Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 05, 2025, 19:43:28 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 518 519 [520] 521 522 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2549805 times)
0 Members and 20 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7785 on: December 08, 2016, 20:09:24 PM »

Информацията за Куна е че баща и е куче Караман. Така е подадена от тях, като разбира се възможно е и да се е допуснало и объркване, но така е дадено и така сме го записали. А относно Шампиона няма данни да има Сан Бернар в него. То май вече за всеки пес се говори че е Санбернар. Не знам за какъв негов син говориш, но в МАКК има кръв по него само през една негова дъщеря. И тя изглеждаше много добре и имаше отлични работни качества. Освен това никога не даде нищо притеснително в потомците си през различни мъжкари. Даже има неволно направени инбредни връзки по тази кучка и ако както казваш самият и баща е Сан Бернар, то неминуемо щеше да се прояви.
« Last Edit: December 08, 2016, 20:45:19 PM by kennel Vucho » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #7786 on: December 09, 2016, 08:05:58 AM »

Започвам за Караман бащата на Кашо.Взет е като кутре от Поповяне от овчарник на Стопанството.Където са били овчари помаци.Тия помаци от къде са не знам.Дали са те докарали кучетата на този овчарник и ли са ги заварили там само можеме да гадаеме.След разпадането на ТКЗС са си отишли и се губи връзката със тях.Та тоя Караман си умира при Ники Величков във Самоков.А въпросния Гоце където пише нито го е виждал съм сигорен на 100 процента.Само е слушал за кучето от Ники Величков.Караман умира   някъде към 1997г.И да му кажа на Гоце че във Самоков и околностите не помня да се е садило ТЮТЮН.
Сега за Караман братът на Кашо.Черно Бяло куче със жълта маска със Прилепнали уши.Доста по едър от Кашо и е с опашка.
Но защо не се споменава Канджа сестрата на Кашо от едно кучило където във МАКК имат по нея повече кучета.
На Караман брата на Кашо му имам една снимка при мене когато беше кучето ама не е много добра.
Нещо друго ако те интересува питай няма по това куче нищо което Ники Величков да не е казал.Затова си позволявам от негово име да обяснявам за кучето.И знам че няма да ми се расърди

Благодаря ти, за свeткавичния и точен отговор, aborigen.Оценявам го, защото много малко са хора, които говорят конкретно, напоследък.
Казваш около 97г. е умрял Караман(баща), по твой спомен как е изглеждал? Пък дето се вика, сигурно да успели да му щракнат някоя и друга снимка собствениците, смятам че за всички ще бъде интересно, ако един ден се изнамери такава.

Кашо като цяло има не добри снимки из интернет, които далеч не могат да пресъздадат широчината и здравината на самото куче. Казваш брат му(Караман) е бил даже по-едър, тук привлече любопитството ми, но най-вече ме интересува типа и формата на главата каква е била при него?

Канджа(сестра) даже не присъства в родословната справка на МАКК. Нея можеш ли да я опишеш?
Само трите К-та ли са били в кучилото ?

Зная, че ще отнеме време, но ако е удобно да превъртиш някои от тези имена на кучета в снимки, ще ти бъда наистина благодарен, а и съм сигурен, че не само аз!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Ariman
Hero Member

« Reply #7787 on: December 09, 2016, 08:40:13 AM »

Насе Ревизия нема да ви правя. Първото където видях беше Куна майката на Вежди.Е кучка от Долна баня и няма нищо общо със Караман брата на кашо.Не вярвам Ники Величков да ви е подал така нещата при положение че Росен Михайлов купи от Долна баня нейна сестра от едно кучило.Второ Шампиона как го проверихте и му издовате и на него родословия.Като си е чист Санбернар.Ходи виж при Митко Васев негов син чист Санбернар.Трето  няма смисъл дави показвам грешките.
Успех в издаването на педигрита то след време ще си лъснат нещата.
Aborigen, спрямо родословната справка тук е показано, че Кашо и Куна са с един баща, a самия Вежди е инбриден на Караман от село Поповяне.
Това така ли е? - http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=1510&pg=1

A Шампиона на народа, кой или какво е всъщност? От родословната справка е видно, че с една кучка, дъщеря на Шампиона е работено в МАКК - http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=299
До тук добре, обаче тази една кучка Меца,  само в  „Караборун“ до IV-ти пояс  е оставила отпечатъка си в 39 кучета. Та си мисля, ако се окаже, че Шампиона не е шампион, то това определено е доста голям проблем.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7788 on: December 09, 2016, 08:47:49 AM »

За да не бъдем голословни ето и малко конкретни данни! Това е копие от описателния картон попълнен при обследване и чипиране на кучетата при Ники и Влади в Самоков. Данните са събрани на терен и подписани от тях. В случая това е извадка от картона на Вежди. Макар и лошо качеството на снимката (защото го преснимах с телефон от компютъра си) се вижда че като баща на Куна е подаден Караман. Възможно е да е дубъл на имена и да не е същия Караман от с. Поповяне но не е измислено име! Така че ако Ники, знаеш нещо конкретно за този Караман дали е същия или е друг - кажи и ще го коригираме. Но в никой случай не е манипулирано или пък изсмукано от пръстите.

По другия въпрос - за Шампиона, порових се и наистина е са направени няколко инбредни връзки по негова пряка дъщеря и няма проблеми в потомците. Това  един вид проверка по потомство, така че версията за Санбернарското начало може да се счита за отпаднала. Ето едно от кучетата от инбредните кучила. На това намерих снимка в моммента, но и другите са в наличност. Това е Рижко Караборун инбреден по Меца (дъщеря на Шампиона)  II-III,   и съответо по самия Шампиона - III-IV. Кучето е живо и здраво на снимката е на 11 месеца и скоро ще направи годинка. По никакви признаци не може да се и подозира за наличие на Санбернарска кръв.

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #7789 on: December 09, 2016, 09:47:17 AM »

Тоз Рижко II-III на Меца ли е или на Шампиона?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7790 on: December 09, 2016, 09:51:39 AM »

На Меца през различни мъжки.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7791 on: December 09, 2016, 09:57:08 AM »

Всъщност за пръв път чунам съмнения за това куче. Все пак ако се интересувате за инбредни по самия Шампиона имаше в Живково - баща по дъщери.
« Last Edit: December 09, 2016, 09:58:37 AM by kennel Vucho » Logged
Zahari
Hero Member

« Reply #7792 on: December 09, 2016, 10:42:30 AM »

Нова бомба ли се хвърли,що ли?!
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #7793 on: December 09, 2016, 10:52:56 AM »

Става ми интересно, относно прословутите проверки по потомство, аз лично не съм чул до сега следствие такава проверка да са излезли санбернарчета, кавказчета, азиатчета и какви ли не там още......  Само питам, защото твърде често този "приом" се използва просто ей така и готово, всичко е наред....!?!

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
aborigen
Sr. Member

« Reply #7794 on: December 09, 2016, 11:24:06 AM »

Информацията за Куна е че баща и е куче Караман. Така е подадена от тях, като разбира се възможно е и да се е допуснало и объркване, но така е дадено и така сме го записали. А относно Шампиона няма данни да има Сан Бернар в него. То май вече за всеки пес се говори че е Санбернар. Не знам за какъв негов син говориш, но в МАКК има кръв по него само през една негова дъщеря. И тя изглеждаше много добре и имаше отлични работни качества. Освен това никога не даде нищо притеснително в потомците си през различни мъжкари. Даже има неволно направени инбредни връзки по тази кучка и ако както казваш самият и баща е Сан Бернар, то неминуемо щеше да се прояви.
При Куна сте допуснали грешка ок.Но при Шампиона яко сте сгрешили.На Митко Васев му дадохте едно кутре по него щото имаше проблеми по кучето Мето.И вие му дадохте ЧИСТОПОРОДНО.Кучето е живо като не вярвате ходете и го вижте на какво прилича.Да изкарам ли собщенията където ме пита за Шампиона и да видиш какво съм ти писал тогава.Излиза на Краси от Живково от кръстоските му.Виждал съм и негов брат толкова беше ударен във главата че ти е бедна фантазията.Брат му беше във Полянци при Стоянчо.Шампиона го взехте от Бойчо от Полянци.И там съм виждал кутрета от него.
Я кометирайте и това куче от Вулкан КЪДЕТО И ТО Е УДАРЕНО СЪС ВАРИЯ ВЪВ ГЛАВАТА.
Не се заяждам просто ви показвам грешките.
Успех. cheers
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7795 on: December 09, 2016, 12:05:54 PM »

Чакай малко Ники. Това че може да има някакъв екстериорен недостатък не го прави задължително мелез! Да, може не всички кучета да са със супер плоски глави, като Кашовците например,  имаме кучета и по Пайо и по Бомбата и по много други . Помниш че и при Ханко профила беше с по издадено чело, както и при Караман от Динката беше подобен случая. А при Куна къде е точно грешката?  Защото беше казал че не се знае нищо за нея. Тогава през 2008 година това са ни дали като информация Ники и Влади.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #7796 on: December 09, 2016, 12:15:51 PM »

Става ми интересно, относно прословутите проверки по потомство, аз лично не съм чул до сега следствие такава проверка да са излезли санбернарчета, кавказчета, азиатчета и какви ли не там още......  Само питам, защото твърде често този "приом" се използва просто ей така и готово, всичко е наред....!?!
Кво пък ти е интересно на тебе? Нали си аут?! Твоите са си чисти като сълзици. Под вола теле пак търсиш!
Кво стана с лелеяната порода и въздесъщия клуб?Или не е важно ти да си добре, важно е Вуте да е зле!?!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7797 on: December 09, 2016, 12:17:24 PM »

Всъщност това ли е въпросното куче? Какъв е проблема по точно? Да, има малко по светли очи и профила не толкова плосък като на Кашо например, но има толкова други кучета с подобни недостатъци. Пак казвам това че  куче без недостатък няма, но само заради един недостатък да се обяви за мелез не бива.
« Last Edit: December 09, 2016, 12:22:18 PM by kennel Vucho » Logged
aborigen
Sr. Member

« Reply #7798 on: December 09, 2016, 12:17:58 PM »

Чакай малко Ники. Това че може да има някакъв екстериорен недостатък не го прави задължително мелез! Да, може не всички кучета да са със супер плоски глави, като Кашовците например,  имаме кучета и по Пайо и по Бомбата и по много други . Помниш че и при Ханко профила беше с по издадено чело, както и при Караман от Динката беше подобен случая. А при Куна къде е точно грешката?  Защото беше казал че не се знае нищо за нея. Тогава през 2008 година това са ни дали като информация Ники и Влади.
Насе интрига ли правиш.
Къде съм написал че нищо се не знае за Куна.Напротив за нея се знае много и никога не се е крило.
КУНА на Вежди Майката върви по Гърлатия Пирин и Много добре го знаете.
Куна на Барут Майката е по Шаро Тунин.Взета е Окол близо до Самоков.
Това са 2 различни Куни.

А за главите си знаете най добре.Всичките се правите на ударени със мокър парцал.
Като ги развъдите хубаво ще ви покажа и други нередности. cheers
aborigen
Sr. Member

« Reply #7799 on: December 09, 2016, 12:22:10 PM »

Шабан, внук на Добчо Вулкан,майка Гая, баща Батай .Възраст  9 месеца.

Тоз хубавец, от кой развъдник е  confused много ме кефи  clap
Насе тоя ли е чист.
Бягайте и се прегледайте някъде.
Pages: 1 ... 518 519 [520] 521 522 ... 589
  Print  

Jump to: