовците това си им е косур като цяло, но започне ли се по пътя на елиминирането на кучета с недостатъци то няма ли да се достигне до задънена улица в един момент..... така или иначе при по горе коментирания сой в голям процент в по ранна възраст кучетата кривят ушите и изглеждат зле от тази гледна точка , но в последствие ушите се изгубват когато главата наедрее и изглеждат по различен начин при завършване на развитието на кучето.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7648 on: November 29, 2016, 16:49:26 PM »

Винаги съм казвал че с добре извършен подбор на двойкте може да се редуцира проявата на даден недостатък. Всъщност това е основен прийом в развъждането. Все пак се иска и усилие от страна на развъдчиците. Естествено че ако се комбинират родители с еднакви недостатъци то в поколението същите ще се затвърдят. Още повече при инбредни връзки. Така че тайната е в правилния подбор на развъдни двойки
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7649 on: November 29, 2016, 17:05:54 PM »

В конкретния случай с кучетата по Кашо,  недостатъка "счупени " уши е затвърден чрез поредица инбредни връзки. За хубаво или за лошо тези връзки са направени в миналото и днес имаме един доста "досаден" проблем,  който е станал емблематичен за представителите от тази линия. Продължавам да твърдя обаче че при правилно подбрани аутбредни връзки този недостатък би могъл да се избегне и постепенно да се намали като процент в представителите на линията.
Pages: 1 ... 508 509 [510] 511 512 ... 589
  Print  

Jump to: