Не се излагаи бе Ретко вълка не се ловува тои идва сам и прави пакости.Които се занимава със стока го знае това.Последно предложение от мен .Ако знаш каде вълк се навърта и тормози стока, двамата с тебе ще отидем, ако искаш вземи и сииржиии за да се увериш. Апак ако си ме пратил за зелен хайвер ,ти ще изеграеш ролята на валка.Поне няма да има повече интриганти във форума .Сбогом .Аз имам стока за управяне .Не съм като тебе канцеларски плъх само да 4аткм по компа.
..шибил сцялото ми уважение обаче си.гола вода
вълка е един от наиу интересните ловни обекти,мога да ти изброя поне десет начина на лов ,ако ти имаше ловни кучета както претендираш не би било проблем ,обаче не са,просто овчарските кучета не са ловни
вълкът в бг ,някога е бит със всички възможни средства ,с гонки на пусии с примамки тровен ....поне дест начина има ,лично аз познавам човек има в архива си поне десет за които аз знам ,дори не си оставя трофеи от тях
....и колкото и да ми разправяш че не се ловува няма как да ти повярвам дори се ловува и с кучета ,чувал си барзая нали ,руска ловна хрътка в нешено време е по скоро домошарка поне извън страната си ,та като ми говореше да съм ти бил хванал вълк и да си му бил пуснал 4 кучета че и специално дресирани едва ли не, да ти спомена че с две хрутки се хваща вълк ,НО този лов е приложим само в голи места където забележи не е нужно обоняние каквто хрътката няма а добро зрение кавато тя има ,другото нещо е скороста тя е по бърза от вълка настига го и го стиска една хрътка не става обаче две и повече го оправят но в гора тя няма шанс да го догони защото го губи от поглед там трябват вече обоняние или по точно куче което може да следва прясна следа понеже говорим за ранено животно избягваме и неговата издържливост,такива са гончетата ,единственото нещо за което можеш обаче да ползваш гонче е да проследиш ранен дивеч и то ако е обучено като кръвоследник ,,кръвоследник няма да ти обяснявам какво е само ще подчертая че тва по принцип са породи които са по скоро гончета обаче са царете в обоняние и упоритост в преследването ,нещо което каракачанското куче не е
каво правиш ти всъщност със твоите ..твоито си е почти бои между животни ,само че в гора ,нито обоняние е нужно нито упоритост в преследване ,нито издържливост просто достъчно едро куче да захапе свинята и тя да не го повлече да е смело(ще ме прощаваш ама почти всяко куче мога да науча да скача на прасе) навремето има пуснати прасета .ебаха им маиката бездомните кучета .нима са ловни?
и каво излиза че всъщност ценнот в кк като е свинар е нещо не чак толкоз незаменимо ,да видим сега недостатъците му .първо ама много вероиатно е да издавят кучетата на останалите ловджии гончета дори може да са от съседната дружинка ,вдигнали подгонили прасе ,,второ дефакто в бг този лов е забранен ,добре че не си бръснем законите ,трето и може би наи важното тези кучета осбено в гориста местност са почти сигурно разпрани ако попаднат на нещо голямо те са бавни тромави и дори не се мъчат да отсъпят когато свинята се опита да ги разпори ...това си е недостатък .с нож ли довършваш свинята ? защото неможеш да стреляш докато са я накачурили ,после ти ли им я търсиш ,те нямат широкот търсене и обоняние на гончетата да ги открият трябва заедно стях да търсиш ,а не са кучета дето правят совалки поскоро вървят зад гъза ти и ако ще ги търся аз да взема да си ги гръмна направо закво ше им пускам кучета ?
абе въобще тва е наи идиотския лов при тва за такъв лов хорат ползват дого и мелези с питове ,НО се прилага принципно в голите части на испания австралия и чат пат американците и в почти всички случаи става на въпрос за единн лов във загардени пространства с полудиви и домашни прасета