DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #4110 on: September 04, 2014, 11:01:34 AM » |
|
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #4111 on: September 04, 2014, 11:03:34 AM » |
|
Никога не бих съдил куче по снимка, но ако това е нормалната му постановка на задните крайници, според мен това не е ок. Интересно ми е дали в поколението му са срещани проблеми.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #4112 on: September 04, 2014, 11:07:40 AM » |
|
Иначе като чета предимствата и недостатъците, които д-р Вучков е написал, според мен само Х-образната постановка на краката е проблем. Дългата опашка, едрото ухо и късия косъм мен не ме притесняват толкова, особено щом зад тях е стояло куче с твърд характер, голям зъб и естествено никакво съмнение за чистопородност. Предполагам, че с по-упорита работа и съешаване само с кучки без проблеми в краката този недостатък би могъл да се поправи или поне да се сведе появата му до минимум. Жалко, че вече в МАКК не се работи с тази кръв.
П.П. Той д-ра е написал, че заради предаването на този му недостатък в поколенията се е отказал от тази кръв.
|
|
« Last Edit: September 04, 2014, 11:09:38 AM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #4113 on: September 04, 2014, 11:18:34 AM » |
|
Една внучка на голия, която беше показана миналата година на изложбата в Плевен, беше бая старичка 
|
|
|
|
|
|
|
lingo diesel
|
 |
« Reply #4114 on: September 04, 2014, 15:32:11 PM » |
|
От клипа на Караман и от снимката на внучката ми се вижда че имат много характерна муцуна,някак спусната от стопа и извита нагоре точно преди носа.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4115 on: September 04, 2014, 15:38:00 PM » |
|
Правилно сте забелязал сходството при двете кучета. Тази кучка се роди при мен заедно с още две кучки и един брат. Другите бяха с по добри глави като цяло.
|
|
|
|
|
|
|
Пламен Иванов-Пац
Jr. Member

|
 |
« Reply #4116 on: September 04, 2014, 18:40:47 PM » |
|
Голия Караман или както по късно беше по известен като Кьоравия, беше куче което заедно с редица други известни легенди в породата помашки кучета, бяха в овчарниците на село Величково. По стечение на обстоятелствата действително Караман е най известния голак в породата. Дали е чистопородно куче - да, за мен е такъв, тъй като мога да кажа от опит че познавам кучето добре по отношение на това какво дава и е дал с чистопородни кучки, а също така и при инбридинг по него резултата не дава повод за съмнение в чистопородността му. Факт е също че по усилено работят с негови потомци в клубовете за БОК. Но с какви женски и каква селекция не мога да кажа, защото не съм запознат. Получените при мен приплоди не ме интересуват понеже наред с предимствата които предаваше кучето в поколението като например, твърд борбен характер, подчертано едър зъб, груба костна система, то предаваше и редица недостатъци като Х образна постановка на задните крака, по дълга опашка, едро ухо, къс косъм и т.н. които на мен лично не ми допадат. За това при мен приключих развъдна дейност с тази кръв. В никой случай обаче не може да се твърди че кучето е нечистопородно!
...Интересно ми е да те питам знаеш ли кои е баща на Кьоравия Караман?
|
|
|
|
Добрите момчета отиват в Рая,лошите където си поискат!!!
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4117 on: September 04, 2014, 18:52:17 PM » |
|
Кучето беше на Цанко Сугарев, брат на Ваклин Сугарев.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4118 on: September 05, 2014, 10:08:26 AM » |
|
Малко интересни чистопородни кучета по Караман. Полубрат на Караман от Велинградско. Снимката е на Ефти Стамболов.  Дъщеря на Караман.  Син на Караман, който мисля че беше произведен от Вальо Ендрев от Златитрап.  Балкан - син на Караман, с който получих едно кучило.  Внучки на Караман, сестри на кучката от плевенската изложба на МАКК.   ....и техен брат - Гривчо Вучо. Именно това куче най ми допадаше като типаж, за съжаление вече на е живо. 
|
|
« Last Edit: September 05, 2014, 10:10:39 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #4119 on: September 05, 2014, 10:31:42 AM » |
|
Дъщеря на Караман.  Докторе дайте повече инфо за кучката :-) Жива ли е,има ли вадено от нея нещо ? Други снимки :-)
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
Пламен Иванов-Пац
Jr. Member

|
 |
« Reply #4120 on: September 05, 2014, 13:58:56 PM » |
|
Внук на Кьоравия във Велинград
|
|
|
|
Добрите момчета отиват в Рая,лошите където си поискат!!!
|
|
|
damqn
Newbie

|
 |
« Reply #4121 on: September 05, 2014, 14:17:20 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
damqn
Newbie

|
 |
« Reply #4122 on: September 05, 2014, 14:20:21 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4123 on: September 05, 2014, 15:48:41 PM » |
|
Дъщеря на Караман.  Докторе дайте повече инфо за кучката :-) Жива ли е,има ли вадено от нея нещо ? Други снимки :-) За съжаление когато беше вече при мой приятел кучката беше доста стара и нищо няма от нея. Една от наследниците на Караман които ме кефеха много. Много типично животно беше тая бабица.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #4124 on: September 05, 2014, 17:06:56 PM » |
|
Дъщеря на Караман.  Докторе дайте повече инфо за кучката :-) Жива ли е,има ли вадено от нея нещо ? Други снимки :-) За съжаление когато беше вече при мой приятел кучката беше доста стара и нищо няма от нея. Една от наследниците на Караман които ме кефеха много. Много типично животно беше тая бабица. интересно животно ми се вижда от таз снимка  жалко че няма наследници...
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
|