Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 12:21:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Print  
Author Topic: БФК и БРФК -фактите!  (Read 119969 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #75 on: March 06, 2009, 21:43:16 PM »

Та FCI е информационна мрежа за породите кучета в света.

Значи ФЦИ разпространява информация.
Ние каква информация можем да й предложим?

Помисли си преди години дали си имала и идея че съществува порода алабай? Но за Доберман, Пудел, Кавказка овчарка, Коли, НОК си чувал и чела, нали.

За алабай не съм..

По отъпкана пътека вървим.
От сега е хубаво да си помислят хората занимаващи се с тази порода историята на братските /кавказец, шарпланинец, кк, до ки и др./ и да се определят. За себе си.
За тези с нашите кучета също не е късно.

Факт е че над 95% от енциклопедиите за породите кучета издадени по света дават данни за породите признати в FCI. Ами смятам че е добре Каракачанското куче с неговите ценни качества да бъде познавано от хората по света наравно с породи като Големият Пиренеец, До Кхи, Маремма..

Не от сега, а още преди 13 години с някои хора се определихме да вървим по неутъпкан път що се касае до съхраняването на Каракачанското куче. Факт е, че пътеката която оставяме с много усилия е забелязана и давана за пример от хора които искат да съхранят други аборигенни породи по света. В това число и от водещи руски специалисти по алабаите.
В много неща се оказахме пионери. Но както са казали мъдрите "никой не е пророк в собствената си страна".
Но реката тече..

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Mad Max
Hero Member

« Reply #76 on: March 06, 2009, 21:51:35 PM »

yes
И се влива в океана защото там й е мястото..

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #77 on: March 06, 2009, 22:15:42 PM »

Ето единственото постижение на БРФК във FCI.
Пускане на самохвална статия в FCI Magazine.
http://dogbg.com/news/81/42

Месеци Хлебаров загряваше аудиторията че се очаква епохално постижение за българската кинология. ЗагадЪчно не се казваше какво. Определено рекламен трик на рекламиста Хлебаров.  Из ефира витаеха какви ли не хипотези. включително и такива за признаване на БОК..  naughty

В крайна сметка бомбата се оказа фишек. Изясни се, че великото постижение е просто статия в списанието на FCI. Рекламиста и Лайката го представиха като статия на FCI за България и успехите на българската кинология. При прочитане на материала нещата лъсват. Нашите симпатяги сами са написали статията хвалеща великите дела на БРФК.  clap

« Last Edit: March 06, 2009, 22:21:03 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #78 on: March 06, 2009, 22:19:46 PM »

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #79 on: March 06, 2009, 22:32:13 PM »

Дори и в FCI magazine нашите не се спират да лъжат.  hmm

цитат от стр.26: "БРФК в момента обединява около 50 клуба с около 5000 членове"   eek  eek  no

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #80 on: March 06, 2009, 22:38:32 PM »

Тази статия много добре проследява падението на БРФК.

През 1994 г. на първия CACIB, както пише е имало около 700 човека, с техните кучета. Е на CACIB Видин в София Smiley през 2007 имаше около 20.
DIO
Sr. Member

« Reply #81 on: March 10, 2009, 07:42:33 AM »

Мноооооого интереснооо clap
“Ако кажеш на някого, че е пристрастен, че е лъжец, че е мошеник, измамник, подлец или каквото и да било, първата и общо взето единствена реакция е да скочи с контра реакция, а не да опита да се самоанализира дали наистина не е такъв и да иска да се изясни с този, който му е направил съответната квалификация."

Преди време Венелин Динчев обвини г-н Атанасов ,че е лъжец,плагият и т.н..
Защо г-н Атанасов не посмя да се срещне очи в очи с него,пред хората и да защити тезата си?
Нали се възмущава, че вместо да се защитят някои започвали да плюят no
И нали т.н Атанасов си стои зад думите smile

"Фактът, че когато на някого се даде подобно определение не го кара да иска да се обясни, а реагира изключително първично с контра атака, която в повечето случаи няма нищо общо с отправеното му обвинение, е достатъчен показател, че този човек се е познал."
Това  значи ли че г-н Атанасов се е познал,щом реагира по този начин на отправените му обвинения от Динчев.
Мноооооого интереснооо  biggrin
Koe e интересното,че го пишеш тук и няма кой да ти отговори ли?
Да наистина е интересно,че ти липсва смелост да му зададеш въпросите си където пише въпросния господин Wink
Така нестава госпожо Данди ;)ако даржиш на себеси и на твърденията си неби трябвало да се притесняваш да попиташ човек в очите или най малкото,където можеш да получиш отговор от него.
А не както в случея да търсим евтина интрига и после да говорим,че другите били интриганти
dandi
Hero Member

« Reply #82 on: March 10, 2009, 12:06:55 PM »

DIO,това не е питане,не е нужно някой да отговаря на неща които са видни за всички,
На мен смелост не ми липсва,готова съм да застана пред всеки един и да кажа на всеки един в очите това което съм написала във форума или на лс.
Та става още по интересно no
Въпросния господин защо не застана очи в очи с другия въпросен господин за мен е ясно,не е нужно да питам,отговорила съм си вече,без ничия помощ.Сигурно и той не държи на себе си като мен. lol
Ако някой си разсъждава пишейки и това ли е интрига?

Хайде да ми обясниш как става ,че изглежда не разбирам.

petko
Hero Member

« Reply #83 on: March 10, 2009, 15:22:57 PM »

Мноооооого интереснооо clap
“Ако кажеш на някого, че е пристрастен, че е лъжец, че е мошеник, измамник, подлец или каквото и да било, първата и общо взето единствена реакция е да скочи с контра реакция, а не да опита да се самоанализира дали наистина не е такъв и да иска да се изясни с този, който му е направил съответната квалификация."

Преди време Венелин Динчев обвини г-н Атанасов ,че е лъжец,плагият и т.н..
Защо г-н Атанасов не посмя да се срещне очи в очи с него,пред хората и да защити тезата си?
Нали се възмущава, че вместо да се защитят някои започвали да плюят no
И нали т.н Атанасов си стои зад думите smile

"Фактът, че когато на някого се даде подобно определение не го кара да иска да се обясни, а реагира изключително първично с контра атака, която в повечето случаи няма нищо общо с отправеното му обвинение, е достатъчен показател, че този човек се е познал."
Това  значи ли че г-н Атанасов се е познал,щом реагира по този начин на отправените му обвинения от Динчев.
Мноооооого интереснооо  biggrin
Koe e интересното,че го пишеш тук и няма кой да ти отговори ли?
Да наистина е интересно,че ти липсва смелост да му зададеш въпросите си където пише въпросния господин Wink
Така нестава госпожо Данди ;)ако даржиш на себеси и на твърденията си неби трябвало да се притесняваш да попиташ човек в очите или най малкото,където можеш да получиш отговор от него.
А не както в случея да търсим евтина интрига и после да говорим,че другите били интриганти
a vyprosniat gospodin zashto ne vleze tuk da pishe ootnasiashti se za hora pisheshti tuk ,zashto komentira "prekupirani temi ot tuk" aide molia ti se

vano ne biah vlizal vuv foruma ti sega vliazoh ,ne me spomenavai ako obichash i ne me davai za primer za banned ,shtoto she se regna pak  lol

jolip ako te interesyva zakvo e bannad remzito ne pitai nego a moderatora  prichinata moje i da sum az no povoda sum siguren che e negov ....ako az misleh taka polovinata ot pisheshtite triabva da sa mi vinovni za umnaisete nmi bana vyv raznite mu forumi ....vse pak az sum si nai vinovnia za tiah nali

karakitane erdeli kopov li e nai shodnoto do ludogoreca?

pp po tochno to li prichinata za smianata na standarta
« Last Edit: March 10, 2009, 15:34:20 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
DIO
Sr. Member

« Reply #84 on: March 10, 2009, 15:44:09 PM »

DIO,това не е питане,не е нужно някой да отговаря на неща които са видни за всички,
На мен смелост не ми липсва,готова съм да застана пред всеки един и да кажа на всеки един в очите това което съм написала във форума или на лс.
Въпросния господин защо не застана очи в очи с другия въпросен господин за мен е ясно,не е нужно да питам,отговорила съм си вече,без ничия помощ.Сигурно и той не държи на себе си като мен. lol

Като не е питане защо го пишеш?да се намираш на работа ли или някой ти каза  smile
След като нети липсва смелост се регестрирай там от където го взе това и изесни въпросите които те интересуват Wink
Че неги разбираш работите неги разбираш,защото гледаш от едната страна на монетата и от другата неискаш и да погледнеш,а човек трябва да е безпристрастен в такива спорове Wink

Да интрига е като го прави на гърба на някой друг,който изобщо неможе да отговори в случея от целенасочените нападки
Но явно стила ти е такъв Wink
petko
Hero Member

« Reply #85 on: March 10, 2009, 17:00:11 PM »

От последното ти изречение имам чувството че си представяш евентуалното регистриране в FCI като самоцел пред нас. Ако се обърнеш назад в историята и проследиш стъпките на хората от ядрото на МАКК ще разбереш че гледаме на FCI само като на едно от сечивата за работа по основната ни цел -съхраняване на Каракачанското куче.

Просто ми се струва че прекалено много внимание се отделя на ФЦИ и т.н. В един момент заприличва на най-често ползваното сечиво..

Ако постоянно показваме колко некачествен е метала на това сечиво, разсичайки го със самурайския меч - това се превръща в самоцел.
Има хиляди други начини да се показват качества.
Първо на първо - всяко оръжие само по себе си говори достатъчно за тях, погледнато в ръцете на човека.

пс, И няма нужда да подскачаш при сблъсъка..
lol unikalnoto na samuraikia mech e nai veche fanatizma na tema dulg na horata pritejavashti go i zabeleji che toi e hibrid mejdu dva metala .melez demek 

damaskata stomana dori moje i da e po dobra ne sum siguren ,vsiako orujie e dobro stiga da znaesh kak da go pozlvash ,daje po prostite sa po dobri po princip .....edin nindja e ne po losh boec ,makar cennostnata mu sitema da e antagonistichna na samuraite orujiata im nai cheto modificirani zemedelski sechiva

Zlatin
Full Member

« Reply #86 on: March 10, 2009, 18:48:01 PM »

От последното ти изречение имам чувството че си представяш евентуалното регистриране в FCI като самоцел пред нас. Ако се обърнеш назад в историята и проследиш стъпките на хората от ядрото на МАКК ще разбереш че гледаме на FCI само като на едно от сечивата за работа по основната ни цел -съхраняване на Каракачанското куче.

Просто ми се струва че прекалено много внимание се отделя на ФЦИ и т.н. В един момент заприличва на най-често ползваното сечиво..

Ако постоянно показваме колко некачествен е метала на това сечиво, разсичайки го със самурайския меч - това се превръща в самоцел.
Има хиляди други начини да се показват качества.
Първо на първо - всяко оръжие само по себе си говори достатъчно за тях, погледнато в ръцете на човека.

пс, И няма нужда да подскачаш при сблъсъка..

Говориш за самурайския меч. Отлично острие, но...
Но преди Европейците да бяха доплували до Япония с корабите си, в стария свят никой не е знаел за съществуването на самураи, камо ли за техните мечове. Например в Българските народни песни се говори не за самурайски мечове, а за сабии дамаскини. И то не защото вторите са по-добри от самурайските мечове, а защото информационният свят на нашенеца е стигал до оръжията ковани в Сирия. Та FCI е информационна мрежа за породите кучета в света. Помисли си преди години дали си имала и идея че съществува порода алабай? Но за Доберман, Пудел, Кавказка овчарка, Коли, НОК си чувал и чела, нали.

Примерът ти е супер.
Много ме зарадва.

А иначе си помисли за кариера в психиатрията.
Съдя по търпеливостта ти към ентелегентни въпроси..
Zlatin
Full Member

« Reply #87 on: March 10, 2009, 19:09:02 PM »

lol unikalnoto na samuraikia mech e nai veche fanatizma na tema dulg na horata pritejavashti go i zabeleji che toi e hibrid mejdu dva metala .melez demek 

damaskata stomana dori moje i da e po dobra ne sum siguren ,vsiako orujie e dobro stiga da znaesh kak da go pozlvash ,daje po prostite sa po dobri po princip .....edin nindja e ne po losh boec ,makar cennostnata mu sitema da e antagonistichna na samuraite orujiata im nai cheto modificirani zemedelski sechiva

Петкооо, мислех, че ти е по-богата общата култура.

Какви са тия два метала?
Прави се от много (стотици) слоеве благородна стомана.

Виж, има нещо друго. Може да се направи сравнение с "мелези" за нискокачествените копия, които се продават навсякъде. В момента май само на едно-две места в Япония се правят традиционни "катана". Отнема над месец. Не всеки може да си го купи - един вид се кандидатства...

shuriken donatello duel zorro boxing
dandi
Hero Member

« Reply #88 on: March 11, 2009, 16:32:37 PM »

Като не е питане защо го пишеш?да се намираш на работа ли или някой ти каза  smile
След като нети липсва смелост се регестрирай там от където го взе това и изесни въпросите които те интересуват Wink
Че неги разбираш работите неги разбираш,защото гледаш от едната страна на монетата и от другата неискаш и да погледнеш,а човек трябва да е безпристрастен в такива спорове Wink

Да интрига е като го прави на гърба на някой друг,който изобщо неможе да отговори в случея от целенасочените нападки
Но явно стила ти е такъв Wink
ООо забравих,или невиждам че вие само питания пишете no
Не цитирате постове от тоя форум :no:в това срещу вас да тичам няма как да ви настигна.
Работа си имам,и никой не ми казва нищо на мен.
Там от където съм взела тоя пост не виждам смисъл да се регистрирам ,не съм прочела ни една смислена дискусия там освен лиги и плюнки, а въпросите които ме интересуват май по добре да си отговарям сама,най малко ти можеш да ми отговориш.

Ти много ли ги разбираш работите,я кажи сега кои са двете страни на монетата ,за кой спор говориш.
(По добре да не ги разбирам нещата от към вашата гледна точка,за нищо на света не искам да заприличам на вас.)

Много ви боли за гърба на някой си.Неможел да се защити,нали му копираха поста защо не отговори ,виж ако се отнасяше за нещо друго щеше да го направи господина,примерно колко "мелези продала" МАКК в Щатите или как историята се променила и КК нямало пък и никога не е имало :no:Как в България порода няма никаква,какви бездарници били доцент докторчетата и сие,как другия въпросен господин Динчев чистил конюшни и т.н. и т.н. до безкрай.
Но това хич амо не е интрига ,мнеееее то ми се е привидяло.Или магарето ми изяло буквара навремето и немога да чета.
За какъв стил говориш.

petko
Hero Member

« Reply #89 on: March 11, 2009, 16:36:28 PM »

Петкооо, мислех, че ти е по-богата общата култура.

Какви са тия два метала?
Прави се от много (стотици) слоеве благородна стомана.

Виж, има нещо друго. Може да се направи сравнение с "мелези" за нискокачествените копия, които се продават навсякъде. В момента май само на едно-две места в Япония се правят традиционни "катана". Отнема над месец. Не всеки може да си го купи - един вид се кандидатства...

shuriken donatello duel zorro boxing

.siguren li si? moje .kulturata mi e kato na tipichen bulgarin ot vsichko razbiram i ot nishto konkretno lol

znachi za samuraiskia mech .kato izkliuchim alabalizmite che ima samo v niakvi si planina takava stomana deto se lilala po tri dni i br br az znam che stomanata e jeliazo vuglerodna smes sys sydyrjanie na vuglerod pod dva procenta .i tehnata kude pobeche kyde po malko she e neshto podobno kolkoto po malko vuglerod tolkova po plutno i zdravi nad vda procenta e chugun

stoticite sloeve idvat ot mnogoto kovane te spleskvat lista doka stane dvoino po gloliam i go gyvat i pak go spleskvat i se poluchava ostrie koeto napraktika predstavliva stotici brusnachi .no stopmaneni a tia kolkotoi e po tvurda tolkova stava i po krehka dokato ostanalite maistori iz ewropata sa se chudeli kude e zlatnarta sreda mejdu tvyrdosta i krehkosta te sa napravili neshto unikalno vtuknali sa v mecha jeliazo koeto mu pridava elastichnot ,edin vid kato armatura v betonen stulb tova im pozvoliava da napraviat mecha izkliuchitelno tvurd i zdrav.i to s malko material koeto puk pozvoliava da da e lek i udoben za hai hui izpulneniata im  ,sushtata zdravina shte se postigne ot mnogo po tejuk mech ako e napraven po nashenski .ma moje i da gresha

dokolkot znam katana ne se kupuva .pyrvite istinski kupeni takiva sa ograbeni ili zakupeni aide po vreme na vtorata svetovna ot amerikancite .....be neshto kato ti i tvoia aziat ,kara te da se chuvstvasgh velik niakak si nali

ta da se vyrnem na mecha ako sum prav neka stomanata e fci razvyjdaneto a jeliazoto aborigennoto ako gi syberesh bi bilo neshto unikalno kato katana .togaz mojem i ni da razpraviame che tozi dzver ne vseki moje da go pritejava che se rajda samo na edno misto i prochee ....togaz da vidish natiskane na liubiteli  lol

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Print  

Jump to: