Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 03, 2025, 17:00:40 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 494 495 [496] 497 498 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2536987 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7425 on: October 19, 2016, 20:13:49 PM »

Да там имаше такава дъщеря но през кръв от развъдник от НКБОК - Петрус. Не представлява интерес за МАКК.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7426 on: October 19, 2016, 20:21:19 PM »

Много пъти сме го коментирали и едвали има нужда да се коментира пак и двете страни по този въпрос си държат на своите версии и едните и другите не могат да се обедят взаимно  cheers
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7427 on: October 19, 2016, 20:27:44 PM »

Божко няма две страни. Аз съм готов да потвърдя пред всеки това което Лазар Дамянов лека му пръст,   лично ми каза че е пуснал кучката на Мурджо Петрус! А навярно знаеш какви приятели бяхме с този човек и семейството му, и какво означавахме един за друг! Всичко останало е вятър и мъгла!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7428 on: October 19, 2016, 20:35:19 PM »

Божко няма две страни. Аз съм готов да потвърдя пред всеки това което Лазар Дамянов лека му пръст,   лично ми каза че е пуснал кучката на Мурджо Петрус! А навярно знаеш какви приятели бяхме с този човек и семейството му, и какво означавахме един за друг! Всичко останало е вятър и мъгла!

Разбира се че бяхте приятели не мога да  успоря ,но такъв беше той за всички , изключително близки бяха и с баща ми . В един сайт преди доста години бях намерил коментари по тази тема и на последното събрание когато имахме за годината , точно това и говорихме с него , по същият начин тогава той ми обясни на мен и на другите които бяха там , а аз продължавам да твърдя  това което ми е каза тогава  . Между другото това за мое съжаление ми беше и последния разговор с него - лека му пръст -
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7429 on: October 19, 2016, 20:43:22 PM »

Не знам каква е била причината да представя така нещата, но ясно и категорично го заявявам - кучка Джуна е дъщеря на Мурджо Петрус. Тогава когано се роди Джуна, пред свидетели му казах че не  е трябвало да прави тая връзка. Той се съгласи но каза че ще си я остави да видим как ще се развие. Така че нека да си вярва всеки на каквото иска, аз вярвам на това което съм видял с очите си и чул с ушите си. В последствие разкара и Мурджо и Джуна.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7430 on: October 19, 2016, 20:52:45 PM »

Не знам каква е била причината да представя така нещата, но ясно и категорично го заявявам - кучка Джуна е дъщеря на Мурджо Петрус. Тогава когано се роди Джуна, пред свидетели му казах че не  е трябвало да прави тая връзка. Той се съгласи но каза че ще си я остави да видим как ще се развие. Така че нека да си вярва всеки на каквото иска, аз вярвам на това което съм видял с очите си и чул с ушите си. В последствие разкара и Мурджо и Джуна.

Разбира се че всеки вярва на какво прецени , а аз държа да вярвам на неговите думи ,както е и редно да държа на думата на производителя  . А във връзка с разкарването на кучетата тогава имаше становище в което следва да се насочи към кремавите кучета които се получиха от близките връзки , та от там и за Джуна ..... от друга страна кремавата кучка която си остави тогава в последствие даде изцяло идентични кучила с Джуна при сходните им връзки .
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7431 on: October 19, 2016, 21:04:47 PM »

Божко,  тези кучета ги познавам до едно повече от отлично! Марко се роди в моя дом, Луна и Огна, ги взехме заедно, позволи ми да познавам малко по добре тая кръв и какво излиза от тях! АЗ не си измислям версии! Това което казвам сме си го говорили с Лазар може би преди да го има СРОК и преди да се познавате с него. Пак казвам Джуна е дъщеря на Мурджо. Естествено е да излизат сходни кучилата на Джуна и кремавата кучка Бела - и в двата вариянта се получава инбридинг в случая на Мурад. В единия вариант баща е Марко, а в другия е неговия син Мурджо.
« Last Edit: October 19, 2016, 21:06:25 PM by kennel Vucho » Logged
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7432 on: October 19, 2016, 21:19:58 PM »

Далеч съм от мисълта че не сте си го говорили по тази или други теми във връзка с кучетата преди да съществува СРОК която е едва от 2008г ,а с него се познаваме от доста преди това , мисля от 2002 ако не ме лъже паметта ,  но пак казвам грешки стават и не веднъж сме коментирали с теб подобни версии за други кучета в които е допускана грешка , та затова казвам че нито ти ще ме убедиш в твоята правота по този въпрос ,нито аз ще те убедя в моята правота .
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7433 on: October 19, 2016, 21:24:35 PM »

Не става въпрос за убеждаване. Нещата са ясни за мен и няма нужда да ме убеждава някой в нещо на което съм бил свидетел. В края на краищата в МАКК няма кръв от въпросната Джуна, така че проблем от моя страна не виждам.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7434 on: October 19, 2016, 21:29:44 PM »

Не става въпрос за убеждаване. Нещата са ясни за мен и няма нужда да ме убеждава някой в нещо на което съм бил свидетел. В края на краищата в МАКК няма кръв от въпросната Джуна, така че проблем от моя страна не виждам.

Проблем не е имало и не е ставало дума, че имате кръв от нея, а коментираме Медун кога за последно е дал поколение и ти се включи  smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7435 on: October 20, 2016, 06:50:26 AM »

Именно де, от там тръгна разговора и стигна до там че последното кучило от Медун е с кръв от Джуна за която вече стана въпрос по-горе. Та за това когато го върнах на Мустафа се интересувах за други синове на Медун без да минават през въпросната кучка и така стигнахме до Касе. Но както и да е мисля че в случая е по важно че успяхме да получим не лоши потомци от Касе и да се продължи линията на Гуджо през Медун.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7436 on: October 20, 2016, 09:04:16 AM »

От тук ми идва и като спомен ,че имаше и още едно куче пак от Гуджо и пак в същия район ,но на няколко пъти не можах да сваря човека да си е в тях за да видя кучето ,а и не е оставало време за да ходя пеша да го търся където е пашувал , но здраве да е  .
« Last Edit: October 20, 2016, 09:04:29 AM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7437 on: October 20, 2016, 09:24:49 AM »

Урс , Ханко и Мечо  smile

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7438 on: October 20, 2016, 09:26:25 AM »

Тоя първия от първото кучило на Диле ли е?
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #7439 on: October 20, 2016, 09:35:44 AM »

От Диле са втория и най малкия,а този жълтия горе ми е от Рико - старото куче на Стоян от Полянци .
Pages: 1 ... 494 495 [496] 497 498 ... 589
  Print  

Jump to: