Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:39:33 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18
  Print  
Author Topic: ОФИЦИАЛЕН СТАНДАРТ Каракачанско куче  (Read 235106 times)
0 Members and 9 Guests are viewing this topic.
Zahari
Hero Member

« Reply #105 on: July 25, 2016, 08:20:07 AM »

Значи неоснователната агресията срещу Андрей не ти идва повече,а основателката агресия към никаквеца с "патриотично"име ти идва повече,Трайко!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #106 on: July 25, 2016, 09:00:19 AM »

Захари,би ли уточнил "неоснователната агресия към Андрей" какво означава?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Zahari
Hero Member

« Reply #107 on: July 25, 2016, 09:21:23 AM »

Впрочем само за информация в "Закон за защита на авторското право и сродните му права" има съвсем ясни текстове инкриминиращи неразрешеното от автора или държателя на правата използване на създадени художествени произведения, каквото е рисунката към Стандарта на каракачанското куче. В случая имаме именно незаконно използване на продукт с авторски права от страна на собственика на "ранчо Туган" в търговско лого.
Същевременно закона не забранява действието извършено от Андрей. В случая той нито си приписва авторство нито използва снимката в свой авторски продукт или за търговска цел. Снимката е архивна и с неизвестен автор.

Атила в по-предния поуст ти го е написал,не чети избирателно ако обичаш!

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #108 on: July 25, 2016, 09:27:20 AM »

Захари, обичам, би ли уточнил "неоснователната агресия към Андрей" какво означава?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Zahari
Hero Member

« Reply #109 on: July 25, 2016, 09:41:37 AM »

Прочети поустовете назад и ще разбереш!
rex
Hero Member

« Reply #110 on: July 25, 2016, 13:31:49 PM »

На Трайко Асенов веднъж му бях обяснил, че има късмет дето не съм човек - интригант, за да покажа пред всички как спретва умишлена интрига спрямо свой колега, за което после откровено си признава. Но мисля, че с преднамерената атака, която от вчера е предприета срещу хората без име и личност – демек аз и Ариман, както и лошите плагиати (демек Андрей) за пореден път подличко се използва трибуната на МАКК за … „приятелски огън“. Нещо, на което е крайно време да се сложи край.
И докато мен и Ариман кучета ни яли, Андрей освен член на форумното общество е член на МАКК, титуляр на развъдник и човек с активни позиция и действие. Затова не мога да се въздържа и със съгласието на Андро (тъй като това засяга основно него), публикувам изпратените до мен лични съобщения от въпросното същество, имащи за цел създаването на разни кръгове и кръгчета, както и не на последно място да дискредитира Андрей. Паралелно публикувам и моите отговори, за да се получи цялостната картина. Нека всеки сам придобие представа за кой е важно да има екип и здрав колектив, и за кого важно само неговото его, без значение дали има някаква подплата или не. И как всеки необожествяващ въпросното его се превръща във враг, срещу когото не се пропуска удобен случай да бъде излят „приятелския огън“. В съюз дори с външни елементи и дори с цената на дискредитирането на МАКК. Приятно четене:

trayko.asenov
Hero Member
ТОРЛАК   
(No subject)
« Sent to: rex on: February 19, 2016, 18:56:42 PM »
« You have forwarded or responded to this message. »    Quote  Reply  Remove 
Здравей, по принцип ние с Андрей отскоро сме нещо като скарани. Имахме добри отношения, вършел съм му услуги. Но от месец нещо превъртя и е супер агресивен. Сам разбираш, че се опитвам да запазя добрия тон и да не обиждам, именно защото уважавам това, с което с занимава. Но незнам докога мога да се сдържам да не сляза на нивото му. Както и да е, молба е да си по обран откъм коментари с оглед липсата на пълна информация. Ако искаш да научиш повече обади ми се.
Поздрави

rex
Hero Member
Re: (No subject)
« Sent to: trayko.asenov on: February 19, 2016, 19:53:16 PM »    Quote  Reply  Remove 
За почти 8 години писане тука, демек от създаването на форума, не съм видял някой с подобно отношение като твоето, да е сколасал. Всичките такива са аут. И то не щото rex, pex или mex така са си решили, а защото общността ги отхвърля. По разбираеми причини.
Та ако наистина искаш да се развиваш в кинологията, трябва малко от малко да си настъпиш егото и да си признаваш, когато не си прав. Иначе няма да стане - преди съм ти казвал, надявам се вече и сам виждаш какви плодове береш.
По отношение на цензурата - няма да стане. Както виждаш, когато мисля че нещо трябва да се каже, го казвам.Мисля, че мнението ми е безпристрастно, точно защото нямам, а и нямам желание да имам представа от междуличностни подробности.
Поздрави,

trayko.asenov
Hero Member
ТОРЛАК
« Sent to: rex on: February 19, 2016, 20:34:23 PM »
« You have forwarded or responded to this message. »    Quote  Reply  Remove 
Ники, прав си, така беше. Просто съм по някакъв начин обиден от него, защото не един път съм му помагал. Не съм го правел с комерсиална цел. Както и да е, аз нямам нищо против и приемам критика, защото разбирам ползата от нея. Така, че ако имам нужда от нея, чувствай се свободен да я изразиш. Просто има и другият момент, в който Андрей не се опитва да критикува градивно, а да обижда и унижава. Е какво да го правя? Да го търпя ли? Да му го върна ли?

rex
Hero Member
« Sent to: trayko.asenov on: February 19, 2016, 21:01:17 PM »    Quote  Reply  Remove 

trayko.asenov
Hero Member
ТОРЛАК
« Sent to: rex on: February 19, 2016, 22:14:42 PM »    Quote  Reply  Remove 

ПП Личните съобщения публикувам без никаква редакция на текста.

ПП2 По странно стечение на обстоятелствата, точно когато се водеше активната дискусия между Ариман и доктор Вучков миналата седмица, Ариман също взе да получава лични съобщения колко е хубав и любав и да се чуем нали...

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #111 on: July 25, 2016, 14:23:58 PM »

Както се казва-добре, че не си интригант. Като цяло това е минало и заминало. Нито искам повече да го коментирам, нито има какво повече да кажа. Не виждам приятелски огън, освен опит за създаване на ситуация, което е твое право, разбира се. Няма какво да се обяснявам. Колегата работи, аз работя и всеки в МАКК прави каквото е редно. Не знам точно на какво ще сложиш край, като всъщност си ... . Всъщност ти кой си ?

Относно кореспонденцията с Ариман, той ми е селски, що да не си пиша с него?

Цялата тая работа ми стой малко  не естествено.

Както и да е отново не виждам полза да се рови в лайната и не разбирам какво толкова ще постигнеш.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #112 on: July 25, 2016, 15:41:37 PM »

Трайко, това е първия и единствения пост, който пиша по темата, не ми отговаряш на него, той е за сведение, само четеш.
Ти не си пишеш с Ариман, той не ти е селски и вие нямате нищо общо!
Свързване на името ми с теб, ме обижда. Не го прави повече.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #113 on: July 25, 2016, 16:18:34 PM »

Ариман, много нежно си приел манталитета на Северозапада - четеш и не отговаряш, като Генерал  lol
Много си чувствителен, лесно се обиждаш, недей така вредно е за здравето. Пази си го, ценно е!

Знаете ли какво ще ви кажа ( за да не се обърквате, говоря за теб и Николай),  много е лесно да стоиш зад перде и да се правиш на велик и да раздаваш мъдрост и справедливост. Много е лесно да стоиш отстрани, да плюеш и да търсиш под вола теле! Много е лесно да се изживявате като градивната критика на форума и на МАКК, като черните рицари, без които не може светът, като Батман и Робин! Но всъщност може би няма нужда от всичко това! Понеже наистина не виждам причина да ви обръщам внимание, щото освен да филосовствате, на яве друго няма, смятам да ви оставя да разгърнете потенциала си. Нещо, което непрестанно правите от, как беше, повече от осем години.

Бъдете здрави, както вие, така и семействата ви!
« Last Edit: July 25, 2016, 16:21:24 PM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #114 on: July 25, 2016, 16:53:32 PM »

Фактът, че моите и на Ариман контакти са известни на повечето  свестни хора в МАКК, с които си говорим редовно и знаят кои сме, трябва да ти подскаже само едно нещо – че зад пердето си ти, а не ние. Даже ако беше в течение на нещата, щеше да се учудиш колко много. А ако пък сме искали – сигурно и ти си щял да ги имаш. Сигурно щяхме да имаме подобно основание, ако бяхме прочели едно твое смислено мнение в темите за селекция, развъждане и сродните на тях.  С оглед арогантното ти и лицемерно поведение, бяха ти дадени прекалено много добронамерени шансове. От който се сетиш.
Но да се върнем на конкретната тема. Днес с доказателства ти беше уличен в недобросъвестно преднамерено отношение към твой колега – член на МАКК. С което моята работа е приключена. За конкретният случай. Кратка ще е радостта ти, ако си изтълкувал твърде либералното отношение на колегите си (под формата на мълчание), като съгласие с твоето поведение. Обозримото бъдеще ще ти го покаже твърде нагледно. Бъди сигурен.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #115 on: July 25, 2016, 17:19:36 PM »

.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #116 on: August 21, 2016, 11:47:19 AM »

Колко сериозен е проблема с липсата на зъби, допустими според стандарта на породата? И кое е по-важно, всички зъби и правилна захапка или отлични работни качества? Или ако няма как да се тестват работни качества наблягаме на пълна зъбна формула?
« Last Edit: August 21, 2016, 11:51:41 AM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #117 on: August 21, 2016, 14:35:45 PM »

Кое е по-важно? Истината е винаги някъде по средата. Wink Зависи кои са липсващите зъби. Зависи колко зъба липсват. Зависи каква е едрината на зъбите. Ако има физически недостатък, същевременно какви преимущества като интелект и поведение има кучето. Идеалното е да имаме отлично развито животно с комплект едри зъби, правилна ножична захапка, отличен нрав, умно и с отлични работни качества. Работните качества могат да се покажат само в реална обстановка. Интелигентността и нрава личат още от невръстна възраст и в някаква степен може да се оценят и в изложбен ринг.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #118 on: August 21, 2016, 21:34:03 PM »

Благодаря. Разбирам, че като организация, целяща да запази работните качества, селектирани с години, наблягаме на тях. Но понякога имаме отлични работни животни с липси, например на един или два зъба. Говоря за предкътници конкретно. Вярно е, че работните качества личат от съвсем ранна възраст, това видях с очите си! Друг въпрос се появи преглеждайки стандарта, защо са допустими липсващи предкътници, каква е логиката?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #119 on: October 02, 2017, 12:31:35 PM »

Каква е причината, тигровата окраска да е недостатък?
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18
  Print  

Jump to: