Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 18, 2025, 17:20:20 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: DIROFILARIA - Червеи в сърцето  (Read 70923 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Светла
Sr. Member

« Reply #15 on: February 19, 2012, 21:37:13 PM »

Вътрешното обезпаразитяване на кучето на три месеца и редовното поставянето на фронтлайн или фронтлайн комбо през летните месеци, могат ли да защитят кучето от тази коварна болест? Някъде бях прочела за това, но не съм сигурна. Ако някой има такава информация, моля да ми отговори и евентуално посочи източника за нея.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
vano
Guest
« Reply #16 on: February 23, 2012, 11:16:19 AM »

Вътрешното обезпаразитяване на кучето на три месеца и редовното поставянето на фронтлайн или фронтлайн комбо през летните месеци, могат ли да защитят кучето от тази коварна болест? Някъде бях прочела за това, но не съм сигурна. Ако някой има такава информация, моля да ми отговори и евентуално посочи източника за нея.

Не.
Светла
Sr. Member

« Reply #17 on: February 23, 2012, 18:20:19 PM »

Благодаря, Vano!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
shogun
Newbie
*

« Reply #18 on: April 28, 2013, 20:26:52 PM »

аз не съм експерт,но по-вероятно е кучето да има стафилококова инфекция отколкото дирофилария,а относно доксициклина мисля,че не е най-доброто решение още повече,че освен на хапове в друга форма едва ли ще се намери
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #19 on: April 29, 2013, 19:17:10 PM »

аз не съм експерт,но по-вероятно е кучето да има стафилококова инфекция отколкото дирофилария,а относно доксициклина мисля,че не е най-доброто решение още повече,че освен на хапове в друга форма едва ли ще се намери

Всеки сам си решава дали да си лекува кучето или не и колко пари да хвърли за различните лекарства и програми ....на мен ми беше даден възможно най евтиния и успешен вариянт за лечение ,който да прилагаме Smiley. Лекарството си е на хапове - зелени и грозновати . Тази диета я правим успешно ( за мой и техен късмет ) на няколко кучета които са в стадии който при ходене не повече от 30-40 метра започват да се задъхват ,кашлят и само където не припадат . След като е успешна дали се харесва доксициклина или не , не е важно за никой  ,както казах по важно е да се запази живота на кучето ,дано не се налага да се сблъсквате с тази болест ,че може да си смените мнението за отностно докса Smiley . В района в който живея дирофиларията се среща и съм благодарен много на лекаря който ми направи лечението първия път за да мога да видя какво се изисква,  мое  куче  след тази програма живя повече от 6 г ,след това сме спасили живота на още няколко кучета ,които са живи все още .
« Last Edit: April 29, 2013, 19:20:08 PM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
d-r asen uzunov
Full Member

« Reply #20 on: August 06, 2013, 06:10:35 AM »

Съвсем наскоро диагностицирах това заболяване.Кучето е немски дог и заболяването е в напреднала фаза!В дясното предсърдие се наблюдават вече развитите полово зрели паразити.За мен лечението е ефективно по една схема която е прилагат немските лекари!Искам да приключа лечението и след това ще я споделя!Заболяването е изключително сериозно,защото е зооноза,макар че човека е по -трудно възприемчив!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #21 on: August 06, 2013, 06:22:38 AM »

Съвсем наскоро диагностицирах това заболяване.Кучето е немски дог и заболяването е в напреднала фаза!В дясното предсърдие се наблюдават вече развитите полово зрели паразити.За мен лечението е ефективно по една схема която е прилагат немските лекари!Искам да приключа лечението и след това ще я споделя!Заболяването е изключително сериозно,защото е зооноза,макар че човека е по -трудно възприемчив!

Дай Боже всичко да мине добре и после да се качът резултатите тук Smiley.  Стискаме палци за хайвана и уцеляването му .
Mad Max
Hero Member

« Reply #22 on: September 17, 2013, 06:10:45 AM »

Какво стана, докторе? Успяхте ли да се преборите? В коя фаза от развитието ги диагностицирахте?

Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: