kennel Vucho
|
 |
« Reply #7800 on: December 09, 2016, 12:33:39 PM » |
|
Ники не права интрига. Беше написал точно за майката на Вежди - Куна че е от Долна Баня и не се знае нищо за нея. Може и аз да не съм разбрал, за което се извинявам. А относно Батай Вулкан - той си е на соя на Пайо. Точно за този профил говоря по горе. Да и на мен не ми е любимият вариант но се среща в чистопородната популация.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #7801 on: December 09, 2016, 12:59:21 PM » |
|
Става ми интересно, относно прословутите проверки по потомство, аз лично не съм чул до сега следствие такава проверка да са излезли санбернарчета, кавказчета, азиатчета и какви ли не там още...... Само питам, защото твърде често този "приом" се използва просто ей така и готово, всичко е наред....!?!
Кво пък ти е интересно на тебе? Нали си аут?! Твоите са си чисти като сълзици. Под вола теле пак търсиш! Кво стана с лелеяната порода и въздесъщия клуб?Или не е важно ти да си добре, важно е Вуте да е зле!?! Защо ли ми се струва,че Огнян е разочарован от горанизма и търси начин да се върне! 
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #7802 on: December 09, 2016, 13:21:50 PM » |
|
Чакай малко Ники. Това че може да има някакъв екстериорен недостатък не го прави задължително мелез! Да, може не всички кучета да са със супер плоски глави, като Кашовците например, имаме кучета и по Пайо и по Бомбата и по много други . Помниш че и при Ханко профила беше с по издадено чело, както и при Караман от Динката беше подобен случая. А при Куна къде е точно грешката? Защото беше казал че не се знае нищо за нея. Тогава през 2008 година това са ни дали като информация Ники и Влади.
Насе интрига ли правиш. Къде съм написал че нищо се не знае за Куна.Напротив за нея се знае много и никога не се е крило. КУНА на Вежди Майката върви по Гърлатия Пирин и Много добре го знаете. Куна на Барут Майката е по Шаро Тунин.Взета е Окол близо до Самоков. Това са 2 различни Куни. А за главите си знаете най добре.Всичките се правите на ударени със мокър парцал. Като ги развъдите хубаво ще ви покажа и други нередности.  А бре селяк лъжлив!До кога ще се опитваш да изпъкнеш в очите на слепите,забрави ли преди 6,7г.като чупеше пръсти в двора си и казваше,че отдавна тук чисти кучета няма!Беше вързал в двора си едно.... Щял да покаже.....Лъжльо!
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #7803 on: December 09, 2016, 13:55:25 PM » |
|
Както един колега каза преди време - не заклеймявайте сега пък aborigen по азбучен ред, възраст и височина, нека чуем човека какво има да каже. Казвате останали сте изненадани, че за първи път се поставя под съмнение произхода на прословутия Шампион, обаче нека припомним, че преди близо 5 години aborigen ви е казвал абсолютно същото, което казва и сега: Ники, карам по ред: Иди при Краси от Живково и ще видиш ако е още жив бащата на Шампиона, Мечо който е син от Шабан и Тича. Информацията ми е потвърдена както от Краси, така и от Рангел, а първоначалната информация е подаде лично Славейко на Митко Васев от Дупница. По втория въпрос - да виждал съм и ти казвам че имаше кучета с по светли очи. По третия въпрос - виждал си хиляди истински кучета, а Шабан на живо виждал ли си го? А майка му? Относно неговото родословие, то то е подадено от Славейко при описанието на кучетата когато бяха при Рангел Борисов от Манолско конаре, и все пак не съм слънце та да съм видял всичко но мисля че достатъчно!  Сега аз ще карам наред. Нали на Славейко неможеше да се вярва.ааааааа Ти що никаде не споменаваш Гошо Вършилов .Нали той купи въпросното кутре от ШАМПИОНА. Кво общо има Рангел СЪС ТИЯ МЕЛЕЗИ. И защо Митко Васев трябва да проверява.Нали вие трбваше да му дадете истински кучета.  Ти на Вършиловия интересите ли гледаш. Показвам ти НЮФА горе произведен от Вършиловия и ти не го коментираш.  Просто информациятати е много грешна.Аз кога съм ходил при Краси Шампиона още небеше роден. Ти така ако си проверил и твойте яко си загазил.  Мечо на Краси е син на Бенджи и майка Гуджа.А Бенджи е син на Шабан ииииииииии  А Шампиона дали е от въпросния Мечо само господ знае  Явно нищо незнаете. Сега къде си ги видял тия кучета със жълти очи я сподели тука пред всичките. През коя година беше това. Кучето от къде произлиза. И престани да пишеш глупости За Шабан очите не са му ЖЪЛТИ. Майка му не съм я виждал.
|
|
« Last Edit: December 09, 2016, 14:02:23 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #7804 on: December 09, 2016, 14:03:15 PM » |
|
Е и Ариман? Нещо не разбрах кое е притеснителното - точно тази информация за Мечо бащата на Шампиона стигна и до мен. Тези кучета съм ги виждал при Красимир в Живково.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #7805 on: December 09, 2016, 14:10:59 PM » |
|
Копирам преден мой пост, защото явно се чете м/у редовете. A Шампиона на народа, кой или какво е всъщност? От родословната справка е видно, че с една кучка, дъщеря на Шампиона е работено в МАКК - http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=299 До тук добре, обаче тази една кучка Меца, само в „Караборун“ до IV-ти пояс е оставила отпечатъка си в 39 кучета. Та си мисля, ако се окаже, че Шампиона не е шампион, то това определено е доста голям проблем.Тези повече от 39 кучета по дъщеря на Шампиона, при бърза сметка са около 8 % да речем, от всичките ви живи кучета. Е, и какво от това ? Нищо притеснително!
|
|
« Last Edit: December 09, 2016, 14:15:13 PM by Ariman »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #7806 on: December 09, 2016, 14:14:25 PM » |
|
Нали това обяснявам - че няма повод за притеснение както като информация така и като потомци.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #7807 on: December 09, 2016, 14:40:47 PM » |
|
Ариман,не заклеймявам никого,просто съм се наслушал на лъжи! Така преди години същия абориген бълваше небивалици за Нели какъв мелез е!
|
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #7809 on: December 09, 2016, 14:57:15 PM » |
|
Ето го всъщност "проблемното куче" набедено за Санбернар - Самур Караборун произведено от Караборун подарено на Д. Васев, и внук на Шампиона. Не виждам къде точно е проблема със Санбернара в него?   На живо трябва да се види.И който разбира ще си направи сметка Насе
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #7810 on: December 09, 2016, 15:00:02 PM » |
|
Ники не права интрига. Беше написал точно за майката на Вежди - Куна че е от Долна Баня и не се знае нищо за нея. Може и аз да не съм разбрал, за което се извинявам. А относно Батай Вулкан - той си е на соя на Пайо. Точно за този профил говоря по горе. Да и на мен не ми е любимият вариант но се среща в чистопородната популация.
А срещасе .А Мето като е стакава глава е МЕЛЕЗ.И затова набедихте по него всички кучета че са мелези.Нещо сега си противоречиш или така ви изнакя сега
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #7811 on: December 09, 2016, 15:08:25 PM » |
|
Ариман,не заклеймявам никого,просто съм се наслушал на лъжи! Така преди години същия абориген бълваше небивалици за Нели какъв мелез е!
А бе глупак къде летиш и ти в облаците бе. Така сега да ти кажа за НЕЛИ. Славейко произвежда червено кутре от Пальо и Кана.Та това кутре е толкова грозно и той го дава на един ЦИГАНИН. След време Славейко вижда пораснала червена кучка и я взима от друг циганин и си мисли че е тая кучка където я е изхвърлил на боклука.Това е историята на тая НЕЛИ.Дали е тя господ само знае.А Циганина казва че я е взел от Попа от Караджалово и вървела по СИЙКА.А и тя да ви е честита. 
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #7812 on: December 09, 2016, 15:12:50 PM » |
|
Затова ли слагаше по ФБ снимките на майката и бабата на Нели,цървул лъжлив?!
|
|
« Last Edit: December 09, 2016, 15:13:37 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #7813 on: December 09, 2016, 15:14:38 PM » |
|
при Мето Ники, не е само стопа - там има комбинация от мнго проблемни недостатъци което вече говори за наличие на друга кръв - силно изразен стоп с комбивация от подчертано скъсена лицева част на главата, с нетипична ос на муцуната. 
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #7814 on: December 09, 2016, 15:20:58 PM » |
|
Aз ли нещо не чета или въобще не говорим за Самур Караборун.  С който и да съм говорил, най - добрият вариант е инбридинг II-II брат по сестра от едно кучило, една генетична решетка, по 50% от родител притежава всяко едно от кутретата и пак никой не се намема да дава гаранция, че нетипичността ще пробие. Лично аз никъде, никога не съм виждал проверката чрез някакъв инбридинг да показва мелезация. Преди години съм имал пред очите си пример как от някакъв санбернар и черногрива овчарска кучка години наред се раждаха кученца, които помеждуси се измешваха, а след смъртта на санбернара, техен син покриваше майка си, сигурно почти до нейната смърт и нищо, никога след това не пролича. Оформени са две тези - еднате е, твоята kennel Vucho - ти казваш, че бащата на Шапиона, Мечо е с родители Шабан и Тича и ако е така - тука изниква въпроса защо в родословната справка не са отбелязани родителите на Мечо? aborigen, от това което е писал, чета че Мечо е с родители Бенджи и Гуджа и че този Мечо не е истинския баща на Шампиона. Очна ставка няма да правим, но е дума срещу дума. Дайте снимки, дайте да видим Шампиона. ПП aborigen, питал съм те по - напред някои неща, хвърли им един поглед.
|
|
« Last Edit: December 09, 2016, 15:21:52 PM by Ariman »
|
|
|
|
|
|