Mad Max
|
 |
« Reply #30 on: September 02, 2008, 17:56:35 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #31 on: September 02, 2008, 20:02:52 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #32 on: September 02, 2008, 20:19:45 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #33 on: September 03, 2008, 09:59:02 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #34 on: September 03, 2008, 10:26:13 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #35 on: September 11, 2008, 09:13:58 AM » |
|
ЯН КЕХАЯ И ВАКЛО АГНЕ
Станенине господине! Нещо ми се глас зачува низ хубава долна земя: дали моми хоро пеят, или овци за сол блеят, или власци робье робат? - Нито моми хоро пеят, нито овци за сол блеят, нито власци робье робат - Ян кехая стадо води, та му бият златни звонци, и блей му вакло агне. Ян кехая отговаря: - Що ми блейш, вакло агне, та ми дразниш сиво стадо? - А ягне му отговаря: - Фала тебе, Ян кехая, я не дразним сиво стадо, най си тражим моя макя. - Ян кехая отговаря: - Та кой знае, вакло агне, коя овца твоя макя? - А ягне му отговаря: - Моя макя много лична - ваклошата, рогошата. - Ян кехая отговаря: - Снощи вечер нападнаха ини вери, клети турци, та фанаха твоя макя, фанаха я, заклаха я, опекаха, изядоха. Не бой ми се, вакло агне, язе имам седем-осем, седем-осем подойници, я чем тебе одоити, одоити, учувати. - А ягне му отговаря: - Своя макя малко дои, малко дои, много гои, чузда макя много дои, много дои, малко гои.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #36 on: September 11, 2008, 10:21:24 AM » |
|
ИНАТ ОВЧАР
- Бре Иване, горненине! Не си пущай сиво стадо, из ливади, край грамади, не ми търли росна трева, росна трева детелина, че ще стана черна метла, на ся ще се из ливади, из ливади, край грамади, измори ща сиво стадо... Не хвали са, малка моме - ще наточа остра коса, ще изкося черна метла, ще изкося, ще изсуша, ще изсуша, ще изгоря, ще изгоря бяла пепел; пак ще паса сиво стадо, сиво стадо из ливади, из ливади, край грамади, и ще търля росна трева, росна трева детелина... - Бре Иване, горненине! Не си пои сиво стадо непои го край белянки, дето моми платна белят, платна белят, черги бухат, не им гази бели платна, бели платна, тънки дари, че ще стана мрена риба, ще размътя бистравода, ще изморя сиво стадо... - Не хвали се, малка моме, ще оплета ситна мрежа, ще уловя мрена риба; пак ще паса сиво стадо, пак ще търля росна трева, росна трева детелина, по ливади, по грамади...
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #37 on: September 14, 2008, 13:41:16 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #38 on: September 14, 2008, 14:28:24 PM » |
|
Издирвам тези песни, ако някой ги има да ми пише: 1. Оти ми са момне ле, навдигаш 2. Защим е мене да живем на сае диньо лажовна 3. Юначе карат ворзано 4. Росни ми, росни, Росице
|
|
« Last Edit: September 14, 2008, 14:33:34 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #39 on: September 14, 2008, 14:32:39 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #40 on: September 20, 2008, 06:27:59 AM » |
|
Издирвам тези песни, ако някой ги има да ми пише: 1. Оти ми са момне ле, навдигаш 2. Защим е мене да живем на сае диньо лажовна 3. Юначе карат ворзано 4. Росни ми, росни, Росице
Текстовете ли издирваш?
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #41 on: September 20, 2008, 06:33:24 AM » |
|
И текстовете, и самите песни.. 
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #42 on: September 20, 2008, 07:08:41 AM » |
|
Стига ми са момне ле навдигай,навдигай, барем да ни та познавам,познавам, чи носиш чуждо гиздило,гиздило ризкана ти е лелина,лелина, фустана ти е чичина,чичина, чи носиш чужди кондуре,кондуре, отгоре са момне ле лескати,лескати, а пък отдолу разпрати,разпрати
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #43 on: September 20, 2008, 07:19:31 AM » |
|
Росни ми росни,Росице да ми умиеш лицесо(2) че ми изгоре сърцесо. Че ща да идам Росице, дено са сбират момине,(2) момине по попрелкине. Че га ми дойде любено и кърши мене да сьодне с очинки да ма погльодне, с устинки да ми продума. На писмо да я напиша, на майка да я проводя, да знае майка,да знае каква съм мома загалил(2) На лице бела,черночка на снажка тьонка, височка
|
|
|
|
|
|
|
Калоян
Newbie

|
 |
« Reply #44 on: September 20, 2008, 07:55:40 AM » |
|
Навали се, навали се Шар планина, па затури, па затури три овчара.
Първи овчар, първи овчар и се моли: - Пусти мене, пусти мене, Шар планино, айде, пусти мене, пусти мене, Шар планино, имам жена, имам жена ке ме жали.
Втори овчар, втори овчар й се моли: - Пусти мене, пусти мене, Шар планино, айде, пусти мене, пусти мене, Шар планино, имам сестра, имам сестра ке ме жали.
Трети овчар, трети овчар й се моли: - Пусти мене, пусти мене, Шар планино, айде, пусти мене, пусти мене, Шар планино, имам майка, имам майка ке ме жали.
Проговара, проговара Шар планина: - Жена жали, жена жали дор до пладне, айде, сестра жали, сестра жали до година, Майка жали, майка жали чак до гроба.
|
|
|
|
|
|
|
|