lingo diesel
|
 |
« Reply #4125 on: September 06, 2014, 09:23:55 AM » |
|
Тая дъщеря е уникална,гледах и снимката около 20 минути,а кой знае на живо как е била .Като цяло на мен ми харесват потомците на Караман.Наистина се забелязва по голямо ухо ,особенно при някой но въпреки тва ми допадат много.
Кучето пуснато от Damqn също ми харесва и ако не се лъжа и преди бяха качвани негови снимки.Оценка от снимка няма да е точна и не е хубаво да се дава, но от това което се вижда отговаря ли на породата ?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4126 on: September 06, 2014, 10:07:32 AM » |
|
Въпрос на селекционно решение на избор на самия развъдчик е дали да работи с едни или други разплодници. Аз лично направих своя избор относно тази кръв, на базата на изказаните по горе аргументи.
|
|
|
|
|
|
|
lingo diesel
|
 |
« Reply #4127 on: September 06, 2014, 15:22:12 PM » |
|
Разбира се и аз нямам нищо против ,най малкото вие сте отдал живота си за породата та да се бъркам аз,просто кучетата лично на мен ми харесват.
А може ли мнение отностнно кучето качено от damqn па макар и от снимка ?
|
|
|
|
|
|
|
Пламен Иванов-Пац
Jr. Member

|
 |
« Reply #4128 on: September 06, 2014, 16:08:30 PM » |
|
Разбира се и аз нямам нищо против ,най малкото вие сте отдал живота си за породата та да се бъркам аз,просто кучетата лично на мен ми харесват.
А може ли мнение отностнно кучето качено от damqn па макар и от снимка ?
...Кучето на Дамян е младок на година и е по Разложки кучета но те за тая група отдавна са обявени за "мелези" така че смисъл ти давам инфо за педците му.М-у другото при него скоро му дадохме едно кутре по Кьоравия
|
|
|
|
Добрите момчета отиват в Рая,лошите където си поискат!!!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #4129 on: September 06, 2014, 17:38:47 PM » |
|
и е по Разложки кучета но те за тая група отдавна са обявени за "мелези"
абе все си мисля,че има кучето по разложките дет не са "обявени" за мелези в "тази група" 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
lingo diesel
|
 |
« Reply #4130 on: September 12, 2014, 08:26:50 AM » |
|
За Гуджо на Суат Рамиз някой може ли да разкаже повече и ако има някоя друга негова снимка освен тая с дъщерята на Мрако и Белка КараКитан?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4131 on: September 12, 2014, 11:06:42 AM » |
|
 Това е една от най-добрите снимки на Гуджо, правена от Атила Седефчев на изложба на МАКК в Перник 2001 година ако не се лъжа. Кучето имаше сравнително здрави крака, като цяло не блестеше с някаква изключително фрапираща физика, но изключително стабилна нервна система и силно изразени работни качества - отлична социализация със повереното му стадо, твърдост при схватки, до края си не испускаше лидерството в глутницата. Беше подчертан доминант и това му костваше живота на края - не предаваше щафетата на младите си синове и накрая те я взеха. По интерсна е майка му на Гуджо. Канза - невероятна кучка с подчертано масивни кости. Ето я на клип от видеозапис правен от Атила и Сидер Седефчеви. https://www.youtube.com/watch?v=k-u_5e4F3G0
|
|
« Last Edit: September 12, 2014, 11:29:49 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
Iliyan Dushanov
|
 |
« Reply #4132 on: September 12, 2014, 13:05:01 PM » |
|
Докторе може ли да публикувате снимка на Канза че има само една побликувана ако не бъркам.
|
|
|
|
|
|
|
lingo diesel
|
 |
« Reply #4133 on: September 12, 2014, 16:21:47 PM » |
|
Благодаря за поредния отговор.Искате да кажете че синовете са го убили ли?Ако е така и знаете може ли да разкажете повече за самия случай? А е на такива крака като на майка му се вика ''като дънери'' ...
|
|
|
|
|
|
|
Iliyan Dushanov
|
 |
« Reply #4134 on: September 12, 2014, 17:31:16 PM » |
|
Благодаря за поредния отговор.Искате да кажете че синовете са го убили ли?Ако е така и знаете може ли да разкажете повече за самия случай? А е на такива крака като на майка му се вика ''като дънери'' ...
Линго доколкото си спомням доктор Вучков бе писал назад в форума за тези синове на Гуджо като единия от тях е бяло черен и се е казвал Осман.Но повече от него аиде с здраве.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4135 on: September 12, 2014, 17:59:00 PM » |
|
И двамата братя които поеха лидерството бяха черногриви - Осман и Караман. Единия беше по корав (беше повече в черно. Именно той беше доминанта след баща си. Накрая доста изпосталял Гуджо въпреки всичко не оставаше безразличен на провокациите на младите. Така един ден кучето сдаде властта на синовете си.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #4136 on: September 12, 2014, 18:24:32 PM » |
|
Интересно е и бялото куче, което се мярка в ляво в началото на записа. Това е женско от Шаро пепеленовия и Канза/жълтата/-мелеза.
|
|
« Last Edit: September 12, 2014, 18:25:14 PM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #4137 on: September 12, 2014, 18:24:57 PM » |
|
Стария бай Рамиз разказваше за Гуджо доста истории,обаче една ми се наби в съзнанието. Два от конете му цял ден заигравали,и след като се напили с вода единият умрял.Кучето застанало до умрелия кон и около седмица не мръднало от него.Отишли да разрежат животното,барем кучето да яде,ама той не пуснал и тях!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4138 on: September 12, 2014, 18:40:06 PM » |
|
Това най ми харесваше в Гуджо - именно интелигентността му, и разбира се майка му най вече  Затова се засилих та прибрах някои капчици кръв останали от него.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #4139 on: September 12, 2014, 19:03:03 PM » |
|