Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 20:08:09 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 589
  Print  
Author Topic: Нашите кучета  (Read 2404387 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #1035 on: February 25, 2010, 19:19:31 PM »

.помаците разбират от кучета .собственика е горанец  lol....всъщност клипчето е доста старо имаш ли впредвид нещо като го пусна?

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #1036 on: February 25, 2010, 19:42:09 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=tsFmPnRSRT4&feature=related........ biggrin

Shibil
Newbie
*

« Reply #1037 on: February 25, 2010, 19:44:57 PM »

petko  не забравяй 4е кучето е чобанско и е близак родственник на балканските чобански кучета.Тезата ти че чобанско куче не върши работа срещу вълк се разби на пух и прах.И мисля че от 30 кучета имам  поне 4етери като това ,на които  да им стиска.И които да си вардят стоката.Вижда се колко си заблуден в познанията ти за чобанските кучета.Клипчето те убори не аз.Не си ми интересен вече.
petko
Hero Member

« Reply #1038 on: February 25, 2010, 20:18:49 PM »

petko  не забравяй 4е кучето е чобанско и е близак родственник на балканските чобански кучета.Тезата ти че чобанско куче не върши работа срещу вълк се разби на пух и прах.И мисля че от 30 кучета имам  поне 4етери като това ,на които  да им стиска.И които да си вардят стоката.Вижда се колко си заблуден в познанията ти за чобанските кучета.Клипчето те убори не аз.Не си ми интересен вече.
 lol.....ох и къде съм казал че чобанско куче не върши работа срещу вълк ,та освен тях за други не се сещам ...но точно тва е чобанско а аз ти говорех за лов на вълк с чобанско ти въобще правиш ли разлика между чобанско куче и ловно ,между чобанска порода и ловна и между лов и охрана от вълци
точно тва куче хем е чобанско хем такава порода то не отиде на лов а се върна в кошарата където намери вълците едва ли не затворени ..между другото клипа е малко понагласен предполагам(сетих за един капан "кошара" му казват)

....и друго нещо ,едно куче неможе да бъде и ловно и чобанско .аз съм имал чобанско прогонило прасета .сигурно щеше да скрие шаибите на твоите ,самоук е при това никога не е обучаван в гатер или нещо подобно просто в раиона ми има прасета а ловджиите често гърнят някое а то пада някъде на маината си по късно ,моя ги намираше ,после започна да свиква на "клявкането на гочтетата" дори гадината познаваше кога гонят прасе ,само за прасе тръгваше ,директно към гласа случва се да пресрещне прасета и да ги удави сам ,за един лов когато аз бях викач сдави две още повече че дори не го взимах на лов ,просто като чу гончетата доиде и докато онези само ги гонят тои натисна едно само си го оправи аз го вдигнах на едно дърво и продулжих към пусиите през тва време тои настигна пак сиурията и пак хвана едно второто обаче го"изтърва 'защото беше живо когато отидох ,а него го бия когато давеше каквото и да е ,помисли си че ще го бия и го пусна като ме видя,по късно един ловец го отрепа същото прасенце ,убиха и маторицата и за няма една седмица моя ги довърши по баира .това куче беше станало повече ловно ,а е било чисто чобанско ,някога не се отделяше от овцете после го вземах на кравите обаче кат тръгнеше в събота с ловджиите се връщаше в сряда ,докато свършат лешовете по баира ,никога не си е седял в кошарата или гони прасе или лежи до някое умряло и яде с дни и нощи докато не останат само коакали даже на гаргите недава да ядът от мършата,през останалото време беше със стоката  .....такова куче може ли да пази от вълк?или си мислиш че едостъчно да може да го дави ? вълците ще доидат точно когато го няма ,способни са с дни да вървят след стадо и да чакат сгоден момент а тои ще е точно такъв ,те не нападат стадо където има кучета които не бягат от тях ,доброто чобанско куче не изоставя стадото нито за миг затва казвам да си социализират кучетата ,ако ще рамбо да е оставя ли ги то дава шанс на вълка ,и дори да са 5 калпави кучета които са нон стоп със стадото пак ще го опазят стига да не бягат когато доиде сивия.5 ченеат са си 5

.........а ти никога не си ми бил интересен
« Last Edit: February 25, 2010, 20:26:13 PM by petko » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #1039 on: February 25, 2010, 20:20:13 PM »

lol lol lol
Ех, тате  naughty Голем зевзек си ми  in_love

petko
Hero Member

« Reply #1040 on: February 25, 2010, 20:23:10 PM »

lol lol lol
Ех, тате  naughty Голем зевзек си ми  in_love
? ..неразбрах много дъще що рече

Mad Max
Hero Member

« Reply #1041 on: February 25, 2010, 20:28:01 PM »

нещо средно м/у шегаджия+закачко
Дълъг пост си отпрал. Как са говедата?  naughty

petko
Hero Member

« Reply #1042 on: February 25, 2010, 20:34:02 PM »

нещо средно м/у шегаджия+закачко
Дълъг пост си отпрал. Как са говедата?  naughty

ядът ги вълците  lol.без маитап преди нова година ми свалиха едно ,на сутринта отидох да видя чобанина ми беше обяснил къде ,шибаните кучета свикнали кат чуят колата да идват понеже го свързват с ядене и доидоха още преди да съм отишъл при кравата кучета се спуснаха .4 парцала гониха ги бая ,единия си спечели приз брак понеже не тръгна

Mad Max
Hero Member

« Reply #1043 on: February 25, 2010, 20:40:03 PM »

А как я изкараха тая зима? Има ли малки?

petko
Hero Member

« Reply #1044 on: February 25, 2010, 20:43:01 PM »

А как я изкараха тая зима? Има ли малки?
аз винаги има малки мад ,тва са пуснати крави и биковете целогодишно са с тях ,дори и да затворя моите на комшиите ще ги оправят ,хубавото е че при подобно отглеждане  някак си животните си настроиват билогичния часовник и повешето се раждат напролет ..февруари маи наи често

petko
Hero Member

« Reply #1045 on: February 25, 2010, 20:48:01 PM »

.И мисля че от 30 кучета имам  поне 4етери като това ,на които  да им стиска

искам да пуснеш кучетата си в стадо да видиш кво ще стане ,ако аз пусна моите някъде кудето немогат да намерят моите крави ще се присламчат към някое ,в началото може и да не го бранят обаче след няколко дни ще мрът за тях ,ако то си пуснеш кучетата в някое стадо те наи мног да го сдавят lol,или поне не биха го пазили тях си мгат и да опазят от вълк ,вярвам могат и след чобанина да вървят все пак не са диви и асоциални към хора ,но да пазят стадо тоест да бъдат чобански никога ,наи малкото не ми се мисли кво ще стане ако пазеики стадо мине дивеч точно тези четирите ще хукнат и ще забравят кво пазят или си мислиш че чобанското куче трябва да седи при овцете когато си няма работа ?

petko
Hero Member

« Reply #1046 on: February 25, 2010, 21:10:46 PM »

гледаи моче кво учат за лов на вълци ,тва са киргизи мислиш че нямат чобански кучета да ми ползват тази кранта? ма хората разбират какво реално
« Last Edit: February 25, 2010, 21:11:05 PM by petko » Logged

petko
Hero Member

« Reply #1047 on: February 25, 2010, 21:14:12 PM »

а тука руснаци .......само си спомни че има сао кавказец а те да ми ползват хрътки ....но говорят за лов а не 1 вс 1 докараи вулк да им пусна 4 от моите или да да ги докарам ама ако не дошъл вълка незнам си кво

нали ти беше човека де викаше вълка не се ловувал ,пък и на всичкото отгоре претендира да има ловни каракачанки
« Last Edit: February 25, 2010, 21:16:17 PM by petko » Logged

miroslav
Full Member

« Reply #1048 on: February 25, 2010, 23:59:12 PM »

Petka az te pitam za godinite ako jelaesh da se razberem 1 vs 1  lol  samo kaji ot kade si ?  biggrin    Da vidim na Smeliq chobanin dali mu stiska da se bie s edno 15 godishno momche  biggrin
miroslav
Full Member

« Reply #1049 on: February 26, 2010, 00:01:48 AM »

bat Petka vij za kakvo stava na vapros i si pomisli dobre  biggrin
Pages: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 589
  Print  

Jump to: