Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 25, 2025, 06:39:41 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 386 387 [388] 389 390 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2470204 times)
0 Members and 88 Guests are viewing this topic.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5805 on: June 21, 2014, 16:16:33 PM »

ето и една глава която е може би еталон за страшно много хора които са я виждали Smiley

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5806 on: June 21, 2014, 16:25:51 PM »

Божка в грешка си. Това е небезизвестния Мечо на Карафеиз от Якоруда. Негова по извесстна сестра е Гизда, чиито последни собственици са братя Седефчеви. Гизда е и една от  основоположничките на фамилии в МАКК
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5807 on: June 21, 2014, 16:33:32 PM »

Божка в грешка си. Това е небезизвестния Мечо на Карафеиз от Якоруда. Негова по извесстна сестра е Гизда, чиито последни собственици са братя Седефчеви. Гизда е и една от  основоположничките на фамилии в МАКК

Кучето не го знам така или иначе ,а това бяха думи на мой приятел с който гледахме част от колекцията ми но пък за мен е без значение ,тъй като това е било точно преди 20-тина години и от тогава доста неща са се променили  cheers . Кучето на мен лично ми допада много  когато се връщам всеки път да го видя ,а там има и негов син в колибата до него по думи на човека който е правил този клип.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5808 on: June 21, 2014, 17:14:13 PM »

В случая по важното е дали подобен тип куче би се вписал за момента ....не конкретизирам клуб или клубове , а чисто и просто това дали сега ако се види подобно куче ,то дали няма да се заговори за САО при него  , малко или много и аз наблюдавам определена тенденция хората(говоря за поголовието от хора )  да търсят да видят  по леки кучета като визия и глави ,а дори и да изкарат кучета с по масивни глави гледат да ги разкарат бързо ,дори и те да излизат от проследени родители за самия собственик ,може би от някаква презастраховка или незнам . В голяма част от архивите си наблюдавам както по леки кучета ,така и много тежки ,като глави и крака , както такива с много дълга козина ,така и почти голи и бръснати ,такива с криви и изправени уши или ухо , без опашки със опашки ....с една дума всякакви кучета като цвят ,размер , косури ,типове глави .........на няколко моди се нагледах до сега от както обикалям  и пак си оставам на мнение ,че колкото повече се вманиачава работата  основно на дадена част от външния вид или на характера ,то някъде другаде ще се пропукат нещата и обратното , другото което е важно също е че всеки един тип кучета си има свои характеристики ,дори и разминаващи се с другите типове в някой отношения.
А сега от любопитство за Гизда да попитам ,тъй като съм я виждал само на снимка и то на една единстена при която главата е снимана почти от горе , дали няма да се намерят още нейни снимки за едно сравнение с Мечо  ,дори и само на снимка и след толкова време след като са си отишли тези хайвани smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5809 on: June 21, 2014, 17:38:03 PM »

Кучето не го знам така или иначе ,а това бяха думи на мой приятел с който гледахме част от колекцията ми но пък за мен е без значение ,тъй като това е било точно преди 20-тина години и от тогава доста неща са се променили  cheers . Кучето на мен лично ми допада много  когато се връщам всеки път да го видя ,а там има и негов син в колибата до него по думи на човека който е правил този клип.
Божко явно човека е забравил или нещо се е объркал. Това другото куче което се вижда на записа със Стефан е кучка на име Буря и тя беше уникална кучка която съм виждал наживо. Тя няма нищо общо с Мечо, просто бяха в един двор тогава. Но във връзка с това дали може да се обърка главата на Мечо с глава на азиатец - ми бая разлика има! Не става въпрос само за обем но и за постановка на очи, съотношение лицев мозъчен дял и т.н. така че ако някой ги бърка, нека да гледа по внимателно! А Гизда има и други снимки и трябва да поровя да намеря cheers
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5810 on: June 21, 2014, 18:04:34 PM »

Прави си но все пак основно ни занимание на масата е като видим нещо малко по различно от това което сме виждали и да започваме да го оплюваме ,без да се замислим дори какво, как и защо и едвали ще е за първи път , но пък мисля знаеш какво имах в предвид  cheers , а сега ще чакам да се открият снимки на Гиздата  cheers ,а  кучката която е в двора с Мечо до сега мислех ,че е мъжко куче и сега даже още три четири пъти разглеждам клипа ,но не се вижда ,а съм останал със спомен че е мъжкар и че е син на Мечо ,но моя грешка , но пък е доста здраво животно може би като Мечо го докарва на  физика .
« Last Edit: June 21, 2014, 18:07:41 PM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5811 on: June 21, 2014, 18:17:24 PM »

Тоя тип глава като на Мечо Карафеиз ми е слабост. Подобни обемни глави и муцуни се срещат и днес - Главчо КараКитан например, както и Пеливан, Синап, Буйо и т.н.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5812 on: June 21, 2014, 18:25:53 PM »

Кучка е чернобялата Буря, внучка на Туниния Янко по баща.  Wink Не беше едра , но доста масивна.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #5813 on: June 22, 2014, 09:49:33 AM »

Наско, трябва да те поправя. Гизда е дъщеря на Шаро(Мечо) на Мехмед Карафеиз. Брат на Гизда бе бяло-рижото муцунесто куче, което умря при Шарковите. И него го има на същия запис. Той бе най едрият. Друг известен брат бе Балкан(Форс), който бе купен от Славчо от Суходол и накрая попадна при Д.Драганов. Форс бе с ръст около 60-62см. Гизда също бе ниска -ръст 55см.
Шаро на Карафеиз бе с ръст около 60-62 см. Много масивна муцуна, раздалечени очи, плоско чело. Подобни характериститики на главата притежаваше и Шаро на Пепеленовите. Е и той бе обявяван за азиатец и санбернар от "разбирачи". В последствие един от критикарите му взе негов син от разложкната жълта Канза и понавъди кутрета. Но това е друга история.
Елементарно е да се види как масивната муцуна на Шаро на Карафаиз се проявява и във внука му Буян.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Borislav Pavlov
Newbie
*

« Reply #5814 on: June 22, 2014, 12:07:28 PM »

Байкал-6 месеца
м. Ара(Шарка Каракитан х Мечкул) и б. Башо Каракитан(Карабаш х Пехла)

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5815 on: June 22, 2014, 12:36:24 PM »

Наско, трябва да те поправя. Гизда е дъщеря на Шаро(Мечо) на Мехмед Карафеиз. Брат на Гизда бе бяло-рижото муцунесто куче, което умря при Шарковите. И него го има на същия запис. Той бе най едрият. Друг известен брат бе Балкан(Форс), който бе купен от Славчо от Суходол и накрая попадна при Д.Драганов. Форс бе с ръст около 60-62см. Гизда също бе ниска -ръст 55см.
Шаро на Карафеиз бе с ръст около 60-62 см. Много масивна муцуна, раздалечени очи, плоско чело. Подобни характериститики на главата притежаваше и Шаро на Пепеленовите. Е и той бе обявяван за азиатец и санбернар от "разбирачи". В последствие един от критикарите му взе негов син от разложкната жълта Канза и понавъди кутрета. Но това е друга история.
Елементарно е да се види как масивната муцуна на Шаро на Карафаиз се проявява и във внука му Буян.

Съгласен! Излезна ми от акъла че в действителност Гизда не е сестра а дъщеря на Мечо! Но пък за кучето за което стана дума с Божко, е кучката Буря. А на същия запис може да се види син на Мечо , именно рижобялото куче което умря при Шарков!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5816 on: June 22, 2014, 13:39:02 PM »

малко скорошни снимки

Жеко

Мечо

Кана

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5817 on: June 22, 2014, 13:44:01 PM »

Шабан

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5818 on: June 22, 2014, 13:58:46 PM »

Дай да видим скорошни снимки и на другите в двора. cheers
« Last Edit: June 22, 2014, 17:52:06 PM by kennel Vucho » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #5819 on: June 22, 2014, 16:27:24 PM »

В стандарта на БРКС за БКК за БОК е написано но трябва някои да прочете.

Пламен, публикувай частта от стандарта, в която го пише, да видя точно къде го прочете.

Пламен, въпроса стои, нали не си забравил?!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 ... 386 387 [388] 389 390 ... 589
  Print  

Jump to: