aborigen
|
 |
« Reply #7995 on: December 19, 2016, 17:22:38 PM » |
|
Тази хронология на хора, събития и факти, вярна ли е?
Вярно е. Само не знам точно колко му обявиха за мелез. Щото и те имат от там кучета и май тия не са ги обявили щото не са толкова тъпи 
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #7996 on: December 19, 2016, 17:33:36 PM » |
|
Това ли имаш предвид? Rosen Mihaylov Атанасе знам принципите на МАКК -все още съм в МАКК а и до скоро бях отговорник по развъдна дейност мисля. Мисля ,че за толкова години що годе се понаучих как да се доверяам , на кой и по какъв начин. Опита ми вече и като традиционен животновъд също ми помага да подбирам, селектирам, определям и селектирам не само по екстериорен метод кучетата ми. Имайки в предвид принципите на МАКК и методите на работа не трябва ни най-малко да се притесняваш в мен ,че ще направя компромиси и т.н. относно произход и чистопородност. Мисля ,че пред доста от вас съм го доказал и ВИЕ го знаете добре. Доверил съм се на казаното от Рамис и тепърва ще го проверявам за мен на първо място доколкото е възможно. Ако някой се притеснява от моето доверие да не взема от тези малки но според мен кученцата са добри. Ти си виждал Атанасе както и аз . Продалъжаваме с традицията . На нито едно куче от р-к ТИТО не му е висяло нищо, провиснало, липсвало и т.н. Убеден съм ,че кучетата на р-к ТИТО винаги се разглеждат под лупа и това ме успокоява винаги. Даже си спомням ,че преди време се проследиха някои от моите до 13 пояс та даже и 14-уникално. Затова и не искам сертификати за породност от МАКК докато не съм сигурен, както виждаш.
Rosen Mihaylov Добре , по пътя на логиката нека запитам и аз няколко въпроса. Защото аз като член на МАКК също се интересувам и ми е интересно. Проверени ли са чрез имбрединг всички сертифицирани кучета от МАКК. Проверени ли са всички кучета до 12 -14 пояс назад както примерно се проверяваха моите? На какъв принцип се работи и как се провериха доста кучета от Драганов , които влязоха в селекционната дейност . Питам защото примерно Драганов не казва произход . Дори и да се направи имбрединг на определени кучета как се доказва той?-тоест всеки може по пътя на логиката да твърди ,че е направил имбрединг на кучета а реално да не е направил .Каква е дифиницията за "чистопородно каракачанско куче"? Как се доказва един родоначалник без да е имбредирано по него? Сега , Наско не ме разбирай погрешно но искаме да представяме методите ни професионално . Затова питам и искам отговори на въпросите .
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #7997 on: December 19, 2016, 17:40:15 PM » |
|
Това ли имаш предвид? Rosen Mihaylov Атанасе знам принципите на МАКК -все още съм в МАКК а и до скоро бях отговорник по развъдна дейност мисля. Мисля ,че за толкова години що годе се понаучих как да се доверяам , на кой и по какъв начин. Опита ми вече и като традиционен животновъд също ми помага да подбирам, селектирам, определям и селектирам не само по екстериорен метод кучетата ми. Имайки в предвид принципите на МАКК и методите на работа не трябва ни най-малко да се притесняваш в мен ,че ще направя компромиси и т.н. относно произход и чистопородност. Мисля ,че пред доста от вас съм го доказал и ВИЕ го знаете добре. Доверил съм се на казаното от Рамис и тепърва ще го проверявам за мен на първо място доколкото е възможно. Ако някой се притеснява от моето доверие да не взема от тези малки но според мен кученцата са добри. Ти си виждал Атанасе както и аз . Продалъжаваме с традицията . На нито едно куче от р-к ТИТО не му е висяло нищо, провиснало, липсвало и т.н. Убеден съм ,че кучетата на р-к ТИТО винаги се разглеждат под лупа и това ме успокоява винаги. Даже си спомням ,че преди време се проследиха някои от моите до 13 пояс та даже и 14-уникално. Затова и не искам сертификати за породност от МАКК докато не съм сигурен, както виждаш.
Rosen Mihaylov Добре , по пътя на логиката нека запитам и аз няколко въпроса. Защото аз като член на МАКК също се интересувам и ми е интересно. Проверени ли са чрез имбрединг всички сертифицирани кучета от МАКК. Проверени ли са всички кучета до 12 -14 пояс назад както примерно се проверяваха моите? На какъв принцип се работи и как се провериха доста кучета от Драганов , които влязоха в селекционната дейност . Питам защото примерно Драганов не казва произход . Дори и да се направи имбрединг на определени кучета как се доказва той?-тоест всеки може по пътя на логиката да твърди ,че е направил имбрединг на кучета а реално да не е направил .Каква е дифиницията за "чистопородно каракачанско куче"? Как се доказва един родоначалник без да е имбредирано по него? Сега , Наско не ме разбирай погрешно но искаме да представяме методите ни професионално . Затова питам и искам отговори на въпросите .
Нямам това впредвит. Той си ги купи от рангел проверени. Тия където ги купи от Рангел тях обявиха за мелези. Проверените затова написах колко пари даде за тях. 
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #7998 on: December 19, 2016, 17:46:18 PM » |
|
Значи, Росен Михайлов купува името развъдник Тито, заедно със селектираните в него кучета от Рангел и Петьо, а после част от тях се оказали нечистопородни, така ли?
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #7999 on: December 19, 2016, 17:48:17 PM » |
|
Значи, Росен Михайлов купува името развъдник Тито, заедно със селектираните в него кучета от Рангел и Петьо, а после част от тях се оказали нечистопородни, така ли?
Точно така. 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #8000 on: December 19, 2016, 18:49:17 PM » |
|
 хаха първо тук в този разговор не става въпрос за кучета от Рангел и Петьо а за куче купено от Суат на което не му беше читава работата и отказахме да го впишем в ПК. И второ след като се разбра че малка част от кучетата развъждани от Рангел и Петьо минават през дискутирания Мето, бяха бракувани! Това е - и на Рангел се каза, и на Росен! И не само - и на Данчо от Дупница също. Драма няма! Така се работи -след като е установено наличието на хибриден екземпляр в родословието назад е редно да се изключат въпросните наследници. Само МАКК има смелостта да го направи а другите все още въдят по тая кръв! А ти защо нямаш тая смелост да си признаеш че Паная е откровено непородно животно а ти развъждаш по нея!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #8001 on: December 19, 2016, 19:04:26 PM » |
|
Аз бих задал друг въпрос - какво кара член на МАКК, не само да зареже МАКК, но и да сипе помия върху бившата организация, в която е вярвал и чиято идея е подкрепял?
|
|
« Last Edit: December 19, 2016, 19:05:58 PM by trayko.asenov »
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #8002 on: December 19, 2016, 19:09:29 PM » |
|
Много е лошо да си мислиш че се номер 1 пък то ...ринг 2  тегаво му е! 
|
|
|
|
|
|
|
no member
Newbie

|
 |
« Reply #8003 on: December 20, 2016, 06:39:34 AM » |
|
куче купено от Суат на което не му беше читава работата и отказахме да го впишем в ПК.
Насе, кажи какво се разбра за тази кучка да сверим часовниците - Меца от Райо.
|
|
« Last Edit: December 20, 2016, 08:36:13 AM by vano »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #8004 on: December 20, 2016, 07:25:09 AM » |
|
Можеш да питаш твоя адаш от Велинград. 
|
|
|
|
|
|
|
no member
Newbie

|
 |
« Reply #8005 on: December 20, 2016, 10:23:56 AM » |
|
Проверено! Значи с основание не я харесвах.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #8006 on: December 20, 2016, 10:29:53 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
no member
Newbie

|
 |
« Reply #8007 on: December 20, 2016, 12:07:22 PM » |
|
Това не е версия, то стана нарицателно. Иначе версията беше за син на Борко при Баев. Да, ама не.
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #8008 on: December 21, 2016, 15:30:07 PM » |
|
Аз бих задал друг въпрос - какво кара член на МАКК, не само да зареже МАКК, но и да сипе помия върху бившата организация, в която е вярвал и чиято идея е подкрепял?
Като не знаеш защо съм станал член на МАКК НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ.  Мелезите който ги въдите ме карат да пиша. 
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #8009 on: December 21, 2016, 15:35:25 PM » |
|