Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 07, 2025, 00:48:17 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 532 533 [534] 535 536 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2556532 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
aborigen
Sr. Member

« Reply #7995 on: December 19, 2016, 17:22:38 PM »

Тази хронология на хора, събития и факти, вярна ли е?
Вярно е.
Само не знам точно колко му обявиха за мелез.
Щото и те имат от там кучета и май тия не са ги обявили щото не са толкова тъпи biggrin
Ariman
Hero Member

« Reply #7996 on: December 19, 2016, 17:33:36 PM »

Това ли имаш предвид?

Rosen Mihaylov Атанасе знам принципите на МАКК -все още съм в МАКК а и до скоро бях отговорник по развъдна дейност мисля. Мисля ,че за толкова години що годе се понаучих как да се доверяам , на кой и по какъв начин. Опита ми вече и като традиционен животновъд също ми помага да подбирам, селектирам, определям и селектирам не само по екстериорен метод кучетата ми. Имайки в предвид принципите на МАКК и методите на работа не трябва ни най-малко да се притесняваш в мен ,че ще направя компромиси и т.н. относно произход и чистопородност. Мисля ,че пред доста от вас съм го доказал и ВИЕ го знаете добре. Доверил съм се на казаното от Рамис и тепърва ще го проверявам за мен на първо място доколкото е възможно. Ако някой се притеснява от моето доверие да не взема от тези малки но според мен кученцата са добри. Ти си виждал Атанасе както и аз . Продалъжаваме с традицията . На нито едно куче от р-к ТИТО не му е висяло нищо, провиснало, липсвало и т.н. Убеден съм ,че кучетата на р-к ТИТО винаги се разглеждат под лупа и това ме успокоява винаги. Даже си спомням ,че преди време се проследиха някои от моите до 13 пояс та даже и 14-уникално. Затова и не искам сертификати за породност от МАКК докато не съм сигурен, както виждаш.

Rosen Mihaylov Добре , по пътя на логиката нека запитам и аз няколко въпроса. Защото аз като член на МАКК също се интересувам и ми е интересно. Проверени ли са чрез имбрединг всички сертифицирани кучета от МАКК. Проверени ли са всички кучета до 12 -14 пояс назад както примерно се проверяваха моите? На какъв принцип се работи и как се провериха доста кучета от Драганов , които влязоха в селекционната дейност . Питам защото примерно Драганов не казва произход . Дори и да се направи имбрединг на определени кучета как се доказва той?-тоест всеки може по пътя на логиката да твърди ,че е направил имбрединг на кучета а реално да не е направил .Каква е дифиницията за "чистопородно каракачанско куче"? Как се доказва един родоначалник без да е имбредирано по него? Сега , Наско не ме разбирай погрешно но искаме да представяме методите ни професионално . Затова питам и искам отговори на въпросите .

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
aborigen
Sr. Member

« Reply #7997 on: December 19, 2016, 17:40:15 PM »

Това ли имаш предвид?

Rosen Mihaylov Атанасе знам принципите на МАКК -все още съм в МАКК а и до скоро бях отговорник по развъдна дейност мисля. Мисля ,че за толкова години що годе се понаучих как да се доверяам , на кой и по какъв начин. Опита ми вече и като традиционен животновъд също ми помага да подбирам, селектирам, определям и селектирам не само по екстериорен метод кучетата ми. Имайки в предвид принципите на МАКК и методите на работа не трябва ни най-малко да се притесняваш в мен ,че ще направя компромиси и т.н. относно произход и чистопородност. Мисля ,че пред доста от вас съм го доказал и ВИЕ го знаете добре. Доверил съм се на казаното от Рамис и тепърва ще го проверявам за мен на първо място доколкото е възможно. Ако някой се притеснява от моето доверие да не взема от тези малки но според мен кученцата са добри. Ти си виждал Атанасе както и аз . Продалъжаваме с традицията . На нито едно куче от р-к ТИТО не му е висяло нищо, провиснало, липсвало и т.н. Убеден съм ,че кучетата на р-к ТИТО винаги се разглеждат под лупа и това ме успокоява винаги. Даже си спомням ,че преди време се проследиха някои от моите до 13 пояс та даже и 14-уникално. Затова и не искам сертификати за породност от МАКК докато не съм сигурен, както виждаш.

Rosen Mihaylov Добре , по пътя на логиката нека запитам и аз няколко въпроса. Защото аз като член на МАКК също се интересувам и ми е интересно. Проверени ли са чрез имбрединг всички сертифицирани кучета от МАКК. Проверени ли са всички кучета до 12 -14 пояс назад както примерно се проверяваха моите? На какъв принцип се работи и как се провериха доста кучета от Драганов , които влязоха в селекционната дейност . Питам защото примерно Драганов не казва произход . Дори и да се направи имбрединг на определени кучета как се доказва той?-тоест всеки може по пътя на логиката да твърди ,че е направил имбрединг на кучета а реално да не е направил .Каква е дифиницията за "чистопородно каракачанско куче"? Как се доказва един родоначалник без да е имбредирано по него? Сега , Наско не ме разбирай погрешно но искаме да представяме методите ни професионално . Затова питам и искам отговори на въпросите .

Нямам това впредвит.
Той си ги купи от рангел проверени.
Тия където ги купи от Рангел тях обявиха за мелези.
Проверените затова написах колко пари даде за тях. biggrin
Ariman
Hero Member

« Reply #7998 on: December 19, 2016, 17:46:18 PM »

Значи, Росен Михайлов купува името развъдник Тито, заедно със селектираните в него кучета от Рангел и Петьо, а после част от тях се оказали нечистопородни, така ли?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
aborigen
Sr. Member

« Reply #7999 on: December 19, 2016, 17:48:17 PM »

Значи, Росен Михайлов купува името развъдник Тито, заедно със селектираните в него кучета от Рангел и Петьо, а после част от тях се оказали нечистопородни, така ли?
Точно така. biggrin
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #8000 on: December 19, 2016, 18:49:17 PM »

lol хаха първо тук в този разговор не става въпрос за кучета от Рангел и Петьо а за куче купено от Суат на което не му беше читава работата и отказахме да го впишем в ПК.  И второ след като се разбра че малка част от кучетата развъждани от Рангел и Петьо минават през дискутирания Мето, бяха бракувани!  Това е -  и на Рангел се каза, и на Росен!  И не само - и на Данчо от Дупница също. Драма няма! Така се работи -след като е установено наличието на хибриден екземпляр в родословието назад е редно да се изключат въпросните наследници. Само МАКК има смелостта да го направи а другите все още въдят по тая кръв! А ти защо нямаш тая смелост да си признаеш че Паная е откровено непородно животно а ти развъждаш по нея!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #8001 on: December 19, 2016, 19:04:26 PM »

Аз бих задал друг въпрос - какво кара член на МАКК, не само да зареже МАКК, но и да сипе помия върху бившата организация, в която е вярвал и чиято идея е подкрепял?
« Last Edit: December 19, 2016, 19:05:58 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #8002 on: December 19, 2016, 19:09:29 PM »

Много е лошо да си мислиш че се номер 1 пък то ...ринг 2 lol тегаво му е! lol
no member
Newbie
*

« Reply #8003 on: December 20, 2016, 06:39:34 AM »

куче купено от Суат на което не му беше читава работата и отказахме да го впишем в ПК.  

Насе, кажи какво се разбра за тази кучка да сверим часовниците - Меца от Райо.
« Last Edit: December 20, 2016, 08:36:13 AM by vano » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #8004 on: December 20, 2016, 07:25:09 AM »

Можеш да питаш твоя адаш от Велинград.  Wink
no member
Newbie
*

« Reply #8005 on: December 20, 2016, 10:23:56 AM »

Проверено! Значи с основание не я харесвах.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #8006 on: December 20, 2016, 10:29:53 AM »

Версията с заплождане при Б.Б. чу ли я? lol lol lol
no member
Newbie
*

« Reply #8007 on: December 20, 2016, 12:07:22 PM »

Това не е версия, то стана нарицателно. Иначе версията беше за син на Борко при Баев. Да, ама не.
aborigen
Sr. Member

« Reply #8008 on: December 21, 2016, 15:30:07 PM »

Аз бих задал друг въпрос - какво кара член на МАКК, не само да зареже МАКК, но и да сипе помия върху бившата организация, в която е вярвал и чиято идея е подкрепял?
Като не знаеш защо съм станал член на МАКК НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ. biggrin
Мелезите който ги въдите ме карат да пиша. lol lol lol
aborigen
Sr. Member

« Reply #8009 on: December 21, 2016, 15:35:25 PM »

lol хаха първо тук в този разговор не става въпрос за кучета от Рангел и Петьо а за куче купено от Суат на което не му беше читава работата и отказахме да го впишем в ПК.  И второ след като се разбра че малка част от кучетата развъждани от Рангел и Петьо минават през дискутирания Мето, бяха бракувани!  Това е -  и на Рангел се каза, и на Росен!  И не само - и на Данчо от Дупница също. Драма няма! Така се работи -след като е установено наличието на хибриден екземпляр в родословието назад е редно да се изключат въпросните наследници. Само МАКК има смелостта да го направи а другите все още въдят по тая кръв! А ти защо нямаш тая смелост да си признаеш че Паная е откровено непородно животно а ти развъждаш по нея!
Породно не породно е поколението на КИТАН. lol lol lol
По грозни наследници от КИТАНОВИТЕ НЯМА. lol lol lol
По непородни от тях ако има ще станем трамвай. lol lol lol
Настъпват си БАРЛИТЕ. lol
Лигават се lol lol lol
Половината зъби им ги няма  lol lol lol
Още да ти ги изброявам ли. lol lol lol
Вземи си валериана и се успокоявай че въдите истински кучета.

Като Паная такава кучка никога няма да имаш. lol lol lol
Pages: 1 ... 532 533 [534] 535 536 ... 589
  Print  

Jump to: