Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 19:33:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Възможно ли е разединение - дискусия  (Read 37928 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #15 on: February 17, 2009, 21:31:12 PM »

.temata ti li ia sloji  tuk?
Темата бе преместена в раздела "Фолклор, арт, литература" поради своето поетично съдържание към момента. Виждам, че е последвала публицистична проза. Така че я връщам на първоначалното и място.
Приятно философско артикулиране.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #16 on: February 18, 2009, 13:03:31 PM »

.temata ti li ia sloji  tuk?
Темата бе преместена в раздела "Фолклор, арт, литература" поради своето поетично съдържание към момента. Виждам, че е последвала публицистична проза. Така че я връщам на първоначалното и място.
Приятно философско артикулиране.

avtorkata ima podobni naklonnosti, leko poetichni,obicha krasivite dumi  lol<NO nevijdam zashto edna tema za obedinenieto ima po goliamo pravo da byde goreshta ,moje bi zaradi tona

temata e myrtvorodena mad ...dai neshto po priatno ,da ne fiosofstvame otstrani osven che e lesno e i nedostoverno.nie s tebe ,"nimame pravo " ..she pishem naluchkvaiki a pravimashtite neshtat

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member

« Reply #17 on: February 18, 2009, 17:17:48 PM »

Прав си.
Дразни ме лицемерието, кво да се прави..

Оставям темата отворена.

Mad Max
Hero Member

« Reply #18 on: February 18, 2009, 20:11:52 PM »

Имало едно време един рибар, който целият си живот прекарал в изучаване на рибите - морски, речни, сладководни, соленоводни, дънни и т.н.. Живеел си сам, бил отшелник. Това осмисляло живота му от сутрин до вечер.. Да им се любува, да си улови 4-5, колкото да се прехрани, да спаси други и тъй.. Още като млад си сковал една дървена лодчица, малко кейче и бунгалце на брега на морето, до което живеел и в което се вливала близката река.
  Един ден, както си седял в лодката видял на кея да се разхожда млад човек и да се чеше по главата "умно"..
- Що щеш тука млади момко? - попитал го старецът.
- Абе в селото ми казаха, че си най-добрият рибар дето се е раждал някога. - старецът замълчал. - Защо не си купиш по голяма лодка?
- Та за какво ми е? - попитал рибарят.
- Да ловиш повече риба. Аз и моите другари ще дойдем да работим за теб, ще я продаваме.
- И после?
- Ще купим кораб.. И ще наемем хора. Ще ловим повече риба и ще печелим повече..
- И после?
- Ще си купим пристанища, ще завладеем борси, много народ ще работи за нас по всички краища на Света..
- И после?
 Младият човек млъкнал.
- Слушай млади човече.. И така си живея добре. Имам си всичко и се чувствам богат. Гледай ме - от зори до здрач си обикалям по животинките - знам ги всичките до една.. Ловя толкова, колкото мога да изям.. Живея в мир и на никого не преча.. Никой ми не пречи.
...

Mad Max
Hero Member

« Reply #19 on: February 18, 2009, 23:05:37 PM »

Притча за въплъщаването

Спомняйте си тази притча тогава, когато сте в сложна ситуация и ще се изпълните с мъдрост и радост.

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:

- Защо искаш да се въплътиш?

- Искам да се науча да прощавам.

- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:

- Аз така искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:

- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:

- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:

- Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.

Но се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Превод от руски Таня Т.

Mad Max
Hero Member

« Reply #20 on: February 18, 2009, 23:11:20 PM »

Орел и Чучулига

Орел и чучулига се срещнаха на една скала насред висок хълм. Чучулигата рече:

- Добро утро, господине.

А Орелът я изгледа отвисоко и промърмори:

- Добро утро.

-Надявам се, че всичко е наред при вас, господине - добави чучулигата.

-Мда - отвърна орелът, - при нас всичко е наред.. Но мигар не знаеш, че ние сме царят на птиците и не ти се полага да ни заговаряш първа?

- Струва ми се, че сме от един род - промълви чучулигата.

Орелът пренебрежително я стрелна с очи и попита:

- Кой ти е казал, че ти и аз сме от един род?

- Бих желала да ви припомня, че умея да летя толкова на нависоко, колкото и вие, а и мога да пея и да радвам другите земни твари. А вие не доставяте никому ни радост, ни наслада.

Тогава орелът се разгневи и рече:

- Радост и наслада! Ах ти, горделиво мъниче! Могъл бих да те унищожа с един удар на клюна си. Ти си на големината едва колкото крака ми.

Тогава чучулигата се издигна нагоре, сетне кацна върху гърба на орела и взе да го кълве по перата. На орела му стана неприятно, та литна бързо и нависоко, за да се отърве от птичето. Ала така и не успя. Накрая се спусна обратно върху същата скала навръх хълма, съвсем раздразнен, с малкото птиче все тъй на гърба, като проклинаше злополучното си положение.

В същия миг до него се приближи дребна костенурка и при вида му се разсмя тъй силно, че почти се катурна по гръб.

Тогава орелът изгледа костенурката и каза:

- Мудно и пъплещо дребосъче, сраснато със земята, на какво се смееш?

А костенурката отговори:

- На туй, че си се превърнал в кон и малка птичка те яха - и те превъзхожда.

- Върви си по пътя! - тросна се орелът. - Това са си наши семейни дела между мен и сестра ми чучулигата.

biggrin

petko
Hero Member

« Reply #21 on: February 19, 2009, 13:02:33 PM »

mai pravilno ti biaha pomestili temata

Mad Max
Hero Member

« Reply #22 on: February 19, 2009, 13:07:23 PM »

lol

За това не споря.. Нека само заглавието си й остане такова..
Пък ако искат да я местят с времето - където считат за необходимо.
 Wink

dandi
Hero Member

« Reply #23 on: February 19, 2009, 22:06:13 PM »

Катерят се сами самарите
със брадвите, солта и кожите,
а чановете люшкат залеза
и свалят слънцето под Рожен.

Изострят камъните стръмното
и бистри, звуците подскачат,
в бориките се галят спънати,
с поляните се диплят в здрача.

Копита, под чучура скупчени,
разхвърлят шарките на козяка.
Подир катъра, подир кучето –
пронизва гайдата до мозъка.

Изпива хубостта очите ми,
измерила се със върхарите,
а въздухът крепи ручилото
и висинето, и чобаните.
Mad Max
Hero Member

« Reply #24 on: February 20, 2009, 11:21:24 AM »

http://vbox7.com/play:140be7b1

Mad Max
Hero Member

« Reply #25 on: February 27, 2009, 16:53:43 PM »

Още един клуб на хоризонта - СРОК  naughty
Кучкадарето от Семчиново! Отцепници от БКК за БОК.

Да ни е честито на всички!
Дано отцеплението ни помогне да се научим да действаме  biggrin Като се види, че неволята не иде..  Wink
Живи и здрави.

petko
Hero Member

« Reply #26 on: February 27, 2009, 16:55:55 PM »

lol uvelichava se gentichnoto raznoobrazie

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #27 on: February 27, 2009, 17:07:54 PM »

samo ne razbrah na kvo se smeete. mislite che e dobre li. horata tursjt izhod no nego namirat nikude na toj etap.. puk tova e oshte po smeshno.
petko
Hero Member

« Reply #28 on: February 27, 2009, 17:13:33 PM »

samo ne razbrah na kvo se smeete. mislite che e dobre li. horata tursjt izhod no nego namirat nikude na toj etap.. puk tova e oshte po smeshno.
izhod ...drun dryn ,karakitan kvo e pisal v sysednata tema? ne si li syglasen
izhod ot meleziat na popov ,dobre .a kakvo erazlichno na novata ? "vojda"? selekciata ?

ima dva putia nito edin ne im haresva vseki sys sobstveno mnenie i klub ,a neshto da ne mu haresa i nov klub

makk i nkbok gi razbiram za men te naistina sa dve razlichni neshta i sum tvurdo protiv da se obediniavat ,no ostanaloto ne go razbiram

Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: