Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 25, 2025, 23:03:52 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2474510 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
vano
Guest
« Reply #6645 on: February 19, 2015, 14:59:33 PM »

От къде е майката и по кои кучета върви?

Не я знам как върви назад. Трябва да питаш Ицо, а сигурно и Божко я знае.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #6646 on: February 19, 2015, 15:05:55 PM »

От къде е майката и по кои кучета върви?

Не я знам как върви назад. Трябва да питаш Ицо, а сигурно и Божко я знае.
рядко хубава кучка която успях да видя и собственост на мой голям приятел и хубава кръв .
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6647 on: February 19, 2015, 15:18:42 PM »

Трайко, ти нещо за произхода на хасковската баба на твоето куче успя ли да разбереш?
По принцип няма смисъл, защото дори е да открия всичко, кучето отново няма да се впише в ПК. Но както и да е, нещата никога не се само бели или само черни.

Историята  е следната:

Човек от Първенец закупува две женски кучета от Хасково или региона и едно мъжко от Разлог или региона. От едно от кучилата излиза бабата на Тунджа. Тя е сиво бяла и я пускат на Гривчо от където излиза Мурга, майката на моята кучка. Относно кучето на Христо Гончев, Гривчо, нямам никакво съмнение, че е чисто каракачанско куче. Видях с очите си негов син и две дъщери, както и инбридинг поколение между брат и сестра, които са супер еднотипни едно с друго. Откъм дядото по майка нямам забележки. Откъм майката се появиха някои съмнения, затова обикалях и ще обикалям още, за да видя настрани как се развиват кучетата.

Проблемът е в това, че кучето ми изглежда много по-типично от доста други и не бих искал с лека ръка да си затрия семката. Ето снимка на брат от същото кучило с майката на моята кучка...

Кучето има същата опашка като моето куче, има еднотипно окосмение и излъчване. Има разлика в това, че моето е по-бяло, но това не е от особенно значение.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6648 on: February 19, 2015, 15:22:58 PM »

Кажете ми сега на това куче висок ли му е стопа или прехода от лицев към мозъчен дял?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #6649 on: February 19, 2015, 15:46:01 PM »

...
Човек от Първенец закупува две женски кучета от Хасково или региона и едно мъжко от Разлог или региона. От едно от кучилата излиза бабата на Тунджа. Тя е сиво бяла и я пускат на Гривчо от където излиза Мурга, майката на моята кучка. Относно кучето на Христо Гончев, Гривчо, нямам никакво съмнение, че е чисто каракачанско куче. Видях с очите си негов син и две дъщери, както и инбридинг поколение между брат и сестра, които са супер еднотипни едно с друго. Откъм дядото по майка нямам забележки. Откъм майката се появиха някои съмнения, затова обикалях и ще обикалям още, за да видя настрани как се развиват кучетата.
...

Този човек от Първенец не знае ли от кого е купил тези кучета. И Хасково и Разлог не са в космоса, така че няма да е голяма трудност да се разбере това онова за тези кучета. Относно семката ти си знаеш, но ако тя не е читава файдата е никаква че я запазваш. А дали е читава колкото повече се отдалечава във времето толкова по-трудно ще разбереш.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6650 on: February 19, 2015, 17:26:09 PM »

За сивото куче - аз не виждам никакъв стоп, напротив, според мен една хубава глава smile
Колкото до твоята кучка - и какво като няма да е вписана в ПК? Ако успееш да събереш достатъчно информация, така че ти да си убеден в чистопородността на кучката си и да си спокоен тогава какво като няма да е вписана!? Голяма работа.
Е ако не успееш да събереш достатъчно инфо, и имаш някакви съмнения, тогава много ясно, че не е редно да я ползваш. От теб си зависи, желая ти успех smile

П.П. Между другото аз харесвам повече майката на твоята кучка, бащата не.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6651 on: February 19, 2015, 18:26:42 PM »

За сивото куче - аз не виждам никакъв стоп, напротив, според мен една хубава глава smile
Колкото до твоята кучка - и какво като няма да е вписана в ПК? Ако успееш да събереш достатъчно информация, така че ти да си убеден в чистопородността на кучката си и да си спокоен тогава какво като няма да е вписана!? Голяма работа.
Е ако не успееш да събереш достатъчно инфо, и имаш някакви съмнения, тогава много ясно, че не е редно да я ползваш. От теб си зависи, желая ти успех smile

От това, което видях до сега смятам, че кръвта на Гривчо е много силна.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6652 on: February 19, 2015, 18:28:02 PM »

...
...

Този човек от Първенец не знае ли от кого е купил тези кучета. И Хасково и Разлог не са в космоса, така че няма да е голяма трудност да се разбере това онова за тези кучета. Относно семката ти си знаеш, но ако тя не е читава файдата е никаква че я запазваш. А дали е читава колкото повече се отдалечава във времето толкова по-трудно ще разбереш.

Продължавам Вано да ровя, отново защото кучето, което имам ми изглежда типично.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6653 on: February 19, 2015, 20:24:26 PM »

Don Krasi, обясни какво искаш да кажеш с това:

Ако това е логиката и аз имам дузина такива кучета около гаражите пред блока, които изглеждат доста добре и не са вписани в ПК. Дали да не взема да ги ползвам за разплод!? Голяма работа!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6654 on: February 19, 2015, 20:48:26 PM »

Не четете май - казах ако се убеди в чистопородността и: намери достатъчно информация, види кучета от тази кръв, направи инбридингова връзка за проверка и т.н. Никой не говори да се ползват кучета без да се знае нищо за тях!
Та ако е сигурен, че кучето е ЧИСТОПОРОДНО, какво като не е вписано в ПК? Е може да не се води към МАКК, но пак ще си е чисто и хубаво куче smile

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6655 on: February 19, 2015, 20:51:26 PM »

Воденето на Племенна книга и усилията за следене на чистопородното развъждане са нещо, което както аз така и всеки ценител на каракачанското куче цени, признава и адмирира! Всички сме благодарни, както МАКК, така и на ръководството и, задето има ангажимент да организара малкото чисто, което е останало. Далеч съм от мисълта, че кучета с неясен или ясен, но неприемлив корен могат да се впишат в ПК.

Убеден съм, че изказаното мнение бе за мое успокоение и съм сигурен, че не е имало за цел да умаловажи нечия работа, усилия и внимание!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6656 on: February 19, 2015, 21:17:13 PM »

Добре де, щом зора е за вписването в ПК какъв е проблема, ако си държиш на кучката Трайко, да почнеш процедура по вписването и: събиране на информация, инбридинг, оценка на потомство и т.н.? Ако я издържи ще бъде вписана и готово, ако не я издържи пишеш я брак и въпроса е приключен Wink

П.П. Ами докторе тия покрай блока, ако ги включите в разплод, се сещам поне за една полза от това - те поне ще са ви близо и ще можете да ги снимате и да качвате снимки редовно lol

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6657 on: February 19, 2015, 21:35:22 PM »

И друго да попитам и се надявам вече да ме разберете правилно. Моята, малката кучка, като не е вписана в ПК това прави ли я по-малко чистопородна? Знам си и произхода, знаете го и повечето тук - майка, баща, баби, дядовци и т.н., но просто не е вписвана, това толкова голям проблем ли е? Питам най-добронамерено.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6658 on: February 19, 2015, 21:48:53 PM »

И друго да попитам и се надявам вече да ме разберете правилно. Моята, малката кучка, като не е вписана в ПК това прави ли я по-малко чистопородна? Знам си и произхода, знаете го и повечето тук - майка, баща, баби, дядовци и т.н., но просто не е вписвана, това толкова голям проблем ли е? Питам най-добронамерено.

Най- напред - чел съм и чета много, и то внимателно.
След това - ако куче е в ръцете на развъдчик към МАКК, който има сериозни виждания за конкретното куче по отношение неговото развъждане, то то задължително трябва да е с проследен произход - съответно кучето и неговите предци трябва да са каракачански кучета по смисъла на Правилника за развъждане и селекция, и да са вписани в ПК. Това е задължение на всеки член на МАКК ангажиран с развъждане на чистопородни кучета. Считам че такъв член на МАКК е и Трайко Асенов.
И накрая - коя е твоята млада кучка?
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #6659 on: February 19, 2015, 21:51:35 PM »

Алгара - Спартак на Влади Х Весна Номад.

Pages: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 589
  Print  

Jump to: