аз не съм експерт,но по-вероятно е кучето да има стафилококова инфекция отколкото дирофилария,а относно доксициклина мисля,че не е най-доброто решение още повече,че освен на хапове в друга форма едва ли ще се намери
Всеки сам си решава дали да си лекува кучето или не и колко пари да хвърли за различните лекарства и програми ....на мен ми беше даден възможно най евтиния и успешен вариянт за лечение ,който да прилагаме

. Лекарството си е на хапове - зелени и грозновати . Тази диета я правим успешно ( за мой и техен късмет ) на няколко кучета които са в стадии който при ходене не повече от 30-40 метра започват да се задъхват ,кашлят и само където не припадат . След като е успешна дали се харесва доксициклина или не , не е важно за никой ,както казах по важно е да се запази живота на кучето ,дано не се налага да се сблъсквате с тази болест ,че може да си смените мнението за отностно докса

. В района в който живея дирофиларията се среща и съм благодарен много на лекаря който ми направи лечението първия път за да мога да видя какво се изисква, мое куче след тази програма живя повече от 6 г ,след това сме спасили живота на още няколко кучета ,които са живи все още .