Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 24, 2025, 17:10:00 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 401 402 [403] 404 405 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2468775 times)
0 Members and 43 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6030 on: August 14, 2014, 16:32:56 PM »

Няма майтап, послушна е Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
rex
Hero Member

« Reply #6031 on: August 14, 2014, 17:46:37 PM »

Ей не се научихте - ще я сложиш в стойка, ще оправиш направлението на лапите, ще я поразкрачиш да изглежда по-широка, ша и навиеш опашката и снимаш Smiley или пък караш я да седне, разтваряш на макс предните краци и снимаш  biggrin biggrin biggrin
vano, нямал съм за идея да се лигавя с кучето. Просто попитах. Радвам се, че и няма нищо.
ПП Разтварянето на макс на предните краци често е признак  за проблем със задните краци. А непредизвиканите снимки често дават реална представа за дадено куче. Ако въобще може да се придобие някаква представа от снимка, изключвайки до някъде структурата на главата.

Поздрави

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
rex
Hero Member

« Reply #6032 on: August 14, 2014, 17:50:37 PM »

Краси, сега видях и другия ти пост. Х - образната постановка на задните крака говори не за рахит, а най-често за тазобедрена дисплазия. Това наистина не пречи на кучето да лае, но повярвай пречи му да се движи нормално. Особено ако е изразена в тази възраст. Радвам се, че твоето куче няма такива проблеми.

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6033 on: August 14, 2014, 17:57:27 PM »

Абе не знам точно от какво се получава, но знам, че не е хубаво. И не защото не е приятно за гледане, а точно защото пречи на кучето, затруднява го.
Слава Богу малката няма подобни проблеми, движи се без усилие, подскача си като маймунка smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
vano
Guest
« Reply #6034 on: August 14, 2014, 18:14:02 PM »

Сигурно ли е че има пряка зависимост между x-образната постановка на задните крайници и тазобедрената дисплазия. Лично знам поне 4-5 кучета от едри породи, с идеален постав на задните крайници, но тежка форма на тазобедрена дисплазия Д. Едно 70% от изложбените Кане Корсо са с дисплазия Б и Ц, а са с перфектна постановка на крайниците. Да не говорим пък какво е положението с немските овчарки. Нека някой ако е запознат или има литература по въпроса връзка на X-образна постановка и дисплазия да драсне няколко реда. Може би в такъв случай и О-образната постановка ще влияе на ставите. Знам ли.
vano
Guest
« Reply #6035 on: August 14, 2014, 18:15:20 PM »

А майтапа за снимането беше по-скоро дружеска закачка към някои видни развъдчици, които така снимат кучетата си.
Ariman
Hero Member

« Reply #6036 on: August 14, 2014, 18:37:18 PM »

При млади кученца с медиална пателарна луксация се наблюдава характерна постановка на задните карйници  О-образна форма погледнато отзад, която обикновено се влошава с растежа. Но едрите породи с латерална луксация показват обратното- Х-образна постановка със събрани колене, особено при комбинация от пателарна луксация и тазобедрена дисплазия, но тя може и да липсва... Така че, далеч не е само едната дисплазия... причината за евентуален проблем в постава.

« Last Edit: August 14, 2014, 18:38:51 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
vano
Guest
« Reply #6037 on: August 14, 2014, 18:44:56 PM »

Забелязал съм че при много от лошо гледаните като малки кучета, особено такива които не са се движели достатъчно или пък са расли на влажни места се наблюдава X-образна постановка. Може да е просто съвпадение, но може и да има някаква зависимост, между липсата на определени витамини и минерали в млада възраст и подобна постановка.
vano
Guest
« Reply #6038 on: August 14, 2014, 18:57:53 PM »

една статия, за луксациите

http://centralvetclinic.com/114/%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

и едно четиво, което казва че рахита причинява x-образна постановка на крайниците при крави, прасета, овце и т.н.
http://www.farmer.bg/19147-Rahitat-se-sresta-naj-chesto-pri-novorodenite-i-podrastvastite-zhivotni
rex
Hero Member

« Reply #6039 on: August 15, 2014, 10:56:38 AM »

Сигурно ли е че има пряка зависимост между x-образната постановка на задните крайници и тазобедрената дисплазия. Лично знам поне 4-5 кучета от едри породи, с идеален постав на задните крайници, но тежка форма на тазобедрена дисплазия Д. Едно 70% от изложбените Кане Корсо са с дисплазия Б и Ц, а са с перфектна постановка на крайниците. Да не говорим пък какво е положението с немските овчарки. Нека някой ако е запознат или има литература по въпроса връзка на X-образна постановка и дисплазия да драсне няколко реда. Може би в такъв случай и О-образната постановка ще влияе на ставите. Знам ли.
ТБД степен "В" не е тежка форма. Женските кучета с дисплазия "В"  се допускат до разплод от повечето развъдчици. Така, че е нормално да не личи.
Моите ветеринари са ми разказвали също за куче със сериозна степен на дисплазия (дали не беше D), което няма видим проблем с постановката. Те си го обясняват със силната замускуленост на краката.
Относно диагностицирането на ТБД, кучето трябва да е много добре нагласено при снимката. Не всеки вет може да нагласи и снима упоеното куче правилно. Това е важно да се отбележи.
В крайна сметка едва ли всяко сближаване на скакателните стави означава наличието на тазобедрена дисплазия, но Х-образната постановка е изключително характерна за диспластичните кучета.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #6040 on: August 15, 2014, 12:45:47 PM »

Още една усмивка Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Habits
Hero Member

« Reply #6041 on: August 20, 2014, 16:23:30 PM »

Добротица Номад на 6 месеца:

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6042 on: August 20, 2014, 22:30:58 PM »

По пораснала е госпожицата. Както върви скоро ще се разгонва. Да ти е жива и здрава? Какво прави Таньо?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Habits
Hero Member

« Reply #6043 on: August 21, 2014, 07:00:15 AM »

Мерси, Трайко!
Туньо и той е добре.  Разгонването го очаквам и дебна, за да няма инциденти.  smile

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vladovasilev
Jr. Member
**

« Reply #6044 on: August 21, 2014, 08:00:17 AM »

По пораснала е госпожицата. Както върви скоро ще се разгонва. Да ти е жива и здрава? Какво прави Таньо?
Трайко, на каква възраст се разгонват женските? Аз мисля че трябва да навършат поне 9 месеца, поне така разбрах като се интересувах за нашата госпожица...
Pages: 1 ... 401 402 [403] 404 405 ... 589
  Print  

Jump to: