Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 11, 2025, 16:48:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 290
  Print  
Author Topic: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата  (Read 1811544 times)
0 Members and 109 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #3825 on: September 09, 2013, 13:35:03 PM »

С нашите кучета пак проблеми с лопата да ги ринеш :confused:Бре тоя народ няма ли да се научи ,че където има кошара и стадо има и кучета,КУЧЕта ,които са там да охраняват стадото.Там като ти залаят тия кучета,вземи че викни овчарите да те пазят от кучетата,сам няма как да се опазиш,там
(на кошарата) с домашен любимец(куче) не се ходи.Като искаш да си го разхождаш ми поляни и гора без кучета колкото искаш.Вярно, че гората не ни е собственост амааа стадото ни е собственост и ако не са тия кучета ....
Разсъждавам си на глас,защото съм бясна.Сега пак ще има забрани и съдилища.И сигурно ще се наложи и други кучета да се прибират в село на синджира временно.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #3826 on: September 09, 2013, 14:17:02 PM »

confused confused
Ще споделиш ли??

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #3827 on: September 09, 2013, 15:37:38 PM »

Много лошо са се научили, туристите по вашия край, dandi! За вся и всьо съдилища и съд!? Изваждам късмет аз досега, и тази събота така, разминах се само с някое и друго кило млеко и продукти... а и сърдене от малкия френски булдог с розово нагръдниче, за това че увисна на задно краче в ръката ми, секунди преди да отиде курбан  lol... собствениците... Юсейн Болт пасти да яде, не мога да ги намеря по гората, да си им дам кучето. lol cheers Ама излязоха разбрани хора, де!
« Last Edit: September 09, 2013, 15:38:10 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #3828 on: September 09, 2013, 16:18:23 PM »

Брей че глупав народ има ?? то като се разхождаш в гората и чуеш званци значи има стадо а с животните и кучета,та какво толкова да заобиколиш по от далек.
duranvoivoda
Newbie
*

« Reply #3829 on: September 09, 2013, 16:44:43 PM »

Първото черното куче(за съжаление не е между живите, но имам негови наследници) е мое производство, баща му е известно куче "Арап"(Скоро ще кача и него), а майка му е дъщеря на мое старо куче, което също ще кача.
Второто е родопско работно куче то е естествен гуджук много е сърцат за вълци и въобще.
Третото  е отново родопско куче(на мои приятели) скоро ще го взема за разплод.
Четвъртото също е родопско на мои приятели овцевъди имам негов син още по главест и лют.
На кратко толкова за тези кучета имам и много други фотоси, занимавам се от доста години с нашите чобански кучета харесват ми и овцете и козите и звънците и дюмбелеците и въобще всичко старобългарско!
dandi
Hero Member

« Reply #3830 on: September 09, 2013, 17:15:22 PM »

Какво да споделя,вследствие многобройните нападения мечки,кучета освирепяха много.Казват тук старите-"когато има мечки и вълци,тогава и кучетата стават КУЧЕТА" Та станаха  та се невидяха. Ariman,ти това с розовото нашийниче си го отървал,но ние едно не успяхме да отървем 1 куче докарано на разходка в гората покрай овчарника.Свършило е за секунди.Свършило е и на един колега с телета кучето оня ден,кангал или кавказец(при него са такива),не знаем кое от всичките.Обади се бесен по тел. и си е прав.Ние разтоварвахме люцерна и приятел ходи два дни с овцете,не го познават кучетата до толкова че да ги спре и резултата 2 кучета и вече незнам кой ухапан.
dandi
Hero Member

« Reply #3831 on: September 09, 2013, 17:18:22 PM »

duranvoivoda,писала съм много ,че по Родопите има много хубави кучета.Не вярват,тяхна си работа и по-добре.Май колкото по-малко ги знаят(търгашите) по-добре. cheers
dandi
Hero Member

« Reply #3832 on: September 09, 2013, 17:31:32 PM »

При положение,че този Мечо стои денем вързан,защото си е сериозен и се пуща само нощем

Балабан си е в село при мен,защото ако и той е там....Но младия Мечкул заприличва все повече на Шабан и той е най големия подстрекател по отношение на четирикраки.Младата Люта пък на двукраки.
« Last Edit: September 09, 2013, 17:34:30 PM by dandi » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #3833 on: September 09, 2013, 18:56:06 PM »

dandi, колко му надвиват на това с кравите?Веднъж убият ли себеподобен, откриваш ли промяна в поведението им, като при накървените?Питам от чисто любопитство.

dandi
Hero Member

« Reply #3834 on: September 09, 2013, 19:24:59 PM »

Ами колко,Мечкул,Люта,Бельо и двата кутрака-Босьо и Шаро са били.С Кравите ходят 6,-4  кангала(незнам колко са баш кангали,не ги разбирам) и 2 кавказеца,едната е женска.Промяната я открихме още като бяха накарали една мечка да се разреве една нощ(аз не бях на овчарника).От тогава някак все едно им се дигна много самочувствието и налитат много.Но мъжа ми и аз все  още можем да ги спрем.Свирнем ли им,викнем ли им спират,но преди да са хванали каквото са си нарочили.Хванат ли го...няма отърване,не слушат.
Ariman
Hero Member

« Reply #3835 on: September 09, 2013, 20:13:59 PM »

Самочувствието, което са добили е ясно, предвид разказите ти за дивеча, който се навърта около кошарата - забелязал съм и аз, че като им се дава често зор, стават по - настървени.
За "братоубийството" имам впечатления от едно наше куче, Анадол се казваше, та това куче, как да го нарека, беше посредствено до към втората си година, работеше си, но не изпъкваше нито пред хората , нито пред своите си с нещо... докато в едно махленско сдавяне не се оказва на топа на устата, нанасяйки финалния удар, разбирайте още умъртвява другото куче.След тази случка стана неузнаваем...отвори се, възмъжа, едно че пречупи всички в глутницата... друго че целенасочено, започна да обикаля кошарите за да убива... въобще, каквото където свареше, там го оставяше, сякаш започна да му доставя удоволствие... След всичко това, за дълго увисна на синджира, разбираемо.
« Last Edit: September 09, 2013, 20:16:15 PM by Ariman » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #3836 on: September 10, 2013, 07:41:59 AM »

Май колкото по-малко ги знаят(търгашите) по-добре
Не по-добре, а най-добре Wink Стане ли нещо "модерно" и започва да се изкривява и "подобрява" и...ясно е нататък....

Ми Аримане то всяко животно си има там някакъв характер, но си мисля, че при всяко различно се отразява, ето при твоето му е подействало много силно но при друго може да не доведе до никаква промяна в поведението, според мен си зависи конкретно от кучето smile
Явно си му е било дошло времето, да възмажава, на тоя Анадол но е трябвало нещо да го тласне, да го отвори, както казваш, само дето явно му е бил в повечко тласъка biggrin
....Ако не е увиснал на синджира да е увиснал на някой на мерника......

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #3837 on: September 10, 2013, 07:51:55 AM »

А и Дънди разбирам добре колко са ви неприятни тези разправии, покрай удавени кучета и ухапани хора, виждал съм как стават грандиозни скандали за далеч по-малки и незначителни неща, та ако нещо такова, като при вас, се случи тук не знам какво би станало.........
Преди години на село ни отровиха козата от яд, само защото беше по-млечна и по-добра от комшийската......и то някакъв роднина се падаше негодника на дядо ми, братовчед някакъв май............
Та ето поради каква нелепа причина някои ""хора"" вземат нелепи и долни "мерки", а какво остава ако и куче е замесено, дето при нас кучетата ги нямат за нищо............

говедар
Full Member

« Reply #3838 on: September 12, 2013, 10:40:48 AM »

При мен имах преди двама братя , не само давеха други кучета , но и ги ядеха . Убият ли друго куче , разкъсват го , колкото и да са хранени преди това . Най -налитаха на гончета .
STARTER
Hero Member

« Reply #3839 on: September 16, 2013, 11:02:06 AM »

Барон, от Рангел Борисов
« Last Edit: September 16, 2013, 11:02:52 AM by STARTER » Logged
Pages: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 290
  Print  

Jump to: