Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 25, 2025, 05:25:38 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 427 428 [429] 430 431 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2469619 times)
0 Members and 32 Guests are viewing this topic.
Borislav Pavlov
Newbie
*

« Reply #6420 on: November 02, 2014, 18:39:41 PM »

а кои е този мечкул на сабри от кои краи този сабри
Сабри Мекльов е от Якоруда, собственик е на развъдник "КАРАУЗ"
Това е Мечкул на 1 година

« Last Edit: November 02, 2014, 18:43:44 PM by Borislav Pavlov » Logged
Марио Борисов
Newbie
*

« Reply #6421 on: November 02, 2014, 19:09:14 PM »

ок виждам че има куджи кутрета при него
Марио Борисов
Newbie
*

« Reply #6422 on: November 03, 2014, 06:32:22 AM »

ок виждам че има гуджи кутрета при него
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6423 on: November 03, 2014, 09:03:14 AM »

ето за това сходство говоря.

Мечкул, дядо по майчина линия на кутрето от горната снимка.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6424 on: November 03, 2014, 10:03:41 AM »

smile

(снимката е от фейсбук)

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #6425 on: November 03, 2014, 10:15:24 AM »

Извинявайте че се включвам в дискусията но това кученце ми прилича на Шарко на Исмет като малък clap
Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #6426 on: November 03, 2014, 12:06:21 PM »

smile

(снимката е от фейсбук)
Тошко дай инфо за кучето. clap clap
RITA
Newbie
*

« Reply #6427 on: November 03, 2014, 12:33:41 PM »

и сега  smile

[/quote]

СТРАХОТНИ СА! ДА СА ТИ ЗДРАВИ И МНОГО ДА ТЕ СЛУШАТ! НА КАКВА ВЪЗРАСТ СА НА СНИМКАТА?
« Last Edit: November 03, 2014, 12:39:22 PM by RITA » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6428 on: November 03, 2014, 12:45:07 PM »

smile

(снимката е от фейсбук)
Тошко дай инфо за кучето. clap clap
Мурад (Лексо х Куна) Ники от Самоков го е произвел  cheers

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6429 on: November 03, 2014, 12:59:12 PM »

СТРАХОТНИ СА! ДА СА ТИ ЗДРАВИ И МНОГО ДА ТЕ СЛУШАТ! НА КАКВА ВЪЗРАСТ СА НА СНИМКАТА?
Мерси smile
Голямата, черно-бялата, точно днес навършва година и седем месеца. А малката е на осем месеца и половина към днешна дата. Снимката е от предния месец smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
RITA
Newbie
*

« Reply #6430 on: November 03, 2014, 13:39:16 PM »

Като начало Владо да каже,правени ли са някакви манипулации по-очите на това животно,капки,мехлеми и др.

Очите на тази девойка са доста червени в долната си част (въпреки че на тази това снимка не се вижда). В началото доста се притеснявах и потърсих мнението на различни хора, включително и ветеринарна клиника. За жалост за себе си така и не разбрах дали това е проблем и ако да - как да го лекувам. Преди около 5 месеца и слагахме мехлем, за жалост не помня името но ще го потърся и ще го споделя с вас. С това отговарям на въпроса на Zahari.
В крайна сметка аз реших, че това зачервяване е нещо характерно за породата и спрях да нищя въпроса.
Ако някой разбира от такива проблеми с очите на кучето, ще съм му истински благодарен ако погледне тази мома и ми каже нещо по-конкретно - има ли проблем и какво мога да направя аз, за да бъде решен. По-конкретно визирам Ariman.
За мен е важно ако кучето има някаква болест - да вземем спешно адекватни мерки.

Не съм специалист. Ще споделя за нашата Рита:
Сега е на 7 месеца и очите й, или и двете едновременно, или само едното, все така си сълзят, сега сълзите са чисти, без гноен секрет ... но
преди около 3 месеца започна нещото. В един момент се бяха възпалили доста = конюктивит: бялото беше зачервено, подпухнал долен клепач, толкова подпухнал, че смъкнал се надолу, сълзене, гурли, имаше и гноен секрет.
Капахме капки Торбакулин (цялото шишенце отиде, не помня но май купихме и 2-ро) и клепачът се вдигна, не е увиснал, сълзенето намаля и тъй .. сега, както пиша по-горе, сълзенето си е все още налице
Според доктора е от полените на тревите ... но къде има сега треви! пък и към настоящия момент не я разхождаме по здравословни причини ...
Билка лайка една супена лъжица в 100 мл. вода - сваряваш хибаво, стои 1 час и махаш билката, после си взимаш в една чаша малко от тая отвара, разреждаш с малко вода и с чиста марля триеш всяко око, с отделна марля отделно око - лайката има противовъзпалитено действие, може да помогне при слабо възпаление обаче, не и при нещо сложно
ние сега сме спряли с лайката, защото Рита се промени (откакто я лекуваме за друго) и не ни дава много да й правим интервенции, но ако се наложи пролетта пак ще подновим лайката
Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #6431 on: November 03, 2014, 13:45:20 PM »

Тошко той Мурад е остарял много и не го познах но не е ли на В.Величков от Самоков
pitbul
Sr. Member

« Reply #6432 on: November 03, 2014, 13:47:39 PM »

Като начало Владо да каже,правени ли са някакви манипулации по-очите на това животно,капки,мехлеми и др.

Очите на тази девойка са доста червени в долната си част (въпреки че на тази това снимка не се вижда). В началото доста се притеснявах и потърсих мнението на различни хора, включително и ветеринарна клиника. За жалост за себе си така и не разбрах дали това е проблем и ако да - как да го лекувам. Преди около 5 месеца и слагахме мехлем, за жалост не помня името но ще го потърся и ще го споделя с вас. С това отговарям на въпроса на Zahari.
В крайна сметка аз реших, че това зачервяване е нещо характерно за породата и спрях да нищя въпроса.
Ако някой разбира от такива проблеми с очите на кучето, ще съм му истински благодарен ако погледне тази мома и ми каже нещо по-конкретно - има ли проблем и какво мога да направя аз, за да бъде решен. По-конкретно визирам Ariman. Рита,пробваите с шприц за мастит,сутри и вечер по две капки.поздрави
За мен е важно ако кучето има някаква болест - да вземем спешно адекватни мерки.

Не съм специалист. Ще споделя за нашата Рита:
Сега е на 7 месеца и очите й, или и двете едновременно, или само едното, все така си сълзят, сега сълзите са чисти, без гноен секрет ... но
преди около 3 месеца започна нещото. В един момент се бяха възпалили доста = конюктивит: бялото беше зачервено, подпухнал долен клепач, толкова подпухнал, че смъкнал се надолу, сълзене, гурли, имаше и гноен секрет.
Капахме капки Торбакулин (цялото шишенце отиде, не помня но май купихме и 2-ро) и клепачът се вдигна, не е увиснал, сълзенето намаля и тъй .. сега, както пиша по-горе, сълзенето си е все още налице
Според доктора е от полените на тревите ... но къде има сега треви! пък и към настоящия момент не я разхождаме по здравословни причини ...
Билка лайка една супена лъжица в 100 мл. вода - сваряваш хибаво, стои 1 час и махаш билката, после си взимаш в една чаша малко от тая отвара, разреждаш с малко вода и с чиста марля триеш всяко око, с отделна марля отделно око - лайката има противовъзпалитено действие, може да помогне при слабо възпаление обаче, не и при нещо сложно
ние сега сме спряли с лайката, защото Рита се промени (откакто я лекуваме за друго) и не ни дава много да й правим интервенции, но ако се наложи пролетта пак ще подновим лайката

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6433 on: November 03, 2014, 13:50:29 PM »

Тошко той Мурад е остарял много и не го познах но не е ли на В.Величков от Самоков
Ми на години си е кучето,дъщеря му при Влади е над 10 сигурно Smiley при Влади е раждан,но сега е в Перник

vano
Guest
« Reply #6434 on: November 03, 2014, 14:30:42 PM »

Ники и Влади са баща и син Smiley
Pages: 1 ... 427 428 [429] 430 431 ... 589
  Print  

Jump to: