Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 24, 2025, 14:01:27 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 417 418 [419] 420 421 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2468616 times)
0 Members and 46 Guests are viewing this topic.
kolio
Full Member

« Reply #6270 on: October 26, 2014, 08:01:18 AM »

vano
Guest
« Reply #6271 on: October 26, 2014, 08:06:25 AM »

Точно опашка като на до колкото разбрах по-младата женска от снимките на Maximus-K имам в предвид,на последния му пост се вижда по-добре,а също и като тази на кучето качено от Вано.Как се оценяват такъв тип опашки и допускат ли се?

Ето ви още едно куче с двойно навита опашка

В интерес на истината, скоро четох подобна дискусия, че едва ли не, ако върха на опашката при навиване лежи върху едно от двете бедра било недостатък.

Ако някой е компетентен по въпроса да каже.

Четейки стандарта виждаме:

Недостатъци:
...
- ниско поставена опашка
...

Елиминиращи недостатъци:
...
- права опашка
...
« Last Edit: October 26, 2014, 08:12:59 AM by vano » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6272 on: October 26, 2014, 09:02:47 AM »

Какво му е на каченото от Вано куче(Валтер) на опашката? И аз като Захари да попитам тоя въпрос сериозен ли е!?
Лично за мен навитата опашка не може да бъде по никакъв начин "недостатък", напротив, колкото по-навита е, толкова по ме кефи. С риск пак да се повторя със Захари, но той е прав, ще кажа, че тия дето държат опашките на кучетата си(което е меко казано смешно) са в други организации, при КК най-нормалното и желаното, за опашато куче, е да си държи опашката навита, все пак това му е част от чара и красотата smile   

П.П.
В интерес на истината, скоро четох подобна дискусия, че едва ли не, ако върха на опашката при навиване лежи върху едно от двете бедра било недостатък.
Това поредната БОК-аджийска глупост ли е? Велики умове ще да са го мислили това biggrin euro arabia pimp smartass red_indian jester

Елиминиращи недостатъци:
...
- права опашка
...
Какво ще рече права опашка? Напълно отпусната до земята или като е възбудено да я държи изпъната като ловно куче?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
vano
Guest
« Reply #6273 on: October 26, 2014, 09:08:33 AM »

може би се има предвид при възбудено състояние опашката да е права на нивото на гърба или изправена нагоре като при някои териери Smiley

вероятно нещо такова

« Last Edit: October 26, 2014, 09:13:05 AM by vano » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6274 on: October 26, 2014, 09:14:16 AM »

може би се има предвид при възбудено състояние опашката да е права на нивото на гърба или изправена нагоре като при някои териери Smiley

вероятно нещо такова

Такова ако имам в двора си,ще му я резна опашката на секундата....

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6275 on: October 26, 2014, 09:29:50 AM »

А, ще му я режеш, направо може да го разкараш Wink Въпреки, че не ми е съвсем ясно защо да е чак такъв голям недостатък това, освен че не е красиво, но дано някой да обясни. Лично аз си ги харесвам или гуджи или да са с яко навити опашки, ако е и 2-3 пъти навита, като вита баница, направо ше си умра от кеф biggrin

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #6276 on: October 26, 2014, 10:30:15 AM »

Вано наистина в последно време  се заговориха  подобни интересни твърдения ,но и основно за навиването на опашката се каза нещо от сорта че било доста голям недостатък и не трябвало да го има в определена степен , после дойде и това на коя страна да е навиването и дали да има счупен връх накрая на опашката .....иииии сигурно какво ли още не ще се измисли за напред ,че не е хубаво да го има или няма при нашите изтрадали хайвани ,ама трябва да вървим напред де и да сме в крак с модата  Wink  biggrin..... мисля че  по Хобито имаше подобно изказване и мисля че точно там го чух  eek
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #6277 on: October 26, 2014, 10:33:26 AM »

Не не.Не сте ме разбрали .Имам предвид двойно завъртяна.Двойна спирала мисла че е термина.Каквато е присъща за някой щпицове и мопса ако щете.

Въпросът си е много правилен...... Двойно навъртяната опашка не е характерна за Каракачанското куче. Характерната опашка е дебела, богато окосмена и високо поставена. Във възбудено състояние, когато кучето е в "акция" тя е вдигната над гръбната линия като образува кръг. Срещат се и така наречените навъртяни кучета, кучета каврък, това обикновено са по-нервните и бързовъзбудими кучета. Тези кучета са много ефектни за гледане защото носенето по този начин на опашката им придава допълнителен чар.  Каврък или къврък е хасковски диалект и означава  извит, засукан. Забелязал съм, че при по-уверените в себе си кучета, кучетата с уравновесен и стабилен характер, опашката при възбудено състояние е извита като дъга, сърп или кръг над гърба. Но като на някои северни породи, лайки и т. н. и като на мопса, не.
Недопустимо е купирането на опашката, нейната постановка, форма, дължина, окосмяване и начин на носене определят общия вид на кучето и неговата стойност. Изследвания показват, че кучета с отрязани опашки боледуват по-често защото опашката е част от гръбначния стълб, в който се намира центъра на имунната система.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
vano
Guest
« Reply #6278 on: October 26, 2014, 10:45:25 AM »

По принцип много рядко се забелязва чак толкова навита опашка, но не смятам че трябва да се определя като нехарактерна за КК. Може би по-рядко срещана.
Zahari
Hero Member

« Reply #6279 on: October 26, 2014, 11:00:11 AM »

Може би по липсваща по-дворовете ни smile
« Last Edit: October 26, 2014, 11:01:28 AM by Zahari » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6280 on: October 26, 2014, 11:22:05 AM »

Не не.Не сте ме разбрали .Имам предвид двойно завъртяна.Двойна спирала мисла че е термина.Каквато е присъща за някой щпицове и мопса ако щете.

Въпросът си е много правилен...... Двойно навъртяната опашка не е характерна за Каракачанското куче. Характерната опашка е дебела, богато окосмена и високо поставена. Във възбудено състояние, когато кучето е в "акция" тя е вдигната над гръбната линия като образува кръг. Срещат се и така наречените навъртяни кучета, кучета каврък, това обикновено са по-нервните и бързовъзбудими кучета. Тези кучета са много ефектни за гледане защото носенето по този начин на опашката им придава допълнителен чар.  Каврък или къврък е хасковски диалект и означава  извит, засукан. Забелязал съм, че при по-уверените в себе си кучета, кучетата с уравновесен и стабилен характер, опашката при възбудено състояние е извита като дъга, сърп или кръг над гърба. Но като на някои северни породи, лайки и т. н. и като на мопса, не.
Недопустимо е купирането на опашката, нейната постановка, форма, дължина, окосмяване и начин на носене определят общия вид на кучето и неговата стойност. Изследвания показват, че кучета с отрязани опашки боледуват по-често защото опашката е част от гръбначния стълб, в който се намира центъра на имунната система.
Оги, последното изречение е абсолютно погрешно! Къде си го прочел?
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6281 on: October 26, 2014, 11:51:25 AM »

По принцип много рядко се забелязва чак толкова навита опашка, но не смятам че трябва да се определя като нехарактерна за КК. Може би по-рядко срещана.

Може би по липсваща по-дворовете ни

Съгласен съм и с двамата smile

SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #6282 on: October 26, 2014, 14:15:27 PM »

Насе, било е нещо свързано с имунната система и нейното устройство. Става въпрос за гръбначния стълб и опашката като част от него и това, че силата издръжливостта, здравето на вътрешните органи и въобще на целия организъм се определят до голяма степен от състоянието на гръбначния стълб. Гръбначния стълб е основна част от костната система. Имам предвид връзката на имунната система с костния мозък, лимфните възли, далака, сливиците и т. н. Костния мозък е един от центровете на имунната система. Направило ми е впечатление затова го споделям, кога и от къде сега не си спомням. Опашката когато я има не служи само за равновесие и баланс при движението, тя се явява и част от гръбначния стълб, защо трябва да се маха, чиста суета. Родените гуджуците са друга тема. Тях не ги коментирам, за тях се е произнесъл стандарта.
« Last Edit: October 26, 2014, 14:21:11 PM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6283 on: October 26, 2014, 15:07:28 PM »

Това с гръбначния мозък в опашните прешлени и ''центъра на имунитета'' в гръбначния стълб е ''градска легенда" за това исках да ми кажеш къде си го прочел. Гръбначномозъчния канал се затваря непосредствено след кръстцовата кост и до първия опашен прешлен. След това опашните прешлени са представени само от тела свързани ставно един с друг, без отвор за гръбначен мозък. Няма такова становище че в ''костния мозък бил центъра на имунната система''. Костния мозък в плоските кости на скелета на животните има отношение към кръвообразуването. Незначителното количество на червен костен мозък в опашните прешлени не дава основание за такива категорични заключения като това че кучетата с отрязани опашки боледуват повече. Каква работа за ветеринарите ще е било във времето когато масово се режеха опашки при боксери ротвайлери и т.н.  no
Пък какво да кажем за аборигенните азиатци и кавказци!? Не съм видял болнави аборигени от Азия. Не съм привърженик на рязането на опашки при нашите кучета, но да се твърди подобно нещо че кучетата ставали ощетени по отношение имунитет е меко казано нелепо. За това ми е интересно да видим тези изследвания ако ги има някъде.
Поздрави!
lingo diesel
Full Member

« Reply #6284 on: October 26, 2014, 15:31:30 PM »

Какво му е на каченото от Вано куче(Валтер) на опашката? И аз като Захари да попитам тоя въпрос сериозен ли е!?
Лично за мен навитата опашка не може да бъде по никакъв начин "недостатък", напротив, колкото по-навита е, толкова по ме кефи. С риск пак да се повторя със Захари, но той е прав, ще кажа, че тия дето държат опашките на кучетата си(което е меко казано смешно) са в други организации, при КК най-нормалното и желаното, за опашато куче, е да си държи опашката навита, все пак това му е част от чара и красотата smile   

П.П.
Това поредната БОК-аджийска глупост ли е? Велики умове ще да са го мислили това biggrin euro arabia pimp smartass red_indian jester

Елиминиращи недостатъци:
...
- права опашка
...
Какво ще рече права опашка? Напълно отпусната до земята или като е възбудено да я държи изпъната като ловно куче?

Извинявайте ,ма на Валтер опашката доколкото съм го виждал от снимки даже не и навита а направо спусната на една страна през гърба.Който го е виждал на живо да каже,може и аз да греша.
Дон Краси сам го казахте ''при КК най-нормалното и желаното, за опашато куче, е да си държи опашката навита, все пак това му е част от чара и красотата ''.Според мене ,без да съм капацитет не е най-нормално опашката да е двойно навита и за тва ми беше въпроса дали се допуска или е вид порок.Пак повтарям двойно навита, а не да прави колело като при повечето кучета.Ако говорим за лични предпочитания и кой как го кефи то така се е създал и БОК-а,щото някой е харесвал каракачанеца си 84 см.А тва за държането на опашката от собственика няма нищо общо с тва което питам.

Pages: 1 ... 417 418 [419] 420 421 ... 589
  Print  

Jump to: