Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 09:26:35 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 457 458 [459] 460 461 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2482385 times)
0 Members and 48 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #6870 on: April 21, 2015, 07:49:47 AM »

Мойто момче - мери си приказките, защото да не стане да се видим на някоя изложба и да ми припомняш в очите къде какво да търся и да намирам.
Твърдо не желая да комуникирам с теб, така че престани да ме провокираш. Ако беше чувал поговорката "хем насран, хем голям", щеше да запазиш едно по-продължително ефирно мълчание.
Аз както не гледам кучета и нищо, така имам 9-годишно женско куче, което никога не са го заклещвали инцидентно, нали. А не е като да съм нямал мъжко и женско куче едновременно. И винаги съм си бил при кучетата, всеки ден. Овчарското ми куче е получавало по 3 часа инвидивидуално внимание ежедневно - само за него, господин гледачо на едно и още ЧЕТИРИ кучета. Никога чужд човек не ми е хранил или гледал кучетата. Освен това, на теб упорито ти убягва момента, че между ринач на лайна кучета и развъдчик на кучета има балкан разлика. И освен, че не е за всеки второто, не е и хич задължително.
И Трайко - от мене да знаеш батковото, няма втори шанс за първо впечатление. В което отношение ти си бита карта. Явно не ти светва и от реакциите на други съфорумци колко се изложи след това голямо плямпане.
Хайде вече престани да ме занимаваш със себе си, защото си ми безсмислен и безинтересен. Концентрирай се върху "работата си" и гони световните успехи.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6871 on: April 21, 2015, 08:34:41 AM »

Никога не съм търсил конфликт с теб и ти добре знаеш това! Ще се радвам да се запознаем, дали на изложба, дали да прескоча до Русе, предпочитам контакта лице в лице. Относно мнението ти агресивен ставаш, когато нещата не стават, както очакваш, но всеки е различен. Бъди здрав. Уважавам те и ценя мнението, защото има истина в него. Но не винаги си на 100% прав. Затова коментрираме и обсъждаме, за да се развие мирогледа ни. Относно първото впечатление, то е такова каквото е. Някои от нас имат едно мнение днес и друго след година или пет. Защото се развиваме. Не забравяй, че ако бях лицето,което описваш, нито щеше да чуеш за мен, нито щеше да ме видиш някога. И какво означава "бита карта"?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Happy dog
Newbie
*

« Reply #6872 on: April 21, 2015, 19:23:01 PM »

Здравей Трайко защо да трепаш кучката, кученцата или да кастрираш, като си разбрал че е заклещена и кучилото е не желано що не я заведе на вет има инжекии които ще я изчистят разбира се контрацепцията за кучета не е като за хората , но щяха да я оправят и да я пуснеш на избраното куче. Аз също гледам кучета и следя да не стават инциденти.
GTR
Newbie
*

« Reply #6873 on: April 22, 2015, 09:34:44 AM »

Не ми даде съвестта да ги убия, нито да махна матката на бременната вече кучка. Това е.

Добре е ,че си надмогнал селянията, която е масово насадена като начин на мислене.
И кви селекции, кви 5 лева.
Селянин селекционер няма.
Добрия
GTR
Newbie
*

« Reply #6874 on: April 22, 2015, 09:58:25 AM »

Не ми даде съвестта да ги убия, нито да махна матката на бременната вече кучка. Това е.

Добре е ,че си надмогнал селянията, която е масово насадена като начин на мислене.
И кви селекции, кви 5 лева.
Селянин-селекционер няма.
Добрият селянин  е мъртвия селянин - горните 2 постулата, които не са мои мисли, в голяма степен изчерпват
всичко, което може да се каже за селячеството. Но темата за него ще иде съвсем в графа "извън темата".
В този форум има 2-3 човека, които имат познанията, възможноста и са положили труда да обиколят и да търсят.
Но дори и тяхната селекционна(доколкото може да бъде наречена такава въобще) работа се основава на легенди и приказки,
кво бил казал бай .уй груев, който бил потомствен чобанин и как, кое куче, къв вълкодав било... и т.н. в тоя ред на мисли.    
Тук разни паляци дрисват като им се каже, че са мундари и почват да те убеждават как добре си гледат кучето,
нищо че е торба с бълхи и яде мухлясал хляб ( а колко гнусно и вредно нещо е съвременния хляб ще пропусна за сега) и живее
в прогнила каца и на метър синджир.
Други "селекционери" събрали уж ценна кръв си гледат кучетата (често цял живот) на синджир(максимум 1 м. дълъг), вързан към подобие на колиба с частични липси в покривната конструкция,
иначе се барат за разбирачи, селекционери, вкарват фешън думички като инбрийдинг... При все че кучетата им никога не са били в работна среда със стадо и на СВОБОДА, пуснати.
Общо взето, това че КК е кораво и сравнително запазило се здраво като генетика куче, не дава право на подобните гореспоменати скъсани било в морален, материален и духовен (понякога комбинацията е 2 от 3, има и 3 от 3) аспект вмирисани шушляци/ямурлуци да издевателстват над тях.
Горенаписаното като отношение важи за всички породи кучета, но в най-голяма за степен за тези , които стават по неволя житейски спътници на някой безхаберен селяндур.
Дано да им простят, за нехайството, безхаберието и селската злоба.
Бог да ги пази кучетата!

ForumModerator: GTR, май не умеете да спазвате добрият тон. Теза може да се изкаже и докаже без употреба на цинизми и обиди. Ако имате стари комплекси спрямо селяните или селекционерите, то тук не е мястото да си ги избивате. Употребата на крайни и нецензурни изрази може да е много тачен способ из кръчмите и на къра, но не е позволен тук. Излизате извън нормите на добрият тон и нарушавате правилата на този форум. Това е втори подобен случай с ваш пост във този форум. Очевидно не сте си взели бележка от първото предупреждение. Налага ви се бан за 1 седмица. При следваща подобна волност ще ви бъде наложено по-тежко наказание.
« Last Edit: April 22, 2015, 10:55:36 AM by ForumModerator » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6875 on: April 22, 2015, 10:10:57 AM »

Здравей Трайко защо да трепаш кучката, кученцата или да кастрираш, като си разбрал че е заклещена и кучилото е не желано що не я заведе на вет има инжекии които ще я изчистят разбира се контрацепцията за кучета не е като за хората , но щяха да я оправят и да я пуснеш на избраното куче. Аз също гледам кучета и следя да не стават инциденти.

Каквото станало, станало. Мерки съм взел, за да няма бъдещи инциденти. Въпросът тук бе тя да не се пуска на никое куче, поради неясният си произход. Благодарско за коментара Wink
« Last Edit: April 22, 2015, 10:16:46 AM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
milkojor
Sr. Member

« Reply #6876 on: April 27, 2015, 17:53:59 PM »

Шара 1г.

Караман 1г.

това са моите кученца Smiley

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
Nomad
Hero Member

« Reply #6877 on: April 29, 2015, 11:57:32 AM »

Куче с изключителна сила и интелект:

Добро попадение на собственика му Емил Илиев
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #6878 on: April 29, 2015, 16:12:29 PM »

smile smile smile

« Last Edit: April 29, 2015, 16:15:38 PM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
aborigen
Sr. Member

« Reply #6879 on: April 29, 2015, 19:40:01 PM »

aborigen
Sr. Member

« Reply #6880 on: April 29, 2015, 19:46:15 PM »

cheers
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6881 on: April 30, 2015, 12:21:58 PM »

smile

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #6882 on: April 30, 2015, 13:42:54 PM »

smile smile smile

Е на тва се казва АБОРИГЕН!!!!  hmm
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6883 on: April 30, 2015, 20:19:56 PM »

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6884 on: May 01, 2015, 14:12:29 PM »

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 ... 457 458 [459] 460 461 ... 589
  Print  

Jump to: