Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 11:03:17 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
  Print  
Author Topic: ОФИЦИАЛЕН СТАНДАРТ Каракачанско куче  (Read 234563 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
RITA
Newbie
*

« Reply #60 on: October 10, 2014, 09:18:49 AM »

ок Smiley
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #61 on: October 21, 2014, 07:55:53 AM »

Може ли да поговорим малко за характера и поведението на кучетата КК. Прочетох доста разсъждения върху стандарта на породата, но в тях се набляга предимно на видимите характеристики. Аз обаче напоследък, от както гледам още една женска КК, взех да се чудя какво всъщност трябва да е типичното поведение? В стандарта пише "Поведение:  Гордо, властно, недоверчиво към непознати, смело и интелигентно куче. С твърд, уравновесен и независим характер..." Тук обаче ме смущава поставянето на думите "твърд", "уравновесен" и "независим" в едно изречение. Определено смятам, че по-голямата ни кучка има много нисък праг на възбудимост и се опитвам да разбера това е породен белег (като при доберманите например) или е наследствено, но не е типично за породата, или пък ние някъде сбъркахме при отглеждането? Бих се радвала да получа помощ и указания как да действаме?
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #62 on: October 21, 2014, 11:11:26 AM »

Как отглеждате животното и къде?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #63 on: October 21, 2014, 11:50:30 AM »

На двор 1200 кв. Живеем постоянно извън София, така че не я оставяме сама. Връзваме я на верига само когато ни няма, защото прескача оградата и плаши комшиите. Разхождаме я всеки ден по 2 часа. Когато е на разходка през по-голямата част от времето не е вързана.  Играе с децата на двора събота и неделя. Ми май това е.
vano
Guest
« Reply #64 on: October 21, 2014, 12:04:40 PM »

Как се държи към непознати кучета и хора, когато си е в двора и когато е на разходка? От всичко ли се дразни или само от определени неща?
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #65 on: October 21, 2014, 14:11:36 PM »

Когато я вържа, без значение на двора или за да я извеждаме, все едно някой и натиска бутон. Лае и се хвърля по всичко което се движи - хора, кучета, котки, птички, коли, всичко. Когато е пусната е по спокойна, но пък вечно е нащрек, не знам виждали ли сте куче което и докато спи слухти и дебне ...
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #66 on: October 26, 2014, 13:30:39 PM »

Все още се надявам някой да помогне и да даде съвет!
Habits
Hero Member

« Reply #67 on: October 27, 2014, 08:57:30 AM »

Това за слухтенето не мисля, че е лошо. Нали това е ценното на нашите кучета - постоянно да са нащрек. Това не е мопс, за да грухти и спи по цял ден  lol (нищо против мопсовете).
Относно връзването, когато започне да се мята и лае, игнорирайте. Ако сте на повод, дърпайте рязко и "Не!", докато се светне. Награждавайте, когато кучето се успокои. Кучето учено ли е да ходи на повод и да бъде връзвано? На каква възраст е? Предполагам е младо.
Аз имам подобен проблем при водене на повод. Но аз така или иначе се оказах по-слаб характер от кучетата ми и за това ще си ме дърпат вечно  biggrin

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #68 on: October 27, 2014, 09:32:30 AM »

Кучето е на година и 4 месеца. Учим я уж, но не ни се получава явно! Но същия проблем имам и когато се наложи да я вържа на двора на синджир. Това ми е също голям дерт. Защото шумотевицата е до бога когато някой комшия реши да си ходи по двора.
vano
Guest
« Reply #69 on: October 27, 2014, 12:28:08 PM »

Това държание от кога е. От момента в който сте започнали да я вързвате или от скоро?
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #70 on: October 27, 2014, 13:19:55 PM »

От както я връзваме си е все така. Лошото е, че като се разлае и задърпа, спира да чува изобщо. Имам усещането, че дори не ме вижда когато заставам до нея. Не реагира на никакви команди и жестове. Ако замахна да я ударя и трябват няколко секунди докато разбере, че съм аз. Първосигнално ми заголва зъби веднага и чак след това, когато осъзнае, че съм аз се успокоява.
vano
Guest
« Reply #71 on: October 27, 2014, 13:50:14 PM »

От както я връзваме си е все така. Лошото е, че като се разлае и задърпа, спира да чува изобщо. Имам усещането, че дори не ме вижда когато заставам до нея. Не реагира на никакви команди и жестове. Ако замахна да я ударя и трябват няколко секунди докато разбере, че съм аз. Първосигнално ми заголва зъби веднага и чак след това, когато осъзнае, че съм аз се успокоява.

А ако няма дразнители спокойна ли е или пак си се дърпа и лае. Става въпрос вързването ли я изнервя или дразнителите. Питам, защото моята кучка и тя е лесно възбудима, но като отмине дразнителя и си стои спокойно, разбира се до появата на следващия Smiley
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #72 on: October 27, 2014, 14:29:10 PM »

Така е само когато има дразнител. Иначе си лежи на веригата и си слухти и се оглежда.
vano
Guest
« Reply #73 on: October 27, 2014, 14:43:12 PM »

Така е само когато има дразнител. Иначе си лежи на веригата и си слухти и се оглежда.

В такъв случай може би си е наред кучето, просто е с нисък праг на възбудимост. Вероятно е генетично. Майка и също е сравнително лесно възбудима, а и като цяло кучетата по Шериф са леко "шашави" (особено мъжкарите).

Това е майка й

http://vbox7.com/play:de7859abaa

И ако си мислите че сме я дразнили, Ц, просто вървяхме бавно към нея Smiley
« Last Edit: October 27, 2014, 14:44:38 PM by vano » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #74 on: October 27, 2014, 15:32:15 PM »

Това е майка й

http://vbox7.com/play:de7859abaa

И ако си мислите че сме я дразнили, Ц, просто вървяхме бавно към нея Smiley

Страхотна е Цана!
 clap clap cheers cheers
« Last Edit: October 27, 2014, 15:33:06 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
  Print  

Jump to: