Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 25, 2025, 06:00:15 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 384 385 [386] 387 388 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2469783 times)
0 Members and 85 Guests are viewing this topic.
Ariman
Hero Member

« Reply #5775 on: June 18, 2014, 15:25:25 PM »

"Стандартите" е всъщност един, преписан къде дословно от всички налични организации, клубове, приятелски кръгове и прочее отлюспвания, а къде с известни изменения, за вкарване на определен тип мелезирано поголовие, във все пак някакви рамки.
Реално и по - лек кавказец  ще влезе все в някои от "стандартите", така че не доказахте кой знае каква породност с това си изказване,  Колеги. Казвам това, за да не останат с впечатление четящите, че тук говорим за някакъв всеобщоорганизационен, супер екземпляр, който видиш ли би бил цѐнен за "всички организации", защото реално не е така!
« Last Edit: June 18, 2014, 15:28:56 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
goce_07
Hero Member

« Reply #5776 on: June 18, 2014, 15:43:43 PM »

"Стандартите" е всъщност един, преписан къде дословно от всички налични организации, клубове, приятелски кръгове и прочее отлюспвания, а къде с известни изменения, за вкарване на определен тип мелезирано поголовие, във все пак някакви рамки.
Реално и по - лек кавказец  ще влезе все в някои от "стандартите", така че не доказахте кой знае каква породност с това си изказване,  Колеги. Казвам това, за да не останат с впечатление четящите, че тук говорим за някакъв всеобщоорганизационен, супер екземпляр, който видиш ли би бил цѐнен за "всички организации", защото реално не е така!
колега обясни това за еднаквоста в стандартите на Трайко не на мен.аз не доказвам нищо ,просто отговарям на въпроса на Трайко.и къде съм казал цитирам ,,суперекземпляр,ценен за всички организации,,.не ми слагайте думи в устата ,които не съм казал, въпреки,че екземпляра наистина е добър.
Ariman
Hero Member

« Reply #5777 on: June 18, 2014, 15:51:06 PM »

АЗ ГО КАЗВАМ! Успокой се goce_07, не ми вади нож, веднага! Казах го и за двамата, обърнах се към вас с "Колеги" и четете внимателно, не избирателно, още в самия пост се обосновах защо го пиша:
Казвам това, за да не останат с впечатление четящите, че тук говорим за някакъв всеобщоорганизационен, супер екземпляр, който видиш ли би бил цѐнен за "всички организации", защото реално не е така!

Нямам намерения да се меся в задушевната ви дискусийка, моля продължете в същия дух, без да обръщате внимание на констатациите ми!
« Last Edit: June 18, 2014, 15:51:44 PM by Ariman » Logged

goce_07
Hero Member

« Reply #5778 on: June 18, 2014, 16:13:35 PM »

не ти вадя нож колега ,нито ти се карам с главни букви.и защо е тази ирония за ,,задушевната дискусийка,,.и ми е интересно как прецени ,колко е ценен този екземпляр,все пак не е ,,аборигенен кавказец,,.
Ariman
Hero Member

« Reply #5779 on: June 18, 2014, 16:22:52 PM »

goce_07, не си прави труда човече, няма да закача, дискусията ви не представлява интерес за мен, до момента.

goce_07
Hero Member

« Reply #5780 on: June 18, 2014, 16:28:50 PM »

радвам се че не закачи  biggrin,че последните дни ми омръзна от спорове.Пък някой ден ,ако минаваш към Г.Делчев ще ти покажа едни аборигенни кавказци ,както и едни заводски ,дето човека си ги въди от 1990г.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #5781 on: June 18, 2014, 19:36:15 PM »

И кво стана сега подбъзиквате си се и без мене, а?!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #5782 on: June 18, 2014, 19:39:48 PM »

Въпросът ми по-скоро целеше да получа отговор на въпроса дали кучето отговаря на стандартите, като зъбна формула, костна система, поведение и т.н.?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #5783 on: June 18, 2014, 19:46:37 PM »

Що така се сдъвкахте  confused

Отлюспвания казваш, ще рече няма разлика в стандартите на нашите кучета! Значи има клубове и всеки човек, според вкуса му, се забива в един от тез клубове или пък гастролира и обикаля по изложбите на всички организации и търси да преоткрие себе си, като личност?

Простете колеги, ама въпросът с организациите, клубовете ми е трън в окото, няма как да го приема! Това е супер не нормално положение!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #5784 on: June 18, 2014, 20:00:36 PM »

Що така се сдъвкахте  confused

Отлюспвания казваш, ще рече няма разлика в стандартите на нашите кучета! Значи има клубове и всеки човек, според вкуса му, се забива в един от тез клубове или пък гастролира и обикаля по изложбите на всички организации и търси да преоткрие себе си, като личност?

Простете колеги, ама въпросът с организациите, клубовете ми е трън в окото, няма как да го приема! Това е супер не нормално положение!
тук си прав наистина имаше много гастроли от организация в организация.може би още в началото трябваше да има някакъв компромис с името и да се оставят местните клубове да работят самостоятелно по тяхно усмотрение,без да се залагаха грандиозни цели за ФЦИ признаване на породата.стандарта е достатъчно широк ,но още от самото начало трябваше да има обстойно и обширно тълкуване на стандарта с обяснение на вътрепородните типове и многообразие ,с богат снимков и архивен материал със съответните обяснения към него.и всичко това да беше общодостъпно.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #5785 on: June 18, 2014, 20:05:38 PM »

Тогава нито аз, нито някой българин, който иска да има българско куче за овчарлъка, нямаше да се рови, да търси, да се оглежда откъде ше изкочи заека. Колко по-просто би било и по-лесно. Когато всичко в основата е ясно, спокойно и с всички сили може да се гледа напред! А сега  confused

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #5786 on: June 18, 2014, 20:28:29 PM »

Като се обърне каруцата и мения и пътища много , но пък така е по интересно  biggrin ,иначе сега нямаше за какво да се водят спорове и караници и щеше да безинтересно скучно ,сега поне има ровене ,търсене и разконспириране на всякакви версии за всичко ,проверки ,кавги и така да се каже не ни е скучно по този начин ......  biggrin
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #5787 on: June 18, 2014, 20:31:56 PM »

Аз си мисля, че ако имаше само една организация щеше да е много по-добре. Много по-спокойно.

Здраве на всички!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #5788 on: June 18, 2014, 21:23:36 PM »

smile

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Пламен Иванов-Пац
Jr. Member
**

« Reply #5789 on: June 19, 2014, 17:21:19 PM »

...Едно производство на бат Ангел (goce_07)  cheers naughty

Добрите момчета отиват в Рая,лошите където си поискат!!!
Pages: 1 ... 384 385 [386] 387 388 ... 589
  Print  

Jump to: