Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 03, 2025, 21:33:49 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 497 498 [499] 500 501 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2540009 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7470 on: November 01, 2016, 11:39:31 AM »

Собственика им пише тук.  Ако намери време ще сподели информация .
Ariman
Hero Member

« Reply #7471 on: November 01, 2016, 11:49:51 AM »

Собственика им пише тук.  Ако намери време ще сподели информация .
biggrin GSM има ли, да му се обадим, ще има ли обхват горе?

И като изключим шегата, питам право kennel Vucho - нещо нередно ли питам, та поредица от безсмислени постове се усукват като мазно въже?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7472 on: November 01, 2016, 12:00:52 PM »

Към  Ariman,   нищо нередно няма. Но все пак Атила може конкретно да отговори като влезе тук. А ако наистина зора е голям, може да пробваш на посочения телефон за връзка.
EXIIIT
Jr. Member
**

« Reply #7473 on: November 01, 2016, 12:05:10 PM »

Ariman    Аз незнам също кои са кучетата просто пуснах снимките тук да ги видят хората, предположих , че са Седефчеви
Ariman
Hero Member

« Reply #7474 on: November 01, 2016, 12:19:43 PM »

Към  Ariman,   нищо нередно няма. Но все пак Атила може конкретно да отговори като влезе тук. А ако наистина зора е голям, може да пробваш на посочения телефон за връзка.

Ясно, още повече се оплетоха нещата - първо ги разделихме на КараКитански и не, после собственика им пишел тук, сега се оказа, че и друг може да каже.  biggrin
Благодаря Kennel Vucho,  дано до края на седмицата успея да получа някакъв конкретен отговор.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #7475 on: November 01, 2016, 13:15:57 PM »

Ariman, нещо излишно натягаш пружините. Не е нужно. А и при пренатягане, може да се стигне до обратен ефект. 

Две от кучетата на снимките не касаят породата по никакъв начин. Така че няма какво да ги обсъждаме. Появиха се след инцидент. При последното масово тровене на кучетата, които пасеха стадото овце(5 бр) се оказахме само с две стари и няколко подрастващи. В тази отровителна ситуация вързахме Медо, защото ни бе важен като разплодник. Остана една група от кутрета, която по никакъв начин нямаше да може да пази стадото при нарасналата популация на вълци в района. Принудихме се да вземем временно попълнение от три възрастни кучета вече ходили като екип със стадо. Такива, които не представляват ценност като някаква породност и нямаше да ни е яд ако пострадат. Междувременно едното от тях също бе отровено. Останаха две - жълто мургалесто и бяло с жълти петна. Толкоз за заместителите.

Черното с подпалите е Барут КараКитан, младо мъжко куче с родители Бабаджана КараКитан и Китан КараКитан. По късно ще му пусна снимки. Освен него има още няколко млади кучета, които ще покажа в темата на развъдника.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #7476 on: November 01, 2016, 13:35:52 PM »

Благодаря KaraKitan, с напъни изясни се картинката. Въпреки, че според думите ти не представляват интерес за породата, чистопородни ли са или са добри работари?

ПП КаraKitan, обясни ми това? Какъв обратен ефект визираш? За мен ли или принципно в механиката ?
Ariman, нещо излишно натягаш пружините. Не е нужно. А и при пренатягане, може да се стигне до обратен ефект. 
« Last Edit: November 01, 2016, 13:37:00 PM by Ariman » Logged

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7477 on: November 01, 2016, 15:27:22 PM »

smile

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7478 on: November 01, 2016, 18:29:23 PM »

Разберете ме правилно, няма нищо против личността, има опит и знание, които са полезни за всеки, но тоя презрителен, подигравателен и назидателен тон просто дразни!
« Last Edit: November 01, 2016, 18:29:58 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #7479 on: November 01, 2016, 19:04:17 PM »

Разберете ме правилно, няма нищо против личността, има опит и знание, които са полезни за всеки, но тоя презрителен, подигравателен и назидателен тон просто дразни!

Масларов.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #7480 on: November 01, 2016, 21:11:17 PM »

Името ми е друго. О, всъщност имам име! Продължавай с тоя провокативен тон, както намериш за добре!
« Last Edit: November 01, 2016, 21:12:11 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #7481 on: November 01, 2016, 21:32:48 PM »

По мандраждийските ти знания и постижения те определям, не по име.

Свикнахме на модела ти, грамофонната плоча е същата, не се забави и този път.
Но за енти път те приканвам да не звъниш, когато никой не те натиска, отново ти обяснявам, че аз отговарям за думите си, а не за това как ти ги разбираш.
Оставам с впечатление, че проблем се получва, само когато Ариман пита и само моите питания се оквалифицират. И с лекота се подминава очевадното, че не се отговаря конкретно и ми се налага да питам едно и също по няколко пъти, но това не е моя вина. Аз се интересувам от конкретни кучета и обстоятелства покрай тях.

Нека се придържаме към дискусията, ти няма какво да кажеш по нейната същност - зная. Извинявам се на четящите.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #7482 on: November 02, 2016, 03:35:14 AM »

Благодаря KaraKitan, с напъни изясни се картинката. Въпреки, че според думите ти не представляват интерес за породата, чистопородни ли са или са добри работари?

ПП КаraKitan, обясни ми това? Какъв обратен ефект визираш? За мен ли или принципно в механиката ?
Напъните ти бяха излишни. Още повече, когато търсиш отговори на въпроси от хора, които не ги знаят и най-нормално те насочват да изчакаш да вляза във форума или да се свържеш с мен по телефон, ако ти е много зор.
При излишно пренатягане на ситуация(независимо от кой, кога и как), вместо да се получи нормална и взаимополезна комуникация помежду ни, често се достига до обратния ефект - губя интерес към общуване с въпросния човек.

За двете кучета съм ти написал съвсем ясно: "Две от кучетата на снимките не касаят породата по никакъв начин." И също: "временно попълнение от три възрастни кучета вече ходили като екип със стадо. Такива, които не представляват ценност като някаква породност и нямаше да ни е яд ако пострадат. "
За да ти се изясни още повече картината, ще кажа, че в онази ситуация имаше възможности да вземем възрастни работни чистопородни кучета от колеги в МАКК, но решихме, че в онзи момент риска от отравянето им е твърде голям. Отровни примамки бяха намерени разхвърляни на голям периметър по пасищата. Вероятно имаше и още. На "гениални" говедари им дошло на ум да прочистят терена от вълци преди да си пуснат кравите с телетата на паша. Отровен вълк така и не се намери. Вълците продължиха да си живеят в района. Но пострадаха кучета, лисици, хищни птици.
Всяко работно чистопородно каракачанско куче е ценно за породата и вкарването им в такава рискова среда счетохме за крайно необосновано.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #7483 on: November 02, 2016, 08:56:28 AM »

Аз не зная защо го докарахме до „напъни и зор“.
Мисля, че през годините сме си изградили взаимно уважение поне до толкова, че като попитам нещо, да получа нормален отговор. Поне аз съм така – като знам отговарям, като не знам – не отговарям, но никога не съм давал половинчати отговори. Но с годините наблюдение върху комуникацията по въпроси на кучкарлъка съм открил безспорния факт, че много въпроси остават с уклончиви отговори. Не говоря за тук или там, а навсякъде!  От което пък са се получавали куп  недоразумения, полемики и  безсмислени спорове. Моята идея не е такава.

По конкретния въпрос, какво направих (хронологично)  - от снимките видях, че измежду типични животни за вашето развъждане се появяват такива, които не мязат на соя си. Реших да се поинтересувам какви са, оказах се прав - не са ваше развъждане, стана ми пре-интересно какви работни качества притежават тези мелези в сравнение с чистопородните ви каракачански кучета, че да ги учат на занаят. И то явно са добри, след като не са дали курбан, особено след като сам казваш популацията на вълка в района ви се е увеличила. А това, че избирате да жертвате едно животно само на база на родословието, вече е собствен избор и аз не вземам отношение по този въпрос.
Попитах директно и добронамерено още първия път, а научих куп други обстоятелства, но не и това за което се интересувах. Ето нагледно - дори след твоето включване в дискусията ние продължаваме да не коментираме конкретен произход, като ми се отговаря с „не касаят породата по никакъв начин“ – това не е произход, това само изнервя страните.
Това са моите аргументи по така зададените от мен въпроси. В крайна сметка – ако някои теми не са подходящи за коментиране тук – може да се каже направо и приключваме.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #7484 on: November 02, 2016, 10:28:04 AM »

Да, през годините сме изградили взаимно уважение, без да се познаваме лично. Но ми прави впечатление, че в последните месеци си някак нетърпелив във форума, изискваш скоростни отговори и бързо тръгваш с рогата. Е вероятно от твоя страна изглежда различно.

Не е зле пак да препрочетеш диалозите по темата. Аз не мога да си обясня припряността и искането ти за незабавни отговори при положение, че този който може да ти отговори не е наличен. И не само. Хората ти отговарят добронамерено, всеки колкото знае, но ти си крайно недоволен и наричаш това увъртане. Защо? Какво толкова ултра спешно трябваше да разбереш, че не можа да почакаш едно-две денонощия? Представям си ако нямах достъп до нет още седмица, какво ли щеше да се изпише.

Произхода на въпросните животни не е представлявал никакъв интерес за нас и съответно няма как да ти го кажа. Кучетата заедно са ходили с овце. Дойдоха в комплект с овчар, който наехме. Човека издържа кратко във високата планина и си тръгна.  Ролята на тези кучета не е беше да учат младите, а просто да ходят със стадото(това го могат). В кризисната ситуация с разхвърляните из целия район отрови имаше няколко варианта: 1. да преместим стадото на нови пасища; 2. да държим 600 овце на ясла за известен период; 3. да продължим да пасем, но с кучета, чиято евентуална загуба няма да се отрази на породата и конкретни линии в нея. Направили сме избор в конкретния момент и не смятам да давам повече обяснения за това. В групата която охранява овцете ни в момента са 9 кучета.  Едно старо мъжко (Джемо), една кучка, пет млади кучета(2 раждани по време на отравянията и 3 след това) и двата екземпляра предизвикали твоя интерес. В групата до скоро бе и Медо, като тартор. Ти си направи сметка от кой са се учили младите кучета.
« Last Edit: November 02, 2016, 10:30:00 AM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 497 498 [499] 500 501 ... 589
  Print  

Jump to: