Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 06:17:45 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2481703 times)
0 Members and 35 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #5070 on: January 30, 2014, 21:22:40 PM »

Благодаря!
Nomad
Hero Member

« Reply #5071 on: January 30, 2014, 21:25:52 PM »

Красивите неща трябва да се отбелязват :

clap cheers clap   ...браво и на автора,браво и на материала от снимката!
Пеньо
Hero Member

« Reply #5072 on: January 30, 2014, 21:35:33 PM »

Благодаря, Андрей! Най-вече за ''материала''. В интерес на истината, нито аз съм бог знае какъв фотограф, нито апарата ми е нещо особено. Днес обаче бях с кучетата 4 часа и се оказа, че съм щтракнал 750 кадъра. Е няма как да не излязат двайсетина добри снимки. Тази и на мен ми харесва много и не напразно съм почнал с нея.
« Last Edit: January 30, 2014, 21:40:29 PM by Пеньо » Logged
vano
Guest
« Reply #5073 on: January 31, 2014, 08:02:49 AM »

Най-редовно. Само ,че на последък брат'чедка и взе да и навива нещо, което е чудно, защото Яна (Рисковица) е с много по-твърд характер. Шана пък е по-мощна и може би за сега да мачка със сила. Знам ли, кучешка им работа!

Соя от който е Шана хич не са лесни Smiley Smiley Smiley От наблюденията които имам върху нейни роднини, много много не си дават зор и не хабят излишна енергия, но наложи ли се ... Smiley
vano
Guest
« Reply #5074 on: January 31, 2014, 08:05:03 AM »

Яяя, на тоя вярно му бил хубав гласът naughty cheers

https://www.facebook.com/photo.php?v=409307742537112

ей ви и от мен едно клипче (по-точно Станислав (Habits) го направи) Smiley

http://youtu.be/Df7m7SacLkY
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5075 on: January 31, 2014, 08:10:19 AM »

Твърде добре! clap
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5076 on: January 31, 2014, 08:12:13 AM »

Най-редовно. Само ,че на последък брат'чедка и взе да и навива нещо, което е чудно, защото Яна (Рисковица) е с много по-твърд характер. Шана пък е по-мощна и може би за сега да мачка със сила. Знам ли, кучешка им работа!

Соя от който е Шана хич не са лесни Smiley Smiley Smiley От наблюденията които имам върху нейни роднини, много много не си дават зор и не хабят излишна енергия, но наложи ли се ... Smiley

А на по-продължителна схватка?
vano
Guest
« Reply #5077 on: January 31, 2014, 09:06:10 AM »

А на по-продължителна схватка?

Желанието е важно, останалото си е до куче. Както казва Пламенчо "синджирлиите" едва ли имат издръжливостта на работарите Smiley
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5078 on: January 31, 2014, 09:25:55 AM »

При синджирлиите е ясно. Но при по продължителна схватка си е важна и психиката не само тренинга. Виждал съм кучета в изключителна форма как след две три минути им трепери всеки мускул на краката, така че не могат да стоят прави. Wink
vano
Guest
« Reply #5079 on: January 31, 2014, 09:50:25 AM »

При синджирлиите е ясно. Но при по продължителна схватка си е важна и психиката не само тренинга. Виждал съм кучета в изключителна форма как след две три минути им трепери всеки мускул на краката, така че не могат да стоят прави. Wink

Спор по въпроса няма Smiley И понеже тръгна разговора от кучките на Пеньо, нека каже как са с психиката, макар че според мен е доста рано да се прецени за две 9 месечни кучки, та те са още дечковци Smiley
« Last Edit: January 31, 2014, 09:51:44 AM by vano » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #5080 on: January 31, 2014, 10:12:11 AM »

За тоз лисичок мога да кажа,че е кучето с най-сериозен глас за което се сещам Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Пеньо
Hero Member

« Reply #5081 on: January 31, 2014, 10:46:25 AM »

ОК. В началото, до към 6-7 мес., Яна (Рисковата щерка) доминираше безапелационно. Просто мачкаше наред. Беше се стигнало до там, че когато наближеше Шана (Жековата), тя лягаше покорно на земята. Буквално беше яко потисната. Даже и Калина, най-нахално се възползваше от тези моменти и тя мачкаше Шана. Но скоро ролите се смениха и Яна яде много як пердах. От тогава ходи с наведена глава. Интересното за мен е, че Шана не се възползва от победата си и не показва доминацията си. Просто вече стъпва по-гордо. В интерес на истината, не съм голям фен на боевете, още повече м-у моите кучета, и по-скоро ги спирам, когато се подкарат, отколкото да ги стимулирам. Дано да не греша, ако по този начин повлияя на нечий характер. Иначе, ако трябва да ги сравнявам поотделно, Рисковата е по-сербез към чужди хора и животни. Жековата е много по-спокойна в това отношение. Най-голям гад на хора е Дарина, другата Рискова щерка. А най-големия гявол е Калина. Тя е изключително коварно същество и е винаги на страната на победителя. Общо взето всичките си показват характера, повече когато са на синджир. Като са пуснати може да се желае още, но има време-ще видим.
« Last Edit: January 31, 2014, 10:47:52 AM by Пеньо » Logged
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #5082 on: January 31, 2014, 11:20:14 AM »

Пеньо, какво става с кутрето при Ники, малката Мурка ?

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Пеньо
Hero Member

« Reply #5083 on: January 31, 2014, 13:29:25 PM »

Пеньо, какво става с кутрето при Ники, малката Мурка ?
Развива се супер. Изключително корава за възрастта си кучка. От Враца до Казанлък не и чухме гласа. И до ден днешен не е изскимтяла нито ведхъж, което за малко куче, отделено от майка си, оставено само, на непознато място, говори само за мн. сериозен характер. За сега, докато минат всички ваксини Кольо я гледа у тях, на двора. Когато ходя да я видя, винаги първо ме посреща с ръмжене. А пък за визията и нямам думи. Красавица! Трябва да я снимам, ако Кольо няма против и да я видиш. Страхотноно животно!
« Last Edit: January 31, 2014, 13:30:05 PM by Пеньо » Logged
Пеньо
Hero Member

« Reply #5084 on: January 31, 2014, 14:18:08 PM »

ОК. В началото, до към 6-7 мес., Яна (Рисковата щерка) доминираше безапелационно. Просто мачкаше наред. Беше се стигнало до там, че когато наближеше Шана (Жековата), тя лягаше покорно на земята. Буквално беше яко потисната. Даже и Калина, най-нахално се възползваше от тези моменти и тя мачкаше Шана. Но скоро ролите се смениха и Яна яде много як пердах. От тогава ходи с наведена глава. Интересното за мен е, че Шана не се възползва от победата си и не показва доминацията си. Просто вече стъпва по-гордо. В интерес на истината, не съм голям фен на боевете, още повече м-у моите кучета, и по-скоро ги спирам, когато се подкарат, отколкото да ги стимулирам. Дано да не греша, ако по този начин повлияя на нечий характер. Иначе, ако трябва да ги сравнявам поотделно, Рисковата е по-сербез към чужди хора и животни. Жековата е много по-спокойна в това отношение. Най-голям гад на хора е Дарина, другата Рискова щерка. А най-големия гявол е Калина. Тя е изключително коварно същество и е винаги на страната на победителя. Общо взето всичките си показват характера, повече когато са на синджир. Като са пуснати може да се желае още, но има време-ще видим.
Абе, май колкото и да си говорим за родители, характери, поведение, зъби, захапки и т.н.т, КК не е ли при стадо, не е 100% куче. Имам чувството, че без стадо, нещо в това животно заспива много дълбоко и единствено чанове са способни да го събудят това "нещо". Може да звуча писимистично, но никой не може да ме убеди в противното. Няма ли л.й.а край него, на КК не му е убаво, и това е! 
Pages: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 589
  Print  

Jump to: