Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 03, 2025, 16:40:16 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 495 496 [497] 498 499 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2536895 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7440 on: October 20, 2016, 09:55:50 AM »

За тия долу знам, но този не съм го виждал. Ето един пряко от родата на Дилката.

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7441 on: October 20, 2016, 10:03:47 AM »

Този първия който качих също не веднъж съм качвал но и той се развива много бавно ,а сега вече влезна в 4-тата си година и заприличва на куче . Този който показа ти е страхотен и доста по тежък изглежда от моя ,само и единствено се надявам да е и по добър любовник ,че като цяло това им е най голямия проблем поне по мое виждане на тези кучета .  cheers
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7442 on: October 20, 2016, 10:10:29 AM »

Бе да ти кажа опасенията ти за любовните трепети на тия кучета са си съвсем реални.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7443 on: October 20, 2016, 10:21:46 AM »

Сестра на горния

Ariman
Hero Member

« Reply #7444 on: October 20, 2016, 11:18:52 AM »

Божко, благодаря.
Мнението ни за този Шаро (Юруковското куче) съвпада, намирам изключително сходство с Мечо(също син на Гурджо), който изрови Тошко. Интересното е, че през всички тези години тези животни са били известни и е имало предостатъчно време за работа с тях, пък сега им се налага да ядат пълни купи с виагра, докато се тюхкаме.
Други известни на теб гуджовци има ли? При вас работи ли се по тази линия или не представлява интерес?
« Last Edit: October 20, 2016, 11:19:22 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7445 on: October 20, 2016, 12:49:15 PM »

Божко, благодаря.
Мнението ни за този Шаро (Юруковското куче) съвпада, намирам изключително сходство с Мечо(също син на Гурджо), който изрови Тошко. Интересното е, че през всички тези години тези животни са били известни и е имало предостатъчно време за работа с тях, пък сега им се налага да ядат пълни купи с виагра, докато се тюхкаме.
Други известни на теб гуджовци има ли? При вас работи ли се по тази линия или не представлява интерес?

Други живи на мен лично не са ми известни .Работи се при близки мои приятели, през кучка по Шаро от снимката която качих, а при другите се работи  с приплоди от Медун, който докато беше в Габрово се пусна на няколко различни кучки, включително и през щерка на една от моите кучки. 
Ariman
Hero Member

« Reply #7446 on: October 20, 2016, 12:53:38 PM »

Значи има чистопородни внуци и правнуци в разплодна възраст?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7447 on: October 20, 2016, 14:54:35 PM »

Значи има чистопородни внуци и правнуци в разплодна възраст?

В разплодна възраст да, а имам възможност да следя по специално една от кучките ,но при тези от Шаро нямаме в права линия и самият той фигурира просто като пра-родител ,тъй като работата започна от негова дъщеря. ...в последствие самия той беше и скопен.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7448 on: October 21, 2016, 06:19:55 AM »

ето го и Дилката от подобен ъгъл като по горния си роднина

и една която ми е любима

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7449 on: October 21, 2016, 08:30:51 AM »

модела е същия!

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7450 on: October 21, 2016, 08:48:17 AM »

cheers

С малко повече работа и ще се посъживят тия дамазлъци  smile
Също така ми е интересно как са с постановката на краката и основно с недостатъците .
« Last Edit: October 21, 2016, 08:51:16 AM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7451 on: October 21, 2016, 09:04:07 AM »

При тия от това кучило  специално,  нито едно няма проблеми със задните крайници!  Много здрави и същевременно правилно заъглени.
Khagan
Jr. Member
**

« Reply #7452 on: October 21, 2016, 09:11:24 AM »

Може ли като лаик да попитам защо се развъждат кучета с недостатъци. Не целя да обидя никого, просто ми е интересно каква е причината.

Upton Sinclair: 'It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it...
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7453 on: October 21, 2016, 09:34:19 AM »

Може ли като лаик да попитам защо се развъждат кучета с недостатъци. Не целя да обидя никого, просто ми е интересно каква е причината.

Практиката до голяма степен през последните няма да изброявам колко години показва или поне на мен това ми показва е че колкото повече се стремим да изчистваме кучетата си от дадени недостатъци или поне рязкото им изчистване то толкова повече се отдалечаваме от типа с който сме започнали работа ,а това лично на мен не ми допада и по тази причина и от тази гледна точка лично аз предпочитам да гледам кучета с недостатъци ,но  доближаващи се  максимално като тип,визия и характер на тези по горните които са качени от колкото да имам изцяло идеални от към общоприетите недостатъци кучета но различни като тип .
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7454 on: October 21, 2016, 09:36:04 AM »

При тия от това кучило  специално,  нито едно няма проблеми със задните крайници!  Много здрави и същевременно правилно заъглени.

От друга страна ако започнем да се вглеждаме , то би ли могло да се счита като недостатък подобни постановки и защо според теб (основно като пречка за самото куче говоря ,а не като общоприети възгледи )  , това което наблюдавам от съвсем малкия ми допир с този сой кучета специално е че независимо подобната постановка на задните крака ,то лично аз не съм забелязъл да пречи при по големи натоварвания ,поне при преходите на които съм ги подлагал или поне  до колкото съм успявал  .... и колкото повече започвам да се вглеждам толкова повече подобни кучета виждам ( не само при нашите овчарските ,ами и при други овчарски и то утвърдени породи ) . Последно мисля че с Вано обсъждахме подобни теми ,а и не само за постановките на крайниците ,ами и за характерния цвят на дадени популации и прочие теми , които малко или много при едно публично коментиране биват опорочавани с личностни нападки и заклеймяване от типа ,че щом не го пише в учебника значи е непростимо да го има това или онова .
Pages: 1 ... 495 496 [497] 498 499 ... 589
  Print  

Jump to: