Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 12:24:35 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 290
  Print  
Author Topic: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата  (Read 1813727 times)
0 Members and 41 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #645 on: November 11, 2008, 10:43:54 AM »

Дио,какво да му коментирам на вълчия поглед?Един го вижда така,друг иначе.
Какъв диалог,вие на това диалог ли му викате.Въртите сучете,плюете и все от кучетата та до просташтината стигате.
АргОменти ли?За скопеното ми куче?Ела да видиш дали е скопено.(аргумент от човек дето на живо никога не го е виждал)
Аргомент(снимка на Багира и Шериф,Багира ще "плоди" Шериф видите ли в играта си).
Аргоменти..........колкото искаш.
Тук има само един отрязан,и покрай него още една,за други не знам.
И можеш да прочетеш защо е отрязанЗа какво да го заблуждавам Атанасов,кажи сега.
И кой с какво заблуждавам м/у другото.
Поздрави и на теб.
« Last Edit: November 11, 2008, 10:49:56 AM by dandi » Logged
DIO
Sr. Member

« Reply #646 on: November 11, 2008, 11:05:55 AM »

Какъв диалог,вие на това диалог ли му викате.Въртите сучете,плюете и все от кучетата та до просташтината стигате.
АргОменти ли?За скопеното ми куче?Ела да видиш дали е скопено.(аргумент от човек дето на живо никога не го е виждал)
Аргомент(снимка на Багира и Шериф,Багира ще "плоди" Шериф видите ли в играта си).
И можеш да прочетеш защо е отрязанЗа какво да го заблуждавам Атанасов,кажи сега.
Поздрави и на теб.
Простотийте изобщо неме вълнуват,както на Рошван,петков идр там no
Искам да ти кажа,че вълчия поглед е един-няма един така го вижда,друг инъче
Затова пишат хората в форумите,ако незнаят нещо да го научат
dandi
Hero Member

« Reply #647 on: November 11, 2008, 11:15:15 AM »

Дио,зависи кой какво разбира под вълчи поглед.
Поглед който както се казва през тебе гледа,поглед неразгадаем поне за мен,някак по своемо пренебрежителен,поглед който никога не издава какво ти "мисли" кучето.Тоя поглед на мен ми харесва cheers
STARTER
Hero Member

« Reply #648 on: November 11, 2008, 11:32:06 AM »

Атанасов е наистина сериозен човек.
Чел съм много интересни негови неща за каракачанското куче.

Проблема,е, че от неговия компютър пишат поне още двама човека.
Те правят проблемите. И това са хора, който избиват комплекси и се чудят къде да се опитат да изпъкнат. Точно те пазят всеки, който иска да започне сериозен и аргументиран разговор със самия Атанасов.
И от много пазене само му пречат на човека. Защото е човек, който може да каже много за овчарските кучета, ако я нямаше тая сган около него. Ама една птица пролет не прави. Затова е обречен да бъде сам, докато търпи глупците около себе си.

Ако човек е сериозен ще може да води разговори и без подкрепата и пречките на измислените си клакьори.

А този форум е и ще бъде различен точно заради това, че се трият само нецензурните простотии. Всеки, който се е престрашил да пише тук, може да се убеди в това!
STARTER
Hero Member

« Reply #649 on: November 11, 2008, 11:37:33 AM »

За погледа мисля, че е ясно за тези, който са го виждали.
Тая диво и първично усещане не може да бъде сбъркано с нищо друго.

Някой хора трябва да се научат да правят разлика между вълчи поглед и вълчи очи.
Това са съвсем различни неща.
dandi
Hero Member

« Reply #650 on: November 11, 2008, 11:40:51 AM »

Wink
dandi
Hero Member

« Reply #651 on: November 11, 2008, 11:42:54 AM »

Wink
dandi
Hero Member

« Reply #652 on: November 11, 2008, 12:12:20 PM »

Шабан,като малък,видя една котка naughty
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #653 on: November 11, 2008, 13:02:36 PM »

Стартер тая кучка веднага завъди нови "фенове". Явно е хубава щом им бърка в очите.  pokey
Виж ги какви са специалисти. boxing - http://bgdogforum.com/viewtopic.php?f=6&t=2&st=0&sk=t&sd=a&start=375
Някои не могат да живеят без интриги и заяждания.

И тоя форум(на Вано) се превръща в същия кенеф като дога.По едно време мислех да се регистрирам там,но не.Няма смисъл.
Не ми се говори за маймунски гъзове,нито от къде е почнала мъжката любов и други подобни:naughty:
Взимат снимки от тук и ги обсъждат,няма лошо.И сигурно очакват да подскачаме така както те направиха.
Но не,ние знаем какви са ни кучетата,знаем какво имаме в двора си.

Данди коментирай вълчия поглед не маймунските гъзове.
Що не се регестрирате и водите диалог с аргоменти,щото е лесно тук,който е неудобен и го режат,както и в дога.Ама трудно може да заблудиш хора като Атанасов Wink no
Поздрави
Рони Джеймс,
както забелязваш тук си пишеш свободно и изказваш свое мнение.  Ако искаш аргументи питай тук. Ако искаш просто да си чешеш езика с простотии продължавай из другите форуми. Там поле за изява бол.
Атанасов е тежък клиничен случай. Психологията нарича това състояние "шизофрения"(раздвоение на личността). При него делението на личности е достигнало неимоверни стойности. От дог.бг го резнаха именно щото пишеше от десетина ника. Водеше и диалози измежду вътрешните си персони. Много често дейността на алтернативните никове бе да хвалят "най-добрият кинолог Г-н Атанасов". Ситуацията може да се наблюдава вече и в иначе добре направеният форум на vano. През последните месеци най-любимата роля на Атанасов стана претворяването му в циничната персона "iledefrance". Виж когато иска да звучи академично използва по официалните никове "cynology" и "Nikolay Atanasov". Ако ти е любопитна психологичната страна на темата виж и това http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=375598
Отделно Н.Атанасов има солидно досие с измами и е осъждан за това.

п.п. От настоящият форум е баннато само едно лице: "osman" -Ефтим. Баннат е именно защото не аргументира изявленията си и се опита да създаде и тук "кенеф" подобен на тези в другите форуми.  Баннат е изцяло включително и по IP. Не е проблем на администрацията на форум "Каракачанско куче", че и друг юзър е решил да използва същото IP.
Заявявал съм го преди, ще го кажа пак -не бъркайте свободата със свободията. Тук имате свобода да изказвате личното си мнение по темите, но няма да се разрешава свободия.
« Last Edit: November 11, 2008, 13:08:20 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #654 on: November 11, 2008, 13:16:46 PM »

Поздрави и на теб.
Простотийте изобщо неме вълнуват,както на Рошван,петков идр там no
Искам да ти кажа,че вълчия поглед е един-няма един така го вижда,друг инъче
Затова пишат хората в форумите,ако незнаят нещо да го научат
Рони Джеймс,
относно погледа на вълка. Поради ред обстоятелства в работата ми имам доста информация и лични наблюдения по темата - вълк. Под вълчи поглед се има предвид очи, при които външните(латерални) ъгли на очите стоят по-високо от вътрешните(медиални). Провери описанието на очите и в Стандарта на Каракачанското куче. Wink
В допълнение цвета на очите при европейският вълк варира. По-често е в светли тонове, но се срещат вълци и с тъмни очи.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #655 on: November 11, 2008, 14:33:20 PM »

Ей голяма дискусия се развъртяла от моето изказване за "вълчия поглед"!
Просто като изражение погледа на това куче в случая кучка, си е вълчи! Клиновидната муцуна със сухи прилепнали бърни, заедно със силно изразен кос постав на очните прорези, с плътно прилепнал клепачен ръб подсилват това общо впечатление като на вълк! Упрекват ме че светлия очен ирис не бил желан - така е! За мен винаги е било важно каракачанеца да е с по тъмни очи, но в този случай въобще не съм имал предвид оцветяването на очния ирис, но както и да е - кучката си от именно този лупоиден тип за който толкова много се говори и от тук вълчото изражение на погледа и главата си е именно такъв - Вълчи!
Но щом става въпрос за заяждане - винаги се намира кой!
Поздрави на всички!
dandi
Hero Member

« Reply #656 on: November 11, 2008, 15:56:03 PM »

Кемал,всеки ден го гледам и всеки ден му се радвам.Страхотен характер и страхотен глас,въпреки,че може да се каже че си е още кутре.Днес пуснахме овцете и въртя се,скача,скимтя,от мерак да върви с тях :notworthy:Не издържах и го пуснах.Не исках да му троша мерака за стоката."Излетя" към стадото,което беше отсреща в ливадите.Гледах го как ходи от овца на овца и ги близва по муцуните все едно ги брои или им "казва" нещо.Това трябва човек да го види,това не може да се пише....
innuendo
Jr. Member
**

« Reply #657 on: November 11, 2008, 16:11:24 PM »

а овцете как приемат този му начин на общуване Wink
dandi
Hero Member

« Reply #658 on: November 11, 2008, 16:19:14 PM »

а овцете как приемат този му начин на общуване Wink
Овцете познават отлично кучетата които ги придружават,те са едно семейство ако мога така да се изразя.
Но приемат различно този начин на общуване,едни го харесват,други не,трети дори "бият" кучетата,кюскат ги.
Кучетата също познават всяка една овца,коза или член на стадото.
Винаги ми е било интересно как разпознават чуждите овце от разстояние,без дори да ги душат и то в стадо от 250 овце 3 чужди.
dandi
Hero Member

« Reply #659 on: November 11, 2008, 16:37:02 PM »

Примери много,веднъж отидох да пазя овцете надвечер защото се връщат рано заради агнетата.Мечкул(едно от кучетата тогава)  беше долу в дерето.По едно време иде и гледам снишил се,дебне нещо.Помислих че някоя котка има нейде из стадото и хваща мишки в ливадата край село.Затича кучето и гледам хвана една овца за вълната.Рекох си това куче превъртя.Развиках се и затичах да браня овцата,пусна я кучето за момент и пак налетя.Видях,че не е наша овцата едва тогава.И прави струва,изкара я от стадото,после другата(бяха две на едно комшийче).Гони едната ,другата се връща и накрая му помогнах,що да правя.
После си клекна съвсем спокоен в средата на стадото все едно нищо не е било.
Миналата година пък Балабан,брат му Сербез изгониха от стадото на мъжа ми на брат му 4 овце с 3-те им агнета.
Вчера едно момче пусна 3 овце да ги докара мъжа ми до село.Цял път Балабан ги е дебнал.
Но не всички кучета реагират по този начин.Някои само ги подушват,други изобщо не реагират.
« Last Edit: November 11, 2008, 16:47:31 PM by dandi » Logged
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 290
  Print  

Jump to: