Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 09:20:23 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 456 457 [458] 459 460 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2482345 times)
0 Members and 46 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6855 on: April 20, 2015, 15:50:25 PM »

Караман на Гошо от Пирдоп. Баща Котраг Страхил, майка Тунджа. За да разсеем съмненията.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6856 on: April 20, 2015, 16:02:21 PM »

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #6857 on: April 20, 2015, 16:46:25 PM »

Значи разбули се мистерията. Язък само за едни хиляда поустинга тука за принципи и ала-бала. Аз лично не съм особено учуден, за жалост.

ПП При това схематично разположение, частично почти се извинявам на Гошо.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6858 on: April 20, 2015, 18:51:43 PM »

Никога не е имало мистерия. Никога не съм крил от хората около мен, че съм имал кучило. Никога не съм лъгал и никого не съм излъгал. За близо две години съм имал вземане даване с доста хора от МАКК и не само. Никой не съм преметнал и с никой не съм прецакал. Смятам, че Георги може да се грижи за кутрето, затова съм му го дал. Кучилото не беше планувано и не съм обещавал родословие. Не ми даде съвестта да ги убия, нито да махна матката на бременната вече кучка. Това е. Не съм го излъгал нито от къде е кучето, нито по кои кучета е. Не смятам да продължавам да се обяснявам. Правя това, защото не искам да си чешат някои езиците на мой гръб. Смятам, че добре се грижих както за кучката, така и за кутретата. Радвам се, че Георги има мерак да го отгледа добре. С интерес ще следя развитието му.

Относно принципите и ала-бала, то нищо ялово няма в това да се работи за правилната идея. Който не работи, той не греши, Николай. Ама си голем кибритлия, а?! Относно съжелението, това е само губене на време, нали знаеш?!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #6859 on: April 20, 2015, 19:13:16 PM »

Трайко, като те гледам как работиш за правилната идея, чудя се какво работят тези за грешната ...
И особено  след като една седмица мълчиш, при така развилата се дискусия за въпросното кутре на въпросния Гошо, на което ти се оказа  ъ-ъ-ъ производител?!
Машала борба за прозрачност, информираност и оставяне на добри впечатления у тези, които така ревностно според тебе трябваше да се убеждават в чистоплътност, четейки тук! А, че т. нар. от теб "апапи" ще те преядат, бъди повече от сигурен - ти така се погрижи, че няма повече на къде.
Ако тва за тебе не е издънка, каквато явно не е, лесно ми е да си представя на какви компромиси си готов с как беше - безкомпромисното отношение към породността?
Не знам дали си осъзнал колко си прав, като каза преди едно известно време, че по работата ти ще покаже дали си на прав път...
Щото в крайна сметка какво стана - то можело и неродословни кучета да се произвеждат - и продават.
Това е последния път, в който комуникирам с теб, не се хаби да ми отговаряш.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6860 on: April 20, 2015, 19:47:20 PM »

А да започнем ли пак от там, че всъщност не можем да кажем на сто процента, че кучето ми не е чистопородно?

А да допълня ли, че продължаваш да четеш между редовете? И как установи, че мълча, след като снимка на кучилото е качена на 30 дневна възраст?

Всъщност, трябваше ли, след като разбрах, че я е заклещил да я кастрирам, убия или да убия малките?

Всъщност ние разговаряме, а не ти отговарям.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6861 on: April 20, 2015, 20:03:57 PM »

Знаеш ли, всъщност няма значение. За мен има разлика между апапите и мен. Има разлика между първото ми куче и останалите ЧЕТИРИ. Има  разлика между развъждане за пари, за кинти и развъждане, за да се запази определена порода. Както казах не смятам да се обеснявам. Писах, какво е станало и толкоз. Да, аз съм производител на това кутре, както и на още четири от първото ми кучило. С интерес ще наблюдавам развитието им!

Относно Георги, той ясно писа, че кутрето има кръв от Мечо на Седефчев, ...... и, Хари Тито, Барон Япе, Враня Вучо, Гривчо на Ицо Гончев, Таньо Каракитан и т.н.

Спри да търсиш под вола, теле да не намериш ....

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #6862 on: April 21, 2015, 05:08:06 AM »

Заплашваш ли ме?

Александър Христов
Hero Member

« Reply #6863 on: April 21, 2015, 06:02:38 AM »

Трайко, аз се дразня от прокламираната от тебе принципност и стриктност и осъдителното ти поведение към всеки "дръзнал" да каже или направи нещо извън авторитарните ти възгледи в развъждането. В края на крайщата  тук става въпрос за ХОБИ. Всеки греши, въпроса е да има доблестта да си признае грешката, да я осмисли и да продължи в правилната посока.  Има една приказка- "Прекален светец и Богу не е драг!" И не искам да влизам в дискусия, просто споделям мнение.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
skolev
Sr. Member

« Reply #6864 on: April 21, 2015, 06:59:05 AM »

Трайко, симпатичен си ми с ентусиазма си...да, краен си на моменти, но хората сме различни. Нормално е да стъпиш накриво, особено като правиш първи стъпки. Ако кастрираш въпросната кучка за в бъдеще няма да имаш подобни проблеми - само изказвам мнение. Wink  Станалото-станало...едва ли си първия с непланирано заплодена кучка. Продължавай напред, но внимателно  smile
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6865 on: April 21, 2015, 07:21:21 AM »

Трайко, аз се дразня от прокламираната от тебе принципност и стриктност и осъдителното ти поведение към всеки "дръзнал" да каже или направи нещо извън авторитарните ти възгледи в развъждането. В края на крайщата  тук става въпрос за ХОБИ. Всеки греши, въпроса е да има доблестта да си признае грешката, да я осмисли и да продължи в правилната посока.  Има една приказка- "Прекален светец и Богу не е драг!" И не искам да влизам в дискусия, просто споделям мнение.
Александър, редно е да се дразниш, защото си по-дълго време от мен около собственици на тези кучета и си наясно, че нещата са базирани на толерантност и разбирателство, до колкото това е възможно. Не искам да навлизам в полемика относно положението, то е такова каквото е. Относно ХОБИТО си прав и затова от доста време спрях да се дразня на доста неща, просто защото са такива, каквито са. Никога не съм крил грешките си и съм взел съответните мерки в стремежа да не се повтарят. Не ми е цел да съм прекален светец,  ако беше щях само да коментирам и оплювам, без да отглеждам нито кучета, нито нищо. Благодаря за изказаното мнение Wink

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6866 on: April 21, 2015, 07:23:38 AM »

Трайко, симпатичен си ми с ентусиазма си...да, краен си на моменти, но хората сме различни. Нормално е да стъпиш накриво, особено като правиш първи стъпки. Ако кастрираш въпросната кучка за в бъдеще няма да имаш подобни проблеми - само изказвам мнение. Wink  Станалото-станало...едва ли си първия с непланирано заплодена кучка. Продължавай напред, но внимателно  smile
Благодаря за комплимента, работя в посока да не греша.  Wink

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6867 on: April 21, 2015, 07:24:33 AM »

Заплашваш ли ме?
Ники, прочетели какво написах или прочете, това, което ти изнася? lol

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6868 on: April 21, 2015, 07:29:02 AM »

Извинявам се, че забравих да припомня .... "Това е последния път, в който комуникирам с теб". lol

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
go6o_lud
Full Member

« Reply #6869 on: April 21, 2015, 07:43:34 AM »

[imghttp://[/img]
Караман на 60 дни.
Простете, но как разбрахте, че кутрето е със светли очи?

Трайко, на светлина ми се струваше, че очите му сивеят, но не е така. Моя е грешката.
ПП. Аз прочетох дискусията до тук, благодаря ти, че каза за произхода на кучето, бъди уверен, че ще го гледам повече от добре. А колкото до коментарите и т.н. дори и да нямаше нищо общо с породните кучета, аз си го харесах и пак бих си го гледал във всички случаи.   cheers

Георги Кънчев
Pages: 1 ... 456 457 [458] 459 460 ... 589
  Print  

Jump to: